Blogolj!

Blogstar kávéház

Adósság

A kormányzat mostohagyerekei.

A kormány belátta: túl keveset számolt az oktatásra. Tízmilliárdokkal emelték meg a köznevelési előirányzatot, ki nem fizetett túlórákra, a tankerületek tartozásaira mehet a pénz – elemez a Népszava Online.

„Hozzájárult a kormány a 2019-es költségvetésben szereplő köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás legfeljebb 32 milliárd 556 millió forinttal történő túllépéséhez – szúrta ki a december 10-i Magyar Közlönyben a Napi.hu. A portál emlékeztet: az eredeti összeg 230,3 milliárd forint volt, ez léphető most túl további 32,5 milliárddal. A vonatkozó rendelet azonban nem tér ki arra, mi indokolta a túllépést, illetve mire fordítható ez az összeg. – A kormány ezzel lényegében elismerte, hogy az idei költségvetésben is alultervezte az oktatásra fordítható összegeket – nyilatkozta lapunknak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Totyik Tamás szerint az emeléssel a ki nem fizetett túlórákat, pótlékokat és a tankerületek más adósságait rendezhetik. Felhívta a figyelmet arra, a 2020-as költségvetéssel is gondok lesznek: bár abban a köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatást 251 milliárdra emelték, az idei évi túllépés is alátámasztja, hogy jövőre ez sem lesz elegendő. Megírtuk: a 2020-as költségvetés mostohagyereke az egészségügy mellett továbbra is az oktatás; bár látszólag emelkednek az oktatásra fordított összegek, azok mértéke valójában még az inflációt sem fedezik.”

A kormány belátta: túl keveset számolt az oktatásra

Tízmilliárdokkal emelték meg a köznevelési előirányzatot, ki nem fizetett túlórákra, a tankerületek tartozásaira mehet a pénz. Hozzájárult a kormány a 2019-es költségvetésben szereplő köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás legfeljebb 32 milliárd 556 millió forinttal történő túllépéséhez - szúrta ki a december 10-i Magyar Közlönyben a Napi.hu.

Válasz

Pikó András kommunikációs trükkjei.

Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek – így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira az Origo.hu szerint.

„Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira. A Momentum-közeli exrádiós azt írta saját oldalán, hogy mielőtt kimentek a hírek a Józsefváros Újság nevű kerületi lapban, azokat egyes kormánypárti politikusoknak megküldték egyeztetésre. A nevek között szerepelt Kocsisé is, aki azt írta, nem kellett jóváhagynia az írásokat. 'Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz' – tette hozzá, kiemelve, hogy éppen az a HVG foglalkozott elsőként Pikó írásával, amelyiktől a balliberális politikus cikkeket rendelt a kampányban. Mint ismert, az önkormányzati választást követően lefejezték a helyi médiát, amit jól példáz, hogy Pikó Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével. Ezzel párhuzamosan Gőz Gabriella, Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára a józsefvárosi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett. Az újság első lapszáma botrányos lett. Pikó András neve tizenkilencszer olvasható a húszoldalas újságban; nyolc fényképet helyeztek el róla a kiadványba; és ezenkívül egy nagyinterjú is olvasható a polgármesterrel.”

Kocsis Pikónak: Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni

"Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek" - így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira. Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira.

Megfontolás

Tordai Bence politikai ízléstelenségei.

Karácsony Gergely pártja most már gátlástalanul alkalmazza a Soros-féle migránspárti szervezetek ízléstelen kampányeszközeit is – így a Magyar Hírlap Online.

„A Fidesz szerint a mai koporsós és temetést imitáló akció nemcsak ízléstelen, hazug, hanem jól ismert a Soros-egyetem és a Soros-féle szervezetek magyarországi és külföldi tüntetéseiről is. A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését – szögezték le közleményükben. Előzőleg a Párbeszéd koporsóval tiltakozott a társadalombiztosítási törvény szigorítása ellen a köztársasági elnök hivatala előtt. Tordai Bence, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője arra szólította fel Áder János államfőt, hogy ne írja alá, hanem küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a múlt héten elfogadott jogszabályt, mert az emberéletekbe kerülhet.”

Tordai újabb politikai ízléstelenséget követett el

A Fidesz szerint a mai koporsós és temetést imitáló akció nemcsak ízléstelen, hazug, hanem jól ismert a Soros-egyetem és a Soros-féle szervezetek magyarországi és külföldi tüntetéseiről is. A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését - szögezték le közleményükben.

Tábor

A migránsok özönlése.

Szünet nélkül jönnek a migránsok a magyar határ felé. Egyre nagyobb a nyomás a déli határon, a hétvégén csaknem 400 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a katonák és a rendőrök, a határ vajdasági oldalára pedig százak érkeznek – írja a Hirado.hu.

„Letáboroznak és arra várnak, hogy mikor induljanak el Magyarország felé. Egyre több migráns követeli ismét azt, hogy nyissák meg a határt, azt mondják, ők Németországba akarnak menni. A határhoz közeli magyar településeken élők is érzik a megnövekedett forgalmat, azt mondják, ismét feltűntek a migránsok az üresen álló házakban – hangzott el az M1 Híradójában. Pokrócon, hálózsákban és kartonpapíron alszanak a migránsok Belgrádban, a hidak alatt, sokan tüzet is raknak. Pedig nem messze onnan van egy befogadóközpont, ahol ételt és teljes ellátást is kapnak a bevándorlók, de sokan nem veszik igénybe, inkább meghúzzák magukat.”

Szünet nélkül jönnek a migránsok a magyar határ felé

Egyre nagyobb a nyomás a déli határon, a hétvégén csaknem 400 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a katonák és a rendőrök, a határ vajdasági oldalára pedig százak érkeznek. A bihácsi Bira befogadóállomás 2019. december 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Letáboroznak és arra várnak, hogy mikor induljanak el Magyarország felé.

Példa

Horváth Tamás édes jótékonysága.

Sütit árult Horváth Tamás: a Blikk Online cikkéből kiderül, kinek ajánlotta fel a bevételt.

„Finom falatokat árult Horváth Tamás (27)! A Sztárban sztár leszek! ítésze a fővárosi Szent István-bazilikánál állt a pult mögé, hogy Rúzsa Magdi (34) oldalán kínálja az arra sétálóknak a bejglit és a zserbót. A bevételt az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozására fordítják. – Fontos, hogy a fiataloknak követendő példát mutassak, és ami nem közhely: segíteni, adni mindig jó érzés – árulta el Tomi.”

Sütit árult Horváth Tamás: nekik ajánlotta fel a bevételt

Budapest - Finom falatokat árult Horváth Tamás (27)! A Sztárban sztár leszek! ítésze a fővárosi Szent István-bazilikánál állt a pult mögé, hogy Rúzsa Magdi (34) oldalán kínálja az arra sétálóknak a bejglit és a zserbót. A bevételt az első Autista Mintaház - Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozására fordítják.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87563/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?