25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Program

Borkai Zsolt bujkálása.

A frissen megválasztott polgármesternek csak az autóját látták a győri városháza előtt, nem jelent meg a képviselők megbízóleveleinek átadásán – olvasható a Népszava Online cikkében.

„– Borkai Zsolt mindenütt ott van és sehol – mondja mosolyogva Anna a győri városháza előtt, kezében egy narancsszínű, fideszes korrupcióra és a Borkai-féle botrányra emlékeztető táblával. A tüntetők közül csak Anna adja a nevét, mivel – mint elmeséli – ő Ausztriában dolgozik, neki nincs veszíteni valója. Szerinte Győrben ma is minden a botrányos polgármesterről szól, ám az utóbbi hetekben a színét sem látták a városvezetőnek. A megjelentek abban mind egyetértettek: botrányos, hogy Borkai Zsoltot újraválasztották és ma is polgármester lehet. Borkai Zsolt – mint arról lapunk beszámolt – a hozzá köthető botrány kirobbanása óta bujdokol a sajtó elől, munkatársai pedig titkolják, hogy milyen programokon vesz majd részt a polgármester.”

Füttyszó fogadta a fideszes képviselőket Borkai városában

A frissen megválasztott polgármesternek csak az autóját látták a városháza előtt, nem jelent meg a képviselők megbízóleveleinek átadásán. Kellemetlen pillanatokat élhettek át Győr frissen megválasztott fideszes képviselői: a politikusok ugyanis füttyszó közepette vehették át megbízólevelüket hétfőn a városházán. A néhány tüntetőt hamar kitessékelték, ám ők az épület előtti téren tovább folytatták akciójukat, így a ceremónia alatt mindvégig sípszó hallatszódott a nagyteremben.

Ceremónia

Horváth Csaba kínos megfutamodása.

Visszavonta Zugló szocialista polgármestere azt az előterjesztését, amely szerint testületi felhatalmazás nélkül is értékesíthettek volna XIV. kerületi önkormányzati ingatlanokat és más vagyontárgyakat – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Horváth Csaba már vasárnap közleményben mosakodott, az Átlátszót vádolva 'hazug manipulációval'. A zuglói polgármester hétfő reggeli Facebook-posztjában azt írta, 'a közbizalom helyreállítása érdekében' visszavonja a vitatott SZMSZ-módosítást. Ez azonban csak olaj volt a tűzre, mert a hétfői Népszavában már megjelentek hirdetések eladásra kínált zuglói önkormányzati ingatlanokról. Ilyen előzmények után még a hallgatóság soraiban is nagy volt a fészkelődés az ülésteremben, ám Horváth Csaba az ünnepélyes ceremónia, a himnusz és az eskütétel után nagyjából öt másodperc alatt visszavonta kínos javaslatát.”

Horváth Csaba megfutamodott saját kínos előterjesztésétől

Öncenzúrával bukott el tegnap a zuglói képviselő-testület alakuló ülésén Horváth Csaba (MSZP) első hivatalos előterjesztése, hiszen a szocialista politikus már az ülés előtt közösségi oldalán közölte, visszavonja azt. Miközben a képviselők sorra érkeztek az ülésre, már az is kiszivárgott, hogy a Momentum, sőt a DK-s képviselők sem támogatják a nagy vihart kavaró polgármesteri indítványt, amelyet még vasárnap az Átlátszó tett közzé.

Középpont

Az Iszlám Állam lefejezése.

Al-Bagdadi halála hatalmas győzelem Trumpnak, az Iszlám Állam az utódját keresi – összegez a Hirado.hu.

„Horváth József arról beszélt, hogy a terrorszervezetek mereven hierarchizált szervezetek, amelyek gyakorlatilag államszerű funkciókat is betöltenek, és a vezetőjüket nem demokratikusan választják meg, hanem ezt az egyes személyek maguk vívják ki. Tekintélyt szereznek maguknak, mint vallási és katonai vezető, ezért al-Bagdadi pótlása a jövőben nem lesz egyszerű feladat. Horváth József nem tartja kizártnak, hogy hatalmi harc kezdődik a jövőben, és annak a végkifejlete fogja eldönteni, hogy ki képes majd a rendszer uralására. Fischl Vilmos arra hívta fel a figyelmet, hogy egy szélsőséges vezető mindig a középpontban van, ezért bárki is lesz az utód, annak már most olyan személynek kell lennie, aki közel állt al-Bagdadihoz, közismert, és már most rendelkezik némi tekintéllyel. Abu Bakr al-Bagdadi is úgy lett az Iszlám Állam vezetője 2014-ben, hogy már 2010 óta benne volt terrorcselekményekkel vádolt szervezetekben. Továbbá képzett imámként ismert minden vallási rítust, amely még jobban növelte a tekintélyét – fűzte hozzá.”

Al-Bagdadi halála győzelem Trumpnak - Az Iszlám Állam az utódját keresi

Az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak vasárnap hajnalban trörtént megölése után sok még a kérdés az akcióval kapcsolatban. Donald Trump amerikai elnök vasárnap délutáni bejelentésében azt mondta, a terrorvezér gyáva emberként menekülés közben felrobbantotta magát. A holttestét állítólag egy DNS-teszttel tizenöt perc alatt sikerült azonosítani. Moszkva kételkedésének adott hangot az információ hitelességére vonatkozóan.

Sikoly

Jávor Pál pokoljárása.

Jávor Pál a harmincas évek elején „birtokba vette” a filmgyárat, nem készülhetett film, amelyben ne ő játszotta volna a főszerepet. Kalandos életéről ír az Origo.hu.

„Amikor pedig úgy hozta a sors, inkább a sopronkőhidai kényszermunkát választotta mintsem hogy engedelmeskedjen a nyilasoknak. Egyik memoárírója úgy fogalmazott: 'Jávor Pál a vészkorszakban azok mellé állt, akikbe belefojtották a sikolyt.' A kommunista hatalomátvétel után Amerikába emigrált, de ott nem találta helyét, ezért 1956 után hazatért. Halála előtt még elhúzatta kedvenc nótáit a kórház kertjében. Nem ő rendelte oda a bandát, arra jártak éppen. A színésznek olykor szerencséje volt.”

Jávor Pál, az első magyar filmsztár pokoljárása

Jávor Pál a harmincas évek elején "birtokba vette" a filmgyárat, nem készülhetett film, amelyben ne ő játszotta volna a főszerepet. Megteremtette a bricseszes dzsentrihős figuráját, a mindig célba érő asszonybolondítót. A vásznakon látható figuráját a közönség összemosta hús-vér alakjával, miközben a valóságban más karakter volt.

Emlék

Vajna Tímea luxusbúcsúja.

Végleg elhagyja a budai luxusvillát Andy Vajna özvegye, aki Amerikába költözik – számol be róla a Blikk Online.

„– Hiányozni fog a villa, hiszen életem legmeghatározóbb éveit töltöttem ott Andy-vel, most viszont próbálok arra törekedni, hogy amit még közösen megálmodtunk, azt már csak az ő emléke miatt is folytassam és megvalósítsam – erősítette meg a Blikknek a hírt az özvegy, miszerint hamarosan véget ér a lakásbérleti szerződése, amely kapcsán jelezte: nem hosszabbít.”

Eddig kell kiköltöznie a házból: végleg elhagyja a budai luxusvillát Vajna Tímea

Andy Vajna (†74) halála után csak egy évig maradt a budai villában a fiatal özvegy, aki január végén végleg bezárja maga mögött az ajtókat, majd az Egyesült Államok felé veszi az irányt. Vajna Tímeának (37) ennyi idő kellett ahhoz, hogy el tudjon búcsúzni a néhai kormánybiztossal közös otthonától, amelyben 2013 óta laktak, illetve, hogy felkészüljön a Los Angeles-i életre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85184/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?