Blogolj!

Blogstar kávéház

Szakadás

Von der Leyen végtelen várakozása.

Bukarestre vár von der Leyen: november elsején lejárt az új Európai Bizottság hivatalba lépésének a határideje, de négy jelölt neve még mindig hiányzik a megválasztott elnök végleges listájáról – mutatja be a Népszava Online.

„Románia az elhúzódó kormányalakítás, az Egyesült Királyság a Brexit miatt nem tud, illetve nem akar tagot jelölni a közösség legfőbb végrehajtó és ellenőrző testületébe. A francia és a magyar kormány pótjelöltjeit ugyan a múlt héten jóváhagyta von der Leyen, de még hátravan európai parlamenti meghallgatásuk. Ezekre csak akkor kerülhet sor, ha a bukaresti kormány is előáll egy elfogadható névvel, mert elképzelhető, hogy tárcát cserél a bővítési és szomszédságpolitikai portfólióra jelölt magyar, illetve a közlekedés ügyeivel megbízott román biztosjelölt. Alapvetően a romániai fejleményektől függ, hogy a von der Leyen vezette testület hány hónapos késéssel tud munkához látni. Jogi szakvélemények szerint nem fog leszakadni az ég, ha a londoni kormány január 31-ikéig senkit sem küld az új Európai Bizottságba, feltéve, hogy a Brexitre valóban sor kerül a tervezett időpontban.”

Bukarestre vár von der Leyen

November elsején lejárt az új Európai Bizottság hivatalba lépésének a határideje, de négy jelölt neve még mindig hiányzik a megválasztott elnök, Ursula von der Leyen (UVL) végleges listájáról. Románia az elhúzódó kormányalakítás, az Egyesült Királyság a Brexit miatt nem tud, illetve nem akar tagot jelölni a közösség legfőbb végrehajtó és ellenőrző testületébe.

Zsákutca

Juncker hülye nacionalizmusa.

A kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában, ennek oka, hogy a keleti országokkal szemben Nyugat-Európa nem tapasztalta meg a kommunizmus eszméit – elemez a Hirado.hu Juncker legújabb botrányos kijelentése kapcsán.

„A leköszönő Európai Bizottság távozó elnöke, Jean-Claude Juncker búcsúbeszédében méltatta magát és az unió elmúlt öt éves tevékenységet, aminek eredménye többek között a négy éve tartó migrációs válság, a Brexit és a stagnáló európai gazdaság. Az utódainak azt kívánta, hogy harcoljanak a 'hülye nacionalizmusokkal” szemben – hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója ezzel összefüggésben elmondta, az, hogy egy ehhez hasonló kijelentés elhangozhatott, az a nyugat-európai elit szégyene. Emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság volt elnöke 2018 májusában Trierben részt vett a Marx-szobor avatóján, amire 28 évvel azután került sor, hogy az ország keleti feléből ezek a szobrok eltűntek. A történész elmondta, hogy a kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában. Ennek egyetlen oka van, az, hogy a történelem folyamán csak a kontinens keleti felén lévő országok tapasztalták meg a kommunista eszme megvalósulását, a nyugati országok ellenben csak messziről szemlélték azt. A történész szerint Közép-Kelet-Európában már kipróbálták ezt a rendszert, amelyről kiderült, hogy tévút és zsákutca volt, és Nyugat-Európa ebbe a zsákutca fele tart.”

A kolonizációs logika fogságában a Nyugat

A kommunizmus eszméje Nyugat-Európában sokkal népszerűbb, mint Kelet-Európában, ennek oka, hogy a keleti országokkal szemben Nyugat-Európa nem tapasztalta meg a kommunizmus eszméit. A leköszönő Európai Bizottság távozó elnöke, Jean-Claude Juncker búcsúbeszédében méltatta magát és az unió elmúlt öt éves tevékenységet, aminek eredménye többek között a négy éve tartó migrációs válság, a Brexit és a stagnáló európai gazdaság.

Készpénz

Az ellenzék villámgyors hátraarcai.

Gyors hátraarcot mutatnak be például a stadionok ügyében az új önkormányzati vezetők, miközben luxusjuttatásokat szavaznak meg maguknak – véli a Magyar Hírlap Online-nak nyilatkozó Kiszelly Zoltán politológus.

„Ha megnézzük, stadionügyben hány ellenzéki vezető változtatott vagy finomított a korábbi véleményén, szinte rögtön a választás után, elég csak Baranyi Krisztinára, Gajda Péterre vagy Karácsony Gergelyre gondolni, akár nevezhetjük ezt gyors ellenzéki hátraarcnak is – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint ez csalódás lehet támogatóik számára. Akárcsak az a fejlemény, hogy az új polgármesterek és testületek szinte luxusfizetéseket és újabb pozíciókat szavaztatnak meg maguknak, például Újbudán vagy Pesterzsébeten. Mindez igazolja, hogy a pénz és a hatalom tartja őket egyben, széleskörű szövetségről van szó, és mindenkit ki kell fizetni, politikailag és anyagilag egyaránt. Vagyis: a pártalkukat készpénzre váltják.”

Eljött az ellenzéki átigazolások ideje

Ha megnézzük, stadionügyben hány ellenzéki vezető változtatott vagy finomított a korábbi véleményén, szinte rögtön a választás után, elég csak Baranyi Krisztinára, Gajda Péterre vagy Karácsony Gergelyre gondolni, akár nevezhetjük ezt gyors ellenzéki hátraarcnak is - fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint ez csalódás lehet támogatóik számára.

Befeketítés

A balliberálisok ócska trükkje.

Újabb Magyarországot szidó cikket írt a 444 dolgozója a New York Timesban, most magyarul – így az Origo.hu.

„A bírálatok ellenére a 444 megismételte múlt héten bemutatott trükkjét: egyik munkatársuk ismét írt egy cikket a New York Timesnak (NYT), ami aztán úgy jelent meg a felületen, mintha azt az amerikai napilap írta volna. A különbség csupán annyi, hogy az írás ezúttal magyar nyelven is elérhető a NYT online felületén. A célpont azonban változatlan: ismét Budapestről próbálják meg Orbán Viktor kormányát külföldön befeketíteni. Soros blogja megint zárójelbe tette a sajtóetikai szabályokat, megint fittyet hányt a tájékoztatás alapelveire.”

Újabb Magyarországot szidó cikket írt a 444 dolgozója a New York Timesban,

A bírálatok ellenére a 444 megismételte múlt héten bemutatott trükkjét: egyik munkatársuk ismét írt egy cikket a New York Timesnak (NYT), ami aztán úgy jelent meg a felületen, mintha azt az amerikai napilap írta volna. A különbség csupán annyi, hogy az írás ezúttal magyar nyelven is elérhető a NYT online felületén.

Rongálás

Tóth Vera bosszúsága.

Felháborító! Ismeretlen rosszakaró rongálta meg Tóth Vera (34) több millió forintot érő szponzorautóját – olvasható a Blikk Online-on.

„Az ártatlan bejegyzésnek azonban meglett az ára, a fotó feltöltését követő reggelre ugyanis valaki végigkarcolta a gyönyörű járgány oldalát, Vera szerint pedig ez nem lehetett véletlen. – A kocsi mellett nem volt közvetlen járda, ehhez oda kellett menni és szándékosan megrongálni. Erre aki vette a fáradságot, az nagyon rosszindulatú ember. Nem mondom, hogy biztos, hogy nekem szólt, de ahol álltam, ott többen tudják, hogy az én autóm. Nem kell hozzá helyinek lenni. Elég egyszerű következtetésből is leszűrhető – nyilatkozta lapunknak a feldúlt énekesnő.”

„Kudarcnak élem meg" - Tóth Vera szerint szándékosan rongálták meg az autóját - fotó

Az énekesnő szombaton még nagy örömmel posztolt a csodaszép kocsiról közösségi oldalán, amelyhez azt írta: ajándékba, használatba kapta az egyik kereskedéstől. Az ártatlan bejegyzésnek azonban meglett az ára, a fotó feltöltését követő reggelre ugyanis valaki végigkarcolta a gyönyörű járgány oldalát, Vera szerint pedig ez nem lehetett véletlen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85473/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?