Blogolj!

Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát

Az ügyvédet hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, de ez szemmel láthatóan nem nagyon érdekli Erzsébetváros és Rákospalota új polgármesterét, akik Czeglédy ügyvédi irodáját bízták meg a meglévő önkormányzati szerződések átvizsgálásával.

Fotó: nyugat.hu

A PestiSrácok.hu cikke rávilágít a tényre, hogy Erzsébetvárosban a DK-s Nidermüller Péter, Rákospalotán pedig az MSZP-s Németh Angéla került a polgármesteri székbe, tehát mindkét kerületben ellenzéki győzelem született az október önkormányzati választásokon. A két frissen megválasztott polgármester szinte azonnal pennát s papírt ragadott, hogy mihamarabb megírja a megbízólevelét Czeglédy irodájának.

A PestiSrácok.hu birtokába jutott az a megbízólevél, amit Nidermüller Péter írt alá. A levél nemcsak az önkormányzati hivatal, hanem annak szervezetei, sőt gazdasági társaságai szerződéseibe, minden ügyiratába, gazdasági rendszerébe is betekintést enged Czeglédyéknek, a dokumentumokról pedig másolatot is készíthetnek.

A portál megkereste a két polgármestert azzal kapcsolatban, hogy miért adtak megbízást egy olyan ügyvéd irodájának, akit korábban büntettek gazdasági bűncselekmények miatt, s jelenleg is súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolják, de a politikusoktól nem érkezett válasz.

Azt nem tudni, hogy Czeglédyék mekkora fizetést - kvázi közpénzt - kapnak a polgármesteri hivataloktól, illetve az önkormányzatoktól, ezt maga az ügyvéd sem árulta el. Csupán annyit írt e-mailben, hogy az irodának nem ő a vezetője, így nem jogosult nyilatkozni a sajtónak az üggyel kapcsolatban.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85737/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Czeglédy Csaba,Erzsébetváros
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-08 16:45:06
Nem kellene már végre összetörni azt a ügyvédinas, topa lábakat, meg persze a gumiderekat is ?!
Csak azért mert igen nagy igény volna már rá !!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Milliárdos kórházfejlesztések a fővárosban és Pest megyében

2020.01.25. 07:55
Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 11 milliárd forintot fordít a kormány kórházépületek felújításának és építésének tervezésére.

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Ezeket a cikkeket olvastad már?