Blogolj!

Botrány a győri alakuló ülésen, óvszereket aggattak a városháza ajtajára

Nem kezdődött zökkenőmentesen a győri közgyűlés alakuló ülése. A polgármesteri címről lemondott Borkai Zsoltot megtapsolták a képviselők, ám közben tüntetők dörömböltek a városháza ajtaján.

Fotó: Index

A botrányba keveredett Borkai Zsolt szerdán jelentette be, hogy péntek 16 órai határidővel lemond a polgármesteri tisztségéről Győrben, így kifejezetten izgalmasnak ígérkezett a városi közgyűlés alakuló ülése.

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Az Index beszámolója szerint az ülésre érkező Borkait a képviselőtársak megtapsolták, miközben az ülésterem ajtaját körülbelül 50 tüntető próbálta áttörni, hogy megzavarja az ülést, őket a biztonsági őrök akadályozták meg. A tüntetők az ajtón dörömböltek, sípokat fújtak és doboltak, hogy ellehetetlenítsék az ülés megtartását, egyesek viszont kint maradtak a városháza előtt és lufiszerűen felfújt óvszereket akasztottak a városháza kapujára.

Az ülést Borkai Zsolt nyitotta meg, de beszédéből nem sok mindent lehetett hallani a tüntetők által keltett zaj miatt. A képviselők az eskütétel után aláírták az eskünyilatkozatokat, majd a lemondott polgármester javaslatai alapján alpolgármestereket választottak. A közgyűlés Borkai vezetésével alakul meg, viszont lemondását követően majd az alpolgármesterek irányításával működhet a városháza az időközi polgármester-választásig. Az előzetes várakozások szerint az új választás januárban vagy februárban lehet.

5
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85724/pics/lead_800x600.jpg
Borkai Zsolt,Győr,tüntetés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-11-08 20:59:22
DE BIZONY," HOGY ÍGY" .... IS NÉZHETJÜK A DOLGOT!
Válaszolok
kata 2019-11-07 19:21:59
Mocskos, gerinctelen aljanépség! Borkai legalább vállalja a következményeket, de kommunistáéknál ez nem szokás! Felnagyítani a más vétségét, hogy az ő nagy bűnükről tereljék a figyelmet. Mert mondhat bárki bármit, az ország és lakosai meglopása mégiscsak nagyobb bűn egy félrelépésnél. Körömszakadtáig védik a korrupt tolvajaikat, van aki még mindig nem ismeri fel lackner elvtársat, és ez mindennek a teteje! Remélem a hatóság, akire tartozik, gőzerővel nyomoz ellenük. Bár ha kiderítenek is valamit, a baráti bíró nem fogja elítélni őket. És ez is felháborító, mert már mindenki tudja előre, hogy itt olyan az ítélkezés, hogy a tolvaj ballibsi soha nem kapja meg amit érdemel! Azért ezen elgondolkodhatnának a bírók, hogy lassan semmilyen tisztelet nem övezi őket, tisztségüket, mert bebizonyították, hogy nem érdemlik meg. Tisztelet a kivételnek. Csak sajnos a ballibsik ügyeit soha nem ezek a kivételek kapják meg.
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: éva bejegyzésére 2019-11-07 18:25:38
Lehet, hogy a képen látható "nő" nem is nő ?!
Annyi minden megtörténik ma már a világban, nem ?!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-07 18:24:03
Ne hallgassuk el: ennyire futja az aberrált liberráltaktól. Az persze meg sem fordult a fejükben, hogy lemondásra szólítsák fel mindazt a hitvány kommunista bagázst, akik szintén képviselőkhöz méltatlanul viselkedtek, kqrválkodtak, loptak, csaltak.
Normáliséknál (tehát véletlenül sem a kommunistáknál) ezt úgy hívják: >>>>> MOCSKOS KETTŐS MÉRCE !!!!!
Válaszolok
éva 2019-11-07 17:29:04
Micsoda primitív népség szaladt össze Győrben.( Feltételezem libsi mind= botrány okozás, gyűlölködés, eszetlen magamutogatás, stb.) Annyi eszük nincs, hogy a k@rvákhoz nem kell lufi. Általában ki vannak pakolva. De, sajátról maguk gondoskodnak, ha mégis kell. Ezért, ez a nő a képen - talán szeretne kapni egy kóbor numerát! Ezért ment oda.!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

2019.11.06. 10:20
A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében …

Párizsban az ősz: tűzoltók csaptak össze rendőrökkel

2019.10.16. 06:10
Nem nyugszanak a kedélyek Macronék fővárosában, ezúttal a jobb munkakörülményekért küzdő lánglovagok demonstrációja torkollt erőszakba.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de marad Győr polgármestere

2019.10.15. 11:40
A botrányba keveredett győri polgármester elmondta, nem okozhat morális hátrányt a kormánypártoknak az, amit tett, ezért hozta meg döntését.

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. 18:55
Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Könnygázzal és gyújtogatásokkal köszöntött be Párizsba az ősz

2019.09.21. 16:15
Közel félszázadik alkalommal vonultak az utcára a Macron elnök megszorító gazdaságpolitikája ellen tüntetők. Ezúttal sem úszták meg a rendőri erőszakot.

Könnygáz és vízágyúzás köszöntötte a G7-csúcsot

2019.08.25. 09:35
Több százan erőszakosan, több ezren békésen tüntettek a G7-esek csúcsértekezlete kapcsán.

Már többszáz repülőjáratot töröltek Hongkongban a tüntetések miatt

2019.08.13. 06:50
Több mint háromszáz járatot törölt a hongkongi nemzetközi repülőtér vezetése helyi idő szerint kedden reggel, miután a légikikötőben ötödik …

Leállt a hongkongi reptér

2019.08.12. 11:50
Az összes felszálló gépet törölték a hongkongi nemzetközi repülőtéren a kormányellenes tüntetések miatt.

Botrány és rendbontás a francia nemzeti ünnepen

2019.07.14. 18:40
Macront kifütyülték, 152 embert őrizetbe vettek. Így tisztelgett Párizs a Bastille 1789-es ostromának évfordulóján.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?