Blogolj!

Blogstar kávéház

Mandátum

Polt Péter bebetonozása.

A legfőbb ügyész negyedszázada: a kormánypárti többség döntése értelmében 2025-ig biztos Polt Péter lesz a legfőbb ügyész – számol be róla a Népszava Online.

„Polt újabb kilenc évig, de legalább 70 éves koráig, 2025-ig vezetheti az ügyészséget, miután először 2000 és 2006 között töltötte be ezt a hivatalt, majd 2010. december 6-án választotta meg újra az Országgyűlés. Lecserélni nem lesz könnyű még a mandátuma lejárta után sem, a legfőbb ügyész kinevezéséhez ugyanis kétharmados többség kell, és mandátuma mindaddig meghosszabbodik, amíg a parlament kétharmados többséggel meg nem választja az utódát. Vagyis Polt Pétert a mandátuma lejárta után sem lehetne lecserélni, csak kétharmaddal. Elvileg le kell mondania, amikor betölti a 70. évét, de akkor is ő marad a legfőbb ügyész, amíg az utódját meg nem választják.”

A legfőbb ügyész negyedszázada

A kormánypárti többség döntése értelmében 2025-ig biztos Polt Péter lesz a legfőbb ügyész. Az ellenzék nem támogatta, ahogy Handó Tünde alkotmánybíróvá választását sem, de a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába delegáltak három tagot. A parlament kormánypárti többsége 134 igen szavazattal, 27 nem és 3 érvénytelen voks mellett ismét Polt Pétert választotta legfőbb ügyésszé , januártól - 134-27-3 szavazattal - Handó Tünde ülhet Stumpf István helyére az Alkotmánybíróság testületében.

Visszalépés

Varju László balhéi.

Garázdaság és súlyos testi sértés: kiadták a Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát – összegez az Origo.hu.

„Az Országgyűlés egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.”

Kiadták a Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát

Az Országgyűlés kiadta Varju László, Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát. Mindennek az oka, hogy a DK képviselőjét az MTVA székházában tavaly decemberben történtek miatt garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntettének vétségével vádolhatja a Legfőbb Ügyészség. Varjunak egy másik ügyben már korábban felfüggesztették a mentelmi jogát. Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

Véka

Hadházy Ákos obszcenitása.

A semmiért veszi fel csaknem egymillió forintos képviselői tiszteletdíját az Országgyűlésben randalírozó Hadházy Ákos, aki 2018-ban az LMP hátán jutott be a törvényhozásba, hogy aztán faképnél hagyja az övéit – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Mandátumát azonban még véletlenül sem adja vissza, ami azt jelenti, hogy a semmiért fogja felvenni havonta bruttó csaknem egymillió forintos tiszteletdíját. A Klubrádiónak nyilatkozva nem is rejtette véka alá, hogy azért tartja meg mandátumát, mert az azzal járó infrastrukturális lehetőségeket fel tudja használni az ellenzék szervezésére. A vagyonnyilatkozatából ki is derül, mit takarnak ezek az infrastrukturális lehetőségek: üzemanyagkártya, irodahasználat, segítő személyzet, lakáshasználat, mobiltelefon, laptop, nyomtató. Vagyonnyilatkozata alapján az október 21-i ülésen eddig soha nem tapasztalt obszcenitással botrányt okozó Hadházynak azonban egyébként sincsenek anyagi gondjai.”

Hadházy Ákos, a meg nem választott botránypolitikus

Kalandos utat járt be az elmúlt években a politikai tevékenysége helyett ma már a hírekbe csak botrányaival bekerülő Hadházy Ákos. A Fideszből kiugrott szekszárdi önkormányzati képviselő a 2014-es országgyűlési választások előtt lépett be az LMP-be, amelynek egyéni képviselőjelöltje lett, de alaposan leszerepelt. Mindössze a negyedik lett, alig tizenegy százalékos eredményével.

Vállalás

A babaváró hitel hódítása.

Európa-szerte egyedi támogatás a magyar babaváró hitel, mely 2019. július 1-jétől igényelhető a bankoknál – mutatja be a Hirado.hu.

„Trencsán Erika, a Money.hu vezető gazdasági elemzője elmondta, az ilyen méretű pénzügyi segítség nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte is egyedülálló. Hozzátette, a babaváró kölcsön egyedisége abban is rejlik, hogy nem hitelcélhoz kötött, nem kell fedezetet biztosítani hozzá, gyakorlatilag a tízmillió forint átalakulhat kamatmentes kölcsönné vagy akár vissza nem térítendő támogatássá is. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese kiemelte, a babaváró hitel esetében az első gyermek megszületésekor az állam három évre felfüggeszti a hitel törlesztését. A második gyermek érkezésekor szintén három évre szüneteltethető a törlesztés, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát is elengedik. A harmadik gyermek megszületése után az állam elengedi a teljes hátralévő tartozást, ezáltal ösztönözve a fiatal házaspárokat, hogy minél több gyermeket vállaljanak.”

Európa-szerte egyedi támogatás a magyar babaváró hitel

A babaváró hitel 2019. július 1-jétől igényelhető a bankoknál. Az eddig elbírált és nagyrészt már folyósított hitelösszeg közelít a 300 milliárd forinthoz. Bankonként viszonylag alacsony az elutasított hitelkérelmek száma, általában jóval tíz százalék alatti. A késedelmes fizetések aránya nem éri el a három százalékot.

Harmónia

Köllő Babett mesés kavalkádja.

Köllő Babett egy csodálatos, fodros, rózsaszínű estélyiben mutatta meg magát az Instagramon – így a Blikk Online.

„Az elegáns és tekintélyt parancsoló képen Babett egy mesébe illő lépcsőn áll a fantasztikus ruhájában. A fehér és rózsaszín kavalkádja az egész képet uralja, és Babett sminkje is tökéletes harmóniában van a színekkel. Egyértelműen látni, ahogy Babett uralja a pillanatot, a fotóra pedig élmény ránézni!”

Ezt nézze! Mesébe illő fotót posztolt magáról Köllő Babett

Az elegáns és tekintélyt parancsoló képen Babett egy mesébe illő lépcsőn áll a fantasztikus ruhájában. A fehér és rózsaszín kavalkádja az egész képet uralja, és Babett sminkje is tökéletes harmóniában van a színekkel. Egyértelműen látni, ahogy Babett uralja a pillanatot, a fotóra pedig élmény ránézni! Íme az elragadó kép:

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85508/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?