Blogolj!

Blogstar kávéház

Elnyomás

Soros frontális támadása.

Soros György szerint a CEU elleni támadások még nem értek véget. Noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott – fogalmazott az alapító a Népszava Online szerint.

„– A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is kiáll az akadémiai szabadság védelmében Orbán Viktor korrupt kormányával szemben – erről Soros György, az egyetem alapítója beszélt a CEU bécsi campusának pénteki megnyitóján. Mint fogalmazott, noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott. Hozzátette: az egyetem elleni támadások szerinte még nem értek véget. Soros beszélt arról is, a CEU-t azért alapította 1991-ben Budapesten, hogy segítse az ország felemelkedését a szovjet elnyomás után. Úgy véli, az egyetem sokat tett ezért és a társadalmi felelősségvállalás erősítésért. Időközben Európa egyik legsikeresebb felsőoktatási intézményévé vált, de az alapító szerint a cél még ennél is magasztosabb: egy globális egyetemhálózat kialakítása, ami találkozik a XXI. század elvárásaival.”

Soros György: A CEU elleni támadások még nem értek véget

Noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott - tette hozzá az egyetem alapítója. - A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is kiáll az akadémiai szabadság védelmében Orbán Viktor korrupt kormányával szemben - erről Soros György, az egyetem alapítója beszélt a CEU bécsi campusának pénteki megnyitóján.

Propaganda

Karácsony kínos lebukása.

Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak – állítja az Origo.hu.

„Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár. Ráadásul most már erős a gyanú, hogy Karácsony közpénzből fizetett autózásait nem is tartják nyilván.”

Újabb kínos kérdések Karácsony Gergely autózásai körül

Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak. Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár.

Kár

Velence szörnyű tragédiája.

Ismét rendkívül magas tengerár zúdult pénteken Velencére, három nappal a rekordmagas dagály után, amelynek következtében az olasz kormány szükségállapotot hirdetett a dózsék városában – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A csendőrség világszerte elismert és magasan képzett, különleges művészeti szakértőit vetették be a károk felmérésére, amely jó ideig eltart majd. 'Amíg itt a víz, nehéz felmérni a teljes kárt' – mondta Franceschini. Hozzátette: adókedvezményekben részesítik azokat, akik hozzájárulnak az állami műemlékek restaurálási költségeihez, és iparművészek vesznek részt az egyházi műalkotások helyreállításában is. A város védelmét szolgáló Mózes (olaszul Mose, nevét a Kísérleti Elektromágneses Modul betűszavával megegyező azonos alakú szóról kapta) gátrendszert várhatóan 2021-ben helyezik üzembe. November 26-án különbizottság ül össze, hogy 'megvitassa a problémák átfogó kezelését', így a tengerjárók kitiltását a történelmi városközpontból és a lagúna védelmét szolgáló gátrendszer helyzetét.”

Újabb árhullám érte el Velencét, lezárták a Szent Márk teret

Velence polgármestere péntek délben elrendelte a híres Szent Márk tér lezárását. „Kötelességem lezáratni a Szent Márk teret, hogy minden egészségügyi kockázattól megkíméljem Velence polgárait" - jelentette ki Luigi Brugnaro. Az árvíz szintje 1,54 méter volt délben, a térségre heves esőzéseket és erős szelet jeleztek előre a meteorológiai szolgálatok.

Doboz

A sör veszélyes robbanása.

Robbanásveszély miatt kivont a forgalomból egy dobozos sört a Systembolaget svéd alkoholmonopólium – számol be róla a Hirado.hu.

„A cég pénteki közleménye szerint fennáll a veszély, hogy az Omnipollo Tetragrammaton sörösdobozok felrobbannak, néhány esetben ez már meg is történt az elárusítóhelyeken. Felszólították a fogyasztókat, hogy a már megvásárolt sört vigyék vissza a legközelebbi szeszesitalboltba. A robbanásveszélyes sört a monopolvállalat 445 üzletéből 128-ban árusították. A cég nem közölte, hogy mitől robbanhatnak fel a dobozok.”

Robbanásveszélyes sört hívtak vissza Svédországban

Robbanásveszély miatt kivont a forgalomból egy dobozos sört a Systembolaget svéd alkoholmonopólium. A cég pénteki közleménye szerint fennáll a veszély, hogy az Omnipollo Tetragrammaton sörösdobozok felrobbannak, néhány esetben ez már meg is történt az elárusítóhelyeken. Felszólították a fogyasztókat, hogy a már megvásárolt sört vigyék vissza a legközelebbi szeszesitalboltba.

Helyettesítés

Tóth Vera testvéri vállalása.

Családban marad a Sztárban Sztár leszek! zsűritagsága: Tóth Gabit (32) nővére, Tóth Vera (34) váltja a TV2 népszerű show-műsorában – így a Blikk Online.

„– Gabi már nagyon a finisben van, bármelyik pillanatban úgy dönthet a gyermeke, hogy elindul kifelé a pocakjából. Ebből már olykor adódnak kényelmetlen helyzetek, egy élő műsorban, ezrek előtt pedig pláne sokszor nehéz tartani magadat – árulta el Vera, aki nagy örömmel vállalta, hogy helyettesíti várandós húgát a műsorban.”

„Azonnal nosztalgikus hangulatba kerültem" - Örömmel váltja testvérét Tóth Vera a Sztárban Sztár leszek! műsorában

A vasárnap esti elődöntőben már Vera ül majd ott, Bereczki Zoltán (43), Pápai Joci (38) és Horváth Tomi (27) mellett, és mesterként is ő segít Sebestyén Katjának (37). - Gabi már nagyon a finisben van, bármelyik pillanatban úgy dönthet a gyermeke, hogy elindul kifelé a pocakjából.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86074/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?