Blogolj!

Blogstar kávéház

Karel Gott temetése, egy hétköznapi hős nem mindennapi tette, nyugat-balkáni összefogás, a magyar szépség tündöklése és egy vérbeli katonai akció sikeressége vasárnapi lapszemlénkben.

Hétköznapi hős

Kilépett a nyilvánosság elé

Még novemberben történt a meglepő, de annál hősiesebb eset, amikor egy férfi egy narválszarvval ment neki a londoni késes támadónak. A megmentő most egy hosszabb interjúban elmesélte, mi is történt.

"Mindkét kezében kés volt, és amikor észrevett engem kezemben a narválagyarral, a derekára mutatott, jelezvén, hogy robbanóöv van rajta. Ekkor a mellettem lévő férfi nekidobta a széket. Erre ő a feje fölé emelte a késeket, és elkezdett rohanni a férfi felé" - mondta.

Kiabálást hallott, nem volt más a környéken, levett a falról egy narválszarvat

Kilépett a nyilvánosság elé szombaton az a férfi, aki egy narválszarvat ragadva vette fel a küzdelmet a londoni késes támadóval a november 29-i terrortámadásban. Az igazságügyi minisztériumi köztisztviselő Darryn Frost a Press Association brit belföldi hírügynökségnek nyilatkozott és számolt be részletesen a történtekről. (A terrorista lefegyverzésében a lengyel szakácsnak tulajdonították a hőstettet.)

Búcsú

Egy egész nemzedék kedvence

Karel Gott, a csehek legnagyobb énekes sztárja még októberben hunyt el, de temetése csak most történt meg Prágában.

Karel Gott sírja a temető egyik csücskében található, a fekete gránitból készült síremléket az énekes képe és aláírása díszíti. A sírhelytől nincs messze az énekes egykori lakóháza, ahol az 1980-as évek óta élt.

Eltemették Karel Gottot

A "Lady Carneval" októberben elhunyt énekesét már korábban elbúcsúztatták, de a temetésére csak most került sor.

Belépés

Összefogás, csatlakozás

A nyugat-balkáni országok összefognak annak érdekében, hogy az Európai Unióhoz csatlakozhassanak.

A hat nyugat-balkáni ország az uniós csatlakozás különböző szakaszánál tart. Montenegró és Szerbia már megkezdték a csatlakozási tárgyalásokat, Albánia és Észak-Macedónia meg szeretné kezdeni a néhány EU-tagállam, közöttük Franciaország által októberben meggátolt folyamatot.

A szorosabb együttműködés konkrét lépéseiről tárgyaltak a nyugat-balkáni vezetők

Az Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében regionális együttműködésük szorosabbra fűzésének módjairól tárgyaltak szombaton Tiranában a nyugat-balkáni országok vezetői. Az úgynevezett „Kis-Schengen" kezdeményezés keretében az elmúlt három hónapban ez volt a harmadik találkozó. Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedóniai kormányfő, valamint Aleksandar Vucic szerb és Milo Djukanovic montenegrói elnök azért ült össze, hogy megvitassa egy regionális szabadpiaci övezet létrehozását a gazdasági növekedés gyorsítása és a külföldi beruházások érdekében.

Szépség

A csúcson

A Magyarok Világszépe, azaz Mikó Fanni igen erős mezőnyben még a Miss Intercontinental 2019 címet is bezsebelte.

Több mint 70 versenyző közül a magyar szépségkirálynő, a 22 éves Mikó Fanni nyerte a Miss Intercontinental idei versenyét, amelyet az egyiptomi Sharm El Sheikben tartottak.

A magyarok világszépe, Mikó Fanni lett az idei Miss Intercontinental

A Magyarok Világszépe cím tulajdonosa, Mikó Fanni elnyerte a Miss Intercontinental 2019 címet is. Több mint 70 versenyző közül a magyar szépségkirálynő, a 22 éves Mikó Fanni nyerte a Miss Intercontinental idei versenyét, amelyet az egyiptomi Sharm El Sheikben tartottak. Fannit egy dél-afrikai, egy thaiföldi, egy amerikai és egy perui lány követte, ők alkották a végső mezőnyt, a legszebb ötöt.

Kiiktatás

Sikeres semlegesítés

Harminchárom terroristával végeztek francia katonák Maliban.

A művelet során a francia katonák kiszabadítottak két mali csendőrt, akiket a dzsihadisták túszul ejtettek, és egy foglyot ejtettek - tette hozzá a francia államfő az elefántcsontparti francia közösség előtt mondott beszédében.

33 terroristát iktattak ki francia katonák Maliban - 444

A 444 stabil működését csak a rendszeres támogatásotok tudja biztosítani. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek. A francia katonák harminchárom terroristát semlegesítettek szombat reggel Maliban, Mopti térségében - közölte Abidjanban Emmanuel Macron francia elnök.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87811/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?