Blogolj!

Blogstar kávéház

Őrségváltás

Donald Tusk rendpárti üzenete.

Nem mondta ki a nevét, de Orbán Viktort és a hozzá hasonlókat vette célba beszédével Donald Tusk, az EPP elnökjelöltje az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán – így a Népszava Online.

„Donald Tusk ismét emlékezetes beszédet tartott az Európai Néppárt kongresszusán, hasonlóan tavalyi megszólalásához az EPP küldötteinek helsinki összejövetelén. Ezúttal elnökjelöltként bírálta a pártcsaládon belüli és kívüli populistákat, önmegvalósítókat, álhír-gyártókat, gyűlöletkeltőket és a manipulátorokat. Neveket nem említett, de néha mintha Orbán Viktorról beszélt volna. Szavai azért is fontosak, mert néppárti elnökként komoly beleszólása lesz abba, hogy a Fidesz a pártcsalád tagja maradhat-e. 'Mélységesen hiszem, hogy csak azoknak van joguk a hatalomra, akik képesek rendet és biztonságot teremteni az emberek számára, megőrizve egyben szabadságukat és jogaikat' – fejtette ki nagy tetszést aratott beszédében.”

Tusk egyértelműen üzent Orbánnak

Nem mondta ki a nevét, de Orbán Viktort és a hozzá hasonlókat vette célba beszédével Donald Tusk, az EPP elnökjelöltje az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán. Donald Tusk ismét emlékezetes beszédet tartott az Európai Néppárt kongresszusán, hasonlóan tavalyi megszólalásához az EPP küldötteinek helsinki összejövetelén.

Tekintély

Az ellenzék devianciája.

A parlamenti botrányok megfékezéséről szóló vita újabb ellenzéki botrányhoz vezetett – tudósít a Hirado.hu.

„A kormánypártok szerint kiderült, hogy a házszabály szigorítására szükség van, mert világosan látszik, hogy az ellenzék milyen módszerekkel végzi a parlamenti munkáját. Kocsis Máté azt mondta, Jakab Péter deviáns és provokatív módon viselkedett, amely nem méltó az Országgyűléshez. Hozzátette, az is világossá vált a szerdai vitában, hogy az ellenzék ragaszkodik az erőszak jogához, és meg akarja úszni a büntetéseket, de az Országgyűlés tekintélyét minden eszközzel őrizni kell.”

A parlamenti botrányok megfékezéséről szóló vita újabb ellenzéki botrányhoz vezetett

A trágárságnak, az ocsmányságnak és a rendzavarásnak nincs helye az Országgyűlésben - ezt mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben, ahol elkezdődött a házszabály szigorításáról szóló vita. A kormánypártok szerint nem lesznek új szabályok, ami eddig tilos volt, ezután is tilos lesz, viszont az elmúlt hónapok botrányai miatt emelik a büntetési tételeket, hogy legyen visszatartó ereje a szankcióknak.

Gyengeség

A klímaváltozás destabilizációja.

A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival: a Migrációkutató Intézet legújabb angol nyelvű elemzésében a marokkói migrációs helyzetet tekinti át a klímaváltozás és a vízbiztonság aspektusából – olvasható az Origo.hu-n.

„Azon afrikai országokban, ahol mindez a keretrendszer hiányzik, a klímaváltozás és következményei jóval súlyosabb problémákat okoznak. Figyelembe véve, hogy számos afrikai országban, különösen a Száhel-övezetben egyszerre van jelen a gyenge államiság, a nagyfokú társadalmi ellentét, illetve a klímaváltozás, ezek a folyamatok komoly destabilizációs tényezőként fognak működni.”

A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival

A Migrációkutató Intézet legújabb angol nyelvű elemzésében a marokkói migrációs helyzetet tekinti át a klímaváltozás és a vízbiztonság aspektusából. Miután 2017-ben az olasz-líbiai megállapodás nyomán drasztikusan esett a Líbia felől Európába érkezők száma, az útnak indulók egy része Marokkón keresztül igyekezett elérni a kontinenst. Mindezt fokozza, hogy maga az ország is egyre erőteljesebben kibocsátó állammá válik.

Alak

Sára Sándor nemzeti erőtere.

Sára Sándor a Duna Televízió egykori elnökeként is meghatározó egyénisége volt a rendszerváltást követő időszaknak – erről is beszélt a Magyar Hírlap Online szerint Lezsák Sándor Budapesten, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körében, ahol a filmrendező-operatőrre emlékeztek.

„Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy Sára Sándor a filmjeiben és a valóságban is mindig a lényegre koncentrált, azt láttatta a közönséggel. Mozgósító nemzeti erőtérnek volt a meghatározó alakja, és ma is az, hiszen alkotásain keresztül ma is körülöttünk él – mondta a politikus.”

Sára Sándorra emlékeztek Budapesten

Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy Sára Sándor a filmjeiben és a valóságban is mindig a lényegre koncentrált, azt láttatta a közönséggel. Mozgósító nemzeti erőtérnek volt a meghatározó alakja, és ma is az, hiszen alkotásain keresztül ma is körülöttünk él - mondta a politikus.

Kollekció

Varga Viktor abnormális szettjei.

Varga Viktor öltözködés terén messze földön híres, eszelős gúnyáiban imádja elkápráztatni a közönséget – fogalmaz a Blikk Online.

„Az énekes szereti, ha a szettjeit kirívónak tartják az emberek, ezért a ruháit leggyakrabban maga készíti el. Könnyen lehet, hogy Varga Viktor a hazai zenei világ legeredetibb és legfeltűnőbb figurája. Egyébként abnormális szettjei kapcsán a FEM3 Café stúdiójában járt, ahol a műsorvezetőknek megmutatta speciális, kézzel készített ruhakollekcióját.”

Erre varrjon gombot: Varga Viktor öltözékére nincs magyarázat - fotó

Az énekes szereti, ha a szettjeit kirívónak tartják az emberek, ezért a ruháit leggyakrabban maga készíti el. ( A legfrissebb hírek itt) Könnyen lehet, hogy Varga Viktor a hazai zenei világ legeredetibb és legfeltűnőbb figurája. Egyébként abnormális szettjei kapcsán a FEM3 Café stúdiójában járt, ahol a műsorvezetőknek megmutatta speciális, kézzel készített ruhakollekcióját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86352/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?