Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapcsolat

Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja.

A huszonhetek a lehető legszorosabb kapcsolatokra törekszenek az Egyesült Királysággal – hangzott el az EU-csúcson, melyről a Népszava Online tudósít.

„A tervek szerint az Európai Bizottság januárban teszi le az asztalra javaslatait a kétoldalú kereskedelmi tárgyalásokra szóló megbízásra, amelyet a tagállamok legkésőbb február végén fognak jóváhagyni. Ezt követően kezdődhetnek meg a megbeszélések a jövőbeni kapcsolatokról a Csatorna két partja között. Az EU főtárgyalója ugyanaz a Michel Barnier lesz, aki brit partnereivel tető alá hozta a kilépési megállapodást. Boris Johnson brit kormányfő az átmeneti időszak végéig, 2020. december 31-ikéig megegyezést akar, amit Brüsszelben túl becsvágyó célnak tartanak, és amit von der Leyen is 'jelentős kihívásnak' nevezett. Szerinte tarifák és kvóták nélküli, dömpingmentes kereskedelmi kapcsolatokra kell törekedni, külön figyelmet szentelve a védelmi és a biztonsági együttműködésnek. Angela Merkel német kancellár azt mondta, hogy gyors és intenzív tárgyalásokat kell folytatni, amelyek 'meglehetősen bonyolultak' lesznek. Minden uniós megszólaló hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni a huszonhetek egységét.”

Bonyolult alkudozás kezdődhet a britekkel

A Konzervatív Párt váratlan nagy fölénnyel megnyert választása átalakítja a brit politikai tájképet és tíz évre az ellenzéki padsorokba száműzheti a Munkáspártot. Nem lett igazuk az óvatoskodó közvélemény-kutatásoknak, melyek az elmúlt napokban továbbra is biztos, de csökkenő előnyt regisztráltak a Konzervatív Pártnál a Munkáspárttal szemben.

Logó

Orbán Viktor karácsonya.

Különleges karácsonyfadíszt mutatott a miniszterelnök – így az Origo.hu.

„Folytatta ünnepi sorozatát a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök. A 13. adventi bejegyzése egy különleges karácsonyfadíszt mutat. Orbán Viktor miniszterelnök legújabb adventi bejegyzésén egy narancssárga karácsonyfadísz látható, amelyen a Fidesz egy korábbi logója szerepel.”

Különleges karácsonyfa díszt mutatott Orbán Viktor - fotó

Folytatta ünnepi sorozatát a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök. A 13. adventi bejegyzése egy különleges karácsonyfadíszt mutat. Orbán Viktor miniszterelnök legújabb adventi bejegyzésén egy narancssárga karácsonyfadísz látható, amelyen a Fidesz egy korábbi logója szerepel.

Kárpótlás

Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása.

„Európaibb ember lettem, miután betértem az Európai Történelem Házába, amit a jelenleg a Fideszt vizsgáló EPP-testület, a bölcsek tanácsa tagja, Hans-Gert Pöttering hozott létre” – idézi a Magyar Hírlap Online Gyurcsányné DK-s európai parlamenti képviselőt.

„Ezt mondta Dobrev Klára, amikor magyar újságíróknak tartott fejtágító szeánszot. És ilyenkor bizony fél térdre ereszkednek még az istenek is. De vajon miben lehetne még EU-konformabb? Hát az nem elég, hogy a vérgőzös kommunista nagyapját, Apró Antalt soha nem ítélte el? Az smafu, hogy egy zsidóktól elzabrált villában él, és eszébe sem jutott, hogy az összeprivatizált családi milliárdokból némi kárpótlást adna a kifosztottaknak? Az piha, hogy utolsó percig kiállt ura mellett, amikor az engedett lövetni az ellene tüntetőkre? Hát nem főzött fincsi ebédet Putyinnak – akit mostanság a legnagyobb gazembernek titulál –, nem simogattatta vele Totó kutyáját? Nem próbálta meg megfúrni a magyar EU-biztost, rendes, kétkezi hazaárulóként? Nyugi Klára asszony, nincs ok az izgalomra, Ön már régen EU-kompatibilis!”

Dobrev, az európaibb

Ezt mondta Dobrev Klára, amikor magyar újságíróknak tartott fejtágító szeánszot. És ilyenkor bizony fél térdre ereszkednek még az istenek is. De vajon miben lehetne még EU-konformabb? Hát az nem elég, hogy a vérgőzös kommunista nagyapját, Apró Antalt soha nem ítélte el?

Vetélytárs

Gyurcsány szocialista falatozása.

Újabb szocialista politikusok léptek át a DK-ba – jelenti a Hirado.hu.

„Újabb politikusokat igazolt Gyurcsány Ferenc pártja. Ezúttal két újpesti szocialista önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy a DK frakciójában folytatja. Sajtóhírek szerint az MSZP-s politikusok a pártjukat is otthagyják Gyurcsány Ferenc kedvéért. Rövid időn belül ez harmadik eset, hogy a DK a többi ellenzéki párttól hoz el politikusokat. Szakértők szerint Gyurcsány Ferencék nem titkolt célja, hogy ne legyen vetélytársuk az ellenzéki oldalon – hangzott el az M1 Híradóban.”

Újabb szocialista politikusok léptek át a DK-ba

Újabb politikusokat igazolt Gyurcsány Ferenc pártja. Ezúttal két újpesti szocialista önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy a DK frakciójában folytatja. Sajtóhírek szerint az MSZP-s politikusok a pártjukat is otthagyják Gyurcsány Ferenc kedvéért. Rövid időn belül ez harmadik eset, hogy a DK a többi ellenzéki párttól hoz el politikusokat.

Öröm

Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje.

Jöhet a második baba Lékai-Kiss Ramóna (35) és Lékai Máté (31) családjába – számol be róla a Blikk Online.

„Az X-Faktor és az RTL Klub Reggeli műsorvezetője a Vasárnapi Blikknek árulta el, mindenképpen szeretnének kistestvért Noénak, hiszen ő és válogatott kézilabdázó férje is megtapasztalták ezt a 'szövetséget'. – A testvérek közötti kapcsolat egy olyan mély szövetség, ami semmihez nem hasonlítható. Én a húgomért a világot elhúznám, bármit megtennék érte, és annak ellenére, hogy ezek nagy szavak, tényleg így van. Máténak is van egy öccse, ő is úgy nőtt fel, hogy megtapasztalta, mekkora öröm egy testvér, és ezt szeretnénk megadni a kisfiunknak is, hiszen ez egy semmihez sem hasonlítható kötelék – árulta el a műsorvezető.”

Lékai-Kiss Ramóna: szeretnénk testvért Noénak

Az X-Faktor és az RTL Klub Reggeli műsorvezetője a Vasárnapi Blikknek árulta el, mindenképpen szeretnének kistestvért Noénak, hiszen ő és válogatott kézilabdázó férje is megtapasztalták ezt a „szövetséget". ( A legfrissebb hírek itt) - A testvérek közötti kapcsolat egy olyan mély szövetség, ami semmihez nem hasonlítható.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87430/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?