Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordulat

Karácsonyék rombolása.

A balliberális ellenzék kórházstopot hirdetett azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén leszavazta azt a javaslatot, hogy Budapest kötelezze el magát a Dél-Budai Centrumkórház megépítése mellett – így az Origo.hu.

„A balliberális képviselők ezzel az elmúlt 100 év legnagyobb fővárosi beruházásának mentek neki. Mindez annak fényében meglepő fordulatnak látszik, hogy a baloldali ellenzéktől október 13-ig semmi mást nem lehetett hallani, mint az egészségügy helyzetéért való folyamatos aggodalmaskodást. A kampány elmúltával azonban már nem fontos az egészségügy Karácsony Gergelynek és a megválasztott baloldali polgármestereknek, amit a szerdai szavazás is világosan mutatott. Vagyis: előtte sem ez volt fontos, csak a káosz és a rombolás. A Dél-Budai Centrumkórház amellett, hogy a sürgősségi ellátás csúcsát képviseli majd, egyfajta mini-egészségvárosként is funkcionál majd, ahol a diagnosztikai és gyógyászati egységeken túl oktatási célú egységek, nővér- és orvosszálló, bölcsőde és óvoda, valamint különféle egészségügyi szolgáltatások is helyet kapnak. Az új intézmény 1,2 millió ember ellátásáért lenne majd felelős.”

Így rombolnak Karácsonyék: megtámadták a szuperkórházat

A balliberális ellenzék kórházstopot hirdetett azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén leszavazta azt a javaslatot, hogy Budapest kötelezze el magát a Dél-Budai Centrumkórház megépítése mellett. A balliberális képviselők ezzel az elmúlt 100 év legnagyobb fővárosi beruházásának mentek neki.

Szolidaritás

A NATO agyhalottsága.

Emmanuel Macron korábban keményen bírálta a katonai szövetséget. Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára ezért gyorsan Párizsba is utazott, hogy kicsit lenyugtassa a kedélyeket – foglalja össze a Népszava Online.

„A közös sajtótájékoztatón Macron már finomabban is fogalmazott, újságírói kérdésre, hogy még mindig agyhalottnak tartja-e a NATO-t úgy válaszolt, talán valakinek ideje volt ébresztőt fújnia. A francia államfő ugyanakkor megismételte aggályait, hogy miközben az elmúlt csúcstalálkozók amerikai nyomásra főként a közös teherviselés megosztásáról szóltak, addig az alapvető kérdésekben sincs egyetértés. Ilyennek nevezte elsősorban az Oroszországgal való viszonyt, rámutatva, hogy a párbeszéd hiánya nem teszi biztonságosabbá Európát. A francia elnök nem csak beszél, de cselekszik is, ezért élére állt a normandiai négyek – Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország – december 9-re tervezett csúcstalálkozójának, amelyen új életet lehelnének a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésébe. Említette még a terrorizmus és a szolidaritás kérdését, utalva ezzel elsősorban Törökországra, amely szerinte tagországként a szervezet érdekeivel ellentétesen cselekszik Szíriában.”

Macron ébresztőt fújt, a NATO-főtitkár Párizsban csitította a francia elnököt

Emmanuel Macron korábban keményen bírálta a katonai szövetséget. Nagy felzúdulást keltett november elején, mikor Emmanuel Macron a The Economistnak adott interjújában „agyhalottnak" minősítette a NATO-t, mondván az Egyesült Államok már nem tartja tiszteletben a szervezet alapszerződésének egyik legfontosabb, a kollektív védelmet biztosító 5. cikkelyét. Állítólag a francia elnök a szövetség életre hívásának 70.

Megoldás

A migráció megállítása.

A migráció kérdésének megoldása nem csak az Európai Bizottságon múlik – így a Hirado.hu.

„Meg kell törni az embercsempész-hálózatok üzleti modelljét, meg kell egyezni a dublini menekültügyi rendszer reformjáról, illetve erősíteni kell a külső határok védelmét, és támogatni kell a migrációs származási és tranzitállamokat – közölte az Európai Parlamentben tartott programbeszédében Ursula von der Leyen. A problémák megoldása azonban nemcsak a bizottságon múlik, hanem a tagországokon és az Európai Parlamenten is.”

A migráció kérdésének megoldása nem csak az Európai Bizottságon múlik

Meg kell törni az embercsempész-hálózatok üzleti modelljét, meg kell egyezni a dublini menekültügyi rendszer reformjáról, illetve erősíteni kell a külső határok védelmét, és támogatni kell a migrációs származási és tranzitállamokat - közölte az Európai Parlamentben tartott programbeszédében Ursula von der Leyen. A problémák megoldása azonban nemcsak a bizottságon múlik, hanem a tagországokon és az Európai Parlamenten is.

Túsz

Salvini merénylete.

Az olasz államfő közbelépését, a miniszterelnök parlamenti számonkérését és lemondását követelte Matteo Salvini, a Liga és a jobbközép ellenzék vezetője, aki árulással vádolta Giuseppe Conte kormányfőt, mivel a parlament megkerülésével az Európai Unióval megállapodott az európai pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) reformjáról – tudósít a Magyar Hírlap Online.

„A Liga politikusa kijelentette, hogy az 'áruló Giuseppe Conte merényletet követett el' az olasz nép, az olasz alkotmány és az olasz gazdaság ellen. Olaszország számára 'halálosnak' nevezte az ESM reformját. 'Minél előbb lesznek választások, annál jobb, az olasz nép a káosz és a rosszakarat túszává vált' – hangsúlyozta a Liga vezetője. Megjegyezte, hogy a Liga is azt mérlegeli, miként tudja bíróság elé állítani az európai szerződéseket az olasz parlament megkérdezése nélkül módosító Giuseppe Contét. Matteo Salvini azonnali találkozót kért Sergio Mattarella államfőtől. Ezzel egy időben felszólította Giuseppe Contét, hogy a parlamentben tisztázza a történteket, és ajánlja fel lemondását.”

Salvini: Conte merényletet követett el az olasz nép ellen

Giuseppe Conte bejelentette, hogy hétfőn a római alsóházban szólal fel az ESM-ügyben és „elsöpri" Matteo Salvini „féligazságait és egyértelmű hazugságait". A miniszterelnök hozzátette, hogy készen áll feljelenteni Matteo Salvinit rágalmazásért: ezért arra szólította fel a Liga vezetőjét, hogy viselkedjen úriemberként, és mondjon le parlamenti mentelmi jogáról.

Pocak

Tóth Gabi léleksimítása.

Ismét megmutatta hatalmas pocakját a már utolsó trimeszterben lévő Tóth Gabi – számol be róla a Blikk Online.

„Az énekesnő az információk szerint karácsony környékén hozza majd világra első gyermekét, így nem is csoda, hogy nemcsak rettenetesen izgul, de mindennél jobban várja már a kislány érkezését. Legfrissebb Instagram-bejegyzésében, amelyben egy meseszép, levendula színű kötött ruhában pózolt, sőt, még feszes combját is megvillantotta, a következőket írta: – Én már azóta szeretlek, mikor még nem voltál más, csak puszta gondolat és a csillagok lüktették az égre képzelt mosolyodat. Aztán megdobbant a szíved a szívem alatt, és én azóta a lelkemhez simítva hordalak.”

Hatalmas terhespocakot villantott Tóth Gabi - fotó

Az énekesnő az információk szerint karácsony környékén hozza majd világra első gyermekét, így nem is csoda, hogy nemcsak rettenetesen izgul, de mindennél jobban várja már a kislány érkezését. ( A legfrissebb hírek itt) Legfrissebb Instagram-bejegyzésében, amelyben egy meseszép, levendula színű kötött ruhában pózolt, sőt, még feszes combját is megvillantotta, a következőket írta: Én már azóta szeretlek, mikor még nem voltál más, csak puszta gondolat és a csillagok lüktették az égre képzelt mosolyodat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86714/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.12. 04:25
A Soros-szervezetek budapesti balhézása, a baloldal bikaharca, Karácsony Gergely előremenekülése, az infláció berobbanása és Tóth Andi olaszos szakítása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.11. 05:05
Az egyetemek veszélyes makacssága, a Momentum terézvárosi rombolása, Chicago erőszakos pusztítása, az autóipar megreccsenése és Görög Zita borzalmas élménye keddi online lapszemlénkben.

Újabb 35 fertőzöttet regisztráltak itthon, hárman elhunytak

2020.08.10. 09:55
Ezzel 4731 főre nőtt hazánkban a betegek száma. Eddig összesen 605-en hunytak el, de 3525-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.08.10. 04:45
A nyugati civilizáció halála, az európaiak lappangó cigányellenessége, a baloldal képmutatása, a magyarok dugimilliárdjai és Eszenyi Enikő eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?