Blogolj!

Blogstar kávéház

Karel Gott temetése, egy hétköznapi hős nem mindennapi tette, nyugat-balkáni összefogás, a magyar szépség tündöklése és egy vérbeli katonai akció sikeressége vasárnapi lapszemlénkben.

Hétköznapi hős

Kilépett a nyilvánosság elé

Még novemberben történt a meglepő, de annál hősiesebb eset, amikor egy férfi egy narválszarvval ment neki a londoni késes támadónak. A megmentő most egy hosszabb interjúban elmesélte, mi is történt.

"Mindkét kezében kés volt, és amikor észrevett engem kezemben a narválagyarral, a derekára mutatott, jelezvén, hogy robbanóöv van rajta. Ekkor a mellettem lévő férfi nekidobta a széket. Erre ő a feje fölé emelte a késeket, és elkezdett rohanni a férfi felé" - mondta.

Kiabálást hallott, nem volt más a környéken, levett a falról egy narválszarvat

Kilépett a nyilvánosság elé szombaton az a férfi, aki egy narválszarvat ragadva vette fel a küzdelmet a londoni késes támadóval a november 29-i terrortámadásban. Az igazságügyi minisztériumi köztisztviselő Darryn Frost a Press Association brit belföldi hírügynökségnek nyilatkozott és számolt be részletesen a történtekről. (A terrorista lefegyverzésében a lengyel szakácsnak tulajdonították a hőstettet.)

Búcsú

Egy egész nemzedék kedvence

Karel Gott, a csehek legnagyobb énekes sztárja még októberben hunyt el, de temetése csak most történt meg Prágában.

Karel Gott sírja a temető egyik csücskében található, a fekete gránitból készült síremléket az énekes képe és aláírása díszíti. A sírhelytől nincs messze az énekes egykori lakóháza, ahol az 1980-as évek óta élt.

Eltemették Karel Gottot

A "Lady Carneval" októberben elhunyt énekesét már korábban elbúcsúztatták, de a temetésére csak most került sor.

Belépés

Összefogás, csatlakozás

A nyugat-balkáni országok összefognak annak érdekében, hogy az Európai Unióhoz csatlakozhassanak.

A hat nyugat-balkáni ország az uniós csatlakozás különböző szakaszánál tart. Montenegró és Szerbia már megkezdték a csatlakozási tárgyalásokat, Albánia és Észak-Macedónia meg szeretné kezdeni a néhány EU-tagállam, közöttük Franciaország által októberben meggátolt folyamatot.

A szorosabb együttműködés konkrét lépéseiről tárgyaltak a nyugat-balkáni vezetők

Az Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében regionális együttműködésük szorosabbra fűzésének módjairól tárgyaltak szombaton Tiranában a nyugat-balkáni országok vezetői. Az úgynevezett „Kis-Schengen" kezdeményezés keretében az elmúlt három hónapban ez volt a harmadik találkozó. Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedóniai kormányfő, valamint Aleksandar Vucic szerb és Milo Djukanovic montenegrói elnök azért ült össze, hogy megvitassa egy regionális szabadpiaci övezet létrehozását a gazdasági növekedés gyorsítása és a külföldi beruházások érdekében.

Szépség

A csúcson

A Magyarok Világszépe, azaz Mikó Fanni igen erős mezőnyben még a Miss Intercontinental 2019 címet is bezsebelte.

Több mint 70 versenyző közül a magyar szépségkirálynő, a 22 éves Mikó Fanni nyerte a Miss Intercontinental idei versenyét, amelyet az egyiptomi Sharm El Sheikben tartottak.

A magyarok világszépe, Mikó Fanni lett az idei Miss Intercontinental

A Magyarok Világszépe cím tulajdonosa, Mikó Fanni elnyerte a Miss Intercontinental 2019 címet is. Több mint 70 versenyző közül a magyar szépségkirálynő, a 22 éves Mikó Fanni nyerte a Miss Intercontinental idei versenyét, amelyet az egyiptomi Sharm El Sheikben tartottak. Fannit egy dél-afrikai, egy thaiföldi, egy amerikai és egy perui lány követte, ők alkották a végső mezőnyt, a legszebb ötöt.

Kiiktatás

Sikeres semlegesítés

Harminchárom terroristával végeztek francia katonák Maliban.

A művelet során a francia katonák kiszabadítottak két mali csendőrt, akiket a dzsihadisták túszul ejtettek, és egy foglyot ejtettek - tette hozzá a francia államfő az elefántcsontparti francia közösség előtt mondott beszédében.

33 terroristát iktattak ki francia katonák Maliban - 444

A 444 stabil működését csak a rendszeres támogatásotok tudja biztosítani. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek. A francia katonák harminchárom terroristát semlegesítettek szombat reggel Maliban, Mopti térségében - közölte Abidjanban Emmanuel Macron francia elnök.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87811/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?