Blogolj!

Blogstar kávéház

Döbbenet

A terrorizmus tombolása.

Tombol a terror Európában: Londonban és Hágában is késes támadás volt – így az Origo.hu.

„Közeledik a karácsonyi időszak, újra késes terrortámadások vannak Európában. Hágában egy 45-50 éves észak-afrikai migráns támadt a vásárlókra a legforgalmasabb vásárlóutcában. Elmenekült, a rendőrök keresik. Előtte Londonban egy férfi – akiről estére megállapították, hogy már volt börtönben terrorizmus miatt – több embert megkéselt a London Bridge-en, ketten meghaltak, többen megsérültek. Amikor a rendőrök meglátták, hogy robbanó mellény van rajta, lelőtték. Az később derült ki, hogy mellény hamis volt.”

Tombol a terror Európában: Londonban és Hágában is késes támadás volt

Közeledik a karácsonyi időszak, újra késes terrortámadások vannak Európában. Hágában egy 45-50 éves észak-afrikai migráns támadt a vásárlókra a legforgalmasabb vásárlóutcában. Elmenekült, a rendőrök keresik. Előtte Londonban egy férfi - akiről estére megállapították, hogy már volt börtönben terrorizmus miatt - több embert megkéselt a London Bridge-en, ketten meghaltak, többen megsérültek.

Illetmény

A balliberálisok közpénzszórásai.

Balliberálisok kifizetőhelye lett Budapest. Csaknem egymilliárddal költhet többet öt év alatt a főváros ellenzéki alpolgármesterekre. Budapesten nem az ellenzék győzött, hanem a fővárosiak kaptak ki – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Forrásaink egytől-egyig kiemelték: a budapestiek ma nem kaphatnak komplex képet a balliberálisok pozícióhalmozásairól és közpénzszórásairól, mivel az alpolgármesterek számának növekedése, a képviselő-testületi béremelések mellett számos olyan tényező drágíthatja a főváros működését, melyeket még nem láthatunk. Egyikük példaként megemlítette az önkormányzati bizottságok számának növekedését, a külsős bizottsági tagok létszámának emelkedését. De, mint azt az elmúlt másfél hónap is bizonyította: a fővárosi és kerületi cégeknél is komoly kifizetések történhetnek. Ha azonban csak az alpolgármesteri illetmény-növekedéseket nézzük, akkor is kijelenthető, hogy a fővárosiak számára jelentős pluszkiadást generálnak az új önkormányzatok. Számításaink szerint csaknem egymilliárd – 913 297 369 – forintot.”

Balliberálisok kifizetőhelye lett Budapest

Lapunk október 13. óta több alkalommal is beszámolt az ellenzéki szivárványkoalíció budapesti pozícióhalmozásáról, közpénzszórásairól. Megírtuk, hogyan és mennyiért hozták vissza Gyurcsány Ferenc embereit a fővárosba. Például, hogy a bukott kormányfő pénzügyminisztere, Draskovics Tibor havi bruttó 644 ezer forintért lett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának elnöke.

Ellenpólus

A Fidesz kerületfoglalása.

Plusz egy kerület a Fidesznek. Mit meg nem ér egy alpolgármesteri poszt – mutatja be a Népszava Online.

„Sikerült megszereznie egy civil önkormányzati képviselő támogatását Soroksár kormánypárti vezetésének, így 6-6-ról 7-5-re változhat a fideszes, illetve a Fideszt támogató képviselők aránya – mondta lapunknak a jobbikos Bereczki Miklós. A politikus az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként nem sokkal maradt el az októberi polgármester-választást megnyerő Bese Ferenctől, aki függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult. Bereczki elmondása szerint Fuchs Gyula, aki az Itthon Vagyunk Egyesület és a Soroksári Német Nemzetiségi Egyesület jelöltjeként szerzett képviselői helyet, korábban egyértelműen az ellenzéket támogatta, az őt jelölő Itthon Vagyunk Egyesület is a Bese Ferenc mögött álló Civil Szervezetek, Személyek Egyesületének 'ellenpólusaként' jött létre. Fuchsnak most alpolgármesterséget ajánlott a kerületvezetés, s bár korábban elképzelhetetlennek tartotta, mégis igent mondott a felkérésre. Az alpolgármesterek személyéről a jövő keddi testületi ülésen döntenek.”

Plusz egy kerület a Fidesznek

Mit meg nem ér egy alpolgármesteri poszt. Sikerült megszereznie egy civil önkormányzati képviselő támogatását Soroksár kormánypárti vezetésének, így 6-6-ról 7-5-re változhat a fideszes, illetve a Fideszt támogató képviselők aránya - mondta lapunknak a jobbikos Bereczki Miklós. A politikus az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként nem sokkal maradt el az októberi polgármesterválasztást megnyerő Bese Ferenctől, aki függetlenként, de a Fidesz támogatásával indult.

Megoldás

A természet pusztítása.

A klímaváltozás veszélyére hívták fel a figyelmet a fővárosban – tudósít a Hirado.hu.

„A klímaváltozás veszélyére, valamint az azonnali cselekvés szükségességére hívták fel a figyelmet a 4. Globális klímasztrájkon Budapesten. A résztvevők a Batthyány téren gyülekeztek, majd a Margit hídon átvonultak a Parlament elé, a Kossuth térre. A demonstráció egyik szervezője azt mondta: nem szabad tétlenül nézni a természet pusztítását. – Az ökológiai és klímaválság legyen a tananyag része az oktatás minden szintjén. A fiatalokat fel kell készíteni a gyors változásra, amiben felnőnek. Tudniuk kell, hogy mi vezetett idáig, és tudniuk kell, hogy mi a lehetséges megoldás – mondta Pribéli Levente aktivista.”

A klímaváltozás veszélyére hívták fel a figyelmet a fővárosban

A negyedik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) A klímaváltozás veszélyére, valamint az azonnali cselekvés szükségességére hívták fel a figyelmet a 4. Globális klímasztrájkon Budapesten. A résztvevők a Batthyány téren gyülekeztek, majd a Margit hídon átvonultak a Parlament elé, a Kossuth térre.

Videó

Hódi Pamela mesés eljegyzése.

Megmutatta, ráadásul vágatlanul: itt van a teljes felvétel Hódi Pamela mesés eljegyzéséről – írja a Blikk Online.

„Hódi Pamela, akit az Ázsia Expressz 2-ben is láthattunk, nemrégiben úgy döntött, valami új dologba fog: vlogot, azaz internetes videónaplót indított. A modell-üzletasszony, aki váratlanul otthagyta ruhamárkáját, korábban azt írta, ebbe a szívét-lelkét beleteszi, a rajongók pedig örülhetnek, ugyanis máris felkerült a YouTube-ra Pamela második videója. Ez a felvétel nem akármiről szól, hanem az emlékezetesre sikeredett eljegyzésről, amiről Pamela korábban is mesélt már. A modell kezét futballista párja, Tóth Bence kérte meg néhány hónappal ezelőtti utazásuk során. A nagy pillanatot meg is örökítették, amit a rajongók most vágatlanul láthatnak.”

Megmutatta, ráadásul vágatlanul: itt van a teljes felvétel Hódi Pamela mesés eljegyzéséről

Hódi Pamela, akit az Ázsia Expressz 2-ben is láthattunk, nemrégiben úgy döntött, valami új dologba fog: vlogot, azaz internetes videónaplót indított. A modell-üzletasszony, aki váratlanul otthagyta ruhamárkáját, korábban azt írta, ebbe a szívét-lelkét beleteszi, a rajongók pedig örülhetnek, ugyanis máris felkerült a YouTube-ra Pamela második videója.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86772/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?