Blogolj!

Blogstar kávéház

Döntés

Karácsony folytatódó tisztogatása.

Tíz év után leváltották a Főkert igazgatóját. Karácsony Gergely már pályázatot írt ki a megüresedő vezérigazgatói helyre – írja a Népszava Online.

„Karácsony azután döntött így, hogy az fővárosi tulajdonú vállalat átvilágítása során kiderült: a cég bonyolult és nehezen követhető rendszerben szervezte ki közszolgáltatási feladatait egyik leányvállalatának, amely azután alvállalkozóknak adta ki a munkát, akik szintén alvállalkozókat fogadtak, a lánc végén álló megbízottak pedig részben a Főkert dolgozóit foglalkoztatták hétvégenként.”

Tíz év után leváltották a Főkert igazgatóját

Karácsony Gergely már pályázatot írt ki a megüresedő vezérigazgatói helyre. Budapest főpolgármestere pályázatot hirdetett a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert) vezérigazgatói posztjára. A hirdetményt Megyeri Szabolcs, a közéleti témákban gyakran megnyilatkozó, korábban a Városliget beépítése ellen is felszólaló kertészmérnök is megosztotta a Facebook-oldalán - írja a hvg.hu.

Vélemény

Schilling Árpád jogsértő listázása.

Jogellenes adatkezelésnek minősül, ha valaki politikai szimpátiájuk alapján akar embereket listázni – hangsúlyozta lapunknak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke annak kapcsán, hogy pár napja Schilling Árpád színházi rendező egy Facebook-posztban a hatvan év alatti kormánypárti előadóművészek listázására szólított fel – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Péterfalvi Attila lapunknak hangsúlyozta: a politikai szimpátia különleges személyes adatnak minősül, és nem lehet valakit ez alapján ide vagy oda sorolgatni. Még akkor sem, ha adott esetben az illető nyilvánosságra hozza ezt a véleményét. Kérdésünkre a NAIH elnöke elmondta: ha valaki ez ügyben a hatósághoz fordul, akkor vizsgálatot is indíthatnak, megkeresve Schillinget, hogy mi lett volna az adatkezelés célja, törölte-e ezeket az adatokat. Péterfalvi hangsúlyozta, az adatvédelmi biztosok következetesen a különböző listázások ellen foglalnak állást. Emlékeztetett, a Figyelő című hetilapot is elmarasztalta tavaly egy ilyen ügyben.”

Péterfalvi Attila: Schilling Árpád jogellenesen listázta a kormánypárti előadókat

Jogellenes adatkezelésnek minősül, ha valaki politikai szimpátiájuk alapján akar embereket listázni - hangsúlyozta lapunknak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke annak kapcsán, hogy pár napja Schilling Árpád színházi rendező egy Facebook-posztban a hatvan év alatti kormánypárti előadóművészek listázására szólított fel.

Propagandalap

A Soros-blog soros hazugsága.

Demeter Szilárd miniszteri biztos HírTV-ben adott interjújából szelektíven kiragadott részletek alapján azt állítják, hogy a kulturális döntéshozatal be akarta szántani az NKA-t, ami egyszerű hazugság – írja az Origo.hu.

„Felhívtuk Demeter Szilárdot, aki az Origónak a következőket mondta: – Hogy a 444 propagandalap, és politikai újságírást művel és emiatt kiforgat nyilatkozatokat, az egyáltalán nem meglepő. Ez náluk alapüzemmód. De azért ismét elmondom: nekem döntés-előkészítőként nem az a dolgom, hogy egyetlen és üdvözítő megoldási javaslatokat tegyek. Az én dolgom az, hogy lehetőleg minden elméleti lehetőséget végiggondoljak, hogy a döntéshozók a lehető legjobb döntést tudják meghozni. Az NKA beszántása még elméleti lehetőségként sem merült fel.”

Soros blogja megint hazudik

Soros újságírói már megint álhírt költenek. Demeter Szilárd miniszteri biztos HírTV-ben adott interjújából szelektíven kiragadott részletek alapján azt állítják, hogy a kulturális döntéshozatal "be akarta szántani" az NKA-t. Ezzel szemben Demeter Szilárd azt mondta, hogy az NKA döntéshozatali módjának megváltoztatásán gondolkodott többedmagával, mert olyan emberrel még nem találkozott, aki elégedett lenne az NKA jelenlegi működési módjával.

Harc

A zaklatások balliberális elviccelése.

Mikor zárja ki „a korábbi nővédő” Szabó Tímea frakcióvezető a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? – tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit a Hirado.hu szerint.

„A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, hogy a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottságon a nők elleni erőszakról. Burány Sándor Czunyiné Bertalan Judit szerint arról beszélt: felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek, azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek. A fideszes politikus azt is felháborítónak nevezte, hogy az ülésen a Burány Sándor mellett ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó mindezeken jókat nevetett. Hozzátette: Szabó Tímea az elmúlt években nagy nővédőnek mutatta magát, most mégis mindezeket szó nélkül hagyja. Pedig Szabó Tímea korábban több alkalommal éppen a nők elleni szexuális zaklatás ügyében emelte fel a szavát, mindig rendkívül harcias, harsány és hangos volt, de a mostani zaklatási ügyekben hallgat, és más ellenzéki frakcióban is nagy a csend – mondta Czunyiné Bertalan Judit.”

Fidesz: Mikor zárják ki a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort?

Mikor zárja ki „a korábbi nővédő" Szabó Tímea frakcióvezető a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? - tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, hogy a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottságon a nők elleni erőszakról.

Izzás

Dallos Bogi forró csókja.

Megható pillanat: így csókolta Dallos Bogi kezét Puskás Peti az X-Faktorban – mutatja be a Blikk Online.

„Megható pillanatnak lehettek szemtanúi az X-Faktor döntőjére kilátogató nézők, akik láthatták, hogy izzik a levegő Dallos Bogis és Puskás Peti között. Az adás szünetében Peti még meg is csókolta Bogi kezét, ami egy igazán kedves gesztus volt tőle.”

Megható pillanat: így csókolta Dallos Bogi kezét Puskás Peti az X-Faktorban - fotók

Megható pillanatnak lehettek szemtanúi az X-Faktor döntőjére kilátogató nézők, akik láthatták, hogy izzik a levegő Dallos Bogis és Puskás Peti között. Az adás szünetében Peti még meg is csókolta Bogi kezét, ami egy igazán kedves gesztus volt tőle.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87482/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?