Blogolj!

Blogstar kávéház

Elnyomás

Soros frontális támadása.

Soros György szerint a CEU elleni támadások még nem értek véget. Noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott – fogalmazott az alapító a Népszava Online szerint.

„– A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is kiáll az akadémiai szabadság védelmében Orbán Viktor korrupt kormányával szemben – erről Soros György, az egyetem alapítója beszélt a CEU bécsi campusának pénteki megnyitóján. Mint fogalmazott, noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott. Hozzátette: az egyetem elleni támadások szerinte még nem értek véget. Soros beszélt arról is, a CEU-t azért alapította 1991-ben Budapesten, hogy segítse az ország felemelkedését a szovjet elnyomás után. Úgy véli, az egyetem sokat tett ezért és a társadalmi felelősségvállalás erősítésért. Időközben Európa egyik legsikeresebb felsőoktatási intézményévé vált, de az alapító szerint a cél még ennél is magasztosabb: egy globális egyetemhálózat kialakítása, ami találkozik a XXI. század elvárásaival.”

Soros György: A CEU elleni támadások még nem értek véget

Noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott - tette hozzá az egyetem alapítója. - A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is kiáll az akadémiai szabadság védelmében Orbán Viktor korrupt kormányával szemben - erről Soros György, az egyetem alapítója beszélt a CEU bécsi campusának pénteki megnyitóján.

Propaganda

Karácsony kínos lebukása.

Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak – állítja az Origo.hu.

„Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár. Ráadásul most már erős a gyanú, hogy Karácsony közpénzből fizetett autózásait nem is tartják nyilván.”

Újabb kínos kérdések Karácsony Gergely autózásai körül

Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak. Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár.

Kár

Velence szörnyű tragédiája.

Ismét rendkívül magas tengerár zúdult pénteken Velencére, három nappal a rekordmagas dagály után, amelynek következtében az olasz kormány szükségállapotot hirdetett a dózsék városában – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A csendőrség világszerte elismert és magasan képzett, különleges művészeti szakértőit vetették be a károk felmérésére, amely jó ideig eltart majd. 'Amíg itt a víz, nehéz felmérni a teljes kárt' – mondta Franceschini. Hozzátette: adókedvezményekben részesítik azokat, akik hozzájárulnak az állami műemlékek restaurálási költségeihez, és iparművészek vesznek részt az egyházi műalkotások helyreállításában is. A város védelmét szolgáló Mózes (olaszul Mose, nevét a Kísérleti Elektromágneses Modul betűszavával megegyező azonos alakú szóról kapta) gátrendszert várhatóan 2021-ben helyezik üzembe. November 26-án különbizottság ül össze, hogy 'megvitassa a problémák átfogó kezelését', így a tengerjárók kitiltását a történelmi városközpontból és a lagúna védelmét szolgáló gátrendszer helyzetét.”

Újabb árhullám érte el Velencét, lezárták a Szent Márk teret

Velence polgármestere péntek délben elrendelte a híres Szent Márk tér lezárását. „Kötelességem lezáratni a Szent Márk teret, hogy minden egészségügyi kockázattól megkíméljem Velence polgárait" - jelentette ki Luigi Brugnaro. Az árvíz szintje 1,54 méter volt délben, a térségre heves esőzéseket és erős szelet jeleztek előre a meteorológiai szolgálatok.

Doboz

A sör veszélyes robbanása.

Robbanásveszély miatt kivont a forgalomból egy dobozos sört a Systembolaget svéd alkoholmonopólium – számol be róla a Hirado.hu.

„A cég pénteki közleménye szerint fennáll a veszély, hogy az Omnipollo Tetragrammaton sörösdobozok felrobbannak, néhány esetben ez már meg is történt az elárusítóhelyeken. Felszólították a fogyasztókat, hogy a már megvásárolt sört vigyék vissza a legközelebbi szeszesitalboltba. A robbanásveszélyes sört a monopolvállalat 445 üzletéből 128-ban árusították. A cég nem közölte, hogy mitől robbanhatnak fel a dobozok.”

Robbanásveszélyes sört hívtak vissza Svédországban

Robbanásveszély miatt kivont a forgalomból egy dobozos sört a Systembolaget svéd alkoholmonopólium. A cég pénteki közleménye szerint fennáll a veszély, hogy az Omnipollo Tetragrammaton sörösdobozok felrobbannak, néhány esetben ez már meg is történt az elárusítóhelyeken. Felszólították a fogyasztókat, hogy a már megvásárolt sört vigyék vissza a legközelebbi szeszesitalboltba.

Helyettesítés

Tóth Vera testvéri vállalása.

Családban marad a Sztárban Sztár leszek! zsűritagsága: Tóth Gabit (32) nővére, Tóth Vera (34) váltja a TV2 népszerű show-műsorában – így a Blikk Online.

„– Gabi már nagyon a finisben van, bármelyik pillanatban úgy dönthet a gyermeke, hogy elindul kifelé a pocakjából. Ebből már olykor adódnak kényelmetlen helyzetek, egy élő műsorban, ezrek előtt pedig pláne sokszor nehéz tartani magadat – árulta el Vera, aki nagy örömmel vállalta, hogy helyettesíti várandós húgát a műsorban.”

„Azonnal nosztalgikus hangulatba kerültem" - Örömmel váltja testvérét Tóth Vera a Sztárban Sztár leszek! műsorában

A vasárnap esti elődöntőben már Vera ül majd ott, Bereczki Zoltán (43), Pápai Joci (38) és Horváth Tomi (27) mellett, és mesterként is ő segít Sebestyén Katjának (37). - Gabi már nagyon a finisben van, bármelyik pillanatban úgy dönthet a gyermeke, hogy elindul kifelé a pocakjából.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86074/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?