Blogolj!

Komoly változások jöhetnek a Fideszben, több választókerületi elnököt is lecserélnek

A 2019-es önkormányzati választások során komoly pofonokat voltak kénytelenek elviselni a kormánypártok. Ennek a Fideszen belül meg is lesznek a következményei, több személyi változást is kilátásba helyeztek.

Fotó: fidesz.hu

Nem hagyja szó nélkül az őszi, önkormányzati választásokon elszenvedett "kellemetlen meglepetéseket" Orbán Viktor miniszterelnök. A 24.hu úgy tudja, a Fidesz vezetése a gyengén szereplő választókerületek elnökeit egytől egyig lecserélheti. Erre azért lenne szükség, mert a nagyobbik kormánypárt szervezete régóta az egyéni választókerületekre épül, ezért az önkormányzati választási eredményekért is a szinte kivétel nélkül parlamenti képviselőként is dolgozó választókerületi elnökök felelnek, akiknek a kinevezéséről a pártelnök - jelen esetben Orbán Viktor - dönt. A 24.hu információi szerint a személyi változások akár 15-20 körzetet is érinthetnek.

Az október 13-i választásokon a Fidesz jelöltjei tíz megyei jogú városban, országos szinten pedig több mint hatvan nagyobb településen maradtak alul az ellenzéki polgármesterjelöltekkel szemben, Budapesten pedig a kerületek zömét elveszítették. Bár a Fidesz a megyei listás szavazást kivétel nélkül minden megyében megnyerte, régen látott komoly pofonokat szenvedett el. A belső elemzések után Orbán Viktor és a pártvezetés egy része is úgy látja, személyi változások szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék a mostanihoz hasonló, kormánypárti szempontból fájó kudarcokat.

A 24.hu megjegyzi, amennyiben 2022-ben nem valósul meg a teljes ellenzéki összefogás, a Fidesznek akkor is erősödnie kell néhány körzetben a mandátumszerzéshez, ugyanakkor 47-48 százalékos is elég lehet a győzelemhez - ennyit több mint hatvan körzetben tudott felmutatni a 106-ból a Fidesz-KDNP tavasszal.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87904/pics/lead_800x600.jpeg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-23 14:19:49
A magam részéről tökéletesen egyetértek a változtatások szükségességével.
Annál is inkább, mert - véleményem szerint - az utóbbi években egyre több szerencselovag, (másod)percemberke került a pártszövetség soraiba, amit nagyon gyorsan meg kellene szelektálni, mert ahogyan mondani szokás:
Ezekről a manuszokról a mai napig nem lehet igazán tudni, hogy JÖTTEK, vagy KÜLDTÉK ŐKET.
Egy viszont 100%-ig biztos: ezeknek a pénzéhes, semmirekellő embereknek az igazi FIDESZ-hez korábban az égvilágon semmi közük nem volt, és ma sincs !!!!
Ebből következően - szerintem - a rövidtávú megoldás:
TAKARODÓ, és indokolt tisztújítás minden olyan helyen, ahol csak a nagy pofa volt, EREDMÉNY MEG NULLA !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor megkoszorúzta Kaczynski síremlékét

2020.01.27. 14:50
Majd az Auschwitz-Birkenau német koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen vesz részt.

A hétvégén sem állt le a migránsroham

2020.01.27. 06:30
Több mint százhúsz határsértőt kellett lekapcsolni.

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Ezeket a cikkeket olvastad már?