Blogolj!

Blogstar kávéház

Többség

Boris Johnson tarolása.

A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint – jelenti a Hirado.hu.

„A három legnagyobb brit médiatársaság, a BBC, az ITV News és a Sky News megbízásából az Ipsos MORI közvélemény-kutató cég által elvégzett felmérés szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívok 368 alsóházi mandátumot szereztek, 50-nel többet, mint a 2017-ben tartott előző választáson. Ez azt jelenti, hogy a Konzervatív Párt frakciójának létszáma 86 fővel haladná meg az összes ellenzéki párt együttes frakciólétszámát. Az abszolút többséghez minimum 326 képviselői mandátum kell. A konzervatívok 1983 óta nem értek el ilyen jó választási eredményt. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciója 191 fős lehet, 71 képviselővel kisebb, mint eddig.”

Abszolút többséget szerezhetett a kormányzó brit Konzervatív Párt

A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint. Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Cikkünk frissül.

Letiltás

A szocialisták diktatúrája.

Áll a bál Pestszentlőrincen: közleményt adott ki a 18. kerületi Fidesz-KDNP frakciószövetség, miután Pestszentlőrinc újdonsült szocialista polgármestere, Szaniszló Sándor a képviselő-testület csütörtöki ülésén letiltotta Kiss Róbert felszólalását – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja: 'A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan'. A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben. A fideszes politikusok szerint a Pestszentlőrincen történtekkel súlyosan sérült az egyik legfontosabb demokratikus alapjog, a szabad véleménynyilvánítás joga. A példátlan eset miatt a kerületi ellenzéki képviselők úgy döntöttek, kivonulnak az ülésről.”

Áll a bál Pestszentlőrincen

A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja: „A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan". A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben.

Pecsét

Hadházy Ákos váratlan beperelése.

Kivár a tízmilliárdos menzaszerződés aláírásával Gajda Péter, addig meg perel. A kispesti polgármester fellépne azok ellen, akik szerinte megsértették a kerület jó hírét – olvasható a Népszava Online-on.

„A jegyző már egyértelműen fogalmazott Hadházy Ákossal kapcsolatban: mint mondta, a képviselő ellen polgári peres eljárást indítanak, a valótlanságokat közlő sajtótermékekkel szemben pedig helyreigazítási kérelemmel élnek. Hadházy Ákos lapunknak úgy reagált, nem vonja kétségbe, hogy betű szerint betartotta az önkormányzat a közbeszerzési törvényt, az eredmény mégis az, hogy a közétkeztetésben maradhatott a kerületben 'a Mészáros-közeli cég'. Amúgy már nagyon unja ezt az érvelést, Gajda Péter két pecsétes papír mögé akar bújni. Egyébként pedig áll a polgári per elé.”

Kivár a tízmilliárdos menzaszerződés aláírásával Gajda Péter, addig meg perel

A kispesti polgármester fellépne azok ellen, akik szerinte megsértették a kerület jó hírét. Nem írja alá a közétkeztetési szerződéseket, előbb megvárja a Közbeszerzési Döntőbizottság és a fővárosi kormányhivatal döntését - jelezte Facebook-oldalán Gajda Péter, miután Hadházy Ákos bejelentése nyomán kiderült, hogy a kerület egy tízmilliárdos tender keretében Mészáros-közeli cégnek passzolná át tíz évre a helyi közétkeztetést.

Tudat

A Fradi büszke búcsúja.

Bulgáriai döntetlenjével harmadikként zárt Európa-liga-csoportjában a magyar bajnok – foglalja össze az Origo.hu.

„Az Európa-liga csoportkör utolsó fordulójában a Ferencváros abban a tudatban léphetett pályára a bolgár Ludogorec otthonában, hogy győzelem esetén első magyar csapatként továbbjut egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. Bár a Fradi végig egyenlő partnere volt riválisának, nem sikerült a bravúr, 1-1-es döntetlen született, így az Espanyol mögött a Ludogorec jutott tovább.”

Döntetlent játszott a Fradi Bulgáriában, búcsúzott az Európa-ligától

Az Európa-liga csoportkör utolsó fordulójában a Ferencváros abban a tudatban léphetett pályára a bolgár Ludogorec otthonában, hogy győzelem esetén első magyar csapatként továbbjut egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. Bár a Fradi végig egyenlő partnere volt riválisának, nem sikerült a bravúr, 1-1-es döntetlen született, így az Espanyol mögött a Ludogorec jutott tovább.

Turbulencia

Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze.

A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag immáron új szuperdresszben versenyez, amelyet az Arena sportszergyártó 2020 Powerskinnek, magyarul „A bőr erejének” keresztelt el – írja a Blikk Online.

„Kisteleki István (67), az Arena Magyarország tulajdonosa lapunknak elmondta, az új modell a valaha volt legprofesszionálisabb úszódressz, amelyet sem a kinézetét, sem pedig a hatékonyságát tekintve nem érheti kritika. – Rengeteg ember munkájának köszönhető az úszóruha, amelynek elkészítésében még a NASA is komoly szerepet vállalt. Könnyített anyagból jött létre, rendkívül jól siklik a vízen, s a medencében keletkező turbulenciát semlegesíti. Ebben a dresszben csak gyorsan lehet úszni – magyarázta Kisteleki. A labdarúgó-szövetség korábbi elnöke hozzátette: nagy a kereslet a termék iránt.”

„Ebben a dresszben csak gyorsan lehet úszni" - Aranyat érhet Tokióban Hosszú Katinka új úszóruhája

A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag immáron új szuperdresszben versenyez, amelyet az Arena sportszergyártó 2020 Powerskinnek, magyarul „A bőr erejének" keresztelt el. A rövid pályás országos bajnokság első napján rögtön három aranyérmet szerzett benne (100 vegyesen, 200 pillangón, és 100 mellen) Kaposváron. „Megérkezett az Arena új dressze. Gyorsnak tűnik!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87389/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?