Blogolj!

Karácsony benyújtotta az atlétikai vb-rendezés számláját a kormánynak

A főpolgármester komoly feltételekhez köti a 2023-as világverseny megrendezését, holott a nemzetközi szövetség már tavaly odaítélte Budapestnek a rangos esemény rendezési jogát.

Fotó: Demokrata

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délután Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. A médiaeseményen a politikusok arról számoltak be, hogy a főváros milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, amelyet tavaly ítélt oda a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Budapestnek.

Karácsony Gergely azt szeretné, ha a vb-rendezésért cserébe:

- a kormány a következő öt évben az Egészséges Budapest Program keretein belül 50 milliárd forintos forrást biztosítana a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap-és szakellátás fejlesztésére

- érvényben maradna a közösségi közlekedés fejlesztéséről kötött megállapodás, amit még Tarlós Istvánnal írtak alá

- a fent említett két pontot kormányhatározatba is foglalná a kormány, lehetőleg még 2019-ben

- növelnék a fővárosi zöldfelületeket

- megindulna a csepeli Nagyerdő-projekt, és a csepeli területen nem valósulnának meg élsportberuházások

- olyan beruházás valósulna meg a Duna-parton, amely nemcsak az élsportot, illetve egyszeri alkalmat szolgál, hanem tömegsport- és kulturális rendezvényekre is alkalmas.

Ezek csupán a főbb követelései a balliberális városvezetésnek, de Karácsony Gergely sokat sejtetően azt is belebegtette, hogy ezen megállapodás sikerétől függ, hogy milyen viszony alakul ki Budapest és a kormány között. A főpolgármester hozzátette, nem gondolja, hogy elfogadhatatlan lenne a mostani javaslatuk a kormány számára, részletkérdésekben még lehetnek finomítások, miután azt megtárgyalta a kormánnyal.

Ultimátumot adott az atlétikai szövetség elnöke

A budapesti városvezetésnek mihamarabb döntenie kell arról, mi legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezésével és az ahhoz szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel. Lassan elfogy a levegő KariGeriék körül. Sebastian Coe levelét megírta. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke aggódik és erre minden oka meg is van.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai szövetség elnöke hétfőn levélben fordult a magyar szakszövetséghez a vb-rendezéssel kapcsolatban, amelyben egyértelműen fogalmazott: ha nem sikerül hamarosan dönteni az esemény sorsáról, a nemzetközi szövetségnek új házigazdát kell keresnie.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86543/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,budapest,Karácsony Gergely,világbajnokság
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-25 19:19:26
Homályosítsa már fel valaki ezt a fényre sötétedő, hisztis karácsonyfadíszt: ahhoz, hogy ő bárkit, bármivel - különösképpen a miniszterelnököt az atlétikai világbajnoksággal - megzsaroljon sokkal korábban kell ám felkelni !!!!
Az örökös - a kurcsány furkó ferkó által sugallt - akadékoskodásával csak saját magából csinál hülyét.
Még a mostaninál is hülyébbet, pedig az nagy szó !!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ne engedjük Karácsonynak, hogy megfúrja a Liget Projektet!

2020.01.17. 10:50
Karácsony Gergely októberi színre lépésével veszélybe került a Liget Budapest Projekt befejezése. A főpolgármester egyik választási ígérete volt megválasztása előtt, hogy …

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Egészségtelen a levegő több hazai városban

2020.01.09. 07:55
Négy településen egészségtelen, tizenegyen pedig kifogásolt a levegőminőség hazánkban. Javulás a következő napokban sem várható.

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

2020.01.04. 05:05
A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Gulyás: Karácsonynak fel kell oldania a kórházstopot

2020.01.01. 05:55
A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Budapestnek szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Innentől kezdve már minden a főpolgármesteren …

Ezeket a cikkeket olvastad már?