Blogolj!

Blogstar kávéház

Mandátum

Polt Péter bebetonozása.

A legfőbb ügyész negyedszázada: a kormánypárti többség döntése értelmében 2025-ig biztos Polt Péter lesz a legfőbb ügyész – számol be róla a Népszava Online.

„Polt újabb kilenc évig, de legalább 70 éves koráig, 2025-ig vezetheti az ügyészséget, miután először 2000 és 2006 között töltötte be ezt a hivatalt, majd 2010. december 6-án választotta meg újra az Országgyűlés. Lecserélni nem lesz könnyű még a mandátuma lejárta után sem, a legfőbb ügyész kinevezéséhez ugyanis kétharmados többség kell, és mandátuma mindaddig meghosszabbodik, amíg a parlament kétharmados többséggel meg nem választja az utódát. Vagyis Polt Pétert a mandátuma lejárta után sem lehetne lecserélni, csak kétharmaddal. Elvileg le kell mondania, amikor betölti a 70. évét, de akkor is ő marad a legfőbb ügyész, amíg az utódját meg nem választják.”

A legfőbb ügyész negyedszázada

A kormánypárti többség döntése értelmében 2025-ig biztos Polt Péter lesz a legfőbb ügyész. Az ellenzék nem támogatta, ahogy Handó Tünde alkotmánybíróvá választását sem, de a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába delegáltak három tagot. A parlament kormánypárti többsége 134 igen szavazattal, 27 nem és 3 érvénytelen voks mellett ismét Polt Pétert választotta legfőbb ügyésszé , januártól - 134-27-3 szavazattal - Handó Tünde ülhet Stumpf István helyére az Alkotmánybíróság testületében.

Visszalépés

Varju László balhéi.

Garázdaság és súlyos testi sértés: kiadták a Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát – összegez az Origo.hu.

„Az Országgyűlés egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.”

Kiadták a Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát

Az Országgyűlés kiadta Varju László, Gyurcsány-párti képviselő mentelmi jogát. Mindennek az oka, hogy a DK képviselőjét az MTVA székházában tavaly decemberben történtek miatt garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntettének vétségével vádolhatja a Legfőbb Ügyészség. Varjunak egy másik ügyben már korábban felfüggesztették a mentelmi jogát. Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

Véka

Hadházy Ákos obszcenitása.

A semmiért veszi fel csaknem egymillió forintos képviselői tiszteletdíját az Országgyűlésben randalírozó Hadházy Ákos, aki 2018-ban az LMP hátán jutott be a törvényhozásba, hogy aztán faképnél hagyja az övéit – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Mandátumát azonban még véletlenül sem adja vissza, ami azt jelenti, hogy a semmiért fogja felvenni havonta bruttó csaknem egymillió forintos tiszteletdíját. A Klubrádiónak nyilatkozva nem is rejtette véka alá, hogy azért tartja meg mandátumát, mert az azzal járó infrastrukturális lehetőségeket fel tudja használni az ellenzék szervezésére. A vagyonnyilatkozatából ki is derül, mit takarnak ezek az infrastrukturális lehetőségek: üzemanyagkártya, irodahasználat, segítő személyzet, lakáshasználat, mobiltelefon, laptop, nyomtató. Vagyonnyilatkozata alapján az október 21-i ülésen eddig soha nem tapasztalt obszcenitással botrányt okozó Hadházynak azonban egyébként sincsenek anyagi gondjai.”

Hadházy Ákos, a meg nem választott botránypolitikus

Kalandos utat járt be az elmúlt években a politikai tevékenysége helyett ma már a hírekbe csak botrányaival bekerülő Hadházy Ákos. A Fideszből kiugrott szekszárdi önkormányzati képviselő a 2014-es országgyűlési választások előtt lépett be az LMP-be, amelynek egyéni képviselőjelöltje lett, de alaposan leszerepelt. Mindössze a negyedik lett, alig tizenegy százalékos eredményével.

Vállalás

A babaváró hitel hódítása.

Európa-szerte egyedi támogatás a magyar babaváró hitel, mely 2019. július 1-jétől igényelhető a bankoknál – mutatja be a Hirado.hu.

„Trencsán Erika, a Money.hu vezető gazdasági elemzője elmondta, az ilyen méretű pénzügyi segítség nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte is egyedülálló. Hozzátette, a babaváró kölcsön egyedisége abban is rejlik, hogy nem hitelcélhoz kötött, nem kell fedezetet biztosítani hozzá, gyakorlatilag a tízmillió forint átalakulhat kamatmentes kölcsönné vagy akár vissza nem térítendő támogatássá is. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese kiemelte, a babaváró hitel esetében az első gyermek megszületésekor az állam három évre felfüggeszti a hitel törlesztését. A második gyermek érkezésekor szintén három évre szüneteltethető a törlesztés, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát is elengedik. A harmadik gyermek megszületése után az állam elengedi a teljes hátralévő tartozást, ezáltal ösztönözve a fiatal házaspárokat, hogy minél több gyermeket vállaljanak.”

Európa-szerte egyedi támogatás a magyar babaváró hitel

A babaváró hitel 2019. július 1-jétől igényelhető a bankoknál. Az eddig elbírált és nagyrészt már folyósított hitelösszeg közelít a 300 milliárd forinthoz. Bankonként viszonylag alacsony az elutasított hitelkérelmek száma, általában jóval tíz százalék alatti. A késedelmes fizetések aránya nem éri el a három százalékot.

Harmónia

Köllő Babett mesés kavalkádja.

Köllő Babett egy csodálatos, fodros, rózsaszínű estélyiben mutatta meg magát az Instagramon – így a Blikk Online.

„Az elegáns és tekintélyt parancsoló képen Babett egy mesébe illő lépcsőn áll a fantasztikus ruhájában. A fehér és rózsaszín kavalkádja az egész képet uralja, és Babett sminkje is tökéletes harmóniában van a színekkel. Egyértelműen látni, ahogy Babett uralja a pillanatot, a fotóra pedig élmény ránézni!”

Ezt nézze! Mesébe illő fotót posztolt magáról Köllő Babett

Az elegáns és tekintélyt parancsoló képen Babett egy mesébe illő lépcsőn áll a fantasztikus ruhájában. A fehér és rózsaszín kavalkádja az egész képet uralja, és Babett sminkje is tökéletes harmóniában van a színekkel. Egyértelműen látni, ahogy Babett uralja a pillanatot, a fotóra pedig élmény ránézni! Íme az elragadó kép:

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85508/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?