Blogolj!

Blogstar kávéház

Átsorolás

A borkaizás kivégzése.

Nem lesz több borkaizás – lépett a kormány. Februártól 90 százalékos adó – vagyonátruházási illeték – sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok értékesítésén elért jövedelmet a Népszava Online szerint ezt javasolja a kormány.

„Hasonló ügyeltekből keresett milliárdokat Borkai Zsolt ügyvédje Rákosfalvy Zoltán, miután a Győr körüli szántókat nyomott áron felvásárolták, majd azt továbbértékesítették az Audi számára. A különbség azonban az, hogy ott nem belterületté, hanem ipari területté nyilvánították a földeket, ám az árkülönbség így is tetemes volt. A kormány javaslata szerint a jövőben a belterületbe vonással nem lehet spekulálni, hisz az így megszerzett jövedelem 90 százalékát – gyakorlatilag a költségek után maradó teljes hozamot – elvonja az állam. Az illetéket akkor kell fizetni, ha az átsorolás az eladást megelőző tíz éven belül történt. A javaslat csak a 2020. február elseje utáni ügyletekre vonatkozik, vagyis borítékolható, hogy a következő hónapokban még számos ilyen ügyletet kezdeményeznek az eladók.”

Nem lesz több borkaizás - lépett a kormány

Februártól 90 százalékos adó - vagyonátruházási illeték - sújtja a külterületből belterületbe vont ingatlanok értékesítésén elért jövedelmet - olvasható a kormány adójavaslatában. Javaslat szerint februártól a belterületté minősített ingatlanok eladóit vagyonátruházási illeték sújtja, amelynek mértéke 90 százalék. Az illeték alapja a külterületi érték és a belterületi érték közötti összeg - vagyis az átsorolással elért vagyonnövekedés.

Aggodalom

A náci eszmék lopakodása.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Tett és Védelem Alapítvány is elmondta véleményét arról, hogy a balliberális pártok beálltak a jobbikos Budai Lóránt mögé a jászberényi polgármester-választáson – így az Origo.hu.

„Budai Lórántnak városvezetőként immár nagyobb a felelőssége, múltjával szembe kell néznie és világosan jelezni, hogy semmiféle közösséget nem vállal szélsőjobboldali nézetekkel – így válaszolt Heisler András, a Mazsihisz elnöke portálunknak arra a kérdésére, elfogadhatónak tartja-e, hogy Jászberénynek olyan polgármestere lett, aki nem is olyan régen még náci eszméket hirdetett. Hozzátette, a jobbikos politikus ezzel tudna jelentős mértékben hozzájárulni a felelős politikai közbeszéd erősödéséhez.”

Végzetes, ha összeállnak balliberális pártok az antiszemita Jobbikkal

Az Origo kérdésére a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Tett és Védelem Alapítvány is elmondta véleményét arról, hogy a balliberális pártok beálltak a jobbikos Budai Lóránt mögé a jászberényi polgármester-választáson. Mint ismert, a jobbikos politikus nemrég még Adolf Hitlert és Szálasi Ferencet éltető üzeneteket tett közzé.

Hatalom

Karácsony spirituális tisztogatása.

Egyelőre nem az valósult meg, amit Karácsony Gergely ígért a budapestieknek – elemez a Hirado.hu.

„Karácsony Gergely munkáját a róla készült, önkormányzati választások előtt kiszivárgott hangfelvétel öt éven keresztül biztosan végigkíséri majd – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Emlékeztetett, Karácsony a felvételeken különböző modelleket vázolt fel annak kapcsán, hogyan lehet egy kerületet szétlopni. Elmondta, az is ismert, hogy melyek azok a pártok, amelyek a baloldalon hajlamosak erre, és ez a pozíciók szétosztásában is tükröződött. Úgy véli, Karácsony Gergely személyében egy olyan 'spirituális vezető' van a város élén, aki jól hangzó elveket és tételeket fogalmaz meg, a valóságban ugyanakkor eddig csak tisztogatás történt mind a fővárosban, mind pedig azokban a megyei jogú városokban, ahol az úgynevezett szivárványkoalíció vette át a hatalmat – mondta.”

Egyelőre nem az valósult meg, amit Karácsony Gergely ígért

A múlt héten megalakult a Fővárosi Közgyűlés az új főpolgármester, Karácsony Gergely vezetésével. Az elmúlt napokban már az első találkozóra is sor került a kormány és a főpolgármester között, és a Főpolgármesteri Hivatalban számos kinevezés valósult meg. A nyilatkozatokból ugyanakkor egyelőre nehéz megállapítani, mi lesz a sorsa a tervezett vagy már épülő budapesti nagyberuházásoknak.

Választás

Salvini vallási hódítása.

Az olasz katolikusok Salvinit választják. Szigorú bevándorláspolitikájával és az ország biztonságáért folytatott küzdelmével is megszólította a hívőket a volt belügyminiszter az Ipsos közvélemény-kutató szerint – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Az olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit komoly kritikák érték a rózsafüzérre, a Bibliára, a Evangéliumokra és egyéb vallási szimbólumra való hivatkozása miatt. A legkeményebb bírálatok az egyház berkeiből érkeztek azzal az indokkal, hogy politikai céljai elérésének érdekében a keresztény szimbólumokkal kérkedik. A kúria lesújtó kritikája ellenére Matteo belopta magát a katolikusok szívébe. A napokban napvilágot látott Ipsos-felmérés is alátámasztja, hogy a katolikusok Salvini hatalomra kerülésében reménykednek. A gyakorló katolikusok 32,7 százaléka, a ritkábban misére járók 38 százaléka a Ligát választaná.”

Az olasz katolikusok Salvinit választják

Az olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit komoly kritikák érték a rózsafüzérre, a Bibliára, a Evangéliumokra és egyéb vallási szimbólumra való hivatkozása miatt. A legkeményebb bírálatok az egyház berkeiből érkeztek azzal az indokkal, hogy politikai céljai elérésének érdekében a keresztény szimbólumokkal kérkedik. A kúria lesújtó kritikája ellenére Matteo belopta magát a katolikusok szívébe.

Pózolás

Kárpáti Rebeka leopárdmintás villantása.

Nem fogja kitalálni, kivel fotózkodott Kárpáti Rebeka. A gyönyörű modell és a stylist a budapesti Fashion Weeken akadtak össze – így a Blikk Online.

„Újabb díszes társaság tette tiszteletét a divathéten, méghozzá nem is akármilyen szerelésben. Kárpáti Rebeka és Sydney Van Den Bosch ugyanolyan vadító leopárdmintás öltözetben jelentek meg, Lakatos Márk pedig – az ősznek megfelelően – barna árnyalatokban pompázó szövetkabátban, sálban, kalapban, valamint napszemüvegben pózolt a lányok között.”

Hoppá: nem fogja kitalálni, kivel fotózkodott Kárpáti Rebeka

Újabb díszes társaság tette tiszteletét a divathéten, méghozzá nem is akármilyen szerelésben. Kárpáti Rebeka és Sydney Van Den Bosch ugyanolyan vadító leopárdmintás öltözetben jelentek meg, Lakatos Márk pedig - az ősznek megfelelően - barna árnyalatokban pompázó szövetkabátban, sálban, kalapban, valamint napszemüvegben pózolt a lányok között.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/85989/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?