Blogolj!

Blogstar kávéház

Lövés

A háborús bűnök eltussolása.

A BBC szerint háborús bűnöket tusol el a brit kormány. Az iraki és afganisztáni visszaéléseket vizsgáló szervezetek egyetlen ügye sem jutott el a vádemelésig – olvasható a Népszava Online cikkében.

„A BBC egy konkrét ügyet is felidéz: 2003-ban egy brit katona egy sikátorban agyonlőtt egy otthona ajtaján kilépő iraki rendőrt. Az esetet a katona parancsnoka 'vizsgálta ki': az őrnagy 24 órán belül lerendezte az ügyet azzal, hogy a katona önvédelemből terítette földre a rendőrt, mert az iraki férfi lőtt előbb. Jelentése szerint az esetet egy másik katona is látta, tehát volt szemtanú, aki igazolni tudja a jogos önvédelmet. Az IHAT nyomozói ugyanakkor két éven keresztül vizsgálódtak az ügyben, kihallgattak 80 katonát és az állítólagos szemtanút is, akiről kiderült, hogy ott sem volt. Kiderült továbbá, hogy csak egyetlen lövést lehetett hallani a környéken, tehát a rendőr valószínűleg nem tüzelt. A nyomozók arra jutottak, hogy a katonát gyilkosságért, felettesét pedig az ügy eltussolásáért kellene felelősségre vonni, de nem jutott vádemelésig sem az ügy.
Ezzel szemben a BBC-nek Dominic Raab külügyminiszter azt nyilatkozta: minden egyes esetben, amikor tények támasztották alá a háborús bűnök elkövetését, az eset kivizsgálásra került.”

BBC: háborús bűnöket tusol el a brit kormány

Tömegtüntetésen követelték a cseh fővárosban Andrej Babis miniszterelnök távozását, egy nappal a bársonyos forradalom harmincadik évfordulója előtt. A belügyminisztérium szerint negyedmillióan vettek részt az „Egymillió pillanat a demokráciáért" nevű szervezet által életre hívott prágai megmozduláson. Ugyanez a közösség állt a néhány hónappal ezelőtti, Babissal szembeni tüntetés mögött is.

Részegség

Az érdekkoalíció hatalomvágya.

Az ellenzéki pártok országos küzdelmei önkormányzati szinten is meg fognak jelenni – mondja a Magyar Hírlap Online-nak Deák Dániel politikai elemző.

„Az elemző rámutatott, mivel Gyurcsány Ferencnek és a Momentumnak is az a célja, hogy az ellenzék vezető ereje legyen, a 2022-es országgyűlési választásig komoly küzdelem várható e pártok között. Hozzátette, nem beszélve az MSZP-ről, amely igyekszik visszatérni a korábbi status quóhoz, amikor még ők dominálták az ellenzéki párbeszédet. Ennek ellenére a nemzeti oldalnak jól fel kell készülnie a következő választásra, hiszen október 13-a megmutatta, hogy a hatalomvágytól megrészegült érdekkoalíció veszélyt jelenthet. A régi, 2010 előtti arcok visszatérésének köszönhetően – fogalmazott Deák Dániel – sok választó csak az elmúlt hetekben döbbent rá, hogy hiába jelentek meg új pártok a balliberális oldalon, hiába vannak új politikusok, a reflexek és a mentalitás semmit sem változott.”

Megrészegült a hatalomvágytól az érdekkoalíció

Alig egy hónap telt el az önkormányzati választás óta, máris több helyen felbomlott az ellenzéki szivárványkoalíció. A budafoki eset arra világít rá, hogy több ellenzéki párt számára fontosabbak az aktuálpolitikai csatározások a települések megfelelő irányításánál, így a balliberálisok közül sokan rögtön rátámadtak azokra az ellenzéki képviselőkre, akik Budafok jövőjének biztosítása érdekében hajlandóak voltak együttműködni a kormányoldallal - jelentette ki lapunknak Deák Dániel politológus.

Támadás

A honi balliberálisok magyarellenessége.

A hazai balliberálisok újra a külhoni magyarokat vették célba – elemez az Origo.hu.

„A hazai baloldal időről időre gyűlöletet szít a már így is sokat szenvedett külhoni magyarokkal ellen. Hol lekezelik, hol támadják, hol pedig politikai eszközként kívánják felhasználni őket, a cél mindig a megosztottság teremtése a nemzetben, a gyűlöletből pedig politikai haszon szerzése. Az utóbbi időben újra a baloldal és a velük mozgó balliberálisok célkeresztjébe kerültek. Az Index propagandistája, Miklósi Gábor a Puskás Aréna megnyitóján tett látogatásáról szóló propagandacikkében beszélt megalázóan a külhoni magyarokról és jelképeikről. De az ifjú SZDSZ-esek, Fekete-Győr András és Donáth Anna is megpróbált jelentős károkat okozni az erdélyi, illetve a felvidéki magyar közösségeknek.”

A hazai balliberálisok újra a külhoni magyarokat vették célba

A hazai baloldal időről időre gyűlöletet szít a már így is sokat szenvedett külhoni magyarokkal ellen. Hol lekezelik, hol támadják, hol pedig politikai eszközként kívánják felhasználni őket, a cél mindig a megosztottság teremtése a nemzetben, a gyűlöletből pedig politikai haszon szerzése. Az utóbbi időben újra a baloldal és a velük mozgó balliberálisok célkeresztjébe kerültek.

Illat

A karácsony kopogtatása.

Európa-szerte készülnek a karácsonyra: az erdélyi Nagyszebenben felkapcsolták az ünnepi fényeket, és a világhírű bécsi vásár is megnyitotta kapuit. Egy német kisvárosban postahivatalt nyitottak a Mikulásnak. Angliában pedig a kastélyok is karácsonyi ruhát öltöttek – így a Hirado.hu.

„Közben több városban is megnyitott már a karácsonyi vásár. Pénteken például az erdélyi Nagyszeben főterén kapcsolták fel az ünnepi fénysort, amely 130 ezer égőből áll. Több mint 100 árusnál kóstolhattak a látogatók forralt bort, mézeskalácsot vagy sült gesztenyét. A vásár legnépszerűbb látványossága az óriáskerék, ahonnan mindenki megcsodálhatja a nagyszebeni karácsonyi vásárt még ötven napon át. Megnyílt Európa egyik leghíresebb karácsonyi vására is Bécsben. Az osztrák fővárosban szombaton kapcsolták fel a városházával szemben felállított karácsonyfa díszkivilágítását. Az idén állított fa az eddigi legnagyobb a bécsi adventi vásárok történetében, több mint harminc méter magas. A legtöbben itt is a szezonális finomságokat keresik. Ezekben a napokban sorra nyílnak Európa nagy karácsonyi vásárai. Például Prágában, Poznanban és Tallinban. Budapesten, a Vörösmarty téren pedig már több mint egy hete várják a látogatókat.”

Európa-szerte készülnek a karácsonyra

Az erdélyi Nagyszebenben felkapcsolták az ünnepi fényeket, és a világhírű bécsi vásár is megnyitotta kapuit. Egy német kisvárosban postahivatalt nyitottak a Mikulásnak. Angliában pedig a kastélyok is karácsonyi ruhát öltöttek - közölte az M1 Híradója. Karácsonyi pompában ragyog a Cavendish-család birtoka az angliai Derbyshire megyében.

Könnyebbség

Csűrös Karola fájdalmas szerelme.

Nem múlik Csűrős Karola fájdalma: a színpadon próbálja feldolgozni férje, Horváth Ádám halálát – számol be róla a Blikk Online.

„– Hatalmas szerelemben és szeretetben éltünk egymás mellett több mint ötven évig. Azt nem lehet csak úgy, egyik pillanatról a másikra elfelejteni – emlékezett a Szomszédok egykori Etusa. – Igazából az éjszakák a legrosszabbak. Nem tudok aludni, legalábbis éjjel nem. Rám törnek a gondolatok, az emlékek és még jobban hiányzik Ádám. Ilyenkor tévét nézek, néha rá is csodálkozom, hogy miket... Esetleg olvasok. Az unokám sok könyvet hoz nekem, falom őket. És persze van, hogy csak sírok, mert az ad egy kis könnyebbséget.”

Nem múlik Csűrős Karola fájdalma: a színpadon próbálja feldolgozni férje, Horváth Ádám halálát

A Szomszédok című telenovella atyja júniusban, hosszú betegség után hunyt el, felesége azóta egyedül él egykori közös otthonukban. A művésznő az elmúlt hetekben sokat gondolkodott azon, hogyan enyhülhetne gyásza, megfordult a fejében, hogy visszatér a színpadra. A munka talán gyógyírt jelenthetne sajgó lelki sebeire.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86156/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?