Blogolj!

Blogstar kávéház

Tünti

Az értelmiség legyilkolása.

Több tízezren írtak alá petíciót és ezrek tüntetettek a művészet szabadságáért. Az apropót adó törvényjavaslat puhult ugyan, aggodalomra mégis maradt ok elég. Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla és Karácsony Gergely is felszólalt – tudósít a Népszava Online.

„Néhány művész nyilatkozott a téren a Népszavának. Művészek a téren: egy mondat a Népszavának... Gálvölgyi János színművész: Az előző években nem jártam tüntetésre, de most az előző 51 évem miatt jöttem ki. Szüts Miklós festőművész: Nem lehet az értelmiséget legyilkolni, mert ha ez történne, nem csak mi járnánk rosszul, hanem az egész ország. Darvasi László író: Azért vagyok itt, mert ilyenkor nem lehet máshol lenni. Bodor Johanna koreográfus: Nem szeretnék a romániai kulturális életre emlékezni amikor a hatalom a kultúrát megpróbálta a politika szolgálatába állítani, bízom benne, hogy ez nálunk nem történhet meg.”

A kultúra nemzeti alap: több ezren tiltakoztak a törvénymódosítás ellen a Madách téren (fotók)

Több tízezren írtak alá petíciót és ezrek tüntetettek a művészet szabadságáért. Az apropót adó törvényjavaslat puhult ugyan, aggodalomra mégis maradt ok elég. Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla és Karácsony Gergely is felszólalt. Mint ismert, a kormány baltával esett neki a kulturális életnek és a kultúrafinanszírozásnak, és növelné hatalmát az önkormányzati fenntartású színházak ellenőrzésében.

Jogosultság

Gyurcsány Ferenc pártbedarálása.

Bősz Anett, független országgyűlési képviselő csatlakozott a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához, annak ellenére, hogy korábban „rombolónak” nevezte Gyurcsány Ferencet. Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a bukott kormányfő elkezdte felügyelete alá vonni a kisebb balliberális pártokat két és fél évvel a 2022-es országgyűlési választás előtt – így az Origo.hu.

„Egy ideje lehetett sejteni, hogy Bősz beülhet valamelyik képviselőcsoportba, hiszen így sokkal több parlamenti jogosultságra tehet szert, mint független képviselőként. Választása tehát a DK-ra esett, aminek van egy másik üzenete is: Gyurcsány Ferenc nekilátott bedarálni a kisebb ellenzéki pártokat a 2022-es parlamenti választás előtt. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a Liberálisok beolvadnának az ellenzék vezető szerepét megcélzó DK-ba, ugyanakkor a jelek egyértelműen errefelé mutatnak.”

Itt az újabb bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja az ellenzéket

Bősz Anett, független országgyűlési képviselő csatlakozott a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához, annak ellenére, hogy korábban "rombolónak" nevezte Gyurcsány Ferencet. Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a bukott kormányfő elkezdte felügyelete alá vonni a kisebb balliberális pártokat két és fél évvel a 2022-es országgyűlési választás előtt.

Formáció

A balliberális ellenzék klikkesedése.

Botka László bejelentése szerint tíz balliberális vezetésű megyei jogú város szövetséget kötött egymással. A nyilatkozat alapján ez a szövetség azonban nem azonos a korábban beharangozott Szabad Városok Szövetséggel – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A legújabb balliberális összefogást bejelentő lakonikus rövidségű nyilatkozat legérdekesebb része az az, hogy egyáltalán nincs benne szó sem a 2019.márciusában már egyszer hivatalosan létre is hozott Szabad Városok Szövetségéhez, sem pedig a Karácsony Gergely-féle fővároshoz, illetve a balliberális politikai pártokhoz fűződő viszonyról. Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok önálló szövetségalkotásából arra lehet következtetni, hogy ez a szövetség feltételezhetően önálló lobbi erőként kívánja majd érvényesíteni az akaratát a 2022-es általános választás előtti összellenzéki szövetségkötést megelőző alkufolyamatban. A Szabad Városok Szövetségéről az október 13-ai választások óta csak az MSZP nyilatkozott és ők is csak egy alkalommal novemberben. Azóta nincs hír az országos ellenzéki összefogásnak erről a szervezetéről, ahogy az ettől az együttműködéstől elvárt új országos ellenzéki médiumokról sem. Egyelőre sem Botkák sem pedig a balliberális ellenzéki pártok nem nyilatkoztak az új ellenzéki formációról. Novemberben Fekete-Győr András Momentum elnök a Népszavának még azt mondta, reméli, hogy 2022-től egy politikai közösségben folytatják majd Botka Lászlóval, Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel. Ez alapján akár az is lehet, hogy a Momentum áll az új szövetség mögött, ami ha igaz, akkor alaposan átrajzolhatja a balliberális ellenzéken belüli viszonyokat.”

Összefogás helyett klikkesedés a balliberális ellenzék soraiban?

„Tíz megyei jogú város polgármestere a mai napon szövetséget kötött egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak „- írja a balliberális vezetésű megyei jogú városok között létrejött politikai jellegű szövetség létrehozását bejelentő Facebook bejegyzésében a szegedi polgármester, Botka László.

Veszély

A muszlimok lelki hadviselése.

A jövő muszlim generációjának lelkéért folyik a csata – mutatja be a Hirado.hu cikke.

„A konferencia címe, Terrorizmus 3.0, a terrorizmus különböző korszakaira utal – hangzott el az adásban. A felszólalók arra keresték a válaszokat, hogy milyen átrendeződés várható az Iszlám Állam bukása után. A téma szakértői a biztonsági- katonai helyzetről a társadalmi hatásokról beszéltek, de szó volt a hálózatosodásól, vagy éppen a terrorizmus és a szervezet bűnözés kapcsolatáról is. Dezső Tamás kiemelte Radko Hokovsk előadását, aki az iszlám háttérintézményeinek veszélyeire hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a legfontosabb csaták nem a közel-keleti harctereken zajlanak, hanem a jövő generáció lelkéért folynak. Az Iszlám Állam mintegy 50 ezer harcosa vesztette életét a harcokban. 'Ők holtukban is veszélyt jelentenek, hiszen mártírokká váltak, akikre sokan hősként tekintenek' – fogalmazott. A kérdés, hogy ezeket a muszlim fiatalokat sikerül-el megnyerniük maguknak a radikális iszlamistáknak.”

A jövő muszlim generációjának lelkéért folyik a csata

Az Afrikából érkező migráció főleg közbiztonsági kockázatot, míg a Közel-Keletről érkező biztonságpolitikai kockázatot jelent - nyilatkozták szakértők a Kossuth Rádió Ütköző adásában. A terroristagyanús személyek mellett nagy veszélyt jelentenek azok a „közösségszervezők", akik a radikalizáció irányába terelhetik a muszlim fiatalokat.

Sor

Hollywoodi hírességek hasonmásai.

A november 28-án elindított Blikk sztárhasonmásversenyünk a végéhez közeledik. Az elmúlt egy hétben mindennap bemutattak egy-egy magyar hasonmást, akik közül bárki szívesen lenne akár hivatalos dublőre is sztárpárjának – olvasható a Blikk Online-on.

„Az indulók közül mindenki döbbenetesen hajaz valamelyik hollywoodi hírességre. Sokszor mi sem tudtuk eldönteni, kit látunk éppen a fotókon. A versenyre a jelentkezést lezártuk, most az olvasókon a sor, hogy megszavazzák, a jelentkezők közül ki hasonlít leginkább az általa megjelölt hírességre.”

Szavazzon: döntse el Ön, ki a legjobb sztárhasonmás!

Az elmúlt egy hétben mindennap bemutattunk egy-egy magyar hasonmást, akik közül bárki szívesen lenne akár hivatalos dublőre is sztárpárjának. Az indulók közül mindenki döbbenetesen hajaz valamelyik hollywoodi hírességre. Sokszor mi sem tudtuk eldönteni, kit látunk éppen a fotókon. A versenyre a jelentkezést lezártuk, most az olvasókon a sor, hogy megszavazzák, a jelentkezők közül ki hasonlít leginkább az általa megjelölt hírességre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87227/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

2020.01.13. 17:50
Nagyon nem akar javulni az idő: keddre is országos figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.13. 05:15
A gyermekvállalás elüzletiesedése, az ellenzéki mítoszok eloszlatása, a balliberálisok szellemi terrorja, a gátlástalan börtönbiznisz megállítása és Király Linda döbbenetes újjászületése hétfői online lapszemlénkben.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Újabb tűzoltó vesztette életét az ausztrál tűzvészben

2020.01.12. 12:35
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány …

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?