Blogolj!

Látássérültekkel ünnepelt Erdő Péter

Évtizedek óta hagyomány, hogy karácsony előtt összegyűlnek a látássérültek egy közös szentmisére, ünnepi várakozásra. Idén a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona látás- és mozgássérült lakói pásztorjátékkal fogadták Erdő Péter bíborost.

"Sokszor emberi sorsunk, akár valamilyen sérülésünk, fogyatékosságunk vagy életünk valamilyen különleges nehézsége lesújt vagy nyomaszt minket. Mégis, a helyzetünk lehet Isten különleges kegyelmének forrása is. Minden emberi várakozás ellenére új értékeket, új képességeket szabadíthat fel bennünk, ha nagylelkűen vállaljuk Isten akaratát. Az ő üdvözítő tervében életünk, imádságunk, körülményeink folytán is olyan jelentős szerepet kaphatunk, amire magunktól gondolni sem tudnánk." - mondta szentbeszédében Erdő Péter azon a szentmisén, melyet az otthon lakóinak tartott a karácsonyi ünnep keretében.

Az otthon lakói a hetvenes évek végén tartották első közös szentmiséjüket, azóta minden hónapban közösen ünnepelnek, Karácsonykor pedig Erdő Pétert várják köreikbe, aki szívesen megy hozzájuk.

A Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája gyermekei és felnőtt lakóinak karácsonyi műsorában énekkel, szavalattal hozták el a karácsonyi hangulatot a Felsővízivárosi Szent Anna-plébániatemplomba.

Forrás: Magyar Kurír

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87759/pics/lead_800x600.jpg
Erdő Péter,karácsony
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Karácsony Gergelynek be kellene tartania a törvényeket!

2020.04.25. 15:45
Karácsony Gergely főpolgármesternek be kellene tartania a törvényeket, mert emberéletek függenek az intézkedéseitől - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Budapesten a …

Erdő Péter nyitotta meg a Boldog Özséb emlékévet

2020.01.20. 12:50
Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos rend alapítójára, Boldog Özsébre emlékezik a rend, a szerzetes halálának 750. évfordulóján. Ez alkalomból az idei évet Boldog …

Közösen adott hálát Erdő Péter és Veres András püspökké szentelésük huszadik évfordulóján

2020.01.07. 06:15
Erdő Péter kezdeményezésére a két főpásztor az évforduló alkalmából hálaadó szentmisét …

Csapadékos idővel érkezik a karácsony

2019.12.22. 13:45
A jövő héten sem árt felkészülni az időjárás szeszélyeire és előkészíteni az esernyőket, néhol pedig még az is előfordulhat, hogy hózáporral érkezik a karácsony.

Mintegy 3500 tonna szaloncukor fogyhat az idén

2019.12.20. 11:00
Mintegy 3500 tonna fogyhat az idén az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, a forgalom értéke pedig 6,5 milliárd forint lehet.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Pár napig még le lehet adni a cipősdoboz-adományokat

2019.12.08. 08:15
Egészen pontosan keddig várja a karácsonyi ajándékokkal teli cipősdobozokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Cserkészszövetség.

Terrorveszély – megerősítik a hazai karácsonyi vásárok védelmét

2018.12.13. 05:50
Egész Európában fokozódott a terrorveszély, a TEK és a rendőrség kiemelten vigyáz a magyarok biztonságára.

Szerb és román határ: hosszabb várakozás várható az ünnepek idején

2017.12.14. 14:00
Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán, egészen január közepéig.

Erdő Péter és Vásáry Tamás vehette át a Szent István Rend díjat

2017.08.20. 18:55
Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíborosnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat vasárnap, a Sándor-palotában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?