Blogolj!

Blogstar kávéház

Átsorolás

A borkaizás kivégzése.

Nem lesz több borkaizás – lépett a kormány. Februártól 90 százalékos adó – vagyonátruházási illeték – sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok értékesítésén elért jövedelmet a Népszava Online szerint ezt javasolja a kormány.

„Hasonló ügyeltekből keresett milliárdokat Borkai Zsolt ügyvédje Rákosfalvy Zoltán, miután a Győr körüli szántókat nyomott áron felvásárolták, majd azt továbbértékesítették az Audi számára. A különbség azonban az, hogy ott nem belterületté, hanem ipari területté nyilvánították a földeket, ám az árkülönbség így is tetemes volt. A kormány javaslata szerint a jövőben a belterületbe vonással nem lehet spekulálni, hisz az így megszerzett jövedelem 90 százalékát – gyakorlatilag a költségek után maradó teljes hozamot – elvonja az állam. Az illetéket akkor kell fizetni, ha az átsorolás az eladást megelőző tíz éven belül történt. A javaslat csak a 2020. február elseje utáni ügyletekre vonatkozik, vagyis borítékolható, hogy a következő hónapokban még számos ilyen ügyletet kezdeményeznek az eladók.”

Nem lesz több borkaizás - lépett a kormány

Februártól 90 százalékos adó - vagyonátruházási illeték - sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok értékesítésén elért jövedelmet - olvasható a kormány adójavaslatában. Javaslat szerint februártól a belterületté minősített ingatlanok eladóit vagyonátruházási illeték sújtja, amelynek mértéke 90 százalék. Az illeték alapja a külterületi érték és a belterületi érték közötti összeg - vagyis az átsorolással elért vagyonnövekedés.

Aggodalom

A náci eszmék lopakodása.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Tett és Védelem Alapítvány is elmondta véleményét arról, hogy a balliberális pártok beálltak a jobbikos Budai Lóránt mögé a jászberényi polgármester-választáson – így az Origo.hu.

„Budai Lórántnak városvezetőként immár nagyobb a felelőssége, múltjával szembe kell néznie és világosan jelezni, hogy semmiféle közösséget nem vállal szélsőjobboldali nézetekkel – így válaszolt Heisler András, a Mazsihisz elnöke portálunknak arra a kérdésére, elfogadhatónak tartja-e, hogy Jászberénynek olyan polgármestere lett, aki nem is olyan régen még náci eszméket hirdetett. Hozzátette, a jobbikos politikus ezzel tudna jelentős mértékben hozzájárulni a felelős politikai közbeszéd erősödéséhez.”

Végzetes, ha összeállnak balliberális pártok az antiszemita Jobbikkal

Az Origo kérdésére a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Tett és Védelem Alapítvány is elmondta véleményét arról, hogy a balliberális pártok beálltak a jobbikos Budai Lóránt mögé a jászberényi polgármester-választáson. Mint ismert, a jobbikos politikus nemrég még Adolf Hitlert és Szálasi Ferencet éltető üzeneteket tett közzé.

Hatalom

Karácsony spirituális tisztogatása.

Egyelőre nem az valósult meg, amit Karácsony Gergely ígért a budapestieknek – elemez a Hirado.hu.

„Karácsony Gergely munkáját a róla készült, önkormányzati választások előtt kiszivárgott hangfelvétel öt éven keresztül biztosan végigkíséri majd – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Emlékeztetett, Karácsony a felvételeken különböző modelleket vázolt fel annak kapcsán, hogyan lehet egy kerületet szétlopni. Elmondta, az is ismert, hogy melyek azok a pártok, amelyek a baloldalon hajlamosak erre, és ez a pozíciók szétosztásában is tükröződött. Úgy véli, Karácsony Gergely személyében egy olyan 'spirituális vezető' van a város élén, aki jól hangzó elveket és tételeket fogalmaz meg, a valóságban ugyanakkor eddig csak tisztogatás történt mind a fővárosban, mind pedig azokban a megyei jogú városokban, ahol az úgynevezett szivárványkoalíció vette át a hatalmat – mondta.”

Egyelőre nem az valósult meg, amit Karácsony Gergely ígért

A múlt héten megalakult a Fővárosi Közgyűlés az új főpolgármester, Karácsony Gergely vezetésével. Az elmúlt napokban már az első találkozóra is sor került a kormány és a főpolgármester között, és a Főpolgármesteri Hivatalban számos kinevezés valósult meg. A nyilatkozatokból ugyanakkor egyelőre nehéz megállapítani, mi lesz a sorsa a tervezett vagy már épülő budapesti nagyberuházásoknak.

Választás

Salvini vallási hódítása.

Az olasz katolikusok Salvinit választják. Szigorú bevándorláspolitikájával és az ország biztonságáért folytatott küzdelmével is megszólította a hívőket a volt belügyminiszter az Ipsos közvélemény-kutató szerint – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Az olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit komoly kritikák érték a rózsafüzérre, a Bibliára, a Evangéliumokra és egyéb vallási szimbólumra való hivatkozása miatt. A legkeményebb bírálatok az egyház berkeiből érkeztek azzal az indokkal, hogy politikai céljai elérésének érdekében a keresztény szimbólumokkal kérkedik. A kúria lesújtó kritikája ellenére Matteo belopta magát a katolikusok szívébe. A napokban napvilágot látott Ipsos-felmérés is alátámasztja, hogy a katolikusok Salvini hatalomra kerülésében reménykednek. A gyakorló katolikusok 32,7 százaléka, a ritkábban misére járók 38 százaléka a Ligát választaná.”

Az olasz katolikusok Salvinit választják

Az olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit komoly kritikák érték a rózsafüzérre, a Bibliára, a Evangéliumokra és egyéb vallási szimbólumra való hivatkozása miatt. A legkeményebb bírálatok az egyház berkeiből érkeztek azzal az indokkal, hogy politikai céljai elérésének érdekében a keresztény szimbólumokkal kérkedik. A kúria lesújtó kritikája ellenére Matteo belopta magát a katolikusok szívébe.

Pózolás

Kárpáti Rebeka leopárdmintás villantása.

Nem fogja kitalálni, kivel fotózkodott Kárpáti Rebeka. A gyönyörű modell és a stylist a budapesti Fashion Weeken akadtak össze – így a Blikk Online.

„Újabb díszes társaság tette tiszteletét a divathéten, méghozzá nem is akármilyen szerelésben. Kárpáti Rebeka és Sydney Van Den Bosch ugyanolyan vadító leopárdmintás öltözetben jelentek meg, Lakatos Márk pedig – az ősznek megfelelően – barna árnyalatokban pompázó szövetkabátban, sálban, kalapban, valamint napszemüvegben pózolt a lányok között.”

Hoppá: nem fogja kitalálni, kivel fotózkodott Kárpáti Rebeka

Újabb díszes társaság tette tiszteletét a divathéten, méghozzá nem is akármilyen szerelésben. Kárpáti Rebeka és Sydney Van Den Bosch ugyanolyan vadító leopárdmintás öltözetben jelentek meg, Lakatos Márk pedig - az ősznek megfelelően - barna árnyalatokban pompázó szövetkabátban, sálban, kalapban, valamint napszemüvegben pózolt a lányok között.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85989/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?