Blogolj!

Blogstar kávéház

Örökség

Boncz Géza feledhetetlen humora.

Legjobb poénjai ma már szállóigék. Sőt! Neki elég volt egyetlen mozdulat is a szállóigévé váláshoz. A ’80-as, ’90-es évek magyar humorának legszerényebb óriása volt. Boncz Géza – ha élne – most lenne 75 éves. És bár már 19 éve nincs közöttünk, bizton állíthatjuk, hogy nagyon is él – így a Népszava Online.

„Külsejével ellentétben Boncz rendkívül művelt ember volt. Rengeteget olvasott, az utolsó éveiben főleg a keleti filozófiákat és a buddhizmust tanulmányozta. Barátjával, Nádas Györggyel egyszer Amerikába utaztak, ahova Géza egykori haverjai hívták meg őket. Nem feltétlenül a fellépés volt a lényeg, hanem inkább hogy Boncz egy kicsit jól érezze magát – meséli Nádas. – Hogy értették-e a humorát? Aligha. Egyébként éppen tegnap emlékeztünk meg róla a Rádiókabaréban. Csak egy írását olvastam fel, nem is lett volna értelme többnek. A közönség már túlságosan le van butítva ahhoz, hogy képes legyen befogadni Géza legjobb dolgait. És ez nagyon szomorú.”

Boncz Géza, a furcsa tőmondatok királya

Legjobb poénjai ma már szállóigék. Sőt! Neki elég volt egyetlen mozdulat is a szállóigévé váláshoz. A '80-as, '90-es évek magyar humorának legszerényebb óriása volt. Boncz Géza - ha élne - most lenne 75 éves. És bár már 19 éve nincs közöttünk, bizton állíthatjuk, hogy nagyon is él.

Bicepsz

Nick Vujicic ölelése.

Harmadszor járt Magyarországon Nick Vujicic kéz és láb nélkül született nemzetközi hírű keresztény prédikátor. Egy nap alatt kétszer is megtöltötte a Papp László Sportarénát – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Míg gyerekként tartott attól, hogy nem lesz családja, mára feleségével és négy egészséges gyermekével Kaliforniában él. Betegségét rendkívüli humorral képes kezelni. 'Az én bicepszem akkora volt, hogy le is esett' – ilyen és hasonló kiszólások sem idegenek tőle. Az orvosok 2002-ben nem biztatták, azt mondták negyvenéves korára el fog kocsonyásodni a gerince, és lényegében el fog tűnni a háta, állapota azonban rácáfolt minderre. Nick előadása végén közös imára és a Biblia olvasására biztatta a hallgatóságot.”

Aki nem karral, hanem szívvel tud ölelni

Kolozsvár és Sepsiszentgyörgy után érkezett Budapestre Nick Vujicic - teljes nevén Nicholas James Vujicic - motivációs tréner. Október 25-i esti előadását tizenkétezren hallgatták a Papp László Sport­arénában, s közel ugyanennyi gyerek előtt beszélt délelőtt. Esti fellépése előtt a mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott, látássérült és ép emberek alkotta NEM­ADOMFEL együttes, a Never Give Up Gospel Kórus, valamint Csiszér László és zenekara alapozták meg a hangulatot.

Őrtűz

Székelyföld kitartó küzdelme.

Több mint nyolcvan településen gyújtottak őrtüzeket Székelyföldön, hogy felhívják a figyelmet az önrendelkezés fontosságára. A székelyek minden évben elmondják, hogy semmivel sem kérnek többet, mint ami a nyugat-európai őshonos kisebbségeknek jár – így a Hirado.hu.

„Több román elemzés felhívta már a figyelmet arra, hogy Románia szempontjából is kifejezetten szerencsétlen elhanyagolni ezt a három megyét, az ország közepén található régióban alig történnek fejlesztések, az utakat is csak az utóbbi egy-két évtizedben építették újjá – vélekedett Zahorán Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos munkatársa az M1-en. Zahorán Csaba arról is beszélt: a betelepített székelyföldi románok nagy része elmagyarosodott az évszázadok során, azonban a román állam a két világháború között komoly erőfeszítéseket tette annak érdekében, hogy megerősítse, feltámassza az ottani román közösségeket, 'elrománosítva' ezzel Székelyföldet.”

Kigyúltak az őrtüzek az autonómiaigény jeleként Székelyföldön

Több mint nyolcvan településen gyújtottak őrtüzeket Székelyföldön, hogy felhívják a figyelmet az önrendelkezés fontosságára. A székelyek minden évben elmondják, hogy semmivel sem kérnek többet, mint ami a nyugat-európai őshonos kisebbségeknek jár, de ehhez egyelőre nem sok segítséget kapnak Brüs ...

Jég

A Szent Korona elrablása.

I. Albert pontosan 580 éve, 1439. október 27-én hunyt el Neszmélyen. A király halála után a visegrádi vár kincseskamrájából egy februári éjszakán rejtélyes úton eltűnt a Szent Korona – idézi fel az Origo.hu.

„Úrnője titkos megbízásából 1440. február 20-ról 21-re virradó éjszaka a komorna segítőivel közösen lereszelte a lakatokat, és feltörte a visegrádi fellegvár ötszögletű tornyának kincseskamráját, ahol a Szent Koronát őrizték. A felségjelvényt kiemelték a ládájából és bevarrták egy vörösbársony vánkosba, majd Kottanner Jánosné Erzsébet más bizalmasaival együtt az éjszaka leple alatt Komárom felé indult. A Dunán történt átkelésükkor beszakadt szekerük alatt a jég, ám szerencséjükre mind a korona, mind pedig a komorna sértetlenül jutott el a komáromi várba, a várandós Erzsébet királyné ideiglenes udvartartásába.”

A fondorlatos komorna, aki ellopta a Szent Koronát

Habsburg Albert volt az első király, aki a később oly sokáig uralkodó dinasztiából elnyerte a magyar koronát. Nem félt személyesen szembeszállni a törökkel és a huszitákkal. Serege élén az oszmánok ellen indult hadjáratra 1439-ben, amikor a magyar táborban kitört a vérhasjárvány, aminek az uralkodó is áldozatául esett.. I.

Indigó

Kiss Mari Gorillája.

Különleges ajándékkal lepte meg a Mi történt Baby Jane-nel? című darab stábját bemutató után az egyik főszereplő, Kiss Mari – számol be róla a Blikk Online.

„A Jászai Mari-díjas színésznő, a Fővárosi Állat- és Növénykert közel kétéves kisgorilláját, Indigót fogadta örökbe jelképesen, akit a csapat meg is látogatott. Csatlakozva a Budapesti Állatkertért Alapítvány örökbefogadási programjához az előadás alkotói mostantól egy évig közösen lesznek nevelőszülei Indigónak. Azt tervezik, hogy decemberben, a születésnapján is felköszöntik együtt.”

Gorillát fogadtak örökbe Kiss Mariék

A Jászai Mari-díjas színésznő, a Fővárosi Állat- és Növénykert közel kétéves kisgorilláját, Indigót fogadta örökbe jelképesen, akit a csapat meg is látogatott. Csatlakozva a Budapesti Állatkertért Alapítvány örökbefogadási programjához az előadás alkotói mostantól egy évig közösen lesznek nevelőszülei Indigónak. Azt tervezik, hogy decemberben, a születésnapján is felköszöntik együtt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85139/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?