Blogolj!

Blogstar kávéház

Találka

Orbán permanens várakozása.

Orbán eddig Karácsony levelét várta, megkapta, aztán közölte, hogy a közgyűlés első ülését várja: csupa várakozás egy miniszterelnök élete – fogalmaz a Népszava Online.

„Az Atv.hu megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelitában. 'A levelet már megkaptam' – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Arra, hogy találkozik-e a főpolgármesterrel a Karmelitában és mikor, a miniszterelnök azt válaszolta: várja a fővárosi közgyűlés első ülését. Az újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester első munkanapján kért levélben személyes találkozót Orbán Viktortól. Karácsony Gergely azt kéri majd a miniszterelnöktől, hogy 'állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására' – erről két héttel ezelőtt az ATV Heti Naplóban nyilatkozott.”

Orbán eddig Karácsony levelét várta, megkapta, aztán közölte, hogy a közgyűlés első ülését várja

Csupa várakozás egy miniszterelnök élete. Az Atv.hu megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelitában. "A levelet már megkaptam" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Arra, hogy találkozik-e a főpolgármesterrel a Karmelitában és mikor, a miniszterelnök azt válaszolta: várja a fővárosi közgyűlés első ülését.

Elutasítás

Brüsszel kvótacsele.

A magyar emberek számos alkalommal kifejezték, hogy nem kérnek a migránsok betelepítéséből. A Fidesz ezért arra kéri a kormányt, hogy akármilyen jogi vagy más köntösben is álcázzák a nyomásgyakorlást, ne engedjen semmilyen nyomásnak a migránskvóta ügyében – olvasható a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A távozóban lévő Európai Bizottság még mindig ragaszkodik a migránsok Magyarországra történő betelepítéséhez, a magyar kormány álláspontja változatlan az ügyben: sem az egyszeri, sem az állandó kötelező kvótából nem kér Magyarország – mondta az igazságügyi tárca államtitkára csütörtökön az MTI-nek. Völner Pál az Európai Bíróság főtanácsnokának a kvótaperben csütörtökön elhangzott indítványára reagálva emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság azért perelte be Magyarországot, mert nem hajtotta végre a 2015-ben 'csellel átvert egyszeri kötelező kvótát', amely az országot 1294 migráns betelepítésére kötelezné.”

„Nem kérünk sem a 2015-ös, sem a jövőbeli migránskvótákból"

Sem az egyszeri, sem az állandó, sem a 2015-ös, sem a most formálódó migránskvótából nem kérünk - írta a Fidesz lapunknak is eljuttatott közleményében. A bevándorláspártiak újra és újra megpróbálkoznak a migránsok kvóta szerinti szétosztásának bevezetésével.

Anyanyelv

Gyurcsány négylábú pálfordulása.

Gyurcsány Ferenc ritkán látott módon változtatta meg véleményét Vlagyimir Putyinról: miniszterelnökként még a hátát simogatta, és vacsorára hívta meg az Apró-villába, az utóbbi években viszont rendre negatívan beszélt róla – mutatja be az Origo.hu.

„Korábban még annyira oda volt Putyinért, hogy 2006-os budapesti látogatásakor egyenesen el akarta kápráztatni őt, mégpedig egy négylábúval, nevezetesen Totó kutyával. 'A tokaji bor és a Totó nevű puli kutya tetszett leginkább az orosz elnöknek, mikor szerdán a Gyurcsány családnál ebédelt. Putyin a tervezettnél több időt töltött a magyar kormányfő házában, és a külügy embereinek kellett szólniuk, hogy ideje lenne indulni Prágába. Totó két puszit adott a vendégnek, aki nagyon élvezte, hogy anyanyelvén társaloghatott Dobrev Klárával” – olvasható a Blikk propagandaízű tudósítása a találkozóról. Ebből kiderült, hogy a tokaji borért rajongó Putyin annyira jól érezte magát Gyurcsányék villájában, hogy kis híján megfeledkezett prágai útjáról.”

Gyurcsány Ferenc nemrég még Putyin hátát simogatta, most meg már szidja

Gyurcsány Ferenc ritkán látott módon változtatta meg véleményét Vlagyimir Putyinról: miniszterelnökként még a hátát simogatta, és vacsorára hívta meg az Apró-villába, az utóbbi években viszont rendre negatívan beszélt róla. Tíz évvel ezelőtt még azzal dicsekedett, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok alatt "partneri kapcsolat alakult ki Oroszországgal," aminek szükségességét azzal indokolta meg, hogy gazdasági befolyásánál fogva a keleti állam megkerülhetetlen.

Ideológia

A Jobbik süllyedő hajója.

Értékrendválság, hatalmi harcok: ilyen kifejezésekkel illeti volt pártját Volner János, a Jobbik egykori alelnöke a Hirado.hu cikkében.

„Mindenki menekül a süllyedő hajóról – így jellemezte a Jobbik jelenlegi helyzetét a párt egykori alelnöke az M1-en. Volner János úgy fogalmazott: a Jobbik értékrendválsággal küszködik, az látszik, hogy eltűntek azok az ideológiai különbségek, amelyek korábban elválasztották a pártot a balliberális oldaltól.”

Volner: Mindenki igyekszik a Jobbik nevétől megszabadulni

Süllyedő hajó, értékrendválság, hatalmi harcok - ilyen kifejezésekkel illette volt pártját Volner János. A Jobbik egykori alelnöke azután beszélt erről az M1-en, hogy a párt korábbi vezető arca, Vona Gábor két napja hivatalosan is otthagyta a pártot. A Jobbik körüli fejetlenséget az is fokozza, hogy Jakab Péter bejelentette: visszalép az elnökjelöltségtől.

Faragás

Babos Tímea tökös lovaglása.

A teniszező hatalmas mosolyánál csak az a tök a nagyobb, amelyen ül – így a Blikk Online.

„Babos Tímea sem akart kimaradni, így ő is megosztott egy halloweeni tematikájú képet, azt azonban sajnálja, hogy ő maga nem tudott idén tököt faragni. A teniszező, aki rendkívül eredményesen teljesített eddig a vb-n, egy óriási tököt lovagol meg az Instagramon megosztott képén.”

Egy tökön üldögélve sajnálkozik Babos Tímea

Babos Tímea sem akart kimaradni, így ő is megosztott egy halloweeni tematikájú képet, azt azonban sajnálja, hogy ő maga nem tudott idén tököt faragni. A teniszező, aki rendkívül eredményesen teljesített eddig a vb-n, egy óriási tököt lovagol meg az Instagramon megosztott képén. „Szívesen kifaragtam volna a tökömet, de ezt a VB-ről nehéz megoldani.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85362/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?