Blogolj!

Blogstar kávéház

Mélypont

Az Orbán-kormány futballtízmilliárdjai.

A központi költségvetésből és a TAO-támogatásból is milliárdok ömlöttek a profi labdarúgásba, miközben néha lelkes amatőrök is verik a magyar válogatottat: a Népszava Online szerint közel 800 milliárdot focizhatott el eddig az Orbán-kormány.

„Bár iszonyatos összegek mennek el csak a profi focira, a támogatás csak néha vezet látványos eredményekhez – mutat rá a lap. Igaz, odáig talán már sikerült eljutni, hogy 1-2 NB I-es klubnak van esélye a nemzetközi kupák csoportkörébe is bejutni, ám ez aligha tekinthető a kormányzat sportpolitikai eredményének, a költségvetési kiadások megtérülésének, hiszen bőven jut pénz arra, hogy külföldről magas fizetést kínálva az NB I színvonalából kiemelkedő játékosokat szerződtessenek; tehát ez sem a versenyképes utánpótlás kineveléséről szól. A válogatott szintjén pedig legfeljebb villanásnyi sikereket lehet elkönyvelni, miközben az elmúlt években a sportágra zúduló pénzek ellenére a mélypontot is sikerült elérni. Olyan csapatoktól kapott ki a magyar válogatott, amely sokkal inkább lelkes amatőrökből állt, mint óriási fizetéseket felmarkoló profikból – ez történt az andorrai vereség esetében is.”

Közel 800 milliárdot focizhatott el eddig az Orbán-kormány

A központi költségvetésből és a TAO-támogatásból is milliárdok ömlöttek a profi labdarúgásba, miközben néha lelkes amatőrök is verik a magyar válogatottat. „Ezek a pénzek nem az élsportba mennek, vagy nemcsak az élsportba mennek, hanem természetesn a tömegsportba is és az utánpótlásba is.

Hangsúly

A szuperkórház leszavazása.

A kormányra és a kerületi önkormányzatokra hárítaná az egészségügyi fejlesztések felelősségét Karácsony Gergely, miközben folyamatosan meg akarja akadályozni a tervezett, világszínvonalú dél-budai centrumkórház építését – így az Origo.hu.

„Megjegyezte, módosító javaslatukban azt is szerették volna elérni, hogy a dél-budai centrumkórház az eredeti helyen és tervek szerint épüljön meg, azonban ezt is leszavazták. Nem ez volt az első alkalom, hogy az álságosan az egészségügy fejlesztésével kampányoló Karácsony Gergely megmutatta, mindent megtesz, hogy ne épülhessen meg a szuperkórház. November elején, amikor Orbán Viktor miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén, amelyre azért hívták meg Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessék, azt nyilatkozta, hogy a fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Egy interjúban pedig a XI. kerület új polgármestere, a Gyurcsány-párti László Imre azt mondta, felesleges a szuperkórház, és ha reális lehetősége adódik, leállítja a beruházást.”

Leszavazták a szuperkórházat Karácsonyék

A kormányra és a kerületi önkormányzatokra hárítaná az egészségügyi fejlesztések felelősségét Karácsony Gergely, miközben folyamatosan meg akarja akadályozni a tervezett, világszínvonalú dél-budai centrumkórház építését. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén szerette volna elérni a Fidesz-KDNP, hogy a fővárosi önkormányzat a kormányhoz hasonlóan különítsen el 50 milliárd forintos egészségügyi célú többlettámogatást, erre azonban a Karácsony Gergely-féle városvezetés nem volt hajlandó - mondta Borbély Lénárd csepeli polgármester.

Mutyi

A kispesti elit kenőpénzei.

Duplájára emelték a szocialista vezetésű kispesti önkormányzat vagyonkezelő igazgatójának fizetését, pedig az ő neve is felmerült a korrupciógyanút felvető felvételeken – mutatja be a Hirado.hu.

„A polgármester szerint nincs ebben semmi rendkívüli, mások is kaptak emelést – derül ki az M1 Híradójából. Pont az történt, amit a lebukott kispesti szocialista megjósolt – ezzel a címmel írt cikket szerdán az Index. A portál szerint a XIX. kerületi önkormányzat keddi ülésén éppen egy olyan intézkedést szavaztak meg, amelyre Lackner Csaba a kampányban kiszivárgott hangfelvételek egyikén utalhatott. A hanganyagokon többször is kispesti összefonódásokról, kenőpénzekről és háttérmutyikról van szó.”

Duplájára emelték a kispesti vagyonkezelő vezetőjének fizetését

Duplájára emelték a szocialista vezetésű kispesti önkormányzat vagyonkezelő igazgatójának fizetését, pedig az ő neve is felmerült a korrupciógyanút felvető felvételeken. A polgármester szerint nincs ebben semmi rendkívüli, mások is kaptak emelést - derül ki az M1 Híradójából. Pont az történt, amit a lebukott kispesti szocialista megjósolt - ezzel a címmel írt cikket szerdán az Index.

Köpés

Brüsszel vörös rohamosztagai.

Talán a Mikulás, akit Brüsszelben leginkább Télapóanyónak hívnak (nemtelen, nemek közti, piros ruhás, szakállas anyukaszerű bácsika) megint destabilizálási kísérletet hozhat egy kis ajándékként Budapestre – véli a Magyar Hírlap Online.

„Nagyobb a veszély, mint gondolnánk. A brüsszeli repülőgépek rogyásig tele vannak. Mindkét irányba. A jegyárak (is) az egekben. Jönnek turisták, nyugdíjas csoportok, leány- és legénybúcsúsok (is).Ők önszántukból. És vannak a küldöttek. Fel vannak készítve. Ki, hova, miért, milyen csoporthoz. Aztán Télapus vörös palástjából előugranak a helyi szakszervezetisek, a mindig elégedetlen budapesti haladó pedagógus értelmiség vagy az ápolónők, talán a vasutasok és a romkocsmákban és zugokban felvilágosított fiatalok, akik majd este az Internacionálé zenéjére magasba tartják telefonjaikat és beépített zseblámpáikkal csápolnak, fényt gyújtanak a budapesti sötétségben. Majd rendőrsorfal, provokáció, pajzsonköpés, heccelés, mindenhol beélesített tévéstábok (már megvették a repülőjegyeket, hogy olcsóbb legyen!) és okostelefonok százainak kamerái, hátha elkészülhet a szupervideó, amit már alig várnak egy lendülő rendőrkézről, egy suhintó gumibotról, hogy egymásnak átadva újból szörnyülködésre kényszerítsék a hanyatló Nyugatot. Ha nem lesz ilyen, akkor lehet venni színházi kellékboltban művért, meg lehet nézni politikusi műfetrengést, azt is fel lehet venni.”

Brüsszeli rohamosztagok

Miért ne? Minek ide az advent békéje, a csendes készület egy olyan országban, ahol nincsenek és nem lesznek megszorítások, stabil a gazdasági növekedés, ahol nincsenek párhuzamos migránstársa­dalmak és ahol az emberek azért még így-úgy egy nyelvet beszélnek.

Púp

Pintér Tibor egzotikus ajándéka.

Ez ám a meglepetés: egy dromedárral bővült Pintér Tibor (45) állatfarmja – számol be róla a Blikk Online.

„A Nemzeti Lovas Színház vezetője nemrég kapta ajándékba Karcsit, az egypúpú tevét, akit már el is kezdett idomítani, a különleges négylábúra ugyanis komoly szerepek várnak a jövő évi bemutatókban. – Egy tevét ugyanúgy lehet idomítani, mint egy lovat: a rövid idő alatt, amióta az ötéves Karcsi nálunk van, már megtanulta, miként kell parancsra lefeküdni. Ha sikerülne sokáig fekve tartani, akkor van olyan tervem, hogy betanítom arra, hogy átugrasson felette egy ló. Ezt most lovakkal gyakorlom, de nagyon látványos lenne Karcsi fölött is átugratni egy lóval – gondolkodott el a Tenya.”

Nem akármilyen ajándékkal lepték meg Pintér Tibort

A Nemzeti Lovas Színház vezetője nemrég kapta ajándékba Karcsit, az egypúpú tevét, akit már el is kezdett idomítani, a különleges négylábúra ugyanis komoly szerepek várnak a jövő évi bemutatókban. ( A legfrissebb hírek itt) - Egy tevét ugyanúgy lehet idomítani, mint egy lovat: a rövid idő alatt, amióta az ötéves Karcsi nálunk van, már megtanulta, miként kell parancsra lefeküdni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86670/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?