Blogolj!

Jön a dugódíj Budapesten, a dízelautókat is kizárnák a belvárosból

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az RTL Híradójának arról beszélt, bevezetik a dugódíjat Budapesten és öt éven belül a dízelautók behajtását is korlátozhatják a belvárosba.

Fotó: budapestkornyeke.hu

A klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes reményei szerint ezekkel az intézkedésekkel radikálisan javulhat a főváros levegőminősége.

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere 2015-ben vázolta fel a dugódíj bevezetésének kétlépcsős javaslatát. A tervek szerint első körben egy Budapest-matrica került volna bevezetésre a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedően, második lépcsőben pedig kialakítottak volna egy szűkebb, második belvárosi zónát, amelynek külön díjat szabtak volna.

Az akkori tervek szerint a Budapest-matrica éves díját ötezer forintban határozták meg, a belvárosi második zóna díjáról viszont nem született konkrét határozat.

A dugódíj bevezetése már Demszky Gábor főpolgármestersége alatt is felmerült, ugyanis a 4-es metró megépítésének az EU felé vállalt egyik feltétele ez volt. Fontos megjegyezni, hogy jelenleg törvény tiltja, hogy a fővárosi önkormányzat a személyautók esetében díjat szedjen a közút használatáért, ezt csak az állam teheti meg - írja az Index.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86309/pics/lead_800x600.jpg
budapest,dugó,klímavédelem,közlekedés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-22 16:29:49
Ez az idióta azt sem tudja, hogy mit beszél !!!
Mondjuk ez nem hathat újdonságképpen a normális emberek körében.
A dugódíj bevezetését ugyanis jelenleg még törvény tiltja.
Ennek az alulképzett, - viszont túlfizetett - senkiházinak azért annyit illene tudnia, hogy önkormányzati rendelettel nem lehet felülírni egy érvényben lévő törvényt. JÓ REGGELT HÜLYÉK GYÜLEKEZETE !!!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Vigyázat, durva köd nehezíti a közlekedést!

2020.01.20. 19:55
Nehéz éjszakára kell felkészülnünk az utakon is.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?