Blogolj!

Blogstar kávéház

Dugódíj

Brüsszel durva példastatuálása.

Hamis az az állítás, hogy Brüsszel a belvárosi behajtás fizetőssé tétele fejében adott pénzt a 4-es metróra. Az viszont alighanem igaz, hogy a főváros közlekedéspolitikai teljesítménye és – főként – mulasztásai miatt ma már ragaszkodik hozzá – állítja a Népszava Online.

„A levél alapján tehát valószínűsíthető, hogy a Bizottság valóban kész az elvben a legkönnyebben megvalósítható elem, a dugódíj kapcsán példát statuálni, és visszakérni a metrótámogatás egy részét – ezt azonban aligha lehet majd Demszky Gábor nyakába varrni, föl sem vetve a vállalások teljesítését ugyanúgy elszabotáló Tarlós István (vagy az Orbán-kormány) felelősségét.”

Rábeszéltük az EU-t a dugódíjra

Hamis az az állítás, hogy Brüsszel a belvárosi behajtás fizetőssé tétele fejében adott pénzt a 4-es metróra. Az viszont alighanem igaz, hogy a főváros közlekedéspolitikai teljesítménye és - főként - mulasztásai miatt ma már ragaszkodik hozzá. Az Orbán-kabinet a jelek szerint szeretne kihátrálni a dugódíjból, a Karácsony-féle új városvezetésre hárítva a bevezetés teljes felelősségét.

Nyomás

A bevándorlók beözönlése.

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán, idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an – mutatja be az Origo.hu.

„Nemcsak a szerb, hanem a horvát, a román és az ukrán határszakaszon is tapasztalják az illegális aktivitás növekedését – közölte Bakondi György, hozzátéve, a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, és az illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet. Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a beözönlést nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több súlyosan negatív hatása volt – fejtette ki a főtanácsadó.”

Óriási a nyomás a déli határon: kétszer annyi migráns jön

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán, idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Változás

Európa kincses felelőssége.

Európa nem pusztán örökölt kincs, hanem ígéret, Európa maga a jövő, Európát nap mint nap, téglánként építeni kell – mondta az Európai Bizottság új elnöke vasárnap Brüsszelben, a Lisszaboni Szerződés életbe lépésének tizedik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Magyar Hírlap Online szerint.

„Az ezen a napon hivatalba lépő Ursula Von der Leyen az Európai Történelem Háza épületében tartott eseményen hangsúlyozta: a Lisszaboni Szerződés azt a felelősséget rója az uniós intézmények vezetőire, hogy erősebb Európai Uniót hagyjanak maguk után, mint amilyet elődeiktől örököltek. 'Kötelességünk megőrizni a kontinens békéjét, a jogokat, a szabadságot, ezt az egységes piac által teremtett kivételes gazdasági lehetőségeket jelentő kincset' – fogalmazott. Kijelentette: Európa gyorsan változik. Az uniós vezetők felelőssége pedig az, hogy kövessék ezt a változást, és senkit se hagyjanak hátra – tette hozzá Von der Leyen.”

Ursula von der Leyen: Európa ígéret, Európa maga a jövő

Az ezen a napon hivatalba lépő Ursula Von der Leyen az Európai Történelem Háza épületében tartott eseményen hangsúlyozta: a Lisszaboni Szerződés azt a felelősséget rója az uniós intézmények vezetőire, hogy erősebb Európai Uniót hagyjanak maguk után, mint amilyet elődeiktől örököltek.

Nagyhatalom

Izrael drónrobbanása.

Kína és az Egyesült Államok növekvő konkurenciájával szemben felveszi a versenyt Izrael a drónok piacán – elemez a Hirado.hu.

„Izrael fokozatosan a távolról irányított repülő szerkezetek nagyhatalmává válik, ezekből számos fajtát fejlesztett ki. Ebben a stratégiai fontosságú iparágban több mint 50 helyi start-up cég működik. Izrael már 1969-ben bevetett kamerával ellátott távirányított repülőmodellt Egyiptom megfigyelésére, mielőtt hasonló nagyszabású programot indított volna a libanoni háború idején. Az ország ma már előkelő helyet foglal el a drónok világpiacán, állja a versenyt a két legfőbb konkurenssel, Kínával és az Egyesült Államokkal. Mindössze hat hét alatt jutottak el a vázlattól az értékesítésig Ronen Nadir az izraeli hadsereg rakétafejlesztésért felelős parancsnoka volt. A 2000-es években indított start-up cége, a BlueBird Aero Systems ma világszerte harci drónokat árul. Vezető helyre törekszik az úgynevezett VTOL – a helikopterhez hasonlóan függőleges felszállásra és leszállásra képes kis drónok – területén, amelyeket a nagyobb sebesség elérése érdekében szárnyakkal is felszerelnek. Ily módon városban, dzsungelben vagy akár egy hajóhídon is képesek fel- és leszállni.”

Izrael fokozatosan válik mini-drónnagyhatalommá

Kína és az Egyesült Államok növekvő konkurenciájával szemben felveszi a versenyt Izrael a drónok piacán. A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Dzsalil Rezaji) Izrael fokozatosan a távolról irányított repülő szerkezetek nagyhatalmává válik, ezekből számos fajtát fejlesztett ki. Ebben a stratégiai fontosságú iparágban több mint 50 helyi start-up cég működik.

Gólyahír

Bocskor Bíborka adventi áldása.

Hatalmas örömhírt jelentett be Instagram-oldalán Bocskor Bíborka: várandós első gyermekével – így a Blikk Online.

„Közösségi oldalán osztotta meg boldogságát Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője: hosszú próbálkozások után sikerült, férjével első gyermeküket várják. 'Az @ellehungary decemberi számának irodalmi rovatában megjelent írásom szépen találkozik az életemmel, utolsó sorai a jelennel, annyit fűznék hozzá, hogy az áldás megtörtént, boldogan várjuk gyermekünket Lóránt Bocskorral. Csodás Adventet!' – írta a fotóhoz a 37 éves énekesnő, akinek követői nem győztek gratulálni a gólyahírhez.”

Gólyahír: gyermeket vár a magyar énekesnő - fotó

Közösségi oldalán osztotta meg boldogságát Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője: hosszú próbálkozások után sikerült, férjével első gyermeküket várják. "Az Csodás Adventet!" @ellehungary decemberi számának irodalmi rovatában megjelent írásom szépen találkozik az életemmel, utolsó sorai a jelennel, annyit fűznék hozzá, hogy az áldás megtörtént, boldogan vàrjuk gyermekünket Lóránt Bocskor - al -írta a fotóhoz a 37 éves énekesnő, akinek követői nem győztek gratulálni a gólyahírhez.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86867/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Napközben napsütésre, este csapadékra számíthatunk

2020.02.22. 08:15
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint ma egy kicsit fellélegezhetünk, ugyanis több órás napsütés várható, ami azonban nem lesz zavartalan, nyugat felől ugyanis vékony …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 03:25
Orbán Viktor ambiciózus Európája, Jakab Péter tisztogatása, Gyöngyöspata uzsorásai, Budapest kátyútengere és Meghan Markle királydrámája szombati online lapszemlénkben.

Nem lesz hozzánk kegyes az időjárás

2020.02.21. 13:55
Már kezdtük elhinni, hogy pár pillanat és itt a tavasz, de az időjárás most meggondolta magát.

Blogstar kávéház

2020.02.21. 04:55
Az Orbán-kormány ultimátuma, Soros György szivárgása, Gyurcsány Ferenc terjeszkedése, az ingatlanpiac alkupozíciói és Drew Barrymore kivirulása pénteki online lapszemlénkben.

Többszáz autó karambolozott Kanadában

2020.02.20. 15:50
Hatalmas baleset bénított meg egy Montréal melletti főutat, ahol több mint 200 (!) autó ütközött össze. Sokan megsérültek, és halálos áldozatok is vannak.

Blogstar kávéház

2020.02.20. 04:15
Orbán Viktor időhúzása, a Jobbik öngyilkos önfeladása, Niedermüller Péter egyházellenessége, Olaszország migránssimogatása és Vasvári Vivien formás feneke csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.19. 04:30
Jakab Péter ideológiamentes keménykedése, Soros György nemzetközi mesterkedései, az európai kereszténydemokrácia megújítása, Kína súlyos presztízsvesztesége és Vasvári Vivien mezítlábas szerelme szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?