Blogolj!

Blogstar kávéház

Felzárkóztatás

A kormány brüsszeli haszonélvezete.

Marad brüsszeli haszonélvező a kormány. Az EU következő költségvetési ciklusában az eddiginél félmilliárd euróval többet kell befizetnie Magyarországnak, de ennél jóval többet kaphat vissza – szögezi le a Népszava Online.

„Sok ország kifogásolja, hogy a tervek szerint 2021-től jelentősen emelkedni fog a nemzeti hozzájárulása az uniós büdzséhez. Magyarországé például 2021-2027 között a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 0,85 százalékáról 0,97 százalékára, ami nagyjából félmilliárd eurós növekedést jelent. Ettől függetlenül hazánk továbbra is ennél jóval többet kaphat vissza a brüsszeli büdzséből. Az igazi elégedetlenkedők azonban a nettó befizetők — például Ausztria, Dánia, Hollandia, Németország és Svédország —, amelyek többet adnak be a közösbe, mint amennyit kivesznek onnan. Az Európai Bizottság szerint ezek az országok nem veszik figyelembe a közös politikák kedvező költségvetési hatásait, például azt, hogy a felzárkóztatási pénzekből nem csak mondjuk Lengyelország részesül, hanem az ott beruházást végző német, dán vagy épp holland cégek is.”

Marad brüsszeli haszonélvező a kormány

Az EU következő költségvetési ciklusában az eddiginél félmilliárd euróval többet kell befizetnie Magyarországnak, de ennél jóval többet kaphat vissza. Elsősorban az Európai Unió nettó befizetőinek aggályait igyekezett eloszlatni az Európai Bizottság (EB) azzal az adatsorral, amit kedden tett közzé a közösség következő, 2021-2027 közötti költségvetéséről.

Illetmény

Karácsony milliós osztogatása.

Még csak most állt fel a Karácsony Gergely vezette, ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés, de máris megkezdődik a baráti zsebek megtömése és azoknak az ellenzéki politikusoknak a vezető pozícióba emelése, akikről a főpolgármester korábban még lesajnálóan beszélt – így az Origo.hu.

„Ahogy az Origo is beszámolt róla, a keddi alakuló közgyűlés második pontjában tárgyalták a főpolgármester illetményét, valamint választották meg a főpolgármester-helyetteseket, akiknek az illetményéről is döntöttek. Az előterjesztést Karácsony Gergely nyújtotta be, amiből kiderült saját illetményét 1 296 300 forintban állapította meg, amihez 194 445 forint költségtérítés is járul; az új főpolgármester ötre kívánja emelni a főpolgármester-helyettesek számát; két főállású, és három külső főpolgármester-helyettest vett maga mellé; bár a törvény szerint a főpolgármester-helyettesek illetményét a főpolgármesteri illetmény 70-90 százalékában lehet megállapítani, Karácsony a lehető legmagasabb összegre tett javaslatot: havi 1 166 700 forint üti a markukat, amihez 175 005 forint költségtérítés is jár.”

Karácsonyék milliós fizetéseket szavaztak meg maguknak

Még csak ma áll fel hivatalosan az új, Karácsony Gergely vezette, ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés, de máris megkezdődik a baráti zsebek megtömése és azoknak az ellenzéki politikusoknak a vezető pozícióba emelése, akikről a főpolgármester korábban még lesajnálóan beszélt - írja a Pesti Srácok.

Botrány

Szent István felfüggesztése.

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egész alakos szobrát – tudósít a Hirado.hu.

„A közgyűlés 24 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett támogatta a főpolgármester kezdeményezését. Az elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhelyezését a park más részén, és ha ez nem járna sikerrel, akkor keresnének az alkotásnak egy másik helyet. Karácsony Gergely az előterjesztésében azt írta, a szobor elkészült, de helyi civil szervezetek azzal a kéréssel fordultak hozzá, hogy a felállítás tervezett helyét vizsgálja felül a fővárosi önkormányzat. A képviselők a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállítását 27 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett támogatták. Karácsony Gergely az elfogadott előterjesztésében azt írta, hogy főpolgármesterként olyan önkormányzati működés mellett elkötelezett, amely 'széles körű társadalmi egyeztetések lefolytatásával segíti elő a megalapozott döntések meghozatalát'. A társadalmi egyeztetés egyik legfontosabb területe a munkavállalói és a munkaadói érdekképviseleti szervekkel való folyamatos egyeztetés a kiemelkedő jelentőségű önkormányzati döntések meghozatala előtt – mutatott rá a főpolgármester.”

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületben

Felfüggesztik a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. A testület korábban úgy döntött, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egész alakos szobrát. A közgyűlés 24 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 1 tartózkodás mellett támogatt ...

Káosz

A doppingpápa csúfos bukása.

Nyilak lövöldözése zajlik már egy ideje a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) háza táján. És ez nem is csoda. A hatalmas pénzekből élő, teljhatalmú cég finoman szólva sem kezelt jól jelentős problémákat – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Meg vannak számlálva a napjai a WADA élén a 78 éves brit Craig Reedie-nek. Ráadásul a sajtó figyelmét most, ha nem lennének rázós ügyek, akkor se tudná elkerülni. A lengyelországi Katowicében tegnap kezdődött ugyanis a szervezet háromnapos nemzetközi konferenciája, és a napirendek között a WADA Kódex újragondolása is szerepel. A német olimpiai bizottság (DOSB) elnöke, Alfons Hörmann kifejezetten sarkosan nyilatkozott egy nappal az esemény előtt a dpa hírügynökségnek: 'Ha valaki megkérdezne engem vagy bárki mást a DOSB-nél, hogy száz százalékig bízunk-e a WADA-ban, nem hinném, hogy sokan válaszolnának egyértelműen igennel.' Elsősorban a központilag irányított orosz doppingolás és annak félrekezelése vívta ki a német sportvezető nemtetszését. Hörmann a helyszínről tudósító szingapúri The Straits Timesnak egyértelműen leszögezte: a WADA elveszítette hitelességét, évek óta rossz döntéseket hoz, és ezért elsősorban az első számú vezető a felelős.”

Az elnök nem csak leköszön: megbukott

Meg vannak számlálva a napjai a WADA élén a 78 éves brit Craig Reedie-nek. Ráadásul a sajtó figyelmét most, ha nem lennének rázós ügyek, akkor se tudná elkerülni. A lengyelországi Katowicében tegnap kezdődött ugyanis a szervezet háromnapos nemzetközi konferenciája, és a napirendek között a WADA Kódex újragondolása is szerepel.

Nász

A Harry Potter-sztár Playboy-románca.

Hugh Hefner (†91) fia, Cooper Hefner (28) feleségül vette a Harry Potter-filmek színésznőjét, Scarlett Byrne-t (29) – írja a Blikk Online.

„A Playboy atyjának legendás élete során négy gyermeke is született, közülük a legfiatalabbnak kötötték be a fejét, ráadásul nem is akárkit választott élete párjának. A Harry Potter-mozik Pansy Parkinsonját alakító Scarlett és Cooper már négy éve alkot egy párt.”

Hoppá: nem fogja elhinni, kit vett feleségül Hugh Hefner fia

Thousand Oaks - Hugh Hefner (†91) fia, Cooper Hefner (28) feleségül vette a Harry Potter-filmek színésznőjét, Scarlett Byrne-t (29). A Playboy atyjának legendás élete során négy gyermeke is született, közülük a legfiatalabbnak kötötték be a fejét, ráadásul nem is akárkit választott élete párjának.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85546/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-11-06 12:13:09
Milyen helyi civil szervezetek???? Még el sem foglalta a székét!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?