Blogolj!

Nem vallásos a magyar

Lesújtó eredményt közölt egy amerikai kutatóintézet a napokban. Európai országok vallásosságát mérték fel és kiderült, hogy hazánk csak a 20. helyet foglalja el a 34 országot magába foglaló listán.Adventi időszakban és karácsonykor mindenki egy kicsit vallásos lesz. Ilyenkor többet gondolunk Jézusra és családjára, előfordul, hogy még a templomba is elmegyünk. De mi a helyzet a hétköznapokkal? Erre ad választ Pew Research Center felmérése, mely szervezet kutatása során négy kérdésre kereste a választ az európai országokban: mennyire fontos a vallás az életünkben, hányan mennek legalább havonta egyszer templomba, hányan imádkoznak naponta és hányan gondolják, hogy Isten valóban létezik. Hazánk „vallásossági indexe” így 17 százalékosra tehető, ami azt jelenti, hogy egy szinten vagyunk Norvégiával és Oroszországgal. A felmérésből az derül ki, hogy a magyarok 14 százalékának fontos a vallás, 17 százalék válaszolta azt, hogy legalább havonta jár templomba, 16 százalék imádkozik naponta és az összes válaszadó egynegyede hisz Istenben.

A felmérésben amúgy Románia került az első helyre, a sereghajtó pedig Észtország. Érdekes, hogy a vallásosnak tartott Lengyelország csak a nyolcadik, Olaszország pedig a tizenharmadik. Nem kell rá büszkének lennünk, de eredményünkkel megelőzzük többek között Ausztriát, Franciaországot, Németországot és az Egyesült Királyságot. De azért lenne még hová fejlődni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87122/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Humanitárius korridor védi a magyarok egészségét

2020.07.04. 05:00
A járvány ismételt fellángolása miatt szigorított a kormányzat: ma 0 órától a Magyarországon átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, …

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

2020.07.03. 20:15
Ha szabadtéri programot terveztünk a hétvége első napjára, akkor fő az óvatosság, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint extrém UV-sugárzás lesz szombaton.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Hattal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.03. 09:25
Ezzel 4172 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, valamint elhunyt egy idős, krónikus beteg, így összesen már 588-an haltak meg, de 2752-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Ezeket a cikkeket olvastad már?