Blogolj!

Blogstar kávéház

Formalitás

Karácsony végkielégítése.

Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet. Városliget, Római-part, antikorrupciós program: csak néhány téma azok közül, amikkel az új főpolgármester kezdhet – sorolja a Népszava Online.

„Az előterjesztések között olyan pontok szerepelnek, mint a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítása, a főpolgármester illetményére, és egyéb juttatásokra vonatkozó tervezet. Budapest új vezetője emellett tervei szerint javaslatot tesz a főpolgármester-helyettesekre is. A hírportál úgy tudja, hogy négyen aspirálnak erre a posztra, a DK Gy. Németh Erzsébetet, az MSZP Tüttő Katát, a Momentum Kerpel-Fronius Gábort, Karácsony pártja, a Párbeszéd pedig Dorosz Dávidot jelölheti főpolgármester-helyettesnek. Karácsony ugyanakkor mindezeken a formalitásokon túl javaslatot tesz arra is, hogy elődjének, Tarlós Istvánnak a törvény által előírt három havi végkielégítésen kívül további végkielégítést fizessen a főváros.”

Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet

Négy év alatt megháromszorozódott az eladási ára. Igaz, azóta legalább felújították a hányattatott sorsú intézet nővérszállóját. "II. kerület Lipótmezőn zöld környezetben, szép kilátással eladó egy 1912-ben épült, különleges megjelenésű, szecessziós stílusú romantikus kastély, amely 4300 nm-es telken helyezkedik el" - így kezdődik az a hirdetés, amiben családi házként, 2 milliárd forintért kínálják az egykori lipótmezei elmegyógyintézet 25 szobás műemléképületét, a Sándor-villát.

Kassza

A balliberálisok pécsi trükközése.

Az új ellenzéki pécsi polgármester aláírta, hogy milliárdok vannak a kasszában, most meg csődről beszél. Szinte segélykiáltásként ható, meglehetősen furcsa közleményt juttatott el a sajtóhoz Péterffy Attila, akit október 13-án választottak meg pécsi polgármesternek – így az Origo.hu.

„A kommünikében többek között azt írja, csődhelyzetben van az önkormányzat. Páva Zsolt, aki 14 éven keresztül volt Pécs polgármestere, ellenben azt mondta a Pécsi Újságnak, nem érti Péterffy keddi állításait, hiszen a múlt hét csütörtökjén a baloldal megválasztott jelöltje is aláírta azt az átadás-átvételi dokumentációt, melyet az Államkincstár szakembereivel mindketten átnéztek, és melyben az is szerepel, hogy még fejlesztési célokra is mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére.”

Péterffy Attila aláírta, hogy milliárdjai vannak a városnak, most mást mond

Szinte segélykiáltásként ható, meglehetősen furcsa közleményt juttatott el a sajtóhoz kedden délután Péterffy Attila, akit október 13-án választottak meg pécsi polgármesternek. A kommünikében többek között azt írja, csődhelyzetben van az önkormányzat.

Otthon

A magyar atlétika megmentése.

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai világbajnokságért Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó. A magyar főváros tavaly nyerte el, első közép-kelet-európai helyszínként, a rendezési jogot, ami Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után veszélybe kerülhet – írja a Hirado.hu.

„Elbizonytalanított a jelenlegi helyzet és megijedtem attól, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság és vele együtt az atlétika jövője veszélybe kerül – ezt írta közösségi oldalán Baji Balázs. A világbajnoki bronzérmes sportoló úgy fogalmazott: az atlétikának, ami Magyarország ötödik legsikeresebb sportja, nincs egy igazi otthona, edzőközpontja, nemhogy nemzetközi eseményekre alkalmas létesítménye. A világklasszis atléta szerint a vb egy életre szóló élményt jelenthet a közönségnek, és sok fiatal kaphat kedvet a sportoláshoz. Baji Balázs egy mozgalmat is elindított az atlétikai-vb támogatására. Közben Karácsony Gergely politikai szövetségesei közül többen sem támogatják a stadionstopot.”

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai vb-ért Baji Balázs

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai világbajnokságért Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó. A magyar főváros tavaly nyerte el, első közép-kelet-európai helyszínként, a rendezési jogot. Budapest olyan városokhoz csatlakozhat, mint Róma, Tokió, Párizs, Berlin, Moszkva, Peking vagy London, ezekben a világvárosokban már volt atlétikai-vb. Azért csak csatlakozhat, mert az új fővárosi vezetés tervein múlik, hogy felépülhet-e az atlétikai stadion.

Alkalmasság

A Merkel-rendszer összeomlása.

Nő az elégedetlenség a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer elnökkel szemben a párt újabb rossz választási eredményét követően – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Az n-tv hírtelevízió szerint a CDU népszerűségvesztése azt is jelzi, hogy 'összeomlóban van a Merkel-rendszer', a párt korábbi vezetője, Angela Merkel kancellár ugyanis markáns arculat nélküli párttá tette a CDU-t, és alkalmatlan utódjelölt útját egyengeti. A CDU a múlt hét végi türingiai tartományi választáson csupán a harmadik helyet érte el, a posztkommunista Die Linke mellett a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is megelőzte. Szeptemberben a brandenburgi választáson szintén csak a harmadik helyet érte el, és a szászországi tartományi, s az európai parlamenti választáson is jóval gyengébben szerepelt, mint az előző választásokon. A párt elnökségének hétfői berlini ülésén a CDU ifjúsági szervezetének, a Junge Unionnak a vezetője, Tilman Kuban nyíltan megkérdőjelezte a pártelnök alkalmasságát arra, hogy kancellárjelöltként vezesse a pártot a következő szövetségi parlamenti választáson.”

Összeomlóban Merkel rendszere

Az n-tv hírtelevízió szerint a CDU népszerűségvesztése azt is jelzi, hogy „összeomlóban van a Merkel-rendszer", a párt korábbi vezetője, Angela Merkel kancellár ugyanis markáns arculat nélküli párttá tette a CDU-t, és alkalmatlan utódjelölt útját egyengeti. A CDU a múlt hét végi türingiai tartományi választáson csupán a harmadik helyet érte el, a posztkommunista Die Linke mellett a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is megelőzte.

Tesó

Tatár Csilla gólyahíre.

Kedd este egy pocakos képpel jelentette be a nagy hírt követőinek Tatár Csilla, amely szerint babát vár. Mindazoknak, akik a teherbe esésért küzdenek, Tatár Csilla kitartást kívánt, valamint mesélt arról is, hogy a családja miként fogadta a hírt – közli a Blikk Online.

„Helló Bébi! Érkezik a kistesó! Azoknak pedig, akik a teherbeeséssel küzdenek, üzenem, hogy nekem is az 5. terhességem, szóval kitartás! És akkor most gyorsan válaszolok pár kérdésre: Mit szólt Milán? Örült, csak annyit kért, hogy fiú legyen és tudjon beszélni! Mit szólt Balázs? Most már újra beszél!”

Gólyahír: babát vár Tatár Csilla

Kedd este egy pocakos képpel jelentette be a nagy hírt követőinek Tatár Csilla, amely szerint babát vár. Mindazoknak, akik a teherbe esésért küzdenek, Tatár Csilla kitartást kívánt, valamint mesélt arról is, hogy a családja miként fogadta a hírt. „Helló Bébi! Érkezik a kistesó! Azoknak pedig, akik a teherbeeséssel küzdenek, üzenem, hogy nekem is az 5.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85230/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?