Blogolj!

Blogstar kávéház

Szakadás

Von der Leyen végtelen várakozása.

Bukarestre vár von der Leyen: november elsején lejárt az új Európai Bizottság hivatalba lépésének a határideje, de négy jelölt neve még mindig hiányzik a megválasztott elnök végleges listájáról – mutatja be a Népszava Online.

„Románia az elhúzódó kormányalakítás, az Egyesült Királyság a Brexit miatt nem tud, illetve nem akar tagot jelölni a közösség legfőbb végrehajtó és ellenőrző testületébe. A francia és a magyar kormány pótjelöltjeit ugyan a múlt héten jóváhagyta von der Leyen, de még hátravan európai parlamenti meghallgatásuk. Ezekre csak akkor kerülhet sor, ha a bukaresti kormány is előáll egy elfogadható névvel, mert elképzelhető, hogy tárcát cserél a bővítési és szomszédságpolitikai portfólióra jelölt magyar, illetve a közlekedés ügyeivel megbízott román biztosjelölt. Alapvetően a romániai fejleményektől függ, hogy a von der Leyen vezette testület hány hónapos késéssel tud munkához látni. Jogi szakvélemények szerint nem fog leszakadni az ég, ha a londoni kormány január 31-ikéig senkit sem küld az új Európai Bizottságba, feltéve, hogy a Brexitre valóban sor kerül a tervezett időpontban.”

Bukarestre vár von der Leyen

November elsején lejárt az új Európai Bizottság hivatalba lépésének a határideje, de négy jelölt neve még mindig hiányzik a megválasztott elnök, Ursula von der Leyen (UVL) végleges listájáról. Románia az elhúzódó kormányalakítás, az Egyesült Királyság a Brexit miatt nem tud, illetve nem akar tagot jelölni a közösség legfőbb végrehajtó és ellenőrző testületébe.

Zsákutca

Juncker hülye nacionalizmusa.

A kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában, ennek oka, hogy a keleti országokkal szemben Nyugat-Európa nem tapasztalta meg a kommunizmus eszméit – elemez a Hirado.hu Juncker legújabb botrányos kijelentése kapcsán.

„A leköszönő Európai Bizottság távozó elnöke, Jean-Claude Juncker búcsúbeszédében méltatta magát és az unió elmúlt öt éves tevékenységet, aminek eredménye többek között a négy éve tartó migrációs válság, a Brexit és a stagnáló európai gazdaság. Az utódainak azt kívánta, hogy harcoljanak a 'hülye nacionalizmusokkal” szemben – hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója ezzel összefüggésben elmondta, az, hogy egy ehhez hasonló kijelentés elhangozhatott, az a nyugat-európai elit szégyene. Emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság volt elnöke 2018 májusában Trierben részt vett a Marx-szobor avatóján, amire 28 évvel azután került sor, hogy az ország keleti feléből ezek a szobrok eltűntek. A történész elmondta, hogy a kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában. Ennek egyetlen oka van, az, hogy a történelem folyamán csak a kontinens keleti felén lévő országok tapasztalták meg a kommunista eszme megvalósulását, a nyugati országok ellenben csak messziről szemlélték azt. A történész szerint Közép-Kelet-Európában már kipróbálták ezt a rendszert, amelyről kiderült, hogy tévút és zsákutca volt, és Nyugat-Európa ebbe a zsákutca fele tart.”

A kolonizációs logika fogságában a Nyugat

A kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában, ennek oka, hogy a keleti országokkal szemben Nyugat-Európa nem tapasztalta meg a kommunizmus eszméit. A leköszönő Európai Bizottság távozó elnöke, Jean-Claude Juncker búcsúbeszédében méltatta magát és az unió elmúlt öt éves tevékenységet, aminek eredménye többek között a négy éve tartó migrációs válság, a Brexit és a stagnáló európai gazdaság.

Készpénz

Az ellenzék villámgyors hátraarcai.

Gyors hátraarcot mutatnak be például a stadionok ügyében az új önkormányzati vezetők, miközben luxusjuttatásokat szavaznak meg maguknak – véli a Magyar Hírlap Online-nak nyilatkozó Kiszelly Zoltán politológus.

„Ha megnézzük, stadionügyben hány ellenzéki vezető változtatott vagy finomított a korábbi véleményén, szinte rögtön a választás után, elég csak Baranyi Krisztinára, Gajda Péterre vagy Karácsony Gergelyre gondolni, akár nevezhetjük ezt gyors ellenzéki hátraarcnak is – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint ez csalódás lehet támogatóik számára. Akárcsak az a fejlemény, hogy az új polgármesterek és testületek szinte luxusfizetéseket és újabb pozíciókat szavaztatnak meg maguknak, például Újbudán vagy Pesterzsébeten. Mindez igazolja, hogy a pénz és a hatalom tartja őket egyben, széleskörű szövetségről van szó, és mindenkit ki kell fizetni, politikailag és anyagilag egyaránt. Vagyis: a pártalkukat készpénzre váltják.”

Eljött az ellenzéki átigazolások ideje

Ha megnézzük, stadionügyben hány ellenzéki vezető változtatott vagy finomított a korábbi véleményén, szinte rögtön a választás után, elég csak Baranyi Krisztinára, Gajda Péterre vagy Karácsony Gergelyre gondolni, akár nevezhetjük ezt gyors ellenzéki hátraarcnak is - fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint ez csalódás lehet támogatóik számára.

Befeketítés

A balliberálisok ócska trükkje.

Újabb Magyarországot szidó cikket írt a 444 dolgozója a New York Timesban, most magyarul – így az Origo.hu.

„A bírálatok ellenére a 444 megismételte múlt héten bemutatott trükkjét: egyik munkatársuk ismét írt egy cikket a New York Timesnak (NYT), ami aztán úgy jelent meg a felületen, mintha azt az amerikai napilap írta volna. A különbség csupán annyi, hogy az írás ezúttal magyar nyelven is elérhető a NYT online felületén. A célpont azonban változatlan: ismét Budapestről próbálják meg Orbán Viktor kormányát külföldön befeketíteni. Soros blogja megint zárójelbe tette a sajtóetikai szabályokat, megint fittyet hányt a tájékoztatás alapelveire.”

Újabb Magyarországot szidó cikket írt a 444 dolgozója a New York Timesban,

A bírálatok ellenére a 444 megismételte múlt héten bemutatott trükkjét: egyik munkatársuk ismét írt egy cikket a New York Timesnak (NYT), ami aztán úgy jelent meg a felületen, mintha azt az amerikai napilap írta volna. A különbség csupán annyi, hogy az írás ezúttal magyar nyelven is elérhető a NYT online felületén.

Rongálás

Tóth Vera bosszúsága.

Felháborító! Ismeretlen rosszakaró rongálta meg Tóth Vera (34) több millió forintot érő szponzorautóját – olvasható a Blikk Online-on.

„Az ártatlan bejegyzésnek azonban meglett az ára, a fotó feltöltését követő reggelre ugyanis valaki végigkarcolta a gyönyörű járgány oldalát, Vera szerint pedig ez nem lehetett véletlen. – A kocsi mellett nem volt közvetlen járda, ehhez oda kellett menni és szándékosan megrongálni. Erre aki vette a fáradságot, az nagyon rosszindulatú ember. Nem mondom, hogy biztos, hogy nekem szólt, de ahol álltam, ott többen tudják, hogy az én autóm. Nem kell hozzá helyinek lenni. Elég egyszerű következtetésből is leszűrhető – nyilatkozta lapunknak a feldúlt énekesnő.”

„Kudarcnak élem meg" - Tóth Vera szerint szándékosan rongálták meg az autóját - fotó

Az énekesnő szombaton még nagy örömmel posztolt a csodaszép kocsiról közösségi oldalán, amelyhez azt írta: ajándékba, használatba kapta az egyik kereskedéstől. Az ártatlan bejegyzésnek azonban meglett az ára, a fotó feltöltését követő reggelre ugyanis valaki végigkarcolta a gyönyörű járgány oldalát, Vera szerint pedig ez nem lehetett véletlen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85473/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?