Blogolj!

Botrány a győri alakuló ülésen, óvszereket aggattak a városháza ajtajára

Nem kezdődött zökkenőmentesen a győri közgyűlés alakuló ülése. A polgármesteri címről lemondott Borkai Zsoltot megtapsolták a képviselők, ám közben tüntetők dörömböltek a városháza ajtaján.

Fotó: Index

A botrányba keveredett Borkai Zsolt szerdán jelentette be, hogy péntek 16 órai határidővel lemond a polgármesteri tisztségéről Győrben, így kifejezetten izgalmasnak ígérkezett a városi közgyűlés alakuló ülése.

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Az Index beszámolója szerint az ülésre érkező Borkait a képviselőtársak megtapsolták, miközben az ülésterem ajtaját körülbelül 50 tüntető próbálta áttörni, hogy megzavarja az ülést, őket a biztonsági őrök akadályozták meg. A tüntetők az ajtón dörömböltek, sípokat fújtak és doboltak, hogy ellehetetlenítsék az ülés megtartását, egyesek viszont kint maradtak a városháza előtt és lufiszerűen felfújt óvszereket akasztottak a városháza kapujára.

Az ülést Borkai Zsolt nyitotta meg, de beszédéből nem sok mindent lehetett hallani a tüntetők által keltett zaj miatt. A képviselők az eskütétel után aláírták az eskünyilatkozatokat, majd a lemondott polgármester javaslatai alapján alpolgármestereket választottak. A közgyűlés Borkai vezetésével alakul meg, viszont lemondását követően majd az alpolgármesterek irányításával működhet a városháza az időközi polgármester-választásig. Az előzetes várakozások szerint az új választás januárban vagy februárban lehet.

5
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85724/pics/lead_800x600.jpg
Borkai Zsolt,Győr,tüntetés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-11-08 20:59:22
DE BIZONY," HOGY ÍGY" .... IS NÉZHETJÜK A DOLGOT!
Válaszolok
kata 2019-11-07 19:21:59
Mocskos, gerinctelen aljanépség! Borkai legalább vállalja a következményeket, de kommunistáéknál ez nem szokás! Felnagyítani a más vétségét, hogy az ő nagy bűnükről tereljék a figyelmet. Mert mondhat bárki bármit, az ország és lakosai meglopása mégiscsak nagyobb bűn egy félrelépésnél. Körömszakadtáig védik a korrupt tolvajaikat, van aki még mindig nem ismeri fel lackner elvtársat, és ez mindennek a teteje! Remélem a hatóság, akire tartozik, gőzerővel nyomoz ellenük. Bár ha kiderítenek is valamit, a baráti bíró nem fogja elítélni őket. És ez is felháborító, mert már mindenki tudja előre, hogy itt olyan az ítélkezés, hogy a tolvaj ballibsi soha nem kapja meg amit érdemel! Azért ezen elgondolkodhatnának a bírók, hogy lassan semmilyen tisztelet nem övezi őket, tisztségüket, mert bebizonyították, hogy nem érdemlik meg. Tisztelet a kivételnek. Csak sajnos a ballibsik ügyeit soha nem ezek a kivételek kapják meg.
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: éva bejegyzésére 2019-11-07 18:25:38
Lehet, hogy a képen látható "nő" nem is nő ?!
Annyi minden megtörténik ma már a világban, nem ?!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-07 18:24:03
Ne hallgassuk el: ennyire futja az aberrált liberráltaktól. Az persze meg sem fordult a fejükben, hogy lemondásra szólítsák fel mindazt a hitvány kommunista bagázst, akik szintén képviselőkhöz méltatlanul viselkedtek, kqrválkodtak, loptak, csaltak.
Normáliséknál (tehát véletlenül sem a kommunistáknál) ezt úgy hívják: >>>>> MOCSKOS KETTŐS MÉRCE !!!!!
Válaszolok
éva 2019-11-07 17:29:04
Micsoda primitív népség szaladt össze Győrben.( Feltételezem libsi mind= botrány okozás, gyűlölködés, eszetlen magamutogatás, stb.) Annyi eszük nincs, hogy a k@rvákhoz nem kell lufi. Általában ki vannak pakolva. De, sajátról maguk gondoskodnak, ha mégis kell. Ezért, ez a nő a képen - talán szeretne kapni egy kóbor numerát! Ezért ment oda.!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Koronavírusos a győri jegyző

2020.03.30. 05:40
A polgármester tesztje hétfőre készül el.

Több ezren tüntettek a képződményező Niedermüller ellen Budapesten

2020.01.30. 21:10
A tömeg az erzsébetvárosi, keresztényeket becsmérlő DK-s polgármester lemondását követelte. A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a …

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Sima Fideszes siker a győri időközi polgármester-választáson

2020.01.26. 20:25
Dézsi Csaba András a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál a voksok 56 százalékát tudhatja magáénak. A Fidesz bejelentette, hogy megnyerte az időközi …

Hét településen tartanak időközi választást vasárnap

2020.01.23. 08:10
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket …

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Jövő héten már hazaengedhetik a kórházból a megkéselt tanárnőt

2019.12.08. 13:55
A csütörtökön megtámadott 51 éves győri tanárnőt műteni is kell.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Százezren követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

2019.11.16. 19:15
Legalább 200 ezer ember követelte Andrej Babis lemondását a cseh fővárosban szombaton. A nagygyűlést a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte.

Ezeket a cikkeket olvastad már?