Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellenállás

Gyurcsány testőrsége.

Gyurcsány Ferenc volt testőre lesz a budapesti önkormányzat rendészeti igazgatója – jelenti az Origo.hu.

„Handl Tamás, Gyurcsány Ferenc egykori testőre válthatja Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatói posztján. Mindez világosan bizonyítja, hogy Karácsony Gergely nem tud ellenállni a neki dirigáló régi, balliberális világnak. Mindennek az eredménye, hogy Karácsonynak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon parancsára legalább öt főpolgármester-helyettest kell kineveznie. Így helyet kaphat majd Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata és Kiss Ambrus is.”

Gyurcsány volt testőre lesz a budapesti önkormányzat rendészeti igazgatója

Handl Tamás, Gyurcsány Ferenc egykori testőre válthatja Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatói posztján. Mindez világosan bizonyítja, hogy Karácsony Gergely nem tud ellenállni a neki dirigáló régi, balliberális világnak. Mindennek az eredménye, hogy Karácsonynak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon parancsára legalább öt főpolgármester-helyettest kell kineveznie. Így helyet kaphat majd Gy.

Bűntudat

A gyász spiritualitása.

Szellemirtás, lélekidézés, kapcsolat a túlvilággal. A látókat, médiumokat rendőrségi nyomozások során is meghallgatják, és bár ezen „segítségek” alkalmával inkább az derül ki, hogy mindannyian tévedtek, a hívők száma nem csökken. A spirituális szolgáltatók pedig komoly bevételeket szerezhetnek képességeik által – járja körül a Népszava Online.

„Én ugyan nem hiszek abban, hogy bárki is látná az elhunytak szellemeit, de elfogadom, hogy vannak, akiknek megnyugvást, megkönnyebbülést adhat valaki, aki azt mondja: szerettünk még hallotta, amit utoljára neki mondtak, megbocsátotta a hibáinkat és békére talált – mondja dr. Biró Eszter. A gyásznak ugyanis mindig része a bűntudat. Ez lehet amiatt, hogy valaki úgy véli, rosszul döntött, türelmetlen volt a halottal, vagy nem tett meg valamit, amit szeretett vagy kellett volna. Szerinte fontos tudatosítani, hogy ez az érzés természetes, mindig egy picit többet szeretnénk abból, akit szeretünk, így a halál hiányérzetet hagy az élőkben. Friss gyászidőszak alatt a halottak napját és a karácsonyt sem könnyű megélni, de dr. Biró Eszter szerint nem csak ezekben az időszakokban segíthet sokat a saját, egyéni és új rítusok kialakítása.”

Médiumok és halottlátók bűvkörében

Szellemirtás, lélekidézés, kapcsolat a túlvilággal. A látókat, médiumokat rendőrségi nyomozások során is meghallgatják, és bár ezen „segítségek" alkalmával inkább az derül ki, hogy mindannyian tévedtek, a hívők száma nem csökken. A spirituális szolgáltatók pedig komoly bevételeket szerezhetnek képességeik által. Kérdés, hogy ezek a képességek pontosan mik is?

Árnyék

A tőke menekülése.

Nagy-Britanniában a vagyonos rétegek a baloldal győzelmét a december 12-i előrehozott választáson a Brexitnél is nagyobb fenyegetésnek tartják. A Munkáspárt esetleges győzelme esetén hatalmas tőkekiáramlással lehetne számolni – számol be róla a The Guardian alapján a Hirado.hu.

„Az Egyesült Királyság leggazdagabb emberét is bírálta Corbyn. Szerinte Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari vállalat első embere a környezet szennyezésével szerezte 21 milliárd fontot meghaladó vagyonát. A Labour pénzügyminiszter-jelöltje pedig még ennél is tovább ment. Clive Lewis árnyékminiszter a BBC-nek arról beszélt, hogy nem is lenne szabad, hogy milliárdosok legyenek, amikor vannak emberek a bolygón, akik napi egy dollárnál kevesebből tartják fenn magukat. A The Guardian vagyonkezelők, pénzügyi szolgáltatók és ügyvédi irodák körében végzett felméréséből kiderül, hogy a leggazdagabb britek nagyban készülnek a vagyonkimentésre a Munkáspárt győzelme esetén. Geoffrey Todd, a Boodle Hatfield ügyvédi iroda partnere elmondta, hogy ügyfeleik felkészültek arra, hogy akár perceken belül kimentsék vagyonukat.”

Menekülhet a tőke a Munkáspárt győzelme esetén

Nagy-Britanniában a vagyonos rétegek a baloldal győzelmét a december 12-i előrehozott választáson a Brexitnél is nagyobb fenyegetésnek tartják. A Munkáspárt esetleges győzelme esetén hatalmas tőkekiáramlással lehetne számolni - számolt be a The Guardian. Radikális baloldali programot hirdetett a párt kampánynyitó rendezvényén Jeremy Corbyn csütörtökön.

Jelentőség

A migráció feltartóztatása.

A migrációt csak egységes európai fellépés állíthatja meg, mivel az embercsempészet irányítói mindig megtalálják a korrumpálható hivatalnokokat – mondja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Hírlap Online-on.

„Véleménye szerint a háború sújtotta országokból érkezők személyazonosságát nem lehet teljes körűen ellenőrizni, a kibocsátó országoknak pedig nem érdekük, hogy visszafogadják az Európából kiutasított menedékkérőket. Hangsúlyozta, hogy az olasz kormány politikai okokból nem akarja elismerni a migráció jelentőségét, de a választók is tudják, hogy a kabinetnek nincs jövője hosszabb távon.”

Nógrádi György: Egységes európai fellépés állíthatja csak meg a migrációt

Véleménye szerint a háború sújtotta országokból érkezők személyazonosságát nem lehet teljes körűen ellenőrizni, a kibocsátó országoknak pedig nem érdekük, hogy visszafogadják az Európából kiutasított menedékkérőket. Hangsúlyozta, hogy az olasz kormány politikai okokból nem akarja elismerni a migráció jelentőségét, de a választók is tudják, hogy a kabinetnek nincs jövője hosszabb távon.

Birkózás

Vajna Tímea faroktetkója.

Nem akármilyen tetoválás díszíti Vajna Tímea csuklóját, a modell-üzletasszony ugyanis éppen elhunyt férje, Andy Vajna miatt varratott magára, így emléke örökre vele marad – így a Blikk Online.

„Elhunyt férje emlékét őrzi bőrén Vajna Tímea, jóllehet ezt csak most árulta el. A modell-üzletasszony, aki férjét, Andy Vajnát januárban vesztette el, csak nehezen birkózik meg a fájdalommal, amit a filmmogul halála miatt érez. Mint kiderült, enyhülést a lelkének az a tetoválás is hoz, amit Andy Vajna miatt csináltatott. – Évekkel ezelőtt csináltattam a csuklómra ezt a tetoválást. Az egyik kedvenc állatom, a macska látható rajta, amelynek a farka V betűt formáz. V, mint Vajna. Andy nagyon boldog volt, hogy magamra tetováltattam őt. Itthon, Magyarországon készült.”

„Andy nagyon boldog volt" - Andy Vajna tiszteletére varratott magára tetoválást Vajna Tímea

Elhunyt férje emlékét őrzi bőrén Vajna Tímea, jóllehet ezt csak most árulta el. A modell-üzletasszony, aki férjét, Andy Vajnát januárban vesztette el, csak nehezen birkózik meg a fájdalommal, amit a filmmogul halála miatt érez. Mint kiderült, enyhülést a lelkének az a tetoválás is hoz, amit Andy Vajna miatt csináltatott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85442/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?