Blogolj!

Blogstar kávéház

Riadalom

A kórházi létszámstop csavarjai.

Hol tagadják, hol elismerik az egészségügy létszámstopját, és egy kicsit csavartak is rajta. Nemcsak a kórházigazgatókat zavarta össze a 4116/2019-es – a nyilvánosság számára nem megismerhető – kormányhatározat, de magát a szaktárcát is – állítja a Népszava Online.

„Az utasítás azért is riadalmat okozott az intézményekben, mert az intézkedés tovább súlyosbítja az amúgy is meglévő szakemberhiányt, különösen, hogy – mint az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) leveléből kiderült – az egyéb mentesítések lehetőségét ki sem dolgozták. A zavart csak növelte, hogy a hivatkozott kormányhatározat az érintettek számára sem volt megismerhető, be kellett érniük az ÁEEK főigazgatójának interpretációjával. Bár a még vasárnap este a létszámstopról feltett kérdéseinkre a kórházfenntartó máig sem válaszolt, cikkünk megjelenése után, kedden közleményt adott ki, miszerint a kórházakban nincs létszámstop.”

Hol tagadják, hol elismerik az egészségügy létszámstopját, és egy kicsit csavartak is rajta

Nem csak a kórházigazgatókat zavarta össze a 4116/2019-es - a nyilvánosság számára nem megismerhető - kormányhatározat, de magát a szaktárcát is. Miközben a kórházfenntartó kedden a nagy nyilvánossággal egy közleménnyel próbálta elhitetni, hogy a Népszavában megjelentekkel ellentétben nincs létszámstop az egészségügyi intézményekben, a Magyar Kórházszövetséget az államtitkár és a kórházfenntartó vezetője is arról biztosította: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kórházakban életbe léptetett létszámzárlat minél hamarabb feloldásra kerüljön.

Botrány

Az MSZP kínos magyarázkodása.

Folytatja a kínos magyarázkodást az MSZP a kispesti korrupciós botrány után, itt a legújabb próbálkozás – így az Origo.hu.

„Még mindig nem lehet tudni, hogy mikor fosztják meg a drogbotrányba keveredett kispesti szocialista képviselőt, Lackner Csabát a bizottsági posztjától. A kispesti testület ugyanis hivatalosan még ki sem tűzte a következő ülés időpontját. A kerület fideszes képviselője szerint, ha az ellenzék tényleg el akarná távolítani Lacknert, azt már az alakuló ülésen megtehette volna – számolt be a Hír Tv. Kunhalmi Ágnes kínosan magyarázta meg, hogy mit keres még Lackner a bizottságban. Arról továbbra is hallgatnak, hogy a korrupciós botrányba keveredett Gajda Péter, kispesti polgármester sorsa mi lesz.”

Folytatja a kínos magyarázkodást az MSZP a kispesti korrupciós botrány után

Még mindig nem lehet tudni, hogy mikor fosztják meg a drogbotrányba keveredett kispesti szocialista képviselőt, Lackner Csabát a bizottsági posztjától. A kispesti testület ugyanis hivatalosan még ki sem tűzte a következő ülés időpontját. A kerület fideszes képviselője szerint, ha az ellenzék tényleg el akarná távolítani Lacknert, azt már az alakuló ülésen megtehette volna - számolt be a Hír Tv.

Jelentőség

Karácsony kettős mércéje.

Közösségi média oldalán állt ki Borbély Lénárd csepeli polgármester az atlétikai világbajnokság mellett, és arra kéri Karácsonyt, ne alkalmazzon kettős mércét – írja a Hirado.hu.

„Az atlétikai vb megrendezése nem csak a sport, de Csepel számára városfejlesztési szempontok miatt is óriási jelentőséggel bír. A tervezett sportfejlesztések nemcsak a csepeli utánpótlás és felnőtt sportolók számára jelent óriási előrelépést, hanem a kerület északi része is teljesen újjáéledhet. A kapcsolódó beruházások miatt pedig a csepeli HÉV fejlesztése és korszerűsítése is megvalósulhat – tette hozzá. A polgármester arra kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, aki támogatta a Bozsik stadion megépítését, hogy ne alkalmazzon kettős mércét. 'Csepel polgármestereként arra kérem a Főváros új vezetését, hogy támogassák a világbajnokság megrendezését és a szükséges beruházások elvégzését' – zárta üzenetet a polgármester.”

Borbély: Karácsony ne alkalmazzon kettős mércét!

Közösségi média oldalán állt ki Borbély Lénárd csepeli polgármester az atlétikai világbajnokság mellett, és arra kéri Karácsonyt, ne alkalmazzon kettős mércét. A Nemzet Sportolói, a Magyar Sportújságírók Szövetsége és számos világklasszis sportoló mellett a Csepeli Diák Atlétikai Club összes tagja is kiállt a 2023-ban megrendezésre váró budapesti atlétikai világbajnokság mellett - írta bejegyzésében.

Karrierdiplomata

Várhelyi Olivér zöld lámpája.

Simán vette az első európai parlamenti akadályt a magyar biztosjelölt: a jogi bizottság nem állapított meg nála összeférhetetlenséget – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Átengedte az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) tegnap Várhelyi Olivér magyar, Thierry Breton francia és Adina Valean román uniós biztosjelöltet. A testület megvizsgálta a pénzügyi érdekeltségeiket, valamint az esetleges összeférhetetlenségeiket. Az eredményről az ülés után számolt be Szájer József fideszes képviselő, a bizottság egyetlen magyar tagja. A bővítési és szomszédságpolitikai portfólióra pályázó Várhelyi esetében vita nélkül, egyhangúlag döntött a testület. A siker nem meglepő, a brüsszeli Politico ugyanis már múlt héten arról írt, hogy Várhelyi vagyonnyilatkozata egy szerény karrierdiplomatáé.”

Zöld jelzés Várhelyinek

Átengedte az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) tegnap Várhelyi Olivér magyar, Thierry Breton francia és Adina Valean román uniós biztosjelöltet. A testület megvizsgálta a pénzügyi érdekeltségeiket, valamint az esetleges összeférhetetlenségeiket. Az eredményről az ülés után számolt be Szájer József fideszes képviselő, a bizottság egyetlen magyar tagja.

Mosoly

Rubint Rella szerelmi vallomása.

Rubint Rella és párja, Novothny Soma kapcsolata erősebb, mint valaha. A páros az eljegyzést követően hatalmas kalandra szánta el magát, hiszen Rella Soma után költözött Szöulba – jelenti a Blikk Online.

„A nagy változással járó kihívások pedig láthatóan csak megerősítették kapcsolatukat. – Köszönöm azt a rengeteg mosolyt, amit a 2 év alatt az arcomra csaltál, a sok ölelést, ami nélkül nem tudnék élni, és a szerelmet, amit minden nap érzek és látok, amikor a szemedbe nézek! Te vagy az ok, ami miatt hiszek a szerelemben! A legcsodálatosabb ok! – köszöntötte fel egy megható, érzelmes vallomásban a szerelmét Rella.”

Szerelmi vallomással ünnepli az évfordulójukat Rubint Rella - fotó

Rubint Rella és párja, Novothny Soma kapcsolata erősebb, mint valaha. A páros az eljegyzést követően hatalmas kalandra szánta el magát, hiszen Rella Soma után költözött Szöulba. A nagy változással járó kihívások pedig láthatóan csak megerősítették kapcsolatukat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85925/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?