Blogolj!

Blogstar kávéház

Tünti

Az értelmiség legyilkolása.

Több tízezren írtak alá petíciót és ezrek tüntetettek a művészet szabadságáért. Az apropót adó törvényjavaslat puhult ugyan, aggodalomra mégis maradt ok elég. Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla és Karácsony Gergely is felszólalt – tudósít a Népszava Online.

„Néhány művész nyilatkozott a téren a Népszavának. Művészek a téren: egy mondat a Népszavának... Gálvölgyi János színművész: Az előző években nem jártam tüntetésre, de most az előző 51 évem miatt jöttem ki. Szüts Miklós festőművész: Nem lehet az értelmiséget legyilkolni, mert ha ez történne, nem csak mi járnánk rosszul, hanem az egész ország. Darvasi László író: Azért vagyok itt, mert ilyenkor nem lehet máshol lenni. Bodor Johanna koreográfus: Nem szeretnék a romániai kulturális életre emlékezni amikor a hatalom a kultúrát megpróbálta a politika szolgálatába állítani, bízom benne, hogy ez nálunk nem történhet meg.”

A kultúra nemzeti alap: több ezren tiltakoztak a törvénymódosítás ellen a Madách téren (fotók)

Több tízezren írtak alá petíciót és ezrek tüntetettek a művészet szabadságáért. Az apropót adó törvényjavaslat puhult ugyan, aggodalomra mégis maradt ok elég. Jordán Tamás, Mácsai Pál, Pintér Béla és Karácsony Gergely is felszólalt. Mint ismert, a kormány baltával esett neki a kulturális életnek és a kultúrafinanszírozásnak, és növelné hatalmát az önkormányzati fenntartású színházak ellenőrzésében.

Jogosultság

Gyurcsány Ferenc pártbedarálása.

Bősz Anett, független országgyűlési képviselő csatlakozott a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához, annak ellenére, hogy korábban „rombolónak” nevezte Gyurcsány Ferencet. Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a bukott kormányfő elkezdte felügyelete alá vonni a kisebb balliberális pártokat két és fél évvel a 2022-es országgyűlési választás előtt – így az Origo.hu.

„Egy ideje lehetett sejteni, hogy Bősz beülhet valamelyik képviselőcsoportba, hiszen így sokkal több parlamenti jogosultságra tehet szert, mint független képviselőként. Választása tehát a DK-ra esett, aminek van egy másik üzenete is: Gyurcsány Ferenc nekilátott bedarálni a kisebb ellenzéki pártokat a 2022-es parlamenti választás előtt. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a Liberálisok beolvadnának az ellenzék vezető szerepét megcélzó DK-ba, ugyanakkor a jelek egyértelműen errefelé mutatnak.”

Itt az újabb bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja az ellenzéket

Bősz Anett, független országgyűlési képviselő csatlakozott a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójához, annak ellenére, hogy korábban "rombolónak" nevezte Gyurcsány Ferencet. Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a bukott kormányfő elkezdte felügyelete alá vonni a kisebb balliberális pártokat két és fél évvel a 2022-es országgyűlési választás előtt.

Formáció

A balliberális ellenzék klikkesedése.

Botka László bejelentése szerint tíz balliberális vezetésű megyei jogú város szövetséget kötött egymással. A nyilatkozat alapján ez a szövetség azonban nem azonos a korábban beharangozott Szabad Városok Szövetséggel – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A legújabb balliberális összefogást bejelentő lakonikus rövidségű nyilatkozat legérdekesebb része az az, hogy egyáltalán nincs benne szó sem a 2019.márciusában már egyszer hivatalosan létre is hozott Szabad Városok Szövetségéhez, sem pedig a Karácsony Gergely-féle fővároshoz, illetve a balliberális politikai pártokhoz fűződő viszonyról. Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok önálló szövetségalkotásából arra lehet következtetni, hogy ez a szövetség feltételezhetően önálló lobbi erőként kívánja majd érvényesíteni az akaratát a 2022-es általános választás előtti összellenzéki szövetségkötést megelőző alkufolyamatban. A Szabad Városok Szövetségéről az október 13-ai választások óta csak az MSZP nyilatkozott és ők is csak egy alkalommal novemberben. Azóta nincs hír az országos ellenzéki összefogásnak erről a szervezetéről, ahogy az ettől az együttműködéstől elvárt új országos ellenzéki médiumokról sem. Egyelőre sem Botkák sem pedig a balliberális ellenzéki pártok nem nyilatkoztak az új ellenzéki formációról. Novemberben Fekete-Győr András Momentum elnök a Népszavának még azt mondta, reméli, hogy 2022-től egy politikai közösségben folytatják majd Botka Lászlóval, Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel. Ez alapján akár az is lehet, hogy a Momentum áll az új szövetség mögött, ami ha igaz, akkor alaposan átrajzolhatja a balliberális ellenzéken belüli viszonyokat.”

Összefogás helyett klikkesedés a balliberális ellenzék soraiban?

„Tíz megyei jogú város polgármestere a mai napon szövetséget kötött egymással hazánk jövője érdekében. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak „- írja a balliberális vezetésű megyei jogú városok között létrejött politikai jellegű szövetség létrehozását bejelentő Facebook bejegyzésében a szegedi polgármester, Botka László.

Veszély

A muszlimok lelki hadviselése.

A jövő muszlim generációjának lelkéért folyik a csata – mutatja be a Hirado.hu cikke.

„A konferencia címe, Terrorizmus 3.0, a terrorizmus különböző korszakaira utal – hangzott el az adásban. A felszólalók arra keresték a válaszokat, hogy milyen átrendeződés várható az Iszlám Állam bukása után. A téma szakértői a biztonsági- katonai helyzetről a társadalmi hatásokról beszéltek, de szó volt a hálózatosodásól, vagy éppen a terrorizmus és a szervezet bűnözés kapcsolatáról is. Dezső Tamás kiemelte Radko Hokovsk előadását, aki az iszlám háttérintézményeinek veszélyeire hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a legfontosabb csaták nem a közel-keleti harctereken zajlanak, hanem a jövő generáció lelkéért folynak. Az Iszlám Állam mintegy 50 ezer harcosa vesztette életét a harcokban. 'Ők holtukban is veszélyt jelentenek, hiszen mártírokká váltak, akikre sokan hősként tekintenek' – fogalmazott. A kérdés, hogy ezeket a muszlim fiatalokat sikerül-el megnyerniük maguknak a radikális iszlamistáknak.”

A jövő muszlim generációjának lelkéért folyik a csata

Az Afrikából érkező migráció főleg közbiztonsági kockázatot, míg a Közel-Keletről érkező biztonságpolitikai kockázatot jelent - nyilatkozták szakértők a Kossuth Rádió Ütköző adásában. A terroristagyanús személyek mellett nagy veszélyt jelentenek azok a „közösségszervezők", akik a radikalizáció irányába terelhetik a muszlim fiatalokat.

Sor

Hollywoodi hírességek hasonmásai.

A november 28-án elindított Blikk sztárhasonmásversenyünk a végéhez közeledik. Az elmúlt egy hétben mindennap bemutattak egy-egy magyar hasonmást, akik közül bárki szívesen lenne akár hivatalos dublőre is sztárpárjának – olvasható a Blikk Online-on.

„Az indulók közül mindenki döbbenetesen hajaz valamelyik hollywoodi hírességre. Sokszor mi sem tudtuk eldönteni, kit látunk éppen a fotókon. A versenyre a jelentkezést lezártuk, most az olvasókon a sor, hogy megszavazzák, a jelentkezők közül ki hasonlít leginkább az általa megjelölt hírességre.”

Szavazzon: döntse el Ön, ki a legjobb sztárhasonmás!

Az elmúlt egy hétben mindennap bemutattunk egy-egy magyar hasonmást, akik közül bárki szívesen lenne akár hivatalos dublőre is sztárpárjának. Az indulók közül mindenki döbbenetesen hajaz valamelyik hollywoodi hírességre. Sokszor mi sem tudtuk eldönteni, kit látunk éppen a fotókon. A versenyre a jelentkezést lezártuk, most az olvasókon a sor, hogy megszavazzák, a jelentkezők közül ki hasonlít leginkább az általa megjelölt hírességre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87227/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?