Blogolj!

Blogstar kávéház

Gazda

Az egészségügy struktúraváltása.

Struktúraátalakítás lesz, de szó sincs az alapellátás államosításáról, vagy kórházak bezárásáról – állította Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden a parlament népjóléti szakbizottságában a Népszava Online tudósítása szerint.

„– Ha azt kérdezik, hogy a struktúraváltásra készülnek-e tervek, arra az a válaszom, számos elképzelés van. Ha ezekből valamelyik eljut az ellenzékhez, soha ne legyenek biztosak abban, hogy az reális. Azért is bizonytalanok ezek a kiszivárogtatott anyagok, mert a lopott holminak nincs gazdája – reagált Kásler Miklós a Jobbikos Lukács László György kérdésére, aki azt próbálta megtudni: valóban készült-e az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) műhelyében olyan dokumentum, ami a sajtóban megjelent. Ha készült, akkor miért nem vállalják, és miért nem vitatják meg a szakmával, illetve a lakossággal? A miniszter válaszában még azt is mondta: ő a ciklus elejétől ígéri a struktúraváltást, és ezt meg is tartja. Ám ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy ott maradnak meg a szolgáltatások, ahol ahhoz megvannak a feltételek. Példaként saját szakterületéről hozott példát. Mint mondta: a 2000-es évek elején országszerte mintegy 500 helyen folytak kemoterápiás kezelések, miközben annak nem voltak meg mindenütt a feltételei, mostanra már csak 143 intézményben van ilyen ellátás. Ezzel a változással a betegek minőségi ellátáshoz jutottak – mondta.”

Kásler: megígértem, lesz struktúraváltás

Struktúraátalakítás lesz, de szó sincs az alapellátás államosításáról, vagy kórházak bezárásáról - állította Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden a parlament népjóléti szakbizottságában. - Ha azt kérdezik, hogy a struktúraváltásra készülnek-e tervek, arra az a válaszom, számos elképzelés van. Ha ezekből valamelyik eljut az ellenzékhez, soha ne legyenek biztosak abban, hogy az reális.

Forrás

Az ellenzéki alpolgármesterek dőzsölése.

Harminc százalékkal többet költenek az alvezérekre az ellenzéki kerületek, mint a kormánypártiak – olvasható az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány legfrissebb elemzésében, melyet az Origo.hu közöl.

„Az ellenzéki vezetésű kerületekben átlagosan 3-4 alpolgármester kapott munkát (3,57 db), míg a kormánypártiaknál 2-3 tisztviselővel számolhatunk (2,37 db). A költségeket tekintve, figyelembe véve, hogy három kerület esetében még nem elérhetőek ezek az adatok 48 340 410 Ft-ot keresnek az alpolgármesterek összesen, ami mellé 6 877 646 Ft-nyi költségtérítés jár – olvasható az elemzésben. Ha mindezt a politikai hovatartozás szerint bontjuk meg, akkor az ellenzéki vezetésű kerületek átlagosan 2,7 millió forintot fordítanak az alpolgármesterek díjazására, míg ugyanez a szám a kormánypárti kerületek esetében 2 millió. Mindezek alapján az ellenzéki kerületek 30 százalékkal több forrást fordítanak az alpolgármesterek fizetésére, mint a kormánypártiak.”

Mutatjuk, hogy mennyivel keresnek többet a balliberális alpolgármesterek

Budapesten, az újonnan felálló testületekben az ellenzéki pártok által vezetett kerületeknél 14-gyel több alpolgármester kapott lehetőséget. Ugyanez a kormánypártiaknál csak 1. Ennek köszönhetően az ellenzék vezette kerületek 30 százalékkal többet költenek erre - olvasható az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány legfrissebb elemzésében. Az előző önkormányzati ciklus során a fővárosi kerületekben mindösszesen 57 főállású és társadalmi megbízatású alpolgármester kapott feladatot.

Sietség

A balliberális politikusnők menekülése.

A teljes színházi szakmát felbosszantotta Gothár Péter zaklatási ügye, az ellenzéki politikusnők viszont továbbra is sunnyognak – írja a Hirado.hu.

„Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kedden a parlamentben kerülte a témát. Válaszadás helyett csak az isztambuli egyezmény ratifikálását hangoztatta. A párbeszédes Szabó Tímea is menekült a Gothár Péterrel kapcsolatos kérdések elől. Arra a kérdésre, hogy most miért nem szerveznek demonstrációkat, azzal állt elő, hogy sietnie kell, és otthagyta az újságírókat. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke bár odalépett a mikrofonhoz, néhány szó után ő is elsietett.”

A teljes színházi szakmát felbosszantotta Gothár Péter zaklatási ügye

Egy hét telt el azóta, hogy megjelent Gothár Péter közleménye, és bizonyossá vált, hogy ő az, aki többször átlépte az erkölcsi határokat a Katona József Színházban. Egy héttel a botrány kirobbanása után az M1 több ellenzéki politikusnőt is megkérdezett, hogy miért nem tiltakoznak hangosan, vagy éppen némán, letapasztott szájjal a liberális oldalhoz sorolt Kossuth-díjas rendező ügyében, mint korábban sok más, hasonló ügyben - közölte az M1 Híradója.

Dupla

A kispesti szocik turkálása.

Duplájára emelte Gajda Péter MSZP-s polgármester a testületből kiszorult „Krinyónak”, a vagyonkezelő igazgatójának fizetését – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Amúgy – mint arról Dódity Gabriella a közösségi oldalán beszámolt – kedden helyi adót is emelt a baloldal, így magasabb lesz Kispesten a telekadó és az építményadó is. A frakcióvezető arról írt ennek kapcsán, hogy javasolta a baloldali városvezetésnek, ne a kispestiek zsebében turkáljanak plusz forrásért, hanem figyeljenek oda a beruházásokra, felújításokra, hiszen azokon minden bizonnyal lehetne spórolni. Dódity arról is írt – bár ez most a testületi ülésen még nem volt téma –, hogy a Mr. Negyven Százalékként emlegetett Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának fizetését a polgármester menet közben megduplázta. Lackner Csaba a kiszivárgott hangfelvételen már beszélt erről, azt állította, hogy 'Krinyó' azért kapott dupla fizetést, mert a mostani választáson képviselőként már nem indította el az MSZP, mivel Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő így döntött.”

Szabadulnának Lacknertől

A kispesti önkormányzat képviselő-testülete kedden elfogadta a Fidesz frakcióvezetője, Dódity Gabriella javaslatát, és egyhangúlag felszólította a hangfelvételekről elhíresült "fehér poros" volt szocialista képviselőt, Lackner Csabát, hogy adja vissza a mandátumát, és távozzon a közéletből. Lackner egyébként a tegnapi testületi ülésen nem jelent meg.

Találka

Vajna Tímea exkluzív pózolása.

Merlose Place-ben bulizott együtt Vajna Tímea és Jennifer Lopez. Ott volt még Návai Anikó is, aki valószínűleg összehozta a nagy találkozót – így a Blikk Online.

„A magyar újságíró ugyanis tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek, a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtómunkások szervezetének, így a legexkluzívabb bulikra van bejárása. Valószínűleg Vajna Timi volt a plusz egy fője Jennifer Lopez legújabb, A Wall Street pillangói című filmjét népszerűsítő partin. Az özvegy a közös fotó mellé videókat is posztolt az eseményről.”

Hoppá: nem hiszi el, melyik világsztárral pózolt Vajna Tímea - fotó

A magyar újságíró ugyanis tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek, a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtómunkások szervezetének, így a legexkluzívabb bulikra van bejárása. (A legfrissebb hírek itt ) Valószínűleg Vajna Timi volt a plusz egy fője Jennifer Lopez legújabb, A Wall Street pillangói című filmjét népszerüsítő partin.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86612/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?