Nincs telitalálatos az ötös lottón
A 27. heti nyerőszámok: 16, 53, 66, 68, 69. Joker: 230826. 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre 2 millió 883 ezer 210 forintot, a 3 találatos szelvényekre 26 ezer 425 forintot, a 2 találatos szelvényekre 2105 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Többség

Boris Johnson tarolása.

A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint – jelenti a Hirado.hu.

„A három legnagyobb brit médiatársaság, a BBC, az ITV News és a Sky News megbízásából az Ipsos MORI közvélemény-kutató cég által elvégzett felmérés szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívok 368 alsóházi mandátumot szereztek, 50-nel többet, mint a 2017-ben tartott előző választáson. Ez azt jelenti, hogy a Konzervatív Párt frakciójának létszáma 86 fővel haladná meg az összes ellenzéki párt együttes frakciólétszámát. Az abszolút többséghez minimum 326 képviselői mandátum kell. A konzervatívok 1983 óta nem értek el ilyen jó választási eredményt. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciója 191 fős lehet, 71 képviselővel kisebb, mint eddig.”

Abszolút többséget szerezhetett a kormányzó brit Konzervatív Párt

A brit Konzervatív Párt csaknem negyven éve nem tapasztalt földcsuszamlásszerű győzelemmel valószínűleg abszolút többséget szerzett az előrehozott nagy-britanniai parlamenti választásokon a választóhelyiségek zárásának pillanatában, csütörtök este közzétett exit poll eredménye szerint. Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Cikkünk frissül.

Letiltás

A szocialisták diktatúrája.

Áll a bál Pestszentlőrincen: közleményt adott ki a 18. kerületi Fidesz-KDNP frakciószövetség, miután Pestszentlőrinc újdonsült szocialista polgármestere, Szaniszló Sándor a képviselő-testület csütörtöki ülésén letiltotta Kiss Róbert felszólalását – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja: 'A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan'. A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben. A fideszes politikusok szerint a Pestszentlőrincen történtekkel súlyosan sérült az egyik legfontosabb demokratikus alapjog, a szabad véleménynyilvánítás joga. A példátlan eset miatt a kerületi ellenzéki képviselők úgy döntöttek, kivonulnak az ülésről.”

Áll a bál Pestszentlőrincen

A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja: „A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan". A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben.

Pecsét

Hadházy Ákos váratlan beperelése.

Kivár a tízmilliárdos menzaszerződés aláírásával Gajda Péter, addig meg perel. A kispesti polgármester fellépne azok ellen, akik szerinte megsértették a kerület jó hírét – olvasható a Népszava Online-on.

„A jegyző már egyértelműen fogalmazott Hadházy Ákossal kapcsolatban: mint mondta, a képviselő ellen polgári peres eljárást indítanak, a valótlanságokat közlő sajtótermékekkel szemben pedig helyreigazítási kérelemmel élnek. Hadházy Ákos lapunknak úgy reagált, nem vonja kétségbe, hogy betű szerint betartotta az önkormányzat a közbeszerzési törvényt, az eredmény mégis az, hogy a közétkeztetésben maradhatott a kerületben 'a Mészáros-közeli cég'. Amúgy már nagyon unja ezt az érvelést, Gajda Péter két pecsétes papír mögé akar bújni. Egyébként pedig áll a polgári per elé.”

Kivár a tízmilliárdos menzaszerződés aláírásával Gajda Péter, addig meg perel

A kispesti polgármester fellépne azok ellen, akik szerinte megsértették a kerület jó hírét. Nem írja alá a közétkeztetési szerződéseket, előbb megvárja a Közbeszerzési Döntőbizottság és a fővárosi kormányhivatal döntését - jelezte Facebook-oldalán Gajda Péter, miután Hadházy Ákos bejelentése nyomán kiderült, hogy a kerület egy tízmilliárdos tender keretében Mészáros-közeli cégnek passzolná át tíz évre a helyi közétkeztetést.

Tudat

A Fradi büszke búcsúja.

Bulgáriai döntetlenjével harmadikként zárt Európa-liga-csoportjában a magyar bajnok – foglalja össze az Origo.hu.

„Az Európa-liga csoportkör utolsó fordulójában a Ferencváros abban a tudatban léphetett pályára a bolgár Ludogorec otthonában, hogy győzelem esetén első magyar csapatként továbbjut egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. Bár a Fradi végig egyenlő partnere volt riválisának, nem sikerült a bravúr, 1-1-es döntetlen született, így az Espanyol mögött a Ludogorec jutott tovább.”

Döntetlent játszott a Fradi Bulgáriában, búcsúzott az Európa-ligától

Az Európa-liga csoportkör utolsó fordulójában a Ferencváros abban a tudatban léphetett pályára a bolgár Ludogorec otthonában, hogy győzelem esetén első magyar csapatként továbbjut egy európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszába. Bár a Fradi végig egyenlő partnere volt riválisának, nem sikerült a bravúr, 1-1-es döntetlen született, így az Espanyol mögött a Ludogorec jutott tovább.

Turbulencia

Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze.

A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag immáron új szuperdresszben versenyez, amelyet az Arena sportszergyártó 2020 Powerskinnek, magyarul „A bőr erejének” keresztelt el – írja a Blikk Online.

„Kisteleki István (67), az Arena Magyarország tulajdonosa lapunknak elmondta, az új modell a valaha volt legprofesszionálisabb úszódressz, amelyet sem a kinézetét, sem pedig a hatékonyságát tekintve nem érheti kritika. – Rengeteg ember munkájának köszönhető az úszóruha, amelynek elkészítésében még a NASA is komoly szerepet vállalt. Könnyített anyagból jött létre, rendkívül jól siklik a vízen, s a medencében keletkező turbulenciát semlegesíti. Ebben a dresszben csak gyorsan lehet úszni – magyarázta Kisteleki. A labdarúgó-szövetség korábbi elnöke hozzátette: nagy a kereslet a termék iránt.”

„Ebben a dresszben csak gyorsan lehet úszni" - Aranyat érhet Tokióban Hosszú Katinka új úszóruhája

A háromszoros olimpiai bajnok úszócsillag immáron új szuperdresszben versenyez, amelyet az Arena sportszergyártó 2020 Powerskinnek, magyarul „A bőr erejének" keresztelt el. A rövid pályás országos bajnokság első napján rögtön három aranyérmet szerzett benne (100 vegyesen, 200 pillangón, és 100 mellen) Kaposváron. „Megérkezett az Arena új dressze. Gyorsnak tűnik!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87389/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Elkezdődött a nyári pihenő a Budapesti Operettszínházban

2020.07.01. 14:00
Bár a színház szűk két hónapra bezárta kapuit, ez korántsem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk.

Blogstar kávéház

2020.07.01. 05:15
Az Európai Unió határnyitása, a baloldal hírhamisítási botrányai, az álcivilek lelepleződése, a globális közösségi média cenzúrája és Puskás Peti pálfordulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.30. 04:35
Orbán Viktor oktatása, Karácsony Gergely meghátrálása, a korrupció kiszűrése, a Sargentini-jelentés hazugsága és Bodrogi Gyula várva várt visszatérése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.29. 05:20
A magyar orvosok menekülése, a szolnoki baloldal széthullása, a Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjárata, Bécs isztambulosodása és Hunyadi Donatella egzotikus szépsége hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?