Blogolj!

Blogstar kávéház

Gépezet

Trump ténytorzító populizmusa.

Trump nem fogadja el a klímaveszélyt, viszont sorra rúgatja ki környezetvédelmi hivatala tanácsadó testületeit. Konteói kedvéért meggyanúsítja az FBI-t, a CIA-t. A minap felülbírált hadbírósági döntéseket. Nem csoda, ha a mérvadó média hősként ünnepli az elmúlt hetek képviselőházi tanúit. De amint Brecht darabjában mondják, szerencsétlen az az ország, amelynek hősökre van szüksége – elemez a Népszava Online.

„S gátlástalanul beindult a lejárató gépezet, főleg a Fox tévén, meg a közösségi médiában. Naná, hogy a Fehér Ház ukrán-felelőse lett a fő célpont, hiszen ő még fültanúja is volt Trump és kijevi kollégája – a botrányt kirobbantó – nyári telefonbeszélgetésének. S azokat, akik a (sorozás alól kibújó) elnökkel az élén képesek voltak pár éve a vietnámi hadifogoly, háborús hős McCain szenátort is becsmérelni, nyilván nem gátolta, hogy olyasvalakit támadnak, aki az iraki háborúban kitüntetéssel szolgált, meg is sebesült. Ámde: ukrán származású! Igaz, hogy szülei hároméves (sic!) korában menekültek Amerikába még a Szovjetunióból, de ez mióta akadálya a gonosz meggyanúsításnak?! Az inszinuáló kérdéseknek? A trumpi tömegek, akiknek e színjátékot előadták, aligha akadékoskodnak a félinformációk áradatában. S különben is, a (nőügyébe belebukott) hajdani republikánus képviselőházi elnök, Gingrich a Fox tévében tudta, milyen húrokat kell megpengetni e tömegeknek: a profikat úgy állította be, mint 'akik szerint az alkotmány nem létezik, s az amerikai nép által megválasztott tisztségviselők alábbvalók a briliáns és géniusz karrier-tisztviselőknél'. Hogy éppen ők tanúként kínosan kerülték a véleménynyilvánítást, s csakis az általuk ismert tényekre szorítkoztak, az cseppet sem zavarta a csakis véleménymondó és ténytorzító populista politikusokat és publicistákat. Profik, tehát gyanúsak. A nép ellenségei.”

Profikkal perelő populisták

Trump nem fogadja el a klímaveszélyt, viszont sorra rúgatja ki környezetvédelmi hivatala tanácsadó testületeit. Konteói kedvéért meggyanúsítja az FBI-t, a CIA-t. A minap felülbírált hadbírósági döntéseket. Nem csoda, ha a mérvadó média hősként ünnepli az elmúlt hetek képviselőházi tanúit. De amint Brecht darabjában mondják, szerencsétlen az az ország, amelynek hősökre van szüksége.

Gyertyaláng

Orbán Viktor adventje.

Már a második gyertya is ég Orbán Viktor adventi koszorúján – mutatja be az Origo.hu.

„Már a nyolcadik, sorszámmal ellátott bejegyzését tette ki a közösségi oldalára Orbán Viktor december elseje óta. A miniszterelnök rendhagyó adventi kalendáriumában most egy adventi koszorú látható, amin advent második vasárnapján már a második gyertya is ég.”

Már a második gyertya is ég Orbán Viktor adventi koszorúján

Már a nyolcadik, sorszámmal ellátott bejegyzését tette ki a közösségi oldalára Orbán Viktor december elseje óta. A miniszterelnök rendhagyó adventi kalendáriumában most egy adventi koszorú látható, amin advent második vasárnapján már a második gyertya is ég.

Kirakat

A balliberális ellenzék kifizetőhelyei.

Hiába tették a kirakatba Karácsonyt, hiába hívják pártjaikat mára Momentumnak vagy Párbeszédnek, a viszonyuk a nemzethez semmit sem változott. A pozíciók osztogatása után rögtön megszorításokba kezdtek a baloldali vezetésű önkormányzatok, ismét megmutatva a valódi arcukat – így a Magyar Hírlap Online elemzője.

„Felhívta a figyelmet, mindenki számára egyértelművé válhat, hogy hiába tették a kirakatba Karácsony Gergelyt, hiába hívják pártjaikat mára Momentumnak vagy Párbeszédnek, az identitásuk, a viszonyuk a nemzethez vagy éppen a korrupcióhoz semmit sem változott az MSZP–SZDSZ-koalícióhoz képest. Deák úgy fogalmazott, ki sem hűlt az előző városvezetés helye, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánig visszahozták a régi arcokat, rögtön megszorításokba kezdtek, adókat emelnek, kifizetőhelyként használják az önkormányzatokat, igyekeznek leállítani a beruházásokat, és még a havat sem képesek időben eltakarítani az utcákról – sorolta az elemző. Budapesten Karácsony Gergelyék szórják a pénzt, jelentősen nőttek a személyi költségek. Egymilliárd forintba kerül évente az adófizetőknek a balliberális városvezetés fenntartása, de az sem volt indokolt, hogy 28 millió forintot költsenek Karácsony győzelmének megünneplésére a Városházán október 23-án, miközben több balliberális városvezető azzal kezdte el a ciklusát, hogy adókat emel – mutatott rá Deák Dániel.”

Az ellenzék visszahozta a megszorításokat

A választói emlékezet felfrissítése szempontjából nem feltétlenül rossz, hogy egyes önkormányzatokban a balliberális erők újra meg tudják mutatni a gyakorlatban, kik is ők valójában - mondta a múlt hét történései kapcsán Deák Dániel politológus, miután ezen önkormányzatokba szinte teljes egészében visszatért a 2010 előtti világ - tette hozzá a XXI.

Nyomásgyakorlás

A terrorizmus európai áldozatai.

A Terrorizmus fekete és fehér könyve című európai dokumentumból kiderül: az ezredforduló és 2018 között közel kétezer áldozata volt a terrorizmusnak Európában. Az áldozatok között négy magyar katona is van, ők Afganisztánban teljesítettek missziós feladatokat – számol be róla a Hirado.hu.

„Farkas Örs, az Oeconomus igazgatója úgy véli: azok az országok, akik segítséget akarnak nyújtani, kétszer is gondolják át végső döntésüket, mivel a huszadik századhoz képest jelentősen átalakultak a hadászati feltételek. Hozzátette: ma már olyan hadseregek állnak egymással szemben, amelyek nem ugyanazon a fronton harcolnak. Az Oeconomus igazgatója hangsúlyozza, az a fajta nyomásgyakorlás, ami a terrorizmuson keresztül érkezik Európa felé, politikai jellegű. A terrorista csoportokat egyáltalán nem érdekli, hogy az általuk uralni kívánt térségben a katonák, civil szervezetek humanitárius feladatot látnak el. Farkas Örs szerint mivel az Iszlám Állam szemtől szemben nem tudja felvenni a harcot a NATO katonáival, így kénytelenek az említett térségben félelmet, terrort generálni.”

Terrorizmus: 2000 óta kétezer európai áldozat

A Terrorizmus fekete és fehér könyve című európai dokumentumból kiderül: az ezredforduló és 2018 között közel kétezer áldozata volt a terrorizmusnak Európában. Az áldozatok között négy magyar katona is van, ők Afganisztánban teljesítettek missziós feladatokat. A kép illusztráció.

Szerelmeskedés

Palya Bea erotikus örömei.

Amióta rátalált a párjára, valósággal szárnyal a boldogságtól Palya Bea, aki őszintén vallott szeretkezéseikről is – írja a Blikk Online.

„– Egyáltalán nem [szakmabeli], tudós, de nagyon jól zongorázik. Az összhang inkább a sok szeretkezés és beszélgetés miatt van köztünk – mondta a Borsnak Palya Bea, aki nemrég egyébként meztelenül feküdt bele a hóba. –Minden, ami belőlem kiárad, amit érzek és gondolok, az neki nagyon érdekes és izgalmas. Ugyanilyen a szerelmeskedés is vele, nem tudok neki sok lenni, mindig arra biztat, hogy bátran legyek még több. Ehhez kell egy adag belső biztonság és önszeretet, ami megvan neki – tette hozzá az énekesnő.”

Terítéken a „szívből és p.nciból megélt szexuális örömök" - Palya Bea nem fogta vissza magát 🔞

Palya Bea híres arról, hogy őszintén beszél az intimitásról. Az énekesnő, aki nemrég töltötte be 43. életévét, azt mondja: egy negyvenes nő leginkább a szexualitásban, "a szívből és punciból megélt szexuális örömökben" tud kiteljesedni szerinte. Palya Bea jelenleg boldog párkapcsolatban él, párja és ő közte nagyon nagy az összhang, mégpedig szeretkezéseik miatt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87159/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?