Blogolj!

Blogstar kávéház

Kiadás

A kormány csinos kis hiánya.

Októberben 271,8 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiány, ám a tízhavi deficit így is csak 575 milliárd forint – derül ki a PM számaiból. Vagyis a Népszava Online szerint csinos hiányt hozott össze a kormány.

„Október végéig összesen 933 milliárd forint uniós bevétel folyt be a költségvetésbe, miközben a kormány a kedvezményezetteknek 1239,5 milliárd forintot fizetett ki, vagyis az uniós támogatások megelőlegezése önmagában 306,5 milliárd forinttal növelték a deficitet. Ezzel párhuzamosan nagyobb kiadások mentek a hazai közút- és vasúthálózat megújítására, a Modern Városok Program és Modern Falu Program fejlesztéseire, valamint a nagyvállalatok hatékonyabb termelését és munkahelyteremtését célzó beruházásokra. A júliustól igényelhető a Családvédelmi Akcióterv első négy eleme, valamint a már hatályos Gazdaságvédelmi Akcióterv számos intézkedése is növelte a kiadásokat.”

Csinos hiányt hozott össze a kormány

Októberben 271,8 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiány, ám a tízhavi deficit így is csak 575 milliárd forint - derül ki a PM számaiból. Az év végére 997 milliárd forintos deficitet engedélyez a hatályos költségvetés, ami azt jelenti, hogy az év utolsó két hónapjában a hiány akár 425 milliárd forinttal is nőhet.

Költség

A gátlástalan baloldal zsebtömködése.

Nincs új a nap alatt, alig telt el pár hét az önkormányzati választások óta, máris látni mi történik, ha a balliberális ellenzék kerül hatalomra. A gátlástalan baloldal, ahol csak tudja, kitömi a saját zsebét – fogalmaz az Origo.hu.

„Az új irányt először Karácsony Gergely főpolgármester mutatta meg, aki a korábbi fővárosi vezetéssel szemben három helyett öt alpolgármesterre tart igényt, és fizetésüket is megemelte. Őt követte a 'nagyvonalúságban' Pikó András polgármester, aki Józsefvárosban az eddigi két bizottságot hatra bővítette, ami 150 millió forint plusz költséget jelent. Erzsébetvárosban is több alpolgármesterre van szüksége Niedermüller Péternek, mint a korábbi vezetésnek, a XV. kerületben pedig Gyurcsány embere, Németh Angéla javasolta saját fiát a Népjóléti Bizottságba. Kispesten is hasonló a tempó, Gajda Péter a Szociális és Lakásügyi Bizottsági hellyel jutalmazta a korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát, de a Mr. Negyven százalékként ismert Kránitz Krisztián is maradhat a vagyonkezelő élén.”

A gátlástalan baloldal, ahol csak tudja, kitömi a saját zsebét

Nincs új a nap alatt, alig telt el pár hét az önkormányzati választások óta, máris látni mi történik, ha a balliberális ellenzék kerül hatalomra. Az új irányt először Karácsony Gergely főpolgármester mutatta meg, aki a korábbi fővárosi vezetéssel szemben három helyett öt alpolgármesterre tart igényt, és fizetésüket is megemelte.

Összeférhetetlenség

Baranyi Krisztina látszatpolitizálása.

Nem folyik érdemi munka a ferencvárosi polgármesteri hivatalban, és valószínűleg a jövő csütörtöki, alakuló ülésen nem lesz megállapodás a bizottságokról. Az önkormányzat dolgozói zavarodottan várják, hogy feladatot kapjanak – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Baranyi Krisztina nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel, úgy viselkedik, mintha egyedül nyerte volna meg a választást, az 'én képviselő-testületemről' és az 'én Ferencvárosomról” beszél. Bár az ellenzék soraiban komoly feszültséget okozott Baranyi személye – pontosabban személyisége, mivel sokan összeférhetetlennek tartják –, végül az összes balliberális párt beállt mögé, és 'hallgatólagosan' a Jobbik is támogatta, így aztán várható volt, hogy benyújtják a számlát.”

Látszatpolitizálást folytat csak Baranyi

Teljes a káosz Ferencvárosban - írtuk meg szerdai cikkünkben, amelyben beszámoltunk arról: hiába van elvileg kényelmes többsége a IX. kerület új, ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztina nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel, úgy viselkedik, mintha egyedül nyerte volna meg a választást, az „én képviselő-testületemről" és az „én Ferencvárosomról" beszél.

Fal

Németország kettéosztottsága.

A berlini fal leomlása 1989. november 9-én a legújabb kori európai történelem egyik legfontosabb eseménye volt. Azonban több kutatás is azt bizonyítja, hogy bár a fal leomlott, ma is érzékelhető a különbség Németország nyugati és keleti régióiban.

„Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője kiemelte, az aktuális kutatásokból az derül ki, hogy a tizenhat és huszonhat év közötti fiatalok hetven százaléka úgy vélekedik, még mindig jobbak a lehetőségeik Németország nyugati részén, mint a keletnémet régiókban. A kettéosztottság gazdasági szempontból mind a mai napig látszik. Kiemelte, ami igazán szembeötlő, hogy a top 500 német nagyvállalatból összesen harminchatnak van központja az ország keleti felén.”

A berlini fal leomlott, de a kettéosztottság nem szűnt meg teljesen

A berlini fal leomlása 1989. november 9-én a legújabbkori európai történelem egyik legfontosabb eseménye volt. A fal lebontása az újraegységesülő Németország és a szovjet rendszerű szocializmus bukásának szimbóluma lett. Azonban több kutatás is azt bizonyítja, hogy bár a fal leomlott, ma is érzékelhető a különbség Németország nyugati és keleti régióiban.

Kihallgatás

Nagy Feró dutyidilije.

„Börtönemlékeiről” mesélt a Beatrice-ikon a #Bochkor felvételén. Nagy Feró (73) még a szocializmus idején került hűvösre – számol be róla a Blikk Online.

„– Voltam bent, három nap volt a legtöbb. Nem zártak börtönbe, sima rendőrségi fogdában ültem, ahol naponta kikérdeztek. A leghosszabb kihallgatásom az volt, amikor reggel 7-kor nekikezdtek és délután 4-ig tartott – mondta Feró. Az ATV műsorában vasárnap 20.05-től több részlet is kiderül a történetéből.”

Börtönben faggatták Nagy Ferót

Voltam bent, három nap volt a legtöbb. Nem zártak börtönbe, sima rendőrségi fogdában ültem, ahol naponta kikérdeztek. A leghosszabb kihallgatásom az volt, amikor reggel 7-kor nekikezdtek és délután 4-ig tartott - mondta Feró. Az ATV műsorában vasárnap 20.05-től több részlet is kiderül a történetéből.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85780/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 03:25
A kormány brüsszeli haszonélvezete, Karácsony milliós osztogatása, Szent István felfüggesztése, a doppingpápa csúfos bukása és a Harry Potter-sztár Playboy-románca szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?