Blogolj!

Blogstar kávéház

Ígéret

A Liget százmilliós famozgása.

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az „útban lévő” fák átültetésére – derül ki a Népszava Online írásából.

„Több mint negyed milliárd forintból kell átültetni a Városliget fáit a tervezett beruházások miatt; a közbeszerzésen nyertes cégnek 218 fát kell máshová vinnie, ami – a fák túlélése szempontjából – nem veszélytelen feladat. Ráadásul sok növényt ki is kell vágni, igaz, a korábbi kormányzati nyilatkozatok arról szóltak, hogy helyükre újakat ültetnek majd, így – legalábbis az ígéretek szerint – a teljes zöldfelületi arány nem csökken. Nem mellékes körülmény viszont az sem, hogy a ligetben található fák közül egyesek matuzsálem korúak (akad például szomorú bükk, kanadai vasfa és amerikai feketedió is), azaz nagyon nem mindegy, hogy milyen fa kerül egy kivágott másik helyére.”

Százmilliós famozgás a ligetben

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az „útban lévő" fák átültetésére. Több mint negyed milliárd forintból kell átültetni a Városliget fáit a tervezett beruházások miatt; a közbeszerzésen nyertes cégnek 218 fát kell máshová vinnie, ami - a fák túlélése szempontjából - nem veszélytelen feladat.

Alagút

A magyar határ ostroma.

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra – így az Origo.hu.

„A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. Ezt mutatják meg a rendőrség döbbenetes felvételei. A migránsok ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta.
Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér.”

Döbbenetes felvételek: ostrom alatt a magyar határ - videó

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében - írja a Police.hu közleménye. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra. Magyarország területén 2019.

Bizonyíték

Az Iszlám Állam merénylete.

A terrorszervezet magára vállalta a londoni késelést – jelenti a Hirado.hu.

„Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt az a késes támadó, aki két embert megölt és többeket megsebesített pénteken London egyik hídján – jelentette szombaton a terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség. Az iraki és szíriai területeitől teljesen megfosztott dzsihadista csoport bizonyítékkal nem szolgált, de azt állította, hogy a késes támadás azért történt, mert felszólította híveit, hogy hajtsanak végre merényleteket azok ellen az országok ellen, amelyek hadat viselnek ellene.”

Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt a londoni késelő

Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt az a késes támadó, aki két embert megölt és többeket megsebesített pénteken London egyik hídján - jelentette szombaton a terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség. Az iraki és szíriai területeitől teljesen megfosztott dzsihadista ...

Hozzáállás

Svédország növekvő bevándorlásellenessége.

Változik a svéd politikai elit, a társadalom egyre nyitottabb a bevándorlásellenes demokrata párt retorikája iránt – mondja az elemző a Magyar Hírlap Online cikkében.

„Hozzátette: az elmúlt 60 évben az integráció, a befogadás nagy szerepet töltött be a svéd rendszerben, ebben nőttek fel jelenlegi politikusaik, akik így nehezen hoznak szigorú intézkedéseket a migrációval kapcsolatban. Elmondta: a migráció által támasztott problémáknak nem pénzügyi, hanem inkább hozzáállásbeli okai vannak. A közbiztonság romlása ellen mélyreható reformokra lenne szükség, azonban ezt egy olyan politikai generációnak kellene megtennie, amelytől idegen, hogy szigorú reformokat, büntetéseket eszközöljön – magyarázta Flamm László.”

A svédek egyre nyitottabbak a bevándorlásellenes retorika iránt

Hozzátette: az elmúlt 60 évben az integráció, a befogadás nagy szerepet töltött be a svéd rendszerben, ebben nőttek fel jelenlegi politikusaik, akik így nehezen hoznak szigorú intézkedéseket a migrációval kapcsolatban. Elmondta: a migráció által támasztott problémáknak nem pénzügyi, hanem inkább hozzáállásbeli okai vannak.

Gyógyítás

Mikósa Erika ajurvédikus egészsége.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnőnek nagyon kell vigyáznia a betegségekkel, munkája okán rendkívül fontos, hogy az év minden napján egészséges legyen – mutatja be a Blikk Online.

„A káprázatos művésznő a TV2 Több mint testŐr című műsorban vendégeskedett, és a stábbal karöltve kiderítette, hogy az ajurvèda gyógyászat miként tudja gyógyítani az embert. Az opera-énekesnőnek a szakember elárulta, nagyon fontos, hogy testtípusunknak és az évszaknak megfelelően étkezzünk. Továbbá felhívta a figyelmet a melegítő típusú makrobiotikus kásák jótékony hatására, illetve javasolja a különböző táplálékkiegészítőket is.”

Miklósa Erika kiderítette, hogy kerülhetjük el a téli betegségeket - videó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnőnek nagyon kell vigyáznia a betegségekkel, munkája okán rendkívül fontos, hogy az év minden napján egészséges legyen. A káprázatos művésznő a TV2 Több mint testŐr című műsorban vendégeskedett, és a stábbal karöltve kiderítette, hogy az ajurvèda gyógyászat miként tudja gyógyítani az embert.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86824/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?