Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Pikóék pikáns felmondása.

Pikó megpróbálta megmagyarázni, miért alkalmaznak észak-koreai módszereket a Józsefvárosi Újságban – számol be róla az Origo.hu.

„Ahogy az látható, Pikó sok mindenről írt, csak arról nem, miért szerkesztették át Ferencz Orsolyával, a Fidesz-frakció tagjával, űrkutatásért felelős miniszteri biztossal készítettek interjút az önkormányzati lapban. Az mindenesetre árulkodó, hogy mialatt Pikó magyarázkodásba kezdett, Tóth Ákos, a lap főszerkesztője (a 168 óra korábbi főszerkesztője, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettese) felmondott.”

Pikó megpróbálta megmagyarázni, miért alkalmaznak észak-koreai módszereket

"Az interjú terjedelmi szempontú szerkesztése természetes dolog" - Pikó András többek között így próbálta megmagyarázni, hogy az önkormányzati lapban teljesen átírták az egyik helyi fideszessel készített interjút. Többek között a kiegyensúlyozott média ígéretével nyerte meg az októberi polgármester-választást Pikó András, ehhez képest a Józsefvárosi Újság első két száma inkább a phenjan-i harsona különkiadására, semmint egy objektív lapra hasonlított.

Rágalom

Gréczy Zsolt képmutató példamutatása.

„Példát mutattál, Zsolt” – a Hirado.hu szerint ezzel kampányol az interneten a Demokratikus Koalíció Gréczy Zsolt durva fotóbotránya kapcsán.

„Gréczy Zsolt pénteken mondott le parlamenti mandátumáról, miután a nyilvánosságra került ízléstelen képek és a hozzájuk csatolt levelekben megfogalmazott állítások szerint hosszabb időn keresztül zaklatott egy fiatal nőt. A DK-s politikus szerint azonban ez rágalom, állítása szerint nem emlékszik, hogy valóban elküldte-e a saját magáról készített fotókat valakinek. Gyurcsány Ferenc pártja szerint Gréczy Zsolt példát mutatott – hangzott el az M1 Híradójában.”

DK: Gréczy Zsolt példát mutatott

„Példát mutattál, Zsolt" - ezzel kampányol az interneten a Demokratikus Koalíció. Gréczy Zsolt pénteken mondott le parlamenti mandátumáról, miután a nyilvánosságra került ízléstelen képek és a hozzájuk csatolt levelekben megfogalmazott állítások szerint hosszabb időn keresztül zaklatott egy fiatal nőt. A DK-s politikus szerint azonban ez rágalom, állítása szerint nem emlékszik, hogy valóban elküldte-e a saját magáról készített fotókat valakinek.

Fogékonyság

A Soros-szervezetek gátlástalan nyomulása.

Felerősödött az NGO-k aktivitása az ellenzéki önkormányzatoknál, az Amnesty International és társai közvetlenül is ajánlatot tettek az új vezetőknek. Tizenöt területen fogalmaztak meg javaslatokat az önkormányzatoknak a Soros-szervezetek – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Tizennyolc civil szervezet közös levélben fordult a budapesti, kerületi és megyei jogú városok vezetőihez, tizenöt területen fogalmaznak meg olyan szakpolitikai javaslatokat, amelyek a jövőben lehetőséget biztosítanak a hatékony szakmai együttműködésre, az érintettek bevonására és a civil szervezetek tapasztalatainak hasznosítására – erről számoltak be a minap az érintettek. Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója a lépést az októberi önkormányzati választás után előállt új helyzettel indokolta. Karácsony Gergely főpolgármesternél és balliberális kollégáinál alighanem nyitott ajtókat döngetnek. Vig szerint már több pozitív választ kaptak, sőt, kértek tőlük konkrét tanácsokat és javaslatokat is. Muszáj lesz hallgatni ezekre a megkeresésekre – fogalmazott a jogvédő szervezet vezetője.”

Soros-féle szervezetek nyomulása a balos vezetésű településeken

Tizennyolc civil szervezet közös levélben fordult a budapesti, kerületi és megyei jogú városok vezetői­hez, tizenöt területen fogalmaznak meg olyan szakpolitikai javaslatokat, amelyek a jövőben lehetőséget biztosítanak a hatékony szakmai együttműködésre, az érintettek bevonására és a civil szervezetek tapasztalatainak hasznosítására - erről számoltak be a minap az érintettek.

Maszatolás

A Nemzeti alaptanterv átírása.

Mégis átírják a Nemzeti alaptantervet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta: a mostani Nemzeti alaptanterv lesz az új Nemzeti alaptanterv – foglalja össze a vitát a Népszava Online.

„Az ellenzék, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) 'ellenzék által előretolt' elnökének politikai támadásaként értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki bejelentésére érkezett reakciókat. A miniszter a Kormányinfón közölte: mégsem vezetik be jövőre a 2017 óta készülő új Nemzeti alaptantervet (Nat). A PDSZ és elnöke ezt elfogadhatatlannak nevezte, hiszen a jelenlegi, 2012-ben bevezetett korszerűtlen Nat kivezetéséről szakmai konszenzus van – s nem utolsósorban az új alaptanterv fejlesztésére már legalább 2,4 milliárd forintot elköltött a kormányzat. A PDSZ pénteken lemondásra szólította fel Kásler Miklós Emmi-minisztert, amire a szaktárca vasárnap úgy reagált: nem kell keseregni, mert a mostani, régi alaptanterv lesz az új alaptanterv is. Egészen pontosan azt írták: 'lényeges koncepcionális változások' lesznek a Natban, a módosításokat a kormány a közelmúltban el is fogadta, 2020. szeptember elsején pedig életbe lépnek. Állítják: a Nat és a hozzá tartozó kerettantervek minden eddiginél modernebbek, korszerűbbek lesznek.”

Mégis átírják a Nemzeti alaptantervet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta: a mostani Nemzeti alaptanterv lesz az új Nemzeti alaptanterv. Az ellenzék, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) „ellenzék által előretolt" elnökének politikai támadásaként értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki bejelentésére érkezett reakciókat. A miniszter a Kormányinfón közölte: mégsem vezetik be jövőre a 2017 óta készülő új Nemzeti alaptantervet (Nat).

Vágy

Kulcsár Edina csodálatos ajándéka.

Megható posztban írt a közösségi oldalán Kulcsár Edina arról, hogy minden vágya teljesült – így a Blikk Online.

„Szebb ajándékot nem is kaphattam volna a sorstól, minthogy 1 ilyen tüneményes kisfiú anyukája lehetek és, hogy hamarosan egy kislányom is lesz. Édesanyám 18 évesen szült, így kislányként mindig számoltam az éveket, hogy mikor lehet már nekem is gyermekem, de aztán felnőttem és rájöttem, hogy ehhez egyedül kevés vagyok, így egy kicsit tolnom kellett azon a kitűzött 18 éven. Egy picit ugyan várnom kellett a nagy Ő-re, de megérkezett! Csuti volt az, aki megadta nekem az élet legnagyobb ajándékát, hogy édesanya lehetek és még a 18-as szám is megvolt, hiszen 2018-ban született Medike. A mai nap pedig úgy fogom álomra hajtani a fejem ( feltéve ha ezt Medox hagyja) hogy még 28 éves vagyok, de holnap már 29 évesen. A vágyam teljesült. 30 éves korom előtt 2 csodálatos gyermeknek lehetek az édesanyja! Ennél több nem is kell. Vagyis de! EGÉSZSÉG és a CSALÁDOM. 4Ever – írta Kulcsár Edina.”

Megható: teljesült a vágya Kulcsár Edinának

Élete legszebb ajándékának tartja Kulcsár Edina, hogy édesanya lehet. Az egykori szépségkirálynő - aki második gyermekét hordja a szíve alatt, s már a kislány nevét is elárulta - a Facebook-oldalán egy igen megindító bejegyzéssel jelentkezett, amiben arról írt, hogy minden vágya teljesült. Holnap ünnepli egyébként 29. születésnapját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87873/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

2020.01.13. 17:50
Nagyon nem akar javulni az idő: keddre is országos figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.13. 05:15
A gyermekvállalás elüzletiesedése, az ellenzéki mítoszok eloszlatása, a balliberálisok szellemi terrorja, a gátlástalan börtönbiznisz megállítása és Király Linda döbbenetes újjászületése hétfői online lapszemlénkben.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Újabb tűzoltó vesztette életét az ausztrál tűzvészben

2020.01.12. 12:35
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány …

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?