Blogolj!

Blogstar kávéház

Adósság

A kormányzat mostohagyerekei.

A kormány belátta: túl keveset számolt az oktatásra. Tízmilliárdokkal emelték meg a köznevelési előirányzatot, ki nem fizetett túlórákra, a tankerületek tartozásaira mehet a pénz – elemez a Népszava Online.

„Hozzájárult a kormány a 2019-es költségvetésben szereplő köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás legfeljebb 32 milliárd 556 millió forinttal történő túllépéséhez – szúrta ki a december 10-i Magyar Közlönyben a Napi.hu. A portál emlékeztet: az eredeti összeg 230,3 milliárd forint volt, ez léphető most túl további 32,5 milliárddal. A vonatkozó rendelet azonban nem tér ki arra, mi indokolta a túllépést, illetve mire fordítható ez az összeg. – A kormány ezzel lényegében elismerte, hogy az idei költségvetésben is alultervezte az oktatásra fordítható összegeket – nyilatkozta lapunknak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Totyik Tamás szerint az emeléssel a ki nem fizetett túlórákat, pótlékokat és a tankerületek más adósságait rendezhetik. Felhívta a figyelmet arra, a 2020-as költségvetéssel is gondok lesznek: bár abban a köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatást 251 milliárdra emelték, az idei évi túllépés is alátámasztja, hogy jövőre ez sem lesz elegendő. Megírtuk: a 2020-as költségvetés mostohagyereke az egészségügy mellett továbbra is az oktatás; bár látszólag emelkednek az oktatásra fordított összegek, azok mértéke valójában még az inflációt sem fedezik.”

A kormány belátta: túl keveset számolt az oktatásra

Tízmilliárdokkal emelték meg a köznevelési előirányzatot, ki nem fizetett túlórákra, a tankerületek tartozásaira mehet a pénz. Hozzájárult a kormány a 2019-es költségvetésben szereplő köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás legfeljebb 32 milliárd 556 millió forinttal történő túllépéséhez - szúrta ki a december 10-i Magyar Közlönyben a Napi.hu.

Válasz

Pikó András kommunikációs trükkjei.

Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek – így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira az Origo.hu szerint.

„Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira. A Momentum-közeli exrádiós azt írta saját oldalán, hogy mielőtt kimentek a hírek a Józsefváros Újság nevű kerületi lapban, azokat egyes kormánypárti politikusoknak megküldték egyeztetésre. A nevek között szerepelt Kocsisé is, aki azt írta, nem kellett jóváhagynia az írásokat. 'Észrevételt tehettem a velem kapcsolatos írásokhoz' – tette hozzá, kiemelve, hogy éppen az a HVG foglalkozott elsőként Pikó írásával, amelyiktől a balliberális politikus cikkeket rendelt a kampányban. Mint ismert, az önkormányzati választást követően lefejezték a helyi médiát, amit jól példáz, hogy Pikó Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg a kerületi lap vezetésével. Ezzel párhuzamosan Gőz Gabriella, Gyurcsány Ferenc volt sajtótitkára a józsefvárosi médiacéget is felügyelő cég igazgatói tagja lett. Az újság első lapszáma botrányos lett. Pikó András neve tizenkilencszer olvasható a húszoldalas újságban; nyolc fényképet helyeztek el róla a kiadványba; és ezenkívül egy nagyinterjú is olvasható a polgármesterrel.”

Kocsis Pikónak: Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni

"Kommunikációs trükkökkel nem lehet egy kerületet vezetni, mondtam már. Tessenek elkezdeni inkább végre dolgozni, és tessenek visszaadni a 900 alacsony jövedelmű dolgozónak az egyhavi bérét, amit elvettek" - így reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András vádjaira. Facebook-posztban válaszolt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Pikó András józsefvárosi polgármester állításaira.

Megfontolás

Tordai Bence politikai ízléstelenségei.

Karácsony Gergely pártja most már gátlástalanul alkalmazza a Soros-féle migránspárti szervezetek ízléstelen kampányeszközeit is – így a Magyar Hírlap Online.

„A Fidesz szerint a mai koporsós és temetést imitáló akció nemcsak ízléstelen, hazug, hanem jól ismert a Soros-egyetem és a Soros-féle szervezetek magyarországi és külföldi tüntetéseiről is. A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését – szögezték le közleményükben. Előzőleg a Párbeszéd koporsóval tiltakozott a társadalombiztosítási törvény szigorítása ellen a köztársasági elnök hivatala előtt. Tordai Bence, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője arra szólította fel Áder János államfőt, hogy ne írja alá, hanem küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek a múlt héten elfogadott jogszabályt, mert az emberéletekbe kerülhet.”

Tordai újabb politikai ízléstelenséget követett el

A Fidesz szerint a mai koporsós és temetést imitáló akció nemcsak ízléstelen, hazug, hanem jól ismert a Soros-egyetem és a Soros-féle szervezetek magyarországi és külföldi tüntetéseiről is. A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését - szögezték le közleményükben.

Tábor

A migránsok özönlése.

Szünet nélkül jönnek a migránsok a magyar határ felé. Egyre nagyobb a nyomás a déli határon, a hétvégén csaknem 400 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a katonák és a rendőrök, a határ vajdasági oldalára pedig százak érkeznek – írja a Hirado.hu.

„Letáboroznak és arra várnak, hogy mikor induljanak el Magyarország felé. Egyre több migráns követeli ismét azt, hogy nyissák meg a határt, azt mondják, ők Németországba akarnak menni. A határhoz közeli magyar településeken élők is érzik a megnövekedett forgalmat, azt mondják, ismét feltűntek a migránsok az üresen álló házakban – hangzott el az M1 Híradójában. Pokrócon, hálózsákban és kartonpapíron alszanak a migránsok Belgrádban, a hidak alatt, sokan tüzet is raknak. Pedig nem messze onnan van egy befogadóközpont, ahol ételt és teljes ellátást is kapnak a bevándorlók, de sokan nem veszik igénybe, inkább meghúzzák magukat.”

Szünet nélkül jönnek a migránsok a magyar határ felé

Egyre nagyobb a nyomás a déli határon, a hétvégén csaknem 400 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a katonák és a rendőrök, a határ vajdasági oldalára pedig százak érkeznek. A bihácsi Bira befogadóállomás 2019. december 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Letáboroznak és arra várnak, hogy mikor induljanak el Magyarország felé.

Példa

Horváth Tamás édes jótékonysága.

Sütit árult Horváth Tamás: a Blikk Online cikkéből kiderül, kinek ajánlotta fel a bevételt.

„Finom falatokat árult Horváth Tamás (27)! A Sztárban sztár leszek! ítésze a fővárosi Szent István-bazilikánál állt a pult mögé, hogy Rúzsa Magdi (34) oldalán kínálja az arra sétálóknak a bejglit és a zserbót. A bevételt az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozására fordítják. – Fontos, hogy a fiataloknak követendő példát mutassak, és ami nem közhely: segíteni, adni mindig jó érzés – árulta el Tomi.”

Sütit árult Horváth Tamás: nekik ajánlotta fel a bevételt

Budapest - Finom falatokat árult Horváth Tamás (27)! A Sztárban sztár leszek! ítésze a fővárosi Szent István-bazilikánál állt a pult mögé, hogy Rúzsa Magdi (34) oldalán kínálja az arra sétálóknak a bejglit és a zserbót. A bevételt az első Autista Mintaház - Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozására fordítják.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87563/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Ezeket a cikkeket olvastad már?