Blogolj!

Kórházbezárással riogat a balliberális média

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonnal reagált, nem lesz itt semmiféle kórházbezárás.

Fotó: figyelo.hu

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol több helyen a kórházfenntartó egy, az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült munkaanyagban - dobta le a "bombát" a Népszava hétfőn reggel.

A lap arról számolt be, hogy szakmai fórumokon már jó ideje beszédtéma a kormány berkein belül az egészségügy szükségszerű átalakítása, a kihasználatlan kapacitások átcsoportosítása, a célzott átszervezések, valamint az alapellátás és járóbeteg ellátás erősítése, de konkrétumokkal eddig senki nem állt elő.

A Népszava azt is megírta, hogy a birtokukba került munkaanyagban szerepel olyan javaslat is, miszerint megszüntetnék az aktív kapacitást azokban az intézményekben, amelyekben nincs elég orvos, sőt, konkrét intézkedési javaslatok is szerepelnek a dokumentumban több megyét érintően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyértelmű, tömör közleményben reagált a futótűzként terjedő álhíreket és az állítólagos dokumentum állítólagos tartalmát illetően:

"A kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt."

Egyelőre tehát sehol, semmilyen intézményt nem zárnak be, vagy vonnak össze másikkal.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86191/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,kórház,média
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szlávik: továbbra is kiemelt fontosságú a maszkviselés és a távolságtartás

2020.05.30. 11:30
Mai tudásunk szerint az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ugyanakkor a felületek fertőtlenítését sem szabad …

Müller Cecília: folyamatosan fertőtlenítsék a játszótereket, kalandparkokat!

2020.05.20. 11:45
Az országos tisztifőorvos szerint a járványügyi adataink európai és régiós összevetésben is nagyon jónak mondhatunk. Kiderült, az …

Müller Cecília: kedvező a járványügyi helyzet, de éberségre van szükség!

2020.05.12. 11:50
Az operatív törzs keddi tájékoztatóján elhangzott: örömteli, hogy stabilan alacsonyan sikerül tartani az új fertőzések szintjét.

Orbán Viktor: szívemből szólt Müller Cecília (videó)

2020.05.12. 08:40
A miniszterelnök sem feledkezett meg az Ápolók Nemzetközi Napjáról.

Müller Cecília: örvendetes, hogy csökken az aktív fertőzöttek száma

2020.05.06. 11:50
Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján elhangzott, továbbra is Budapesten és az agglomerációban a legtöbb az aktív, az új fertőzött, illetve az …

3035 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

2020.05.04. 06:40
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős beteg.

Müller Cecília: nagy eredmény, hogy elkerültük a robbanást

2020.05.01. 11:40
Lazítani azonban nem szabad, fokozatosság, mértékletesség és óvatosság kell, hogy továbbra is kontroll alatt tartsuk a járványt.

Müller Cecília: felszálló ágban van a járvány, tartsuk be a szabályokat!

2020.04.14. 11:45
Jó hírrel szolgált az országos tisztifőorvos: már kilenc beteg lekerülhetett a lélegeztetőgépről Magyarországon, ők már az intenzív …

Orbán Viktor meglátogatta a kiskunhalasi járványkórházat

2020.04.11. 14:55
Kiskunhalason rekordidő alatt húzták fel Európa legmodernebb mobil járványkórházát, a miniszterelnök szombaton erről maga is meggyőződhetett.

A Szent Imre Kórházban folytatta kórházellenőrző körútját Orbán Viktor

2020.04.10. 16:40
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor tegnap a Szent János Kórházban és annak Kútvölgyi úti telephelyén tett látogatást, ma reggel …

Ezeket a cikkeket olvastad már?