Blogolj!

Blogstar kávéház

Formalitás

Karácsony végkielégítése.

Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet. Városliget, Római-part, antikorrupciós program: csak néhány téma azok közül, amikkel az új főpolgármester kezdhet – sorolja a Népszava Online.

„Az előterjesztések között olyan pontok szerepelnek, mint a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítása, a főpolgármester illetményére, és egyéb juttatásokra vonatkozó tervezet. Budapest új vezetője emellett tervei szerint javaslatot tesz a főpolgármester-helyettesekre is. A hírportál úgy tudja, hogy négyen aspirálnak erre a posztra, a DK Gy. Németh Erzsébetet, az MSZP Tüttő Katát, a Momentum Kerpel-Fronius Gábort, Karácsony pártja, a Párbeszéd pedig Dorosz Dávidot jelölheti főpolgármester-helyettesnek. Karácsony ugyanakkor mindezeken a formalitásokon túl javaslatot tesz arra is, hogy elődjének, Tarlós Istvánnak a törvény által előírt három havi végkielégítésen kívül további végkielégítést fizessen a főváros.”

Karácsony Gergely tizenöt javaslattal készül a közgyűlésre, egynek Tarlós is örülhet

Négy év alatt megháromszorozódott az eladási ára. Igaz, azóta legalább felújították a hányattatott sorsú intézet nővérszállóját. "II. kerület Lipótmezőn zöld környezetben, szép kilátással eladó egy 1912-ben épült, különleges megjelenésű, szecessziós stílusú romantikus kastély, amely 4300 nm-es telken helyezkedik el" - így kezdődik az a hirdetés, amiben családi házként, 2 milliárd forintért kínálják az egykori lipótmezei elmegyógyintézet 25 szobás műemléképületét, a Sándor-villát.

Kassza

A balliberálisok pécsi trükközése.

Az új ellenzéki pécsi polgármester aláírta, hogy milliárdok vannak a kasszában, most meg csődről beszél. Szinte segélykiáltásként ható, meglehetősen furcsa közleményt juttatott el a sajtóhoz Péterffy Attila, akit október 13-án választottak meg pécsi polgármesternek – így az Origo.hu.

„A kommünikében többek között azt írja, csődhelyzetben van az önkormányzat. Páva Zsolt, aki 14 éven keresztül volt Pécs polgármestere, ellenben azt mondta a Pécsi Újságnak, nem érti Péterffy keddi állításait, hiszen a múlt hét csütörtökjén a baloldal megválasztott jelöltje is aláírta azt az átadás-átvételi dokumentációt, melyet az Államkincstár szakembereivel mindketten átnéztek, és melyben az is szerepel, hogy még fejlesztési célokra is mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére.”

Péterffy Attila aláírta, hogy milliárdjai vannak a városnak, most mást mond

Szinte segélykiáltásként ható, meglehetősen furcsa közleményt juttatott el a sajtóhoz kedden délután Péterffy Attila, akit október 13-án választottak meg pécsi polgármesternek. A kommünikében többek között azt írja, csődhelyzetben van az önkormányzat.

Otthon

A magyar atlétika megmentése.

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai világbajnokságért Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó. A magyar főváros tavaly nyerte el, első közép-kelet-európai helyszínként, a rendezési jogot, ami Karácsony Gergely főpolgármesterré választása után veszélybe kerülhet – írja a Hirado.hu.

„Elbizonytalanított a jelenlegi helyzet és megijedtem attól, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság és vele együtt az atlétika jövője veszélybe kerül – ezt írta közösségi oldalán Baji Balázs. A világbajnoki bronzérmes sportoló úgy fogalmazott: az atlétikának, ami Magyarország ötödik legsikeresebb sportja, nincs egy igazi otthona, edzőközpontja, nemhogy nemzetközi eseményekre alkalmas létesítménye. A világklasszis atléta szerint a vb egy életre szóló élményt jelenthet a közönségnek, és sok fiatal kaphat kedvet a sportoláshoz. Baji Balázs egy mozgalmat is elindított az atlétikai-vb támogatására. Közben Karácsony Gergely politikai szövetségesei közül többen sem támogatják a stadionstopot.”

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai vb-ért Baji Balázs

Mozgalmat indított a budapesti atlétikai világbajnokságért Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó. A magyar főváros tavaly nyerte el, első közép-kelet-európai helyszínként, a rendezési jogot. Budapest olyan városokhoz csatlakozhat, mint Róma, Tokió, Párizs, Berlin, Moszkva, Peking vagy London, ezekben a világvárosokban már volt atlétikai-vb. Azért csak csatlakozhat, mert az új fővárosi vezetés tervein múlik, hogy felépülhet-e az atlétikai stadion.

Alkalmasság

A Merkel-rendszer összeomlása.

Nő az elégedetlenség a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer elnökkel szemben a párt újabb rossz választási eredményét követően – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Az n-tv hírtelevízió szerint a CDU népszerűségvesztése azt is jelzi, hogy 'összeomlóban van a Merkel-rendszer', a párt korábbi vezetője, Angela Merkel kancellár ugyanis markáns arculat nélküli párttá tette a CDU-t, és alkalmatlan utódjelölt útját egyengeti. A CDU a múlt hét végi türingiai tartományi választáson csupán a harmadik helyet érte el, a posztkommunista Die Linke mellett a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is megelőzte. Szeptemberben a brandenburgi választáson szintén csak a harmadik helyet érte el, és a szászországi tartományi, s az európai parlamenti választáson is jóval gyengébben szerepelt, mint az előző választásokon. A párt elnökségének hétfői berlini ülésén a CDU ifjúsági szervezetének, a Junge Unionnak a vezetője, Tilman Kuban nyíltan megkérdőjelezte a pártelnök alkalmasságát arra, hogy kancellárjelöltként vezesse a pártot a következő szövetségi parlamenti választáson.”

Összeomlóban Merkel rendszere

Az n-tv hírtelevízió szerint a CDU népszerűségvesztése azt is jelzi, hogy „összeomlóban van a Merkel-rendszer", a párt korábbi vezetője, Angela Merkel kancellár ugyanis markáns arculat nélküli párttá tette a CDU-t, és alkalmatlan utódjelölt útját egyengeti. A CDU a múlt hét végi türingiai tartományi választáson csupán a harmadik helyet érte el, a posztkommunista Die Linke mellett a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is megelőzte.

Tesó

Tatár Csilla gólyahíre.

Kedd este egy pocakos képpel jelentette be a nagy hírt követőinek Tatár Csilla, amely szerint babát vár. Mindazoknak, akik a teherbe esésért küzdenek, Tatár Csilla kitartást kívánt, valamint mesélt arról is, hogy a családja miként fogadta a hírt – közli a Blikk Online.

„Helló Bébi! Érkezik a kistesó! Azoknak pedig, akik a teherbeeséssel küzdenek, üzenem, hogy nekem is az 5. terhességem, szóval kitartás! És akkor most gyorsan válaszolok pár kérdésre: Mit szólt Milán? Örült, csak annyit kért, hogy fiú legyen és tudjon beszélni! Mit szólt Balázs? Most már újra beszél!”

Gólyahír: babát vár Tatár Csilla

Kedd este egy pocakos képpel jelentette be a nagy hírt követőinek Tatár Csilla, amely szerint babát vár. Mindazoknak, akik a teherbe esésért küzdenek, Tatár Csilla kitartást kívánt, valamint mesélt arról is, hogy a családja miként fogadta a hírt. „Helló Bébi! Érkezik a kistesó! Azoknak pedig, akik a teherbeeséssel küzdenek, üzenem, hogy nekem is az 5.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85230/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?