Blogolj!

Blogstar kávéház

Jogszerűség

Pikó pikáns e-mailjei.

Helsinki Bizottság: Pikó jogszerűen járt el, mondjon bármit is az adatvédelmi hatóság. Amikor önkormányzati vezetők hivatalos e-mailben tárgyalják meg, hogy lehet közpénzből kikerülni a kampánytilalmat, arról bizony szabad beszámolni – állítja a jogvédők ügyvédje a Népszava Online cikkében.

„M. Tóth Balázs hangsúlyozza: az információs önrendelkezési jogról és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezik arról, hogy egyes személyes adatok a nyilvánosságra tartoznak, a Pikó által közzétett levelek pedig közfeladatot ellátó személyek közfeladattal kapcsolatos tárgyú dokumentumok voltak. Az általános alkotmányos elv az: ha a személyes adat kezelése nem öncélú, nem megalázó, és a közhatalom gyakorlása szempontjából közérdeklődére számot tartó tájékoztatásnak minősül, akkor az jogszerű – jegyzi meg a jogász. Ezek után több esetpéldát mutat be, amely ennek az elvnek az érvényesítésén nyugszik. Állítása szerint az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlata is azon a gondolaton alapszik, hogy a demokratikus államokban a közügyekkel kapcsolatos vitákhoz fűződő érdek sokszor fontosabb, mint a magánszféra védelme.”

Helsinki Bizottság: Pikó jogszerűen járt el, mondjon bármit is az adatvédelmi hatóság

Orbánt unokák borították be, Gyurcsány máglyarakást készített, Lázár magával Jézuskával konzultált - a legerősebb üzenetet azonban a Momentum elnökétől kaptuk. A Szenteste sem múlhat politikusi jókívánságok és üdvözletek nélkül, ez ugyanolyan axióma, mint az, hogy karácsonykor belefutunk a Reszkessetek betörők valamelyik részébe. A Népszava körülnézett néhány hivatalos Facebook-oldalon, hogy kiderüljön, idén mit üzennek, hogyan ünnepelnek a képviselők.

Bemutatás

Az ellenzéki együttműködés szétrobbanása.

Külön jelöltet indít a Momentum és az MSZP az angyalföldi időközi választáson.

„A megegyezés pedig úgy tűnik, azóta sem jött össze. A szocialisták december 23-án bemutatták a Lokálpatrióta Egyesülettel közös jelöltjüket, a 28 éves Vaju Viktóriát. 'Az MSZP szerette volna, hogy ismét közös jelöltet tudunk állítani, ezért tárgyaltunk és szóbeli megegyezés is létrejött. A Momentum Mozgalom országos központja ezt azonban felrúgta, és később megjelölte saját jelöltjét is. Így számunkra sem maradt más lehetőség' – mondta a szocialisták kerületi elnöke, Borszéki Gyula.”

Szétrobbant az ellenzéki együttműködés Angyalföldön

A Momentum már december 10-én bemutatta új jelöltjét, a 28 éves Polyák Krisztinát, csakhogy eközben feszültség lett köztük és az MSZP helyi szervezete között - írja a Mérce. Kerpel-Fronius közösségi oldalán akkor úgy fogalmazott, Tóth József polgármester és a kerületi szocialisták a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti estén erős nyomás alá helyezték, hogy a jelölés jogát adja át nekik.

Belépés

Európa migrációs nyomása.

Az idén is csökkent az illegális határátlépések száma az Európai Unió (EU) külső határán, de továbbra is nagy a közösségre nehezedő migrációs nyomás – mondta a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezet vezetője egy szerdai német lapinterjúban, amit az Origo.hu szemléz.

„Fabrice Leggeri a Die Welt című lap hírportálján közölt interjúban elmondta, hogy az illegális határátlépések száma 'erősen csökkent' a 2015-ös 1,2 milliós rekordhoz képest. Ez a folyamat az idén is kitart, az év végéig várhatóan 120 ezer ember lép be illegálisan az EU területére, ami 10 százalékos csökkenés 2018-hoz képest. Azonban a migrációs nyomás így is hatalmas – fogalmazott a varsói központú uniós szervezetet 2015 óta vezető francia szakember, hozzátéve, hogy az újonnan érkezők mellett az utóbbi években érkezettek is komoly kihívást jelentenek.”

Frontex: Hatalmas a migrációs nyomás az Európai Unión

Az idén is csökkent az illegális határátlépések száma az Európai Unió (EU) külső határán, de továbbra is nagy a közösségre nehezedő migrációs nyomás - mondta a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezet vezetője egy szerdai német lapinterjúban. Fabrice Leggeri a Die Welt című lap hírportálján közölt interjúban elmondta, hogy az illegális határátlépések száma "erősen csökkent" a 2015-ös 1,2 milliós rekordhoz képest.

Népszerűség

A magyar turizmus csodája.

Míg a vidéki hotelekben főleg magyarok pihennek, addig a fővárosi szálláshelyek már külföldi turistákkal vannak tele. A világ minden tájáról érkeztek vendégek Budapestre, a legtöbben a karácsonyi vásárokat emelték ki a kedvenc látványosságaik közül. Szakértők szerint több tízezren töltik majd az év utolsó napjait is a fővárosban – így a Hirado.hu.

„A vidéki városok közül Eger az egyik legnépszerűbb a külföldiek körében. Az egyik egri szállodában is évről évre egyre több a külföldi turista, a legtöbben most Szlovákiából érkeztek, de Lengyelországból, Németországból és Hollandiából is jöttek vendégek. Telt házzal üzemel az egyik balatonfüredi szálloda is az ünnepek alatt, egészen vízkeresztig. A Balaton téli arcát minden évben külföldi turisták is megcsodálják.”

Teltházzal pörögnek a szállodák szerte az országban

Míg a vidéki hotelekben főleg magyarok pihennek, addig a fővárosi szálláshelyek már külföldi turistákkal vannak tele. A világ minden tájáról érkeztek vendégek Budapestre, a legtöbben a karácsonyi vásárokat emelték ki a kedvenc látványosságaik közül. Szakértők szerint több tízezren töltik majd az év utolsó napjait is a fővárosban - közölte az M1 Híradója.

Igen

A bűvészek varázslatos lánykérése.

Igazán ötletes trükkel kérte meg barátnője kezét az a bűvész, aki valóban varázslatossá akarta tenni párja karácsonyát – mutatja be a Blikk Online.

„John Stessel az interneten keresi meg a pénzét, méghozzá különféle trükkökkel és 'varázslatokkal'. Az egyik videójában azonban nem csupán csak egy trükköt mutatott be rajongóinak, hanem egy lánykérést is. A megható felvételen a lány nem is sejtette, hogy a trükk középpontjában ő fog állni, ezért teljesen ledöbbent, amikor a fiú megkérte a kezét. A lány természetesen igent mondott, amivel rendkívül boldoggá tette a lelkes bűvészbarátját.”

Ezzel a frappáns trükkel kérik meg barátnőjük kezét a bűvészek - videó

John Stessel az interneten keresi meg a pénzét, méghozzá különféle trükkökkel és "varázslatokkal". Az egyik videójában azonban nem csupán csak egy trükköt mutatott be rajongóinak, hanem egy lánykérést is. A megható felvételen a lány nem is sejtette, hogy a trükk középpontjában ő fog állni, ezért teljesen ledöbbent, amikor a fiú megkérte a kezét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88004/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?