Blogolj!

Több órán át gyóntatnak karácsony előtt

Négy órán keresztül gyóntatnak majd Budapesten szerdán.

A Regnum Marianum közösség és a Szent Margit Plébánia már hagyományosan szervezi meg idén is az ANGYAL-t, (Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalom). A bűnbánati- és imaestet karácsony és húsvét előtt azért rendezik meg, hogy minél több ember számára felkínálják a lehetőséget ahhoz, hogy a szentgyónáshoz járuljanak.

„Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok templomban egy pap van és gyakran nincs arra mindig idő, vagy lehetőség, hogy a szentgyónást mindenki időben elvégezhesse. Ezért úgy döntöttünk, hogy megteremtjük ennek a lehetőségét, meg az alkalmat. Talán kicsit a lelkülethez, a hangulathoz is hozzá tudunk járulni azzal, hogy egy ilyen dedikált bűnbánati és imaestre odahívunk sok-sok embert és rengeteg atyát. Tizennyolc papot várunk majd jövő szerdán” – árulta el Monostori László, a Szent Margit Templom plébánosa.

Bár az est a 18 órás szentmisével kezdődik és elvileg 22 óráig tart, azt is hozzátette, hogy az a céljuk, hogy senki ne menjen haza gyónás nélkül, aki szeretne ebben a szentségben részesülni.

„Azokat is hívjuk, akik nem gyónni jönnek. Lelki beszélgetésre is kínálunk lehetőséget, illetve az a tapasztalatunk, hogy vannak, akikben ott spontán mozdul meg valami és elindul a lelkében a gyónás szentsége felé. Sokszor vannak olyan lelkes résztvevői az ANGYAL-nak, akik azt mondják, hogy nem is feltétlenül a gyónás, hanem a sorban állás volt számukra a legnagyobb lelki élmény. Mert közben szentségimádás van, dicsőítő dalokat éneklünk, tele van a templom fiatalokkal. Ennek az egésznek pedig van egy olyan varázsa, ami tényleg megérinti az emberek lelkét.”

(Forrás: bonumtv.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87506/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Bármit hazudik az ellenzék, a Liget egyre zöldebb

2020.01.24. 09:15
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig …

Debrecen tárt karokkal várja az új természettudományi múzeumot

2020.01.24. 05:15
Egyúttal visszautasítja Karácsony vádaskodását, miszerint tragikus lenne a múzeum odaköltöztetése.

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Varga Ivett lesz a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 13:05
Először fordul elő Budapest történetében, hogy női vezetője lesz a főváros közlekedési vállalatának.

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

2020.01.23. 10:35
Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a …

Hét településen tartanak időközi választást vasárnap

2020.01.23. 08:10
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket …

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

B. Élthes Eszter: nem volt méltó Bessenyeihez a vásárhelyi önkormányzat eljárása

2020.01.22. 15:35
A színészóriás özvegye, B. Élthes Eszter szerint a Rákosi-korszakot idézi, ahogyan a vásárhelyi önkormányzat előzetesen …

10 milliárdos beruházás a hévízi repülőtéren - nemsokára akár Londonba is repülhetünk

2020.01.22. 10:40
Idén több fontos beruházás is elindul a Hévíz-Balaton Airporton. Ezek összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot.

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Ezeket a cikkeket olvastad már?