Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Karácsonyi ajándék, újra böngészhetnek LMBTQI-oldalakat a Városháza dolgozói

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint Karácsony Gergely megszüntette azt a Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyik döntése ellen.

Fotó: Mérce

Folytatja Budapest liberalizálását Karácsony Gergely és díszes társasága, az új városvezetés zöld lámpát mutatott a Városházán dolgozó alkalmazottaknak: most már munkaidőben is böngészheti az LMBTQI tartalmú weblapokat, aki akarja.

Az EBH korábban azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az ilyen tematikájú honlapok elérését saját számítógépes hálózatában - írja az Index.

Karácsonyék közleménye szerint azért álltak el most a korábbi városvezetés által indított pertől, mert fontosnak tartják a párbeszédet és a civil hangokat, továbbá nem akarják megakadályozni, hogy a Városháza munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz.

Tarlós Istvánék azért indítottak pert az EBH elmarasztaló döntése miatt, mert a Főpolgármesteri Hivatal úgy vélte, a munkatársaknak nincs szükségük a munkájukhoz az LMBTQI témájú oldalak eléréséhez.

A korábban az EBH-hoz forduló civil szervezetek, mint a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány is nagy megelégedéssel vette tudomásul Karácsony Gergelyék döntését.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87023/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-06 10:39:23
Bizony, ennél fontosabb, azonnal megoldandó probléma tényleg kevés van a mai budapesti politikai, és gazdasági területen !!!!!!
TALÁN AZ IDŐBENI HÓELTAKARÍTÁS EGY KICSIT FONTOSABB, KIVÉTEL NÉLKÜL MINDENKIT ÉRINTŐ FELADAT LEHETNE, DE KI A FÉSZKES FENE FOGLALKOZIK ILYEN (komcsi nyelvújítók szerint: íjjen) APRÓ KIS SZ@RSÁGOKKAL !!!!
Ugye, te félkegyelmű, kurcsány-imitátor karácsony(fadísz) ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

2020.07.01. 19:55
Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Július 1-jén újraindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

2020.06.25. 11:15
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten.

Döntött a fővárosi közgyűlés: drágul a parkolás Budapesten

2020.06.24. 14:55
A parkolási rendelet módosításáról döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Több kerület parkolási zónáiban emelkedik a parkolási díj augusztus 1-től.

Durván lecsapott a vihar a fővárosra

2020.06.14. 15:10
Csak úgy ömlött az eső vasárnap Budapesten, mintha dézsából öntötték volna. Több utcát teljesen elárasztott a víz.

Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos

2020.06.09. 20:25
Szombattól nem árt résen lennünk, ha a fővárosban közlekedünk, ugyanis rövidített útvonalon fog járni a 2-es villamos a Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új …

Felújításra kell számítani a 4-6-os vonalán

2020.06.08. 19:05
Ha nyár, akkor felújítások. Ez most sem lesz másként, június 11-től a 4-6-os villamos budai szakasza lesz soron.

Ősszel avatják fel a Hableány áldozatainak emlékművét

2020.06.08. 18:15
Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése szerint már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Így járnak a BKK járatai a pünkösdi hétvégén

2020.05.29. 14:35
A BKK tájékoztatása szerint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?