Blogolj!

Blogstar kávéház

Provokáció

Orbán Viktor jámbor türelme.

Orbán Viktor alaposan kiosztotta a balliberális képviselőket az Országgyűlés keddi ülésén. Az azonnali kérdések órájában ugyanis ismét ellenzéki dühkitörésekkel és alaptalan vádaskodással kellett szembenéznie a miniszterelnöknek, amit ő, szokásához híven higgadtan kezelt – foglalja össze a Magyar Hírlap Online.

„Jakab Péter, a Jobbik képviselője a tőle már megszokott indulatos hangnemben ecsetelte, hogy 'milyen szörnyű' az egészségügy állapota, és hogy még a WC-papírt sem lopják el a kórházakban, 'mert nincs'. Orbán Viktor a válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a kritizált Kásler Miklós miniszter egyedül több ember életét mentette meg, mint az egész Jobbik-frakció együttvéve, és már csak ezért is több tiszteletet érdemelne. 'Van itt egy – úgy tűnik, hogy – gyógyíthatatlan feltűnésben szenvedő fiatalember, aki számtalanszor próbálkozik dühkitörésekkel a parlamentben, és nem kérdéseket tesz fel, hanem folyamatosan provokál' – mondta Jakab Péter felé fordulva Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy ezeket ezentúl is jámbor türelemmel fogják viselni a kormányoldalon.”

Orbán Viktor helyretette az ellenzéki képviselőket

Jakab Péter, a Jobbik képviselője a tőle már megszokott indulatos hangnemben ecsetelte, hogy „milyen szörnyű" az egészségügy állapota, és hogy még a WC-papírt sem lopják el a kórházakban, „mert nincs". Orbán Viktor a válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a kritizált Kásler Miklós miniszter egyedül több ember életét mentette meg, mint az egész Jobbik-frakció együttvéve, és már csak ezért is több tiszteletet érdemelne.

Álca

A Soros-kórus felsorakozása.

Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament által indított, a 7-es cikk szerinti eljárás tendenciózus, Magyarország és a magyar kormány elleni hadjárat, amelynek a Soros-szervezetek a gerjesztői – idézi Kovács Zoltán államtitkárt az Origo.hu.

„Kovács Zoltán azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a magyar jogállamiság vizsgálata során kedden újabb meghallgatást tartottak az Általános Ügyek Tanácsában. Úgy fogalmazott: a Soros-szervezetek kórusa ma reggel felsorakozott. A Soros-szervezetek újabb és újabb jelentéseket adnak ki Magyarországról, ezzel pedig lehetetlenné teszik, hogy ez a joginak álcázott politikai eljárás egyszer véget érjen – tette hozzá.”

Kovács Zoltán: A Soros-szervezetek kórusa felsorakozott

Nyilvánvaló, hogy az Európai Parlament által indított, a 7-es cikk szerinti eljárás tendenciózus, Magyarország és a magyar kormány elleni hadjárat, amelynek a Soros-szervezetek a gerjesztői - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Szakadék

A világ legfiatalabb miniszterelnöke.

Megszavazta a finn parlament kedden az ország új miniszterelnökének a 34 éves szociáldemokrata Sanna Marint, aki hivatalba lépésével a világ legfiatalabb kormányfője lesz – tudósít a Hirado.hu.

„Az új kormányfő elfogadása mellett azonban továbbra is mély szakadékok húzódnak a koalíciót alkotó két nagyobb politikai erő, a Centrumpárt és a szociáldemokraták között. Sanna Marinnak várhatóan tovább kell küzdenie baloldali elképzeléseinek védelméért a Centrumpárttal szemben, amely a hónap elején megvonta a bizalmat az addigi miniszterelnöktől. Az év végéig Finnország viseli az Európai Unió soros elnöki tisztségét, és központi szerepet játszik az új uniós költségvetés előkészítésében.”

Jóváhagyta a finn parlament a világ legfiatalabb miniszterelnökének kinevezését

Megszavazta a finn parlament kedden az ország új miniszterelnökének a 34 éves szociáldemokrata Sanna Marint, aki hivatalba lépésével a világ legfiatalabb kormányfője lesz. Sanna Marin (Fotó: MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt) A 200 fős parlamentben 99 képviselő szavazott Marin jelöltsége mellett, 70 pedig ellene. A politikus eddig közlekedési és hírközlési miniszter volt az ötpárti koalíciós kormányban.

Veszteség

A grönlandi jég halálos olvadása.

Az 1990-es évekhez képest hétszer gyorsabban olvad a jég Grönlandon, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) „legborúlátóbb” klímaforgatókönyvét követve – derült ki a grönlandi jégveszteségről készült eddigi legátfogóbb tanulmányból, amelyet ötven nemzetközi szervezet 96 sarkkutatója állított össze a Népszava Online szerint.

„A kutatók 26 különálló tanulmányt elemezve vizsgálták a grönlandi jégtakaró tömegének változását az 1992 és 2018 közötti időszakban, 11 különböző műholdas misszió adatait – egyebek között a jégtakaró térfogatára, súlyára és mozgására vonatkozó méréséket – felhasználva. A Nature című folyóiratban publikált eredmények szerint Grönland 3,8 ezer milliárd tonna jeget veszített 1992 óta, 10,6 milliméterrel megemelve a globális tengerszintet. A jégolvadás üteme az évi 33 milliárd tonnáról 254 milliárd tonnára emelkedett az 1990-es évektől az elmúlt évtizedig, ami hétszeres növekedést jelent harminc év alatt – olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.”

A vártnál is gyorsabban olvad a jég Grönlandon

A legborúlátóbb forgatókönyv valósul meg. Az 1990-es évekhez képest hétszer gyorsabban olvad a jég Grönlandon, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) "legborúlátóbb" klímaforgatókönyvét követve - derült ki a grönlandi jégveszteségről készült eddigi legátfogóbb tanulmányból, amelyet ötven nemzetközi szervezet 96 sarkkutatója állított össze.

Forgatás

Ördög Nóra gyermeki kikapcsolódása.

Hihetetlenül aranyos képet osztott meg követőivel Ördög Nóra Instagram-oldalán, amelyen kislányával Micivel látható – így a Blikk Online.

„Az anyuka és a kislánya az ünnepekre hangolódva pár napot most az előkelő franciaországi Disneyland Hotelben töltenek, így úgy döntöttek, ma a pihenésen és az egymással való foglalkozáson kívül semmit sem fognak csinálni. A műsorvezetőre ráfér a kikapcsolódás, hiszen az elmúlt egy évben több nagyszabású műsort is vezetett, az Ázsia Expressz második évadának forgatására például egész családját magával vitte.”

A kép, ami többet mond minden szónál: ezt csinálja éppen a kislányával Ördög Nóra

Az anyuka és a kislánya az ünnepekre hangolódva pár napot most az előkelő franciaországi Disneyland Hotelben töltenek, így úgy döntöttek, ma a pihenésen és az egymással való foglalkozáson kívül semmit sem fognak csinálni. A műsorvezetőre ráfér a kikapcsolódás, hiszen az elmúlt egy évben több nagyszabású műsort is vezetett, az Ázsia Expressz második évadának forgatására például egész családját magával vitte.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87277/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

2020.01.13. 17:50
Nagyon nem akar javulni az idő: keddre is országos figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.13. 05:15
A gyermekvállalás elüzletiesedése, az ellenzéki mítoszok eloszlatása, a balliberálisok szellemi terrorja, a gátlástalan börtönbiznisz megállítása és Király Linda döbbenetes újjászületése hétfői online lapszemlénkben.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Újabb tűzoltó vesztette életét az ausztrál tűzvészben

2020.01.12. 12:35
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány …

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?