Blogolj!

Blogstar kávéház

Kényszerítés

A balliberális színházi világ botránya.

Érvénytelen lehet a Katona József Színház saját színészeire kényszerített titoktartási nyilatkozata Gothár Péter zaklatási ügye kapcsán – így az Origo.hu.

„A jogász elmondta, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy a Katona József Színházban valóban szexuális bűncselekmény valósult meg, akkor a dolgozókkal aláíratott ilyen titoktartási nyilatkozat érvénytelen lehet, hiszen az jogszabályba ütközik, amelynek érvénytelenségére bárki, határidő nélkül hivatkozhat a bíróság előtt. De súlyosabb esetben akár bűncselekmény is megvalósulhat a munkáltató vonatkozásában egy ilyen nyilatkozat munkavállalókra kényszerítése a szakértő szerint.”

Érvénytelen lehet a botrány elhallgatását erősítő nyilatkozat a Katonában

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, kedden robbant ki a hazai balliberális kulturális elit legújabb szexuális zaklatási botránya, Gothár Péter rendező körül és a legfontosabb kérdésekre azóta sem kaptunk választ. A Katona József Színház és a Karácsony Gergely vezette budapesti Városháza mindent megtesz, hogy megmentse Gothár Pétert és ezzel az egykori kaposvári, jelenlegi katonás-színművészetis színházi világot.

Merénylet

A kamaszok fegyverkezése.

Egy hét alatt négy lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Kaliforniában négy nap alatt tízen haltak meg golyó által. Az egyik esetben, Santa Claritában egy középiskolás diák lőtt társaira. Idén ez már a tizenegyedik olyan eset, amely oktatási intézményben történt, és a tettes vagy az áldozat kamaszkorú fiatal – összegez a Hirado.hu.

„Szociológusok és pszichológusok azóta kutatják a középiskolai lövöldözések okait. Az ilyen elkövetők általában problémás gyermekek, akiket kizártak az iskolából, vagy kinézete, származása, esetleg tanulmányi eredményei miatt nem kedvelték az osztálytársai, és állandóan gúnyolták őt – erről beszélt Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Világ című műsorában. Mint mondta, a felgyülemlett harag általában ahhoz vezet, hogy beszereznek valahonnan egy fegyvert. Több esetben ezeket a szülőktől veszik el, beviszik az iskolákba, majd végrehajtják a merényleteket. Antiszociális, problémás kamaszok más országokban is élnek, Európában ugyanakkor mégsem lövik le egymást a gimnazisták. A szabad fegyvertartás amerikai ellenzői szerint azért nem, mert nem jutnak lőfegyverhez. Georg Spöttle szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy több amerikai szülő nem megfelelően tárolja otthon a lőfegyvert, nem zárja el, amelyhez így sok esetben a gyerekek is hozzá tudnak férni.”

Egyre több kamasz követ el fegyveres támadást az amerikai iskolákban

Egy hét alatt négy lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Kaliforniában négy nap alatt tízen haltak meg golyó által. Az egyik esetben, Santa Claritában egy középiskolás diák lőtt társaira. Idén ez már a tizenegyedik olyan eset, amely oktatási intézményben történt, és a tettes vagy az áldozat kamaszkorú fiatal.

Lerakódás

A divatdiéták életveszélyessége.

Böjt, diéta, vélt vagy valós allergia miatti speciális étrend – manapság szinte alig akad olyan, aki ne próbált volna ezek közül valamit hosszabb-rövidebb ideig betartani. Ám a Népszava Online szerint életveszélyesek is lehetnek a divatdiéták.

„Nemrégiben arról cikkeztek szaklapok, hogy a daganatos vagy cukorbetegeknek is hasznos lehet a böjt. Az igazság azonban az, hogy ezzel életveszélyes állapotba is kerülhet a beteg. Sokan a változatos táplálkozás hiányát multivitaminokkal igyekeznek kompenzálni, a kontrollálatlanul szedett étrend-kiegészítők miatt azonban egyre több fiatalnak vannak veseproblémái, a felesleges ásványi anyagok pedig a májban is lerakódhatnak.”

Életveszélyesek lehetnek a divatdiéták

Böjt, diéta, vélt vagy valós allergia miatti speciális étrend - manapság szinte alig akad olyan, aki ne próbált volna ezek közül valamit hosszabb-rövidebb ideig betartani. Nemrégiben arról cikkeztek szaklapok, hogy a daganatos vagy cukorbetegeknek is hasznos lehet a böjt. Az igazság azonban az, hogy ezzel életveszélyes állapotba is kerülhet a beteg.

Kokó

Lackner Csaba visszahívása.

A mandátumához makacsul ragaszkodó, fehérporozás közben korrupciós osztozkodásról „fecserésző” volt szocialistát megfosztanák a bizottsági alelnökségétől és tagságától is – állítja a Magyar Hírlap Online.

„A pénteken nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint jövő kedden visszahívják a korrupciós botrányba keveredett, az MSZP-ből kizárt Lackner Csabát a XIX. kerületi önkormányzat szociális és lakásügyi bizottsága alelnöki posztjáról, s a bizottságnak sem lehet a tagja. Az előterjesztést Gajda Péter MSZP-s polgármester jegyzi, aki az alelnöki posztra a momentumos átláthatósági tanácsnokot, Paróczai Anikót javasolja. Mindez Lackner önkormányzati képviselői státusát nem érinti, hiába szólította fel saját pártja, az MSZP, illetve a Kispesten ellenzékben lévő Fidesz-frakció, a korrupció mellett a kokainozás gyanújába került Lackner nem mond le képviselői mandátumáról.”

Jövő kedden visszahívják a kispesti Lackner Csabát

A pénteken nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint jövő kedden visszahívják a korrupciós botrányba keveredett, az MSZP-ből kizárt Lackner Csabát a XIX. kerületi önkormányzat szociális és lakásügyi bizottsága alelnöki posztjáról, s a bizottságnak sem lehet a tagja. Az előterjesztést Gajda Péter MSZP-s polgármester jegyzi, aki az alelnöki posztra a momentumos átláthatósági tanácsnokot, Paróczai Anikót javasolja.

Mosoly

Szandi ragyogása.

Nehéz elhinni, de Szandi lánya már a szalagavatóját ünnepli, a család pedig hihetetlenül büszke rá – írja a Blikk Online.

„Az énekesnő szerfelett boldogságában a közösségi oldalán több káprázatos fotót is megosztott a csodaszép ünnepélyről és ragyogó családjáról. – Mintha most lett volna, hogy 16 évesen arról ábrándoztam, hogy három gyermeket szeretnék 30 éves koromig. A jó Isten megadta ezt a csodát! Csak néztem Blankát a szalagavatóján és alig tudtam elhinni, hogy ez a mosolygós, boldog NŐ az én lányom! Fogadjátok szeretettel a képes beszámolót a nagy napról!”

Gyönyörű: Szandi lánya mesébe illően tündökölt a szalagavatóján - fotó

Gyorsan szalad az idő, és ezen Szandi is gyakran meglepődik, ahogy legújabb posztjában is. A népszerű énekesnő az Instagram-oldalán rendszeresen tudósít rajongóinak, mi a helyzet vele és családjával, és most megtudtuk, a rokonság igazán boldog, mivel Szandi lánya most ünnepelte szalagavatóját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86484/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ónos eső teszi kellemetlenné a hétvégét

2020.01.25. 13:55
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megint rossz a levegőminőség több nagyvárosban

2020.01.25. 12:25
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint sok hazai városban kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?