Blogolj!

Blogstar kávéház

Verseny

Az ellenzék álszent helyezkedése.

A balliberális politikusok szerint a valóság felülírja a választási programokat és Karácsony Gergely szemmel láthatóan szívesen lenne miniszterelnök jelölt – mondja a Magyar Hírlap Online számára nyilatkozva Deák Dániel politológus.

„Mindegyik ellenzéki formáció igyekszik a gyakran hangoztatott ellenzéki együttműködés élére állni, hiszen mindegyikük abban reménykedik, hogy ezzel megalapozhatják a 2022-es vezető szerepüket. Ebben a versenyben jelenleg Gyurcsány Ferenc áll a legjobban, aki pár év alatt a semmiből építette fel a Demokratikus Koalíciót, amelyet mára az ellenzék vezető erejévé tett. Ez az ellenzéki helyezkedés várhatóan komoly konfliktusokat fog még okozni és erősen veszélyezteti ez ellenzék választási együttműködését.”

Deák Dániel: Karácsony Gergelyék szerint nekik joguk van a felelőtlen ígérgetéshez

A baráti lapoknak adott interjúkban Karácson Gergely nem beszél egyik olyan be nem váltott választási ígéretéről sem, mint például a 14 év alatti gyermekek ingyenes BKV kedvezménye, vagy a nyugdíjasoknak megígért fűtési támogatás. Beszél viszont arról, hogy megvédi a színházak függetlenségét, miközben azt is elmondja, hogy egyáltalán nincs veszélyben minden színház és nem is akar minden színházat tisztán fővárosi támogatásúként tovább üzemeltetni.

Érzékelés

A magyar média megszállása.

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve – ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A Népszava Online szerint elhangzott: a magyar kormány élen jár a média megszállásában.

„A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket – hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián. – Ma az Európai Unióban Magyarországon működik a legkidolgozottabb és legátfogóbb rendszer arra, hogy a közszolgálati média kiszolgálja a kormány érdekeit, tekintet nélkül a jogszerűségre, a tisztességre és a valóságra – fogalmazott Bayer Judit médiajogász, a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai docense, a European Centre for Press and Media Freedom által szervezett konferencia egyik résztvevője. Noha a magyar kormány 'élen jár' az Unióban a sajtó megszállásában, az Európai Bizottságban mégsem prioritás a közszolgálati média politikai befolyásoltságának kezelése. A szakértő szerint ez azzal magyarázható, hogy egyszerűen nem eléggé érzékelhető számukra a probléma.”

Sajtószabadságharc - a magyar kormány élen jár a média megszállásában

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve - ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket - hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián.

Fagypont

Tél tábornok támadása.

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet – állítja az Origo.hu.

„Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.”

Hétvégén megérkezik a télies hideg

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet. Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Magasság

Magyarország rekorder hótorlaszai.

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott: a Hirado.hu válogatást közöl az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

„A nagyréti tanyát csaknem teljes magasságáig betemette a hó 1984 telén. Az Alföld déli részén a szokatlanul zord időjárás miatt kritikus helyzet alakult ki. A Békéscsaba melletti falvakban, tanyákon a hó néhol a többméteres magasságot is elérte.”

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott

Válogatás az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

Összebújás

Kárpáti Rebeka csalóka gömbölyödése.

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült – így a Blikk Online.

„Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak. Végül szintén az Instagram-on tisztázták a helyzetet, miszerint szó sincs arról, hogy Kárpáti Rebeka terhes lenne, csupán sokakhoz hasonlóan ő sem fogta vissza magát a karácsonyi lakomán.”

Hoppá: megmutatta gömbölyödő pocakját Kárpáti Rebeka

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült. Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88054/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?