Blogolj!

Blogstar kávéház

Jutalom

A dagadó tárcák pulykapénzei.

„Csak akkor van jutalom, ha van elvégzett munka is” – mondta régen Orbán Viktor. Hét tárcánál nem volt idén karácsonyi pulykapénz, a Legfőbb Ügyészségen és a belügynél viszont bőkezűen osztogattak – elemez a Népszava Online.

„A Népszava a karácsonyi jutalmakról érdeklődve megkereste az összes minisztériumot (ahogy a 24.hu is), és kiderült, a legtöbb tárcánál nem, vagy csak szerény pulykapénz járt az idén, a külügy és a belügy viszont ugyancsak bőkezű volt munkatársaival. A Pintér Sándor vezette belügyi tárca – amely tavaly nem adott év végi jutalmat – az idén gáláns volt, 'meghatározott feltételek teljesülése esetén' a munkatársak egy havi illetményüknek megfelelő juttatásban részesültek. 963 belügyi dolgozó kapott összesen bruttó több mint 585 millió forintot, vagyis fejenként átlagosan bruttó 607 ezret. Ez különösen annak tükrében kiugró, hogy – mint azt lapunk elsőként megírta – az általános iskolai pedagógusok nagy része például nem kapott év végi jutalmat, és ahol volt pulykapénz, ott sem örültek feltétlenül: akadt olyan tankerület, ahol egy tanár 3-4 ezer forintot kapott.”

Dagadó tárcák: van minisztérium, ahol 600 ezres pulykapénz járt

„Csak akkor van jutalom, ha van elvégzett munka is" - mondta régen Orbán Viktor. Hét tárcánál nem volt idén karácsonyi pulykapénz, a Legfőbb Ügyészségen viszont bőkezűen osztogattak. Jó karácsonyuk van a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség dolgozóinak, hiszen átlagosan bruttó csaknem 650 ezer forint jutalmat kaptak - derült ki lapunk közérdekű adatigénylése nyomán.

Teher

Erdogan vészjósló figyelmeztetése.

Elkerülhetetlen, hogy megismétlődjenek azok a jelenetek, amelyeknek a Brüsszel és Ankara közötti 2016. márciusi menekültügyi megállapodás előtt a világ tanúi lehetett – az Origo.hu szerint ezt üzente a török elnök annak kapcsán, hogy újabb 80 ezer ember menekült Törökországba az észak-szíriai harcok miatt.

„Minden európai ország meg fogja érezni az újabb migránshullámot, különösen Görögország, ha a szíriai kormányerők a felkelők utolsó fellegvárának számító, északnyugati Idlíb tartományban nem állítják le az offenzívát – figyelmeztetett Recep Tayyip Erdogan török elnök egy isztambuli díjátadó ünnepségen. Erdogan azt mondta, hogy eddig több mint 80 ezer ember menekült el az orosz légitámadások és az előrenyomuló szíriai csapatok elől a török határhoz Idlíbben. Ankara egymaga ezt a terhet már nem bírja el – hangsúlyozta a török államfő, akinek országában csak szíriai menekültből 3,7 millió tartózkodik a hivatalos adatok szerint.”

Erdogan kemény figyelmeztetést küldött az Európai Uniónak

Elkerülhetetlen, hogy megismétlődjenek azok a jelenetek, amelyeknek a Brüsszel és Ankara közötti 2016. márciusi menekültügyi megállapodás előtt a világ tanúi lehetett - minderről Recep Tayyip Erdogan török elnök beszélt annak kapcsán, hogy csak az elmúlt napokban újabb 80 ezer ember menekült Törökországba az észak-szíriai harcok miatt.

Őrület

A klímabuzgóság túlhajszolása.

A karácsonyi vásárlási őrület nemcsak nálunk tombol, hanem az egész „művelt” világban, ám akadnak szélsőségek – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Nos, kéretik vigyázni ruhavásárláskor arra, hogy csakis olyan holmit vegyünk, amely újrahasznosított anyagból készült. Hogy ez igaz-e, azt onnan lehet megtudni, hogy rákeresünk a divatházak honlapjaira. Ezek állítólag tartalmazzák azokat az információkat, miszerint újrahasznosított anyagból dolgoznak-e, vagy sem. Hogy állításaik valójában igazak-e, azt nem tudom, miképpen ellenőrizhetjük. Viszont az egyik világhírű divatház termékéről, amely egy közönséges póló, megtudhatjuk, hogy PET-palackokból készült, és előállításához már víz sem kell. Gratulálunk! Nem vagyok kémikus, így nagyon is hiányolom azt a felvilágosító cikket, amely megmagyarázza a technológiát, továbbá azt, ki volt az a zseniális elme, aki ezt kitalálta. (Kicsit azért nehezményezem, miért is nem állt elő már korábban ezzel az ötlettel. Mennyi vacak PET-palackot hasznosíthattunk volna!) Mellesleg megjegyzem, egy ilyen póló száz euróba kerül.”

Klímabuzgóság a köbön

Belgiumban élő ismerőseim, akiket a klímaváltozás jelenségei, valamint azok tudományos magyarázatai nagyon is érdekelnek, ellenben a klímahisztériától maguk is hisztériások lesznek, elküldtek nekem egy csokorra való ötletet, amelyet a klímatémára nagy buzgón „rárepülő" bulvár- és női lapok ajánlanak azoknak, akik Földünk klímahelyzetén segíteni szeretnének.

Elképzelés

A dobostorta édes kísérletezése.

A német, illetve az osztrák cukrászok is előszeretettel készítik a süteményt. A torta felvételét a Nemzeti Értéktárba, majd pedig a hungarikumok közé a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kérvényezte a szervezet akkori elnöke, Pataki János kezdeményezésére – foglalja össze a Hirado.hu.

„Az elnevezés védett, csak az eredeti recept alapján elkészített édességet lehet dobostortának nevezni. Természetesen nem kötelező minden cukrásznak pontosan ugyanúgy készítenie a süteményt, van azonban néhány apróság, amelyet mindenki a saját elképzeléseihez igazíthat, ezért nem egyforma a dobostorta íze minden cukrászdában. Pataki Ádám cukrászmester elmondta, az étcsokoládéval és különböző kakaótartalmú csokoládékkal történő kísérletezés megengedett.”

Nemcsak hazánkban közkedvelt a dobostorta

A német, illetve az osztrák cukrászok is előszeretettel készítik a süteményt. A torta felvételét a Nemzeti Értéktárba, majd pedig a hungarikumok közé a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kérvényezte a szervezet akkori elnöke, Pataki János kezdeményezésére. A torta a magyar cukrászat egyik kiemelkedő alkotása, ami nemcsak hazánkban, hanem külföldön is közkedvelt, a német, illetve az osztrák cukrászok is előszeretettel készítik a süteményt.

Takarás

Demi Rose mezítelen villantása.

Demi Rose a pucér képével felrobbantotta az Instagramot – így a Blikk Online.

„A tökéletes idomokkal rendelkező Demi most mindenét megmutatta az Instagram-oldalán. A formás modell úgy döntött, nem takargatja magát, elvégre minek is? A meztelen fotót imádják Demi rajongói – ami nem is csoda –, s eddig már több mint 600 ezer lájk érkezett a posztra.”

Őrülten szexi: meztelenül villantotta meg magát Demi Rose - fotó

A tökéletes idomokkal rendelkező Demi most mindenét megmutatta az Instagram-oldalán. A formás modell úgy döntött, nem takargatja magát, elvégre minek is? A meztelen fotót imádják Demi rajongói - ami nem is csoda -, s eddig már több mint 600 ezer lájk érkezett a posztra.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87933/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Koronavírus: A Budapest Airport felkészült a rendkívüli hatósági intézkedésekre

2020.01.28. 20:00
A Budapest Airport felkészült arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc-repülőtéren - …

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Koronavírus - Száz fölé emelkedett a halottak száma Kínában

2020.01.28. 07:35
Az orvosok versenyt futnak az idővel: újabb 25 beteg vesztette életét Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, ezzel a ragály halottainak száma egy …

Blogstar kávéház

2020.01.28. 04:55
Varju László koncepciós rabosítása, a Jobbik szánalmas hallgatása, a balliberálisok hazaárulása, Botkáék korrupciója és Szabó Zsófi rejtélyes eltűnése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.27. 03:30
A Fidesz győri hasítása, Jakab Péter képmutatása, a balliberálisok börtönbiznisze, a cölibátus kettős mércéje és Iszak Eszti buja meztelenkedése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.26. 05:20
A bürokráciai útvesztők gyermekáldozatai, Karácsony Gergely főkegyúri jogkörei, a Soros-hálózat globális mesterkedése, a Jobbik döbbenetes mélyrepülése és Szögeczki Ági oltári cukisága vasárnapi online lapszemlénkben.

Ónos eső teszi kellemetlenné a hétvégét

2020.01.25. 13:55
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Megint rossz a levegőminőség több nagyvárosban

2020.01.25. 12:25
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint sok hazai városban kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?