Blogolj!

Karácsonyi ajándék, újra böngészhetnek LMBTQI-oldalakat a Városháza dolgozói

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint Karácsony Gergely megszüntette azt a Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyik döntése ellen.

Fotó: Mérce

Folytatja Budapest liberalizálását Karácsony Gergely és díszes társasága, az új városvezetés zöld lámpát mutatott a Városházán dolgozó alkalmazottaknak: most már munkaidőben is böngészheti az LMBTQI tartalmú weblapokat, aki akarja.

Az EBH korábban azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az ilyen tematikájú honlapok elérését saját számítógépes hálózatában - írja az Index.

Karácsonyék közleménye szerint azért álltak el most a korábbi városvezetés által indított pertől, mert fontosnak tartják a párbeszédet és a civil hangokat, továbbá nem akarják megakadályozni, hogy a Városháza munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz.

Tarlós Istvánék azért indítottak pert az EBH elmarasztaló döntése miatt, mert a Főpolgármesteri Hivatal úgy vélte, a munkatársaknak nincs szükségük a munkájukhoz az LMBTQI témájú oldalak eléréséhez.

A korábban az EBH-hoz forduló civil szervezetek, mint a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány is nagy megelégedéssel vette tudomásul Karácsony Gergelyék döntését.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87023/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-06 10:39:23
Bizony, ennél fontosabb, azonnal megoldandó probléma tényleg kevés van a mai budapesti politikai, és gazdasági területen !!!!!!
TALÁN AZ IDŐBENI HÓELTAKARÍTÁS EGY KICSIT FONTOSABB, KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENKIT ÉRINTŐ FELADAT LEHETNE, DE KI A FÉSZKES FENE FOGLALKOZIK ILYEN (komcsi nyelvújítók szerint: íjjen) APRÓ KIS SZ@RSÁGOKKAL !!!!
Ugye, te félkegyelmű, kurcsány-imitátor karácsony(fadísz) ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ne engedjük Karácsonynak, hogy megfúrja a Liget Projektet!

2020.01.17. 10:50
Karácsony Gergely októberi színre lépésével veszélybe került a Liget Budapest Projekt befejezése. A főpolgármester egyik választási ígérete volt megválasztása előtt, hogy …

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Egészségtelen a levegő több hazai városban

2020.01.09. 07:55
Négy településen egészségtelen, tizenegyen pedig kifogásolt a levegőminőség hazánkban. Javulás a következő napokban sem várható.

Karácsony Gergely óv a Lánchíd-pániktól

2020.01.04. 05:05
A teszetosza főpolgármester szerint mindenki nyugodjon le...

Gulyás: Karácsonynak fel kell oldania a kórházstopot

2020.01.01. 05:55
A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy Budapestnek szüksége van egy új, zöldmezős beruházás keretében megépülő közkórházra. Innentől kezdve már minden a főpolgármesteren …

Ezeket a cikkeket olvastad már?