Blogolj!

Blogstar kávéház

Őrségváltás

Donald Tusk rendpárti üzenete.

Nem mondta ki a nevét, de Orbán Viktort és a hozzá hasonlókat vette célba beszédével Donald Tusk, az EPP elnökjelöltje az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán – így a Népszava Online.

„Donald Tusk ismét emlékezetes beszédet tartott az Európai Néppárt kongresszusán, hasonlóan tavalyi megszólalásához az EPP küldötteinek helsinki összejövetelén. Ezúttal elnökjelöltként bírálta a pártcsaládon belüli és kívüli populistákat, önmegvalósítókat, álhír-gyártókat, gyűlöletkeltőket és a manipulátorokat. Neveket nem említett, de néha mintha Orbán Viktorról beszélt volna. Szavai azért is fontosak, mert néppárti elnökként komoly beleszólása lesz abba, hogy a Fidesz a pártcsalád tagja maradhat-e. 'Mélységesen hiszem, hogy csak azoknak van joguk a hatalomra, akik képesek rendet és biztonságot teremteni az emberek számára, megőrizve egyben szabadságukat és jogaikat' – fejtette ki nagy tetszést aratott beszédében.”

Tusk egyértelműen üzent Orbánnak

Nem mondta ki a nevét, de Orbán Viktort és a hozzá hasonlókat vette célba beszédével Donald Tusk, az EPP elnökjelöltje az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán. Donald Tusk ismét emlékezetes beszédet tartott az Európai Néppárt kongresszusán, hasonlóan tavalyi megszólalásához az EPP küldötteinek helsinki összejövetelén.

Tekintély

Az ellenzék devianciája.

A parlamenti botrányok megfékezéséről szóló vita újabb ellenzéki botrányhoz vezetett – tudósít a Hirado.hu.

„A kormánypártok szerint kiderült, hogy a házszabály szigorítására szükség van, mert világosan látszik, hogy az ellenzék milyen módszerekkel végzi a parlamenti munkáját. Kocsis Máté azt mondta, Jakab Péter deviáns és provokatív módon viselkedett, amely nem méltó az Országgyűléshez. Hozzátette, az is világossá vált a szerdai vitában, hogy az ellenzék ragaszkodik az erőszak jogához, és meg akarja úszni a büntetéseket, de az Országgyűlés tekintélyét minden eszközzel őrizni kell.”

A parlamenti botrányok megfékezéséről szóló vita újabb ellenzéki botrányhoz vezetett

A trágárságnak, az ocsmányságnak és a rendzavarásnak nincs helye az Országgyűlésben - ezt mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben, ahol elkezdődött a házszabály szigorításáról szóló vita. A kormánypártok szerint nem lesznek új szabályok, ami eddig tilos volt, ezután is tilos lesz, viszont az elmúlt hónapok botrányai miatt emelik a büntetési tételeket, hogy legyen visszatartó ereje a szankcióknak.

Gyengeség

A klímaváltozás destabilizációja.

A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival: a Migrációkutató Intézet legújabb angol nyelvű elemzésében a marokkói migrációs helyzetet tekinti át a klímaváltozás és a vízbiztonság aspektusából – olvasható az Origo.hu-n.

„Azon afrikai országokban, ahol mindez a keretrendszer hiányzik, a klímaváltozás és következményei jóval súlyosabb problémákat okoznak. Figyelembe véve, hogy számos afrikai országban, különösen a Száhel-övezetben egyszerre van jelen a gyenge államiság, a nagyfokú társadalmi ellentét, illetve a klímaváltozás, ezek a folyamatok komoly destabilizációs tényezőként fognak működni.”

A gyengébb államok kevésbé tudnak megbirkózni a klímaváltozás kihívásaival

A Migrációkutató Intézet legújabb angol nyelvű elemzésében a marokkói migrációs helyzetet tekinti át a klímaváltozás és a vízbiztonság aspektusából. Miután 2017-ben az olasz-líbiai megállapodás nyomán drasztikusan esett a Líbia felől Európába érkezők száma, az útnak indulók egy része Marokkón keresztül igyekezett elérni a kontinenst. Mindezt fokozza, hogy maga az ország is egyre erőteljesebben kibocsátó állammá válik.

Alak

Sára Sándor nemzeti erőtere.

Sára Sándor a Duna Televízió egykori elnökeként is meghatározó egyénisége volt a rendszerváltást követő időszaknak – erről is beszélt a Magyar Hírlap Online szerint Lezsák Sándor Budapesten, a Nemzeti Fórum Kölcsey Körében, ahol a filmrendező-operatőrre emlékeztek.

„Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy Sára Sándor a filmjeiben és a valóságban is mindig a lényegre koncentrált, azt láttatta a közönséggel. Mozgósító nemzeti erőtérnek volt a meghatározó alakja, és ma is az, hiszen alkotásain keresztül ma is körülöttünk él – mondta a politikus.”

Sára Sándorra emlékeztek Budapesten

Az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy Sára Sándor a filmjeiben és a valóságban is mindig a lényegre koncentrált, azt láttatta a közönséggel. Mozgósító nemzeti erőtérnek volt a meghatározó alakja, és ma is az, hiszen alkotásain keresztül ma is körülöttünk él - mondta a politikus.

Kollekció

Varga Viktor abnormális szettjei.

Varga Viktor öltözködés terén messze földön híres, eszelős gúnyáiban imádja elkápráztatni a közönséget – fogalmaz a Blikk Online.

„Az énekes szereti, ha a szettjeit kirívónak tartják az emberek, ezért a ruháit leggyakrabban maga készíti el. Könnyen lehet, hogy Varga Viktor a hazai zenei világ legeredetibb és legfeltűnőbb figurája. Egyébként abnormális szettjei kapcsán a FEM3 Café stúdiójában járt, ahol a műsorvezetőknek megmutatta speciális, kézzel készített ruhakollekcióját.”

Erre varrjon gombot: Varga Viktor öltözékére nincs magyarázat - fotó

Az énekes szereti, ha a szettjeit kirívónak tartják az emberek, ezért a ruháit leggyakrabban maga készíti el. ( A legfrissebb hírek itt) Könnyen lehet, hogy Varga Viktor a hazai zenei világ legeredetibb és legfeltűnőbb figurája. Egyébként abnormális szettjei kapcsán a FEM3 Café stúdiójában járt, ahol a műsorvezetőknek megmutatta speciális, kézzel készített ruhakollekcióját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86352/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?