Blogolj!

Késve érkezik az igazi karácsonyi idő

Ami jelen esetben a képeslapszerű havazást jelentené.

Nem kell magyarázni, hogy miről is van szó, hiszen pár napja már az igen kellemetlen, inkább őszi időjárás bosszant minket az esővel és/vagy a heves széllökésekkel. Nem épp egy karácsonyi időjárás ez, viszont ami késik nem múlik: úgy néz ki, január első napjaiban megkapjuk a havazást.

December 24-én a szokottnál enyhébb az idő, 5 és 10 fok között mozog a hőmérséklet, amit megfűszerez egy kis (inkább nagy) szél, helyenként eső. December 25-én már több helyen lehet számítani záporokra, az északi hegyvidékeken a hajnali és esti órákban akár hózápor is előfordulhat, rossz hír, hogy a szél még mindig boldogítani fog minket.

December 26-án már kevesebb helyen lesz csapadékos az idő, viszont a szél csak nem akar alábbhagyni, erős széllökésekre kell számítani. A péntek már ésszakkeleten elhozhat egy kis hózáport, rosszabb esetben csak záport, a szél pedig végre enyhébb lesz.  

A szél eltűnik, de jön a hideg: december utolsó napjaiban a nappali maximumok 3-4 fokok lesznek, január legelején pedig hózáporok is előfordulhatnak, az igazi tél pedig valószínűleg január 7-től indul be csak igazán faggyal, és sok havazással.

(borító: Getty Images)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87961/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,időjárás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.25. 03:10
A Fidesz tetemes előnye, a pandémia előszele, a kommunizmus keresztény áldozatai, Köllő Babett szürreális galambfeje és Bordán Lili gólyahíre keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.24. 04:30
Kelet-Európa demográfiai válsága, a nemzetállamok szuverenista forradalma, Magyarország klímavédelme, a téli Balaton meghódítása és Várkonyi Andrea titkos romantikázása hétfői online lapszemlénkben.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.02.23. 19:40
A kellemes idő úgy tűnik a múlté, ugyanis hétfőn újra feltámad a szél, emiatt pedig az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő diákok

2020.02.23. 17:40
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint egy kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután ma este hazatérnek …

A Külügyminisztérium óvatosságra int az észak-olaszországi utazásokkal kapcsolatban

2020.02.23. 16:10
Olaszország több északi tartományában is rendkívüli a helyzet a koronavírus miatt, ötvenezer ember került vesztegzár alá. …

Ötvenezer embert érint a karantén Olaszországban

2020.02.23. 13:50
Egyre komolyabb a helyzet Észak-Olaszországban a koronavírus miatt: olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a kivezető utakat, leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint …

Földrengés volt a török-iráni határnál, többen meghaltak

2020.02.23. 12:50
Egy közepesen erős, 5,9-es fokozatú földrengés rázott meg néhány török falut Irán közelében vasárnap reggel.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

2020.02.23. 08:15
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 21:55
Karácsony kockázatos költségvetése, a Soros-birodalom felsorakozása, Szili Katalin kiállása, a munkaerőhiány kreativitása és Istenes Bence havas lazítása online lapszemlénkben.

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?