Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Pikóék pikáns felmondása.

Pikó megpróbálta megmagyarázni, miért alkalmaznak észak-koreai módszereket a Józsefvárosi Újságban – számol be róla az Origo.hu.

„Ahogy az látható, Pikó sok mindenről írt, csak arról nem, miért szerkesztették át Ferencz Orsolyával, a Fidesz-frakció tagjával, űrkutatásért felelős miniszteri biztossal készítettek interjút az önkormányzati lapban. Az mindenesetre árulkodó, hogy mialatt Pikó magyarázkodásba kezdett, Tóth Ákos, a lap főszerkesztője (a 168 óra korábbi főszerkesztője, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettese) felmondott.”

Pikó megpróbálta megmagyarázni, miért alkalmaznak észak-koreai módszereket

"Az interjú terjedelmi szempontú szerkesztése természetes dolog" - Pikó András többek között így próbálta megmagyarázni, hogy az önkormányzati lapban teljesen átírták az egyik helyi fideszessel készített interjút. Többek között a kiegyensúlyozott média ígéretével nyerte meg az októberi polgármester-választást Pikó András, ehhez képest a Józsefvárosi Újság első két száma inkább a phenjan-i harsona különkiadására, semmint egy objektív lapra hasonlított.

Rágalom

Gréczy Zsolt képmutató példamutatása.

„Példát mutattál, Zsolt” – a Hirado.hu szerint ezzel kampányol az interneten a Demokratikus Koalíció Gréczy Zsolt durva fotóbotránya kapcsán.

„Gréczy Zsolt pénteken mondott le parlamenti mandátumáról, miután a nyilvánosságra került ízléstelen képek és a hozzájuk csatolt levelekben megfogalmazott állítások szerint hosszabb időn keresztül zaklatott egy fiatal nőt. A DK-s politikus szerint azonban ez rágalom, állítása szerint nem emlékszik, hogy valóban elküldte-e a saját magáról készített fotókat valakinek. Gyurcsány Ferenc pártja szerint Gréczy Zsolt példát mutatott – hangzott el az M1 Híradójában.”

DK: Gréczy Zsolt példát mutatott

„Példát mutattál, Zsolt" - ezzel kampányol az interneten a Demokratikus Koalíció. Gréczy Zsolt pénteken mondott le parlamenti mandátumáról, miután a nyilvánosságra került ízléstelen képek és a hozzájuk csatolt levelekben megfogalmazott állítások szerint hosszabb időn keresztül zaklatott egy fiatal nőt. A DK-s politikus szerint azonban ez rágalom, állítása szerint nem emlékszik, hogy valóban elküldte-e a saját magáról készített fotókat valakinek.

Fogékonyság

A Soros-szervezetek gátlástalan nyomulása.

Felerősödött az NGO-k aktivitása az ellenzéki önkormányzatoknál, az Amnesty International és társai közvetlenül is ajánlatot tettek az új vezetőknek. Tizenöt területen fogalmaztak meg javaslatokat az önkormányzatoknak a Soros-szervezetek – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Tizennyolc civil szervezet közös levélben fordult a budapesti, kerületi és megyei jogú városok vezetőihez, tizenöt területen fogalmaznak meg olyan szakpolitikai javaslatokat, amelyek a jövőben lehetőséget biztosítanak a hatékony szakmai együttműködésre, az érintettek bevonására és a civil szervezetek tapasztalatainak hasznosítására – erről számoltak be a minap az érintettek. Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója a lépést az októberi önkormányzati választás után előállt új helyzettel indokolta. Karácsony Gergely főpolgármesternél és balliberális kollégáinál alighanem nyitott ajtókat döngetnek. Vig szerint már több pozitív választ kaptak, sőt, kértek tőlük konkrét tanácsokat és javaslatokat is. Muszáj lesz hallgatni ezekre a megkeresésekre – fogalmazott a jogvédő szervezet vezetője.”

Soros-féle szervezetek nyomulása a balos vezetésű településeken

Tizennyolc civil szervezet közös levélben fordult a budapesti, kerületi és megyei jogú városok vezetői­hez, tizenöt területen fogalmaznak meg olyan szakpolitikai javaslatokat, amelyek a jövőben lehetőséget biztosítanak a hatékony szakmai együttműködésre, az érintettek bevonására és a civil szervezetek tapasztalatainak hasznosítására - erről számoltak be a minap az érintettek.

Maszatolás

A Nemzeti alaptanterv átírása.

Mégis átírják a Nemzeti alaptantervet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta: a mostani Nemzeti alaptanterv lesz az új Nemzeti alaptanterv – foglalja össze a vitát a Népszava Online.

„Az ellenzék, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) 'ellenzék által előretolt' elnökének politikai támadásaként értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki bejelentésére érkezett reakciókat. A miniszter a Kormányinfón közölte: mégsem vezetik be jövőre a 2017 óta készülő új Nemzeti alaptantervet (Nat). A PDSZ és elnöke ezt elfogadhatatlannak nevezte, hiszen a jelenlegi, 2012-ben bevezetett korszerűtlen Nat kivezetéséről szakmai konszenzus van – s nem utolsósorban az új alaptanterv fejlesztésére már legalább 2,4 milliárd forintot elköltött a kormányzat. A PDSZ pénteken lemondásra szólította fel Kásler Miklós Emmi-minisztert, amire a szaktárca vasárnap úgy reagált: nem kell keseregni, mert a mostani, régi alaptanterv lesz az új alaptanterv is. Egészen pontosan azt írták: 'lényeges koncepcionális változások' lesznek a Natban, a módosításokat a kormány a közelmúltban el is fogadta, 2020. szeptember elsején pedig életbe lépnek. Állítják: a Nat és a hozzá tartozó kerettantervek minden eddiginél modernebbek, korszerűbbek lesznek.”

Mégis átírják a Nemzeti alaptantervet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta: a mostani Nemzeti alaptanterv lesz az új Nemzeti alaptanterv. Az ellenzék, illetve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) „ellenzék által előretolt" elnökének politikai támadásaként értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki bejelentésére érkezett reakciókat. A miniszter a Kormányinfón közölte: mégsem vezetik be jövőre a 2017 óta készülő új Nemzeti alaptantervet (Nat).

Vágy

Kulcsár Edina csodálatos ajándéka.

Megható posztban írt a közösségi oldalán Kulcsár Edina arról, hogy minden vágya teljesült – így a Blikk Online.

„Szebb ajándékot nem is kaphattam volna a sorstól, minthogy 1 ilyen tüneményes kisfiú anyukája lehetek és, hogy hamarosan egy kislányom is lesz. Édesanyám 18 évesen szült, így kislányként mindig számoltam az éveket, hogy mikor lehet már nekem is gyermekem, de aztán felnőttem és rájöttem, hogy ehhez egyedül kevés vagyok, így egy kicsit tolnom kellett azon a kitűzött 18 éven. Egy picit ugyan várnom kellett a nagy Ő-re, de megérkezett! Csuti volt az, aki megadta nekem az élet legnagyobb ajándékát, hogy édesanya lehetek és még a 18-as szám is megvolt, hiszen 2018-ban született Medike. A mai nap pedig úgy fogom álomra hajtani a fejem ( feltéve ha ezt Medox hagyja) hogy még 28 éves vagyok, de holnap már 29 évesen. A vágyam teljesült. 30 éves korom előtt 2 csodálatos gyermeknek lehetek az édesanyja! Ennél több nem is kell. Vagyis de! EGÉSZSÉG és a CSALÁDOM. 4Ever – írta Kulcsár Edina.”

Megható: teljesült a vágya Kulcsár Edinának

Élete legszebb ajándékának tartja Kulcsár Edina, hogy édesanya lehet. Az egykori szépségkirálynő - aki második gyermekét hordja a szíve alatt, s már a kislány nevét is elárulta - a Facebook-oldalán egy igen megindító bejegyzéssel jelentkezett, amiben arról írt, hogy minden vágya teljesült. Holnap ünnepli egyébként 29. születésnapját.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87873/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?