Blogolj!

Blogstar kávéház

Keret

A rabszolgatörvény berobbanása.

Működésbe lépett a rabszolgatörvény. Egy évről három évre emeli a munkaidőkeretet január 1-től a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. – jelentette be a több mint 1200 dolgozót foglalkoztató vállalat a Népszava Online cikke szerint.

„A hároméves munkaidőkeretre a szakszervezetek által csak 'rabszolgatörvénynek' titulált, hatalmas tiltakozást kiváltó, tavaly év végi módosítás ad lehetőséget, a pécsi székhelyű vállalatnál mégis a helyi szakszervezet támogatásával hozták meg a fenti döntést. Futács Miklós, a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi tagszervezetének titkára az MTI-nek küldött közleményében azt írta: számukra a munkahelyek hosszú távú stabilitásának biztosítása a legfontosabb, a három éves munkaidőkeret pedig jelentős számú munkahely megtartását teszi lehetővé. A Hauni az első az országban, amely él az új szabályozás adta lehetőséggel, a háttérben pedig a gyártás átszervezése áll. A cég gazdasági éve kedvezőtlenül alakult, a dohányipari gépek iránti keresletcsökkenés miatt ezért termékportfóliójának átalakítására kényszerült. Az egyedi gépgyártás területén keresik a lehetőséget, és logisztikai gépek, például palettázók, csomagolók gyártását fejlesztik.”

Működésbe lépett a rabszolgatörvény

Egy évről három évre emeli a munkaidőkeretet január 1-től a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. - jelentette be a több mint 1200 dolgozót foglalkoztató vállalat. A három éves munkaidőkeretre a szakszervezetek által csak „rabszolgatörvénynek" titulált, hatalmas tiltakozást kiváltó, tavaly év végi módosítás ad lehetőséget, a pécsi székhelyű vállalatnál mégis a helyi szakszervezet támogatásával hozták meg a fenti döntést.

Reakció

Pikó András celebkedő zavarodottsága.

Pikó még semmilyen érdemi intézkedést nem hozott, de lépten-nyomon nyilatkozgat mindenhol. Ráadásul úgy vádolta cenzúrával a Fideszt, hogy közben az új józsefvárosi újság tele volt az ő képeivel – mutatja be az Origo.hu.

„A Momentum-közeli politikus azzal vádolta meg a Józsefváros Újság korábbi szerkesztőit, hogy mielőtt megjelent volna egy-egy anyag, azokat megküldték 'jóváhagyásra” bizonyos kormánypárti politikusoknak. A keddi sajtóeseményt egyébként azért verbuválta össze, hogy bizonyítékokat mutasson be, de egyetlenegyet sem sikerült. 'Nagyon furcsa, hogy van egy megválasztott balliberális polgármester, mint Pikó András, akitől még egy érdemi intézkedést vagy tervet nem láttunk, de még az ipari kamerának is nyilatkozik. Összekeveri a celebséget a városvezetéssel' – reagált a józsefvárosi Fidesz közösségi oldalán Pikó állításaira.”

Pikó András még semmit nem csinált, de összevissza nyilatkozik

Foglalkozzon inkább a kerület ügyeivel - erre szólította fel a celebséget a városvezetéssel összekeverő Pikó Andrást a Fidesz józsefvárosi szervezete. Pikó még semmilyen érdemi intézkedést nem hozott, de lépten-nyomon nyilatkozgat mindenhol. Ráadásul úgy vádolta cenzúrával a Fideszt, hogy közben az új józsefvárosi újság tele volt az ő képeivel.

Szabály

Koncz Zsuzsa elfajzott függetlensége.

„Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok” – Koncz Zsuzsa egy friss „bölcsességét” a Magyar Hírlap Online boncolgatja.

„– Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok. Ezt a bölcsességet Koncz Zsuzsa mondta Veiszer Alindának a Belvárosi Színházban, ahol a két, szinte már bántóan független nő összeült némi keserédes csevegésre. Magam is jobban élvezem a d-moll toccata és fúgát, mint egy költségvetési vitát, valamint jobban szeretem enni a rakott krumplit, mint hámozni a hozzávalót. Koncz amúgy az utóbbi években igen aktív közéleti nyilatkozó, akinek megszólalásait áthatja a bú, a bánat. Nemrégiben például egyenesen így vélekedett a hazájáról: 'A magyar egy elfajzott nyelv és elfajzott nép.' Zsuzsa mindent tud, kivéve talán a jogszabályokat. Nyilván ezért lehet, hogy amikor 2006-ban válogatás nélkül ütötték, verték, kardlapozták, lőtték a tüntetőket, éppen nem volt nyilatkozós kedvében. Végül egy szolgálati közlemény: a művésznő egész évben koncertezett, és már a jövő márciusi fellépésére is lehet jegyet venni. Ebben a vacak országban, ahol a jogszabályokat nem Bródy írja.”

Dal az elnyomásról

„Nekem Bródy János dalai és szövegei sokkal többet mondanak, mint a magyar jogszabályok." Ezt a bölcsességet Koncz Zsuzsa mondta Veiszer Alindának a Belvárosi Színházban, ahol a két, szinte már bántóan független nő összeült némi keserédes csevegésre. Magam is jobban élvezem a d-moll toccata és fúgát, mint egy költségvetési vitát, valamint jobban szeretem enni a rakott krumplit, mint hámozni a hozzávalót.

Színpad

A Párbeszéd vicctüntikéje.

A Párbeszéd felhívására civilek demonstráltak a parlamenti képviselők jogait szerintük csorbító jogszabályok ellen kedden Budapesten – írja a Hirado.hu.

„A meghívóban az szerepelt, hogy a tüntetésen a Párbeszéd képviseletében felszólal Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő, ám ők a demonstráció meghirdetett ideje alatt nem álltak színpadra. Az ellenzéki párt erről közleményben azt írta, hogy a parlamenti napirend miatt maradtak el a felszólalások. A demonstráció több tucatnyi résztvevője közül többen európai uniós, nemzeti színű és Párbeszéd-zászlókat lobogtattak.”

A képviselői jogok csorbítása ellen tüntettek Budapesten

A Párbeszéd felhívására civilek demonstráltak a parlamenti képviselők jogait szerintük csorbító jogszabályok ellen kedden Budapesten. A 60 perc a szabadságról címmel a Kossuth térre meghirdetett tüntetésen színészek, képzőművészek, klímaaktivisták, diákok követelték a demokratikus normák tiszteletben tartását. Többen úgy vélekedtek, hogy az országgyűlési képviselők jogait korlátozó jogszabályok nyomán diktatúrává vált Magyarország.

Cukiság

Radics Gigi intim ajándéka.

Radics Gigi a karácsony közeledtével egy meglepő dolgot árult el magáról és egy igazán közeli barátjáról a Blikk Online-on.

„Ebből tett közé a Life Tv egy kis ízelítőt Radics Gigivel, aki elárulta, hogy minden évben ugyanazt a személyes, már-már intim ajándékot veszik egymásnak a legjobb barátjával. 'A legjobb barátommal mindig gatyácskát, bugyicskát szoktunk venni egymásnak, mert év közben mindig valahogy elfogy. Én se találom, ő se. Ez olyan ciki-cuki ajándék' – árulta el nevetve Gigi.”

Radics Gigi minden évben intim ajándékkal lepi meg a legjobb barátját - videó

Különleges karácsonyi műsorral készül a Life Tv az ünnepekre, a különleges ünnepi műsorukba, a Varázslatos Life Karácsonyba négy hírességet hívtak meg, hogy megosszák a szokásaikat. Így Radics Gigi, Tóth Andi, Vastag Csaba és Talán Attila vállalta el, hogy teljesen őszintén mesélnek eddig sosem halott karácsonyi történeteikről, miközben együtt sütnek-főznek majd - számolt be a Ripost oldala.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87610/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.30. 21:55
Magyarország vakcinaéhsége, a távoktatás hangos követelése, Niedermüller Péter kínos menekülése, az amerikai bevándorláspolitika fordulatai és Palvin Barbara vágyakozása online lapszemlénkben.

Már hétfőtől járnak az M3-as metrót pótló járatok

2020.10.30. 16:50
Már hétfőtől, november 2-ától több olyan közösségi közlekedési járattal lehet utazni Budapesten, amelyet az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt az érintett …

Blogstar kávéház

2020.10.30. 04:20
A jogállamisági mechanizmus lopakodása, az erőszak philadelphiai tombolása, Gyurcsány Ferenc titokzatos hallgatása, Dobrev Klára politikai blöffje és Ebergényi Réka gólyahíre pénteki online lapszemlénkben.

Hétfőtől szigorodnak a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok

2020.10.29. 11:40
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját és közölték a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb intézkedéseket.

Rétvári Bence koronavírusos

2020.10.29. 10:05
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának koronavírus-tesztje pozitív lett.

2194 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.29. 09:00
Ezzel 68 127 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?