Blogolj!

Blogstar kávéház

Okfejtés

Orbán Viktor állandósult Horthy-képe.

Orbán véleménye nem változott Horthyról, a kollaboráns, kivételes államférfiról – fogalmaz a Népszava Online a Lázár János megemlékezése kapcsán írt cikkében.

„Orbán Viktor korábban egyik beszédében 'kivételes államférfinak' nevezte a kormányzót, máskor viszont a Magyarország elnyomóival kollaborálók közé sorolta Horthy Miklóst, aki nem méltó rá, hogy tiszteletére szobrot állítsanak. (A két nyilatkozat között nem 25, hanem csak 1,5 év telt el. 2015 decemberében kollaboráns volt, 2017 júniusában kivételes államférfi.) Ennek tükrében kérdeztük a kormányfőt Horthy megítéléséről, és arról, mit gondol Lázár János kenderesi látogatásáról. A kormányfő álláspontját ismertetve Havasi Bertalan sajtófőnök nem bocsátkozott részletekbe menő okfejtésbe, szűkszavúan annyit közölt lapunkkal: – A miniszterelnök több alkalommal elmondta már a véleményét Horthy Miklósról és rendszeréről, ebben nincs változás.”

Orbán véleménye nem változott Horthyról, a kollaboráns, kivételes államférfiról

A kormányfő véleménye nem változott a volt kormányzóról és rendszeréről - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke, akit Lázár János kenderesi látogatása miatt kérdeztünk. Egészen biztos, ha valakinek a családja nagy részét kiirtották, eszébe se jutna főhajtással tisztelegni Horthy Miklós emlékének - nyilatkozta Zoltai Gusztáv a Népszavának.

Sarc

A balatoni panorámaadó őrülete.

Panorámaadót vetnének ki Siófokon a vízparti sávban található ingatlanokra, itt az új ellenzéki őrület – így az Origo.hu.

„Az előterjesztés szerint – ami a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságban került elő – 30 százalékkal emelnék meg azok építményadóját, akiknek az ingatlana közvetlenül a Balaton-parton van. Az új adó elsősorban apartman- és nyaralótulajdonosokat, illetve vállalkozókat terhelne. Az adóemelés a következő, november 28-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között is szerepel. Gencsi Attila fideszes önkormányzati képviselő szerint kidolgozatlan és ebben a formában elfogadhatatlan a tervezet. Ha a fejlesztésekhez forrásra van szükség, nem az a megoldás, hogy azokat sarcolják, akik eddig is tisztességesen fizetnek – mondja a képviselő.”

Új ellenzéki őrület Siófokon: adót vetnének ki a panorámára

Panorámaadót vetnének ki Siófokon a vízparti sávban található ingatlanokra. - írja a Pesti Srácok. Az előterjesztés szerint - ami a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságban került elő - 30 százalékkal emelnék meg azok építményadóját, akiknek az ingatlana közvetlenül a Balaton-parton van. Az új adó elsősorban apartman- és nyaralótulajdonosokat, illetve vállalkozókat terhelne.

Farkas

A balliberálisok brüsszeli árulkodása.

Ismét hazánk volt napirenden az Európai Parlamentben, bár túl sok képviselőt nem érdekelt a sokadik „magyarvita” – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„Bírálták az Európai Tanácsot, amiért nem lépett fel erélyesebben hazánkkal szemben, valamint kifogásolták, hogy az EP-t miért nem hívták meg a meghallgatásra, és egyáltalán, miért nem játszhatnak nagyobb szerepet az eljárásban. Hasonló véleményt fogalmazott meg a momentumos Donáth Anna is, aki azt kérdezte, hogyan lehetne az eljárásban figyelembe venni az elmúlt hetek 'jogállamiságot sértő' fejleményeit, és felvetette, nem lenne-e szükség egy újabb EP-jelentésre Magyarországról. A Demokratikus Koalíció képviselője, Dobrev Klára is a magyar kormányt bírálta az önkormányzati választások óta kezdeményezett intézkedések miatt. Gyurcsányné szerint Orbán Viktor kormányfő báránybőrbe bújt farkas, aki éles fogaival marcangolja a magyar demokráciát.”

Nem nyugszanak a brüsszeli balliberálisok

Magyarország került szóba tegnap délután Brüsszelben, amikor a finn soros uniós elnökség képviselője számolt be a hetes cikkely szerinti eljárás állásáról az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában (LIBE). Marja Rislakki, a brüsszeli finn állandó képviselet vezetője a szinte üres ülésteremben elmondta, hogy az első, általános jellegű meghallgatást az Általános Ügyek Tanácsában szeptemberben tartották, az uniós ügyekért felelős miniszterek pedig legközelebb december 10-én vitatják meg a témát.

Felvétel

Az embercsempészek netes terjeszkedése.

Közösségi oldalakon hirdetik szolgáltatásaikat az embercsempészek – írja a Hirado.hu.

„Közösségi oldalakon hirdetik szolgáltatásaikat az embercsempészek, sőt, teljes bevándorlási útmutató sem ritka ezeken az oldalakon. A brit hatóságok évek óta küzdenek a jelenség ellen, de a médiavállalatok szerint semmi kivetni való nincs ebben, így nem is tiltják le ezeket a hirdetéseket. A legnagyobb videómegosztón is egymást érik azok a felvételek, amelyeket bevándorlók készítenek a kockázatos útról. Hiába halnak meg évente százak így, a cégek nem látnak okot a videók eltávolítására – közölte az M1 Híradója.”

Közösségi oldalakon hirdetik szolgáltatásaikat az embercsempészek

Közösségi oldalakon hirdetik szolgáltatásaikat az embercsempészek, sőt, teljes bevándorlási útmutató sem ritka ezeken az oldalakon. A brit hatóságok évek óta küzdenek a jelenség ellen, de a médiavállalatok szerint semmi kivetni való nincs ebben, így nem is tiltják le ezeket a hirdetéseket. A legnagyobb videómegosztón is egymást érik azok a felvételek, amelyeket bevándorlók készítenek a kockázatos útról.

Tárgyalás

Vajna Tímea gigantikus megdöbbenése.

Vajna Timi üzent: vizsgálat indul néhai férje cégbirodalmának 13 milliárdos cégadósság miatt – számol be róla a Blikk Online.

„Az özvegy a Blikknek elárulta: semmit sem tudott az ügyről. Vajna Tímea jelenleg Los Angelesben tartózkodik, onnan próbálja kézben tartani a magyarországi cégek ügyeit. Lapunknak elmondta, nem huny szemet a dolog felett. – Nem volt tudomásom a 13 milliárd forintos adósságról. Belső vizsgálatot fogok indítani az ügyben, és ha kiderül, hogy valaki hibázott, akkor megteszem a megfelelő lépéseket – mondta a Blikknek Andy Vajna özvegye, aki az Egyesült Államokban is megbeszélésről megbeszélésre jár, hiszen közeleg a következő hagyatéki tárgyalás ideje, amire a tengerentúlon kerül sor.”

Vajna Timi üzent a Blikknek: vizsgálat indul a 13 milliárdos cégadósság miatt

A 24.hu írt arról a héten, hogy Vajna Tímea (37) a cégekkel együtt egy 13 milliárd forintos adósságot is megörökölt néhai férjétől. ( A legfrissebb hírek itt) Az özvegy a Blikknek elárulta: semmit sem tudott az ügyről. Vajna Tímea jelenleg Los Angelesben tartózkodik, onnan próbálja kézben tartani a magyarországi cégek ügyeit.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86391/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?