Blogolj!

Blogstar kávéház

Kapcsolat

A karácsony családegyesítése.

A karácsony a szeretet, a család és az elcsendesülés ünnepe. A sötét, zord világunkba eljön a fény, a világosság Jézus születése által, hiszen születésével helyreállította a kapcsolatot Isten és ember között – így a Hirado.hu.

„Karácsonykor nagy a sürgés-forgás, a családok apraja-nagyja együtt készíti a karácsonyi mézes finomságokat. Illés-Tóth Anna családterapeuta, mentálhigiénés szakember az M1 Család’19 című műsorában elmondta, a mézeskalács készítésekor, amikor együtt van a család, azonnal kialakul az egymásra figyelés. Hozzátette, a készülődés igazi élményt jelent a gyerekeknek és a szülőknek is, amit elraktározhatnak majd a szürke, nehéz hétköznapokra. Hozzátette, családjukban az ünnepi asztalra kerülő édességek minden évben a szokásos recept szerint készülnek. A nagynéni mézeskalácsa és a dédnagymama mézes puszedlije a családi legenda részévé vált. A családterapeuta szerint ez azért fontos, mivel a legendák, a több évtizedes hagyományok által újra egyesül a család több generációja, és a gyerekek jobban megismerhetik felmenőiket. Kiemelte: a családi hagyományok ápolása által szorosabb kapcsolat is kialakulhat a generációk közt.”

A karácsony a szeretet, a család és az elcsendesülés ünnepe

A Szentírásban és sok karácsonyi énekben is előfordul a „Ne féljetek, pásztorok!" felszólítás. Karácsonykor a sötét, zord világunkba eljön a fény, a világosság Jézus születése által, hiszen születésével helyreállította a kapcsolatot Isten és ember között. A kép illusztráció (Fotó:MTI/Balázs Attila) Karácsonykor nagy a sürgés-forgás, a családok apraja-nagyja együtt készíti a karácsonyi mézes finomságokat.

Határozat

A nemzeti lőtérprogram élesítése.

Megkapja az évek óta ígérgetett lőteret öt város, darabja több mint 860 millióba kerül. Lőni és verekedni közpénzből támogatott közösségi program lett Magyarországon – fogalmaz a Népszava Online.

„Baján 860 millió forintból; Balassagyarmaton 874 millió forintból; Szarvason 876 millió forintból; Szigetváron 863 millió forintból; Újfehértón pedig 883 millió forintból épülhet Honvédelmi Sportközpont a most meg jelent kormányhatározatok szerint. A beruházásokra kiszemelt területek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek. A kormány még 2017-ben hirdette meg a lőtérprogramot, tavaly januárban pedig nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Honvédelmi Sportközpontok felépítését. A hivatalos közlemények szerint a 2017-es és 2018-as költségvetési évben 40 helyszínen, megyei és járási székhelyeken alakítottak volna ki sportközpontokat csaknem 17,5 milliárd forintos beruházással, de a két éve bejelentett 16 lőtérből még egyetlen Honvédelmi Sportközpontot sem sikerült megépíteni.”

Megkapja az évek óta ígérgetett lőteret öt város, darabja több mint 860 millióba kerül

Lőni és verekedni közpénzből támogatott közösségi program lett Magyarországon. Több olyan kormányhatározat is megjelent a hétfői Magyar Közlönyben, ami honvédelmi sportközpontok építését rendeli el, szúrta ki a 444.hu. A Honvédelmi Sportszövetség meghatározása szerint ezek olyan lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amik „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak".

Erőszak

A keresztényüldözések tombolása.

Közel negyedmilliárd keresztényt fenyeget, hogy a hite miatt erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. Nem ritkák a száznál is nagyobb létszámú keresztény gyülekezetek és egyéb közösségek elleni támadások, amelyek során számos esetben több tucat ember is életét vesztette – olvasható az Origo.hu-n.

„Az Open Doors International alapítvány World Watch List nevű kiadványa szerint világszerte 245 millió keresztény ember van kitéve erőszakos bűncselekmény veszélyének; a listát a 2017–2018-as esztendő adatai alapján állították össze. Ez azt jelenti, hogy az előző időszakhoz képest harmincmillióval nőtt a keresztényüldözésnek kitett emberek száma.”

Negyedmilliárd keresztényt üldöznek a hite miatt világszerte

Közel negyedmilliárd keresztényt fenyeget, hogy a hite miatt erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. Nem ritkák a száznál is nagyobb létszámú keresztény gyülekezetek és egyéb közösségek elleni támadások, amelyek során számos esetben több tucat ember is életét vesztette - írja a Magyar Nemzet.

Felvétel

Marco Rossi bizakodó üzenete.

Tavalyhoz hasonlóan idén is magyarul küldte el jókívánságait a szurkolóknak a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Az olasz mester a Magyar Labdarúgó Szövetség közösségimédia-csatornáin közzétett videóban visszatekint mögöttünk álló évre, melyről elmondja, hogy sikerekben és kudarcokban, gyengébb eredményekben egyaránt részünk volt, ugyanakkor bizakodva tekint a jövőbe. Rossin kívül mások mellett Dzsudzsák Balázs is boldog ünnepeket kíván a felvételen a válogatottak nevében.”

Marco Rossi magyarul üzent a szurkolóknak karácsony alkalmából

Az olasz mester a Magyar Labdarúgó Szövetség közösségimédia-csatornáin közzétett videóban visszatekint mögöttünk álló évre, melyről elmondja, hogy sikerekben és kudarcokban, gyengébb eredményekben egyaránt részünk volt, ugyanakkor bizakodva tekint a jövőbe. Rossin kívül mások mellett Dzsudzsák Balázs is boldog ünnepeket kíván a felvételen a válogatottak nevében.

Hármas

Tóth Gabi varázslatos ünnepe.

Immáron hármasban: meghitt családi fotóval kívánt kellemes ünnepeket Tóth Gabi – írja a Blikk Online.

„Az év legcsodálatosabb ünnepéhez közeledve mindenkiben végigfut, milyen csodálatos is az, amikor együtt ünnepelhet a család. Tóth Gabiéknál ez a karácsony ráadásul minden eddiginél különlegesebb lesz, ugyanis immár hármasban lehetnek gyermekükkel, Hannarózával. Az énekesnő szerelme, Krausz Gábor gyorsan meg is örökítette az ő kis családjuk varázslatos pillanatát, hogy örökké emlékezzenek erre a varázslatos pillanatra, az első hármasban töltött ünnepükre!”

Immáron hármasban: meghitt családi fotóval kívánt kellemes ünnepeket Tóth Gabi

Ünnepi tippek Az év legcsodálatosabb ünnepéhez közeledve mindenkiben végigfut, milyen csodálatos is az, amikor együtt ünnepelhet a család. Az év legcsodálatosabb ünnepéhez közeledve mindenkiben végigfut, milyen csodálatos is az, amikor együtt ünnepelhet a család. Tóth Gabiéknál ez a karácsony ráadásul minden eddiginél különlegesebb lesz, ugyanis immár hármasban lehetnek gyermekükkel, Hannarózával.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/87974/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.16. 05:00
Orbán Viktor manipulációja, Cseh Katalin tombolása, az Európai Néppárt megosztottsága, a börtönbiznisz dübörgése és Köllő Babett péniszképei csütörtöki online lapszemlénkben.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Blogstar kávéház

2020.01.15. 05:30
Szél Bernadett képmutatása, a Jobbik pártháborúja, az egészségügy elvesztett emberéletei, a természetvédelem nemzeti ügye és Jáksó László frontális támadása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.14. 02:50
Karácsony Gergely hazudozása, a Fidesz értékelvűsége, az MSZP feketekasszája, a DK zarándokútja és Tóth Gabi babaszobája keddi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

2020.01.13. 17:50
Nagyon nem akar javulni az idő: keddre is országos figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt.

Blogstar kávéház

2020.01.13. 05:15
A gyermekvállalás elüzletiesedése, az ellenzéki mítoszok eloszlatása, a balliberálisok szellemi terrorja, a gátlástalan börtönbiznisz megállítása és Király Linda döbbenetes újjászületése hétfői online lapszemlénkben.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Újabb tűzoltó vesztette életét az ausztrál tűzvészben

2020.01.12. 12:35
Vasárnapra virradó éjjel életét vesztette a lángokkal harcoló egyik hivatásos tűzoltó Ausztráliában, rádőlt egy fa, a miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a kormány …

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?