Blogolj!

Blogstar kávéház

Keret

A rabszolgatörvény berobbanása.

Működésbe lépett a rabszolgatörvény. Egy évről három évre emeli a munkaidőkeretet január 1-től a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. – jelentette be a több mint 1200 dolgozót foglalkoztató vállalat a Népszava Online cikke szerint.

„A hároméves munkaidőkeretre a szakszervezetek által csak 'rabszolgatörvénynek' titulált, hatalmas tiltakozást kiváltó, tavaly év végi módosítás ad lehetőséget, a pécsi székhelyű vállalatnál mégis a helyi szakszervezet támogatásával hozták meg a fenti döntést. Futács Miklós, a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi tagszervezetének titkára az MTI-nek küldött közleményében azt írta: számukra a munkahelyek hosszú távú stabilitásának biztosítása a legfontosabb, a három éves munkaidőkeret pedig jelentős számú munkahely megtartását teszi lehetővé. A Hauni az első az országban, amely él az új szabályozás adta lehetőséggel, a háttérben pedig a gyártás átszervezése áll. A cég gazdasági éve kedvezőtlenül alakult, a dohányipari gépek iránti keresletcsökkenés miatt ezért termékportfóliójának átalakítására kényszerült. Az egyedi gépgyártás területén keresik a lehetőséget, és logisztikai gépek, például palettázók, csomagolók gyártását fejlesztik.”

Működésbe lépett a rabszolgatörvény

Egy évről három évre emeli a munkaidőkeretet január 1-től a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. - jelentette be a több mint 1200 dolgozót foglalkoztató vállalat. A három éves munkaidőkeretre a szakszervezetek által csak „rabszolgatörvénynek" titulált, hatalmas tiltakozást kiváltó, tavaly év végi módosítás ad lehetőséget, a pécsi székhelyű vállalatnál mégis a helyi szakszervezet támogatásával hozták meg a fenti döntést.

Reakció

Pikó András celebkedő zavarodottsága.

Pikó még semmilyen érdemi intézkedést nem hozott, de lépten-nyomon nyilatkozgat mindenhol. Ráadásul úgy vádolta cenzúrával a Fideszt, hogy közben az új józsefvárosi újság tele volt az ő képeivel – mutatja be az Origo.hu.

„A Momentum-közeli politikus azzal vádolta meg a Józsefváros Újság korábbi szerkesztőit, hogy mielőtt megjelent volna egy-egy anyag, azokat megküldték 'jóváhagyásra” bizonyos kormánypárti politikusoknak. A keddi sajtóeseményt egyébként azért verbuválta össze, hogy bizonyítékokat mutasson be, de egyetlenegyet sem sikerült. 'Nagyon furcsa, hogy van egy megválasztott balliberális polgármester, mint Pikó András, akitől még egy érdemi intézkedést vagy tervet nem láttunk, de még az ipari kamerának is nyilatkozik. Összekeveri a celebséget a városvezetéssel' – reagált a józsefvárosi Fidesz közösségi oldalán Pikó állításaira.”

Pikó András még semmit nem csinált, de összevissza nyilatkozik

Foglalkozzon inkább a kerület ügyeivel - erre szólította fel a celebséget a városvezetéssel összekeverő Pikó Andrást a Fidesz józsefvárosi szervezete. Pikó még semmilyen érdemi intézkedést nem hozott, de lépten-nyomon nyilatkozgat mindenhol. Ráadásul úgy vádolta cenzúrával a Fideszt, hogy közben az új józsefvárosi újság tele volt az ő képeivel.

Szabály

Koncz Zsuzsa elfajzott függetlensége.

„Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok” – Koncz Zsuzsa egy friss „bölcsességét” a Magyar Hírlap Online boncolgatja.

„– Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok. Ezt a bölcsességet Koncz Zsuzsa mondta Veiszer Alindának a Belvárosi Színházban, ahol a két, szinte már bántóan független nő összeült némi keserédes csevegésre. Magam is jobban élvezem a d-moll toccata és fúgát, mint egy költségvetési vitát, valamint jobban szeretem enni a rakott krumplit, mint hámozni a hozzávalót. Koncz amúgy az utóbbi években igen aktív közéleti nyilatkozó, akinek megszólalásait áthatja a bú, a bánat. Nemrégiben például egyenesen így vélekedett a hazájáról: 'A magyar egy elfajzott nyelv és elfajzott nép.' Zsuzsa mindent tud, kivéve talán a jogszabályokat. Nyilván ezért lehet, hogy amikor 2006-ban válogatás nélkül ütötték, verték, kardlapozták, lőtték a tüntetőket, éppen nem volt nyilatkozós kedvében. Végül egy szolgálati közlemény: a művésznő egész évben koncertezett, és már a jövő márciusi fellépésére is lehet jegyet venni. Ebben a vacak országban, ahol a jogszabályokat nem Bródy írja.”

Dal az elnyomásról

„Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok." Ezt a bölcsességet Koncz Zsuzsa mondta Veiszer Alindának a Belvárosi Színházban, ahol a két, szinte már bántóan független nő összeült némi keserédes csevegésre. Magam is jobban élvezem a d-moll toccata és fúgát, mint egy költségvetési vitát, valamint jobban szeretem enni a rakott krumplit, mint hámozni a hozzávalót.

Színpad

A Párbeszéd vicctüntikéje.

A Párbeszéd felhívására civilek demonstráltak a parlamenti képviselők jogait szerintük csorbító jogszabályok ellen kedden Budapesten – írja a Hirado.hu.

„A meghívóban az szerepelt, hogy a tüntetésen a Párbeszéd képviseletében felszólal Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő, ám ők a demonstráció meghirdetett ideje alatt nem álltak színpadra. Az ellenzéki párt erről közleményben azt írta, hogy a parlamenti napirend miatt maradtak el a felszólalások. A demonstráció több tucatnyi résztvevője közül többen európai uniós, nemzeti színű és Párbeszéd-zászlókat lobogtattak.”

A képviselői jogok csorbítása ellen tüntettek Budapesten

A Párbeszéd felhívására civilek demonstráltak a parlamenti képviselők jogait szerintük csorbító jogszabályok ellen kedden Budapesten. A 60 perc a szabadságról címmel a Kossuth térre meghirdetett tüntetésen színészek, képzőművészek, klímaaktivisták, diákok követelték a demokratikus normák tiszteletben tartását. Többen úgy vélekedtek, hogy az országgyűlési képviselők jogait korlátozó jogszabályok nyomán diktatúrává vált Magyarország.

Cukiság

Radics Gigi intim ajándéka.

Radics Gigi a karácsony közeledtével egy meglepő dolgot árult el magáról és egy igazán közeli barátjáról a Blikk Online-on.

„Ebből tett közé a Life Tv egy kis ízelítőt Radics Gigivel, aki elárulta, hogy minden évben ugyanazt a személyes, már-már intim ajándékot veszik egymásnak a legjobb barátjával. 'A legjobb barátommal mindig gatyácskát, bugyicskát szoktunk venni egymásnak, mert év közben mindig valahogy elfogy. Én se találom, ő se. Ez olyan ciki-cuki ajándék' – árulta el nevetve Gigi.”

Radics Gigi minden évben intim ajándékkal lepi meg a legjobb barátját - videó

Különleges karácsonyi műsorral készül a Life Tv az ünnepekre, a különleges ünnepi műsorukba, a Varázslatos Life Karácsonyba négy hírességet hívtak meg, hogy megosszák a szokásaikat. Így Radics Gigi, Tóth Andi, Vastag Csaba és Talán Attila vállalta el, hogy teljesen őszintén mesélnek eddig sosem halott karácsonyi történeteikről, miközben együtt sütnek-főznek majd - számolt be a Ripost oldala.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87610/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?