Blogolj!

Blogstar kávéház

Sarc

Horváth Csaba trükkös garázsadója.

Újabb sarcot vet ki a Horváth Csaba által irányított zuglói vezetés a helyi lakosokra: fizethetnek a garázstulajdonosok – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Garázsadót akar bevezetni Zugló vezetése – írta blogján Várnai László, CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője. Ahogy írja, az általános, hozzávetőlegesen tizenöt százalékos építményadó-emelést Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő, amely a kerületi cégeken, telephelyeken és az üresen álló telkek adóján 'csavarna egy kicsit'. Ebből úgy lesz garázsadó – folytatta a képviselő –, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjeként bejutott Vida Attila egyéni képviselő javaslatával kivették a garázsokat az adómentesítés alól, kivéve a súlyos mozgáskorlátozottakat és családtagjaikat. Az indoklás az, hogy ezáltal növekedhetnek az adóbevételek, és a többlet bérrendezésre kellene. Várnai számítása szerint egy átlagos garázs után évi minimum huszonegyezer forintot kell majd fizetni. Sőt, akiknek a kertjükben vagy házuk alatt kétautós garázs van, azoknak minimum 50 400 forint lehet az adó, ami több mint a duplája, mint a maximálisan kivethető 25 ezer forintos kommunális adó – tette hozzá viszonyításképp.”

Újabb sarcot vet ki a Horváth Csaba által irányított zuglói vezetés a helyi lakosokra

Garázsadót akar bevezetni Zugló vezetése - írta blogján Várnai László, CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője. Ahogy írja, az általános, hozzávetőlegesen tizenöt százalékos építményadó-emelést Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő, amely a kerületi cégeken, telephelyeken és az üresen álló telkek adóján „csavarna egy kicsit".

Veszély

A brit választás kiszámíthatatlansága.

A szavazók általában az utolsó pillanatban hozzák meg döntésüket, úgyhogy korai még temetni a Munkáspártot – vélekednek a nagy hírű London School of Economics professzorai. Nem lefutott még a december 12-i brit meccs – állítja a Népszava Online.

„A csütörtöki parlamenti választás előtt a Londonban akkreditált külföldi tudósítók számára tartott tájékoztatón Patrick Dunleavy, a politika- és államtudomány, illetve Tony Travers, London és a helyhatóságok szakértője latolgatta az esélyeket. Több új közvélemény-kutatás eredményét is bemutatták, ezek átlaga 9,5 százalékos konzervatív párti vezetést jelez. A toryk 42,5, a munkáspártiak 33 százalékon állnak, vagyis a 2017-es előrehozott választáshoz hasonlóan a finisben a legnagyobb ellenzéki párt most is felfelé mutató tendenciát mutat. A Labour megugrása valószínűleg ezúttal is túl kései és túl kevés lesz, ám Dunleavy professzor szerint egyelőre megalapozatlan a tőzsdéknek a Konzervatív Párt győzelmébe helyezett látványos bizalma. A politológusok úgy vélik, hogy az előzetes felmérésekben a Konzervatív Pártnak legalább 5-7 százalékos vezetést kell tartania, ha többséget akar szerezni a parlamentben. A YouGov mind a 650 választókerületre kiterjedő modellje szerint a toryk most 340, a Munkáspárt 220, a Skót Nemzeti Párt 45, a Liberális Demokraták 21 mandátumhoz jutnának az alsóházban. Dunleavy szerint ha Boris Johnson pártja legalább 322 képviselőt küldhet Westminsterbe, újabb öt év konzervatív hatalom és a jelenleg az asztalon lévő Brexit-megállapodás életbe lépése következik. 313-322 hely között viszont ismét felmerül a megegyezés nélküli kilépés veszélye.”

Nem lefutott még a brit meccs

A szavazók általában az utolsó pillanatban hozzák meg döntésüket, úgyhogy korai még temetni a Munkáspártot - vélekednek a nagyhírű London School of Economics professzorai. A csütörtöki parlamenti választás előtt a Londonban akkreditált külföldi tudósítók számára tartott tájékoztatón Patrick Dunleavy, a politika- és államtudomány, illetve Tony Travers, London és a helyhatóságok szakértője latolgatta az esélyeket.

Lázadás

Franciaország lebénulása.

Lángokban Franciaország, gyújtogatások, zavargások az óriássztrájk közben – foglalja össze az Origo.hu.

„Megbénult Franciaország, miután az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkja kezdődött Emmanuel Macron francia elnök nyugdíjreformja miatt. A szervező szakszervezet szerint a sztrájk első napján több, mint 1,5 millióan mentek az utcákra, a belügyminisztérium 806 ezres számot közölt. Nemcsak a tömegközlekedés bénult meg, hanem az iskolai oktatás is félbemaradt, országszerte tüntetések vannak. Sok helyen gyújtogatások, zavargások voltak. Ez már a sokadik tiltakozó akció Franciaországban a bukott szocialista miniszterből lett államfő gazdaságpolitikája miatt, a sárgamellényesek most is jelezték, hogy készek csatlakozni.”

Leállt Franciaország Macron elrontott nyugdíjreformja miatt

Megbénult Franciaország, miután az elmúlt évtizedek legnagyobb sztrájkja kezdődött Emmanuel Macron francia elnök nyugdíjreformja miatt. A szervező szakszervezet szerint a sztrájk első napján több, mint 1,5 millióan mentek az utcákra, a belügyminisztérium 806 ezres számot közölt. Nemcsak a tömegközlekedés bénult meg, hanem az iskolai oktatás is félbemaradt, országszerte tüntetések vannak.

Párbeszéd

Az Európai Unió válsága.

Az Európai Unió (EU) válságban van, de ez utat nyithat valami újnak – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Polgári Magyarországért Alapítvány által az emberi jogok napja alkalmából rendezett konferencián a Hirado.hu tudósítása szerint.

„A Párbeszéd vagy monológ: az EU jövője? című rendezvényen a miniszter arról beszélt, az EU nem meri bevallani, amit mindenki tud: azt, hogy gazdasági, migrációs, intézményi, illetve a Brexit nyomán integrációs krízishelyzetbe került. Mindez pedig nem a tagállamok, hanem az EU válsága. Kezdődött a gazdasági és pénzügyi válsággal, majd folytatódott a keleti szomszédságunkban tapasztalt biztonsági válsággal és a migrációs válsággal, amit tetézett a Brexit által generált integrációs krízis. Varga Judit közölte: az Európai Unió a szuverén államok közötti legsikeresebb és legkomplexebb együttműködés. Az EU akkor lehet erős és sikeres, ha erős és sikeres tagállamok alkotják.”

Varga Judit: Az Európai Unió válságban van

Az Európai Unió (EU) válságban van, de ez utat nyithat valami újnak - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a Polgári Magyarországért Alapítvány által az emberi jogok napja alkalmából rendezett konferencián. A Párbeszéd vagy monológ: az EU jövője?

Hajlítás

Palvin Barbi őrjítő idomai.

Hű, de dögös: Palvin Barbi egy szál fehérneműben pózol legújabb fotóján – így a Blikk Online.

„Magyarország egyik legnépszerűbb modellje nem bír magával, teljesen meg akarja őrjíteni rajongóit csodálatos idomaival. A lila fehérneműt viselő Barbi a kócos hajával és a behajlítással igazán begerjeszti a nézőt. Bejegyzésében viszont nem vitte túlzásba az írást, a kép mellé ugyanis csak annyit írt: Holiday 2019. Íme a szívdöglesztő fehérneműs kép.”

Hű, de dögös: Palvin Barbi egy szál fehérneműben pózol legújabb fotóján

Magyarország egyik legnépszerűbb modellje nem bír magával, teljesen meg akarja őrjíteni rajongóit csodálatos idomaival. A lila fehérneműt viselő Barbi a kócos hajával és a behajlítással igazán begerjeszti a nézőt. Bejegyzésében viszont nem vitte túlzásba az írást,a kép mellé ugyanis csak annyit írt: „Holiday 2019".

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87041/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?