Blogolj!

Blogstar kávéház

Ígéret

A Liget százmilliós famozgása.

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az „útban lévő” fák átültetésére – derül ki a Népszava Online írásából.

„Több mint negyed milliárd forintból kell átültetni a Városliget fáit a tervezett beruházások miatt; a közbeszerzésen nyertes cégnek 218 fát kell máshová vinnie, ami – a fák túlélése szempontjából – nem veszélytelen feladat. Ráadásul sok növényt ki is kell vágni, igaz, a korábbi kormányzati nyilatkozatok arról szóltak, hogy helyükre újakat ültetnek majd, így – legalábbis az ígéretek szerint – a teljes zöldfelületi arány nem csökken. Nem mellékes körülmény viszont az sem, hogy a ligetben található fák közül egyesek matuzsálem korúak (akad például szomorú bükk, kanadai vasfa és amerikai feketedió is), azaz nagyon nem mindegy, hogy milyen fa kerül egy kivágott másik helyére.”

Százmilliós famozgás a ligetben

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. 2017 májusában szerződött le a Galapagos Zoo Service nevű céggel az „útban lévő" fák átültetésére. Több mint negyed milliárd forintból kell átültetni a Városliget fáit a tervezett beruházások miatt; a közbeszerzésen nyertes cégnek 218 fát kell máshová vinnie, ami - a fák túlélése szempontjából - nem veszélytelen feladat.

Alagút

A magyar határ ostroma.

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra – így az Origo.hu.

„A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. Ezt mutatják meg a rendőrség döbbenetes felvételei. A migránsok ástak már alagutat a biztonsági határzár alatt, több esetben megrongálták a kerítést, és rendszeresen megpróbáltak átmászni rajta.
Az államhatár őrizete kizárólag műszaki-technikai eszközökkel nem megoldható; szükséges a folyamatos élőerős szolgálat, valamint a megfelelő jogszabályi háttér.”

Döbbenetes felvételek: ostrom alatt a magyar határ - videó

A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében - írja a Police.hu közleménye. A rendőség döbbenetes felvételei azt mutatják, hogy minden elképzelhető módon megpróbálnak a migránsok bejutni Magyarországra. Magyarország területén 2019.

Bizonyíték

Az Iszlám Állam merénylete.

A terrorszervezet magára vállalta a londoni késelést – jelenti a Hirado.hu.

„Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt az a késes támadó, aki két embert megölt és többeket megsebesített pénteken London egyik hídján – jelentette szombaton a terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség. Az iraki és szíriai területeitől teljesen megfosztott dzsihadista csoport bizonyítékkal nem szolgált, de azt állította, hogy a késes támadás azért történt, mert felszólította híveit, hogy hajtsanak végre merényleteket azok ellen az országok ellen, amelyek hadat viselnek ellene.”

Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt a londoni késelő

Az Iszlám Állam azt állítja, hogy egyik harcosa volt az a késes támadó, aki két embert megölt és többeket megsebesített pénteken London egyik hídján - jelentette szombaton a terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség. Az iraki és szíriai területeitől teljesen megfosztott dzsihadista ...

Hozzáállás

Svédország növekvő bevándorlásellenessége.

Változik a svéd politikai elit, a társadalom egyre nyitottabb a bevándorlásellenes demokrata párt retorikája iránt – mondja az elemző a Magyar Hírlap Online cikkében.

„Hozzátette: az elmúlt 60 évben az integráció, a befogadás nagy szerepet töltött be a svéd rendszerben, ebben nőttek fel jelenlegi politikusaik, akik így nehezen hoznak szigorú intézkedéseket a migrációval kapcsolatban. Elmondta: a migráció által támasztott problémáknak nem pénzügyi, hanem inkább hozzáállásbeli okai vannak. A közbiztonság romlása ellen mélyreható reformokra lenne szükség, azonban ezt egy olyan politikai generációnak kellene megtennie, amelytől idegen, hogy szigorú reformokat, büntetéseket eszközöljön – magyarázta Flamm László.”

A svédek egyre nyitottabbak a bevándorlásellenes retorika iránt

Hozzátette: az elmúlt 60 évben az integráció, a befogadás nagy szerepet töltött be a svéd rendszerben, ebben nőttek fel jelenlegi politikusaik, akik így nehezen hoznak szigorú intézkedéseket a migrációval kapcsolatban. Elmondta: a migráció által támasztott problémáknak nem pénzügyi, hanem inkább hozzáállásbeli okai vannak.

Gyógyítás

Mikósa Erika ajurvédikus egészsége.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnőnek nagyon kell vigyáznia a betegségekkel, munkája okán rendkívül fontos, hogy az év minden napján egészséges legyen – mutatja be a Blikk Online.

„A káprázatos művésznő a TV2 Több mint testŐr című műsorban vendégeskedett, és a stábbal karöltve kiderítette, hogy az ajurvèda gyógyászat miként tudja gyógyítani az embert. Az opera-énekesnőnek a szakember elárulta, nagyon fontos, hogy testtípusunknak és az évszaknak megfelelően étkezzünk. Továbbá felhívta a figyelmet a melegítő típusú makrobiotikus kásák jótékony hatására, illetve javasolja a különböző táplálékkiegészítőket is.”

Miklósa Erika kiderítette, hogy kerülhetjük el a téli betegségeket - videó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnőnek nagyon kell vigyáznia a betegségekkel, munkája okán rendkívül fontos, hogy az év minden napján egészséges legyen. A káprázatos művésznő a TV2 Több mint testŐr című műsorban vendégeskedett, és a stábbal karöltve kiderítette, hogy az ajurvèda gyógyászat miként tudja gyógyítani az embert.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86824/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?