Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Felzárkóztatás

A kormány brüsszeli haszonélvezete.

Marad brüsszeli haszonélvező a kormány. Az EU következő költségvetési ciklusában az eddiginél félmilliárd euróval többet kell befizetnie Magyarországnak, de ennél jóval többet kaphat vissza – szögezi le a Népszava Online.

„Sok ország kifogásolja, hogy a tervek szerint 2021-től jelentősen emelkedni fog a nemzeti hozzájárulása az uniós büdzséhez. Magyarországé például 2021-2027 között a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 0,85 százalékáról 0,97 százalékára, ami nagyjából félmilliárd eurós növekedést jelent. Ettől függetlenül hazánk továbbra is ennél jóval többet kaphat vissza a brüsszeli büdzséből. Az igazi elégedetlenkedők azonban a nettó befizetők — például Ausztria, Dánia, Hollandia, Németország és Svédország —, amelyek többet adnak be a közösbe, mint amennyit kivesznek onnan. Az Európai Bizottság szerint ezek az országok nem veszik figyelembe a közös politikák kedvező költségvetési hatásait, például azt, hogy a felzárkóztatási pénzekből nem csak mondjuk Lengyelország részesül, hanem az ott beruházást végző német, dán vagy épp holland cégek is.”

Marad brüsszeli haszonélvező a kormány

Az EU következő költségvetési ciklusában az eddiginél félmilliárd euróval többet kell befizetnie Magyarországnak, de ennél jóval többet kaphat vissza. Elsősorban az Európai Unió nettó befizetőinek aggályait igyekezett eloszlatni az Európai Bizottság (EB) azzal az adatsorral, amit kedden tett közzé a közösség következő, 2021-2027 közötti költségvetéséről.

Illetmény

Karácsony milliós osztogatása.

Még csak most állt fel a Karácsony Gergely vezette, ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés, de máris megkezdődik a baráti zsebek megtömése és azoknak az ellenzéki politikusoknak a vezető pozícióba emelése, akikről a főpolgármester korábban még lesajnálóan beszélt – így az Origo.hu.

„Ahogy az Origo is beszámolt róla, a keddi alakuló közgyűlés második pontjában tárgyalták a főpolgármester illetményét, valamint választották meg a főpolgármester-helyetteseket, akiknek az illetményéről is döntöttek. Az előterjesztést Karácsony Gergely nyújtotta be, amiből kiderült saját illetményét 1 296 300 forintban állapította meg, amihez 194 445 forint költségtérítés is járul; az új főpolgármester ötre kívánja emelni a főpolgármester-helyettesek számát; két főállású, és három külső főpolgármester-helyettest vett maga mellé; bár a törvény szerint a főpolgármester-helyettesek illetményét a főpolgármesteri illetmény 70-90 százalékában lehet megállapítani, Karácsony a lehető legmagasabb összegre tett javaslatot: havi 1 166 700 forint üti a markukat, amihez 175 005 forint költségtérítés is jár.”

Karácsonyék milliós fizetéseket szavaztak meg maguknak

Még csak ma áll fel hivatalosan az új, Karácsony Gergely vezette, ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés, de máris megkezdődik a baráti zsebek megtömése és azoknak az ellenzéki politikusoknak a vezető pozícióba emelése, akikről a főpolgármester korábban még lesajnálóan beszélt - írja a Pesti Srácok.

Botrány

Szent István felfüggesztése.

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egész alakos szobrát – tudósít a Hirado.hu.

„A közgyűlés 24 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett támogatta a főpolgármester kezdeményezését. Az elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhelyezését a park más részén, és ha ez nem járna sikerrel, akkor keresnének az alkotásnak egy másik helyet. Karácsony Gergely az előterjesztésében azt írta, a szobor elkészült, de helyi civil szervezetek azzal a kéréssel fordultak hozzá, hogy a felállítás tervezett helyét vizsgálja felül a fővárosi önkormányzat. A képviselők a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállítását 27 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett támogatták. Karácsony Gergely az elfogadott előterjesztésében azt írta, hogy főpolgármesterként olyan önkormányzati működés mellett elkötelezett, amely 'széles körű társadalmi egyeztetések lefolytatásával segíti elő a megalapozott döntések meghozatalát'. A társadalmi egyeztetés egyik legfontosabb területe a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseleti szervekkel való folyamatos egyeztetés a kiemelkedő jelentőségű önkormányzati döntések meghozatala előtt – mutatott rá a főpolgármester.”

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületben

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. A testület korábban úgy döntött, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egész alakos szobrát. A közgyűlés 24 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett támogatt ...

Káosz

A doppingpápa csúfos bukása.

Nyilak lövöldözése zajlik már egy ideje a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) háza táján. És ez nem is csoda. A hatalmas pénzekből élő, teljhatalmú cég finoman szólva sem kezelt jól jelentős problémákat – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Meg vannak számlálva a napjai a WADA élén a 78 éves brit Craig Reedie-nek. Ráadásul a sajtó figyelmét most, ha nem lennének rázós ügyek, akkor se tudná elkerülni. A lengyelországi Katowicében tegnap kezdődött ugyanis a szervezet háromnapos nemzetközi konferenciája, és a napirendek között a WADA Kódex újragondolása is szerepel. A német olimpiai bizottság (DOSB) elnöke, Alfons Hörmann kifejezetten sarkosan nyilatkozott egy nappal az esemény előtt a dpa hírügynökségnek: 'Ha valaki megkérdezne engem vagy bárki mást a DOSB-nél, hogy száz százalékig bízunk-e a WADA-ban, nem hinném, hogy sokan válaszolnának egyértelműen igennel.' Elsősorban a központilag irányított orosz doppingolás és annak félrekezelése vívta ki a német sportvezető nemtetszését. Hörmann a helyszínről tudósító szingapúri The Straits Timesnak egyértelműen leszögezte: a WADA elveszítette hitelességét, évek óta rossz döntéseket hoz, és ezért elsősorban az első számú vezető a felelős.”

Az elnök nem csak leköszön: megbukott

Meg vannak számlálva a napjai a WADA élén a 78 éves brit Craig Reedie-nek. Ráadásul a sajtó figyelmét most, ha nem lennének rázós ügyek, akkor se tudná elkerülni. A lengyelországi Katowicében tegnap kezdődött ugyanis a szervezet háromnapos nemzetközi konferenciája, és a napirendek között a WADA Kódex újragondolása is szerepel.

Nász

A Harry Potter-sztár Playboy-románca.

Hugh Hefner (†91) fia, Cooper Hefner (28) feleségül vette a Harry Potter-filmek színésznőjét, Scarlett Byrne-t (29) – írja a Blikk Online.

„A Playboy atyjának legendás élete során négy gyermeke is született, közülük a legfiatalabbnak kötötték be a fejét, ráadásul nem is akárkit választott élete párjának. A Harry Potter-mozik Pansy Parkinsonját alakító Scarlett és Cooper már négy éve alkot egy párt.”

Hoppá: nem fogja elhinni, kit vett feleségül Hugh Hefner fia

Thousand Oaks - Hugh Hefner (†91) fia, Cooper Hefner (28) feleségül vette a Harry Potter-filmek színésznőjét, Scarlett Byrne-t (29). A Playboy atyjának legendás élete során négy gyermeke is született, közülük a legfiatalabbnak kötötték be a fejét, ráadásul nem is akárkit választott élete párjának.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85546/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-11-06 12:13:09
Milyen helyi civil szervezetek???? Még el sem foglalta a székét!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?