Blogolj!

Blogstar kávéház

Verseny

Az ellenzék álszent helyezkedése.

A balliberális politikusok szerint a valóság felülírja a választási programokat és Karácsony Gergely szemmel láthatóan szívesen lenne miniszterelnök jelölt – mondja a Magyar Hírlap Online számára nyilatkozva Deák Dániel politológus.

„Mindegyik ellenzéki formáció igyekszik a gyakran hangoztatott ellenzéki együttműködés élére állni, hiszen mindegyikük abban reménykedik, hogy ezzel megalapozhatják a 2022-es vezető szerepüket. Ebben a versenyben jelenleg Gyurcsány Ferenc áll a legjobban, aki pár év alatt a semmiből építette fel a Demokratikus Koalíciót, amelyet mára az ellenzék vezető erejévé tett. Ez az ellenzéki helyezkedés várhatóan komoly konfliktusokat fog még okozni és erősen veszélyezteti ez ellenzék választási együttműködését.”

Deák Dániel: Karácsony Gergelyék szerint nekik joguk van a felelőtlen ígérgetéshez

A baráti lapoknak adott interjúkban Karácson Gergely nem beszél egyik olyan be nem váltott választási ígéretéről sem, mint például a 14 év alatti gyermekek ingyenes BKV kedvezménye, vagy a nyugdíjasoknak megígért fűtési támogatás. Beszél viszont arról, hogy megvédi a színházak függetlenségét, miközben azt is elmondja, hogy egyáltalán nincs veszélyben minden színház és nem is akar minden színházat tisztán fővárosi támogatásúként tovább üzemeltetni.

Érzékelés

A magyar média megszállása.

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve – ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A Népszava Online szerint elhangzott: a magyar kormány élen jár a média megszállásában.

„A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket – hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián. – Ma az Európai Unióban Magyarországon működik a legkidolgozottabb és legátfogóbb rendszer arra, hogy a közszolgálati média kiszolgálja a kormány érdekeit, tekintet nélkül a jogszerűségre, a tisztességre és a valóságra – fogalmazott Bayer Judit médiajogász, a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai docense, a European Centre for Press and Media Freedom által szervezett konferencia egyik résztvevője. Noha a magyar kormány 'élen jár' az Unióban a sajtó megszállásában, az Európai Bizottságban mégsem prioritás a közszolgálati média politikai befolyásoltságának kezelése. A szakértő szerint ez azzal magyarázható, hogy egyszerűen nem eléggé érzékelhető számukra a probléma.”

Sajtószabadságharc - a magyar kormány élen jár a média megszállásában

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve - ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket - hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián.

Fagypont

Tél tábornok támadása.

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet – állítja az Origo.hu.

„Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.”

Hétvégén megérkezik a télies hideg

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet. Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Magasság

Magyarország rekorder hótorlaszai.

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott: a Hirado.hu válogatást közöl az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

„A nagyréti tanyát csaknem teljes magasságáig betemette a hó 1984 telén. Az Alföld déli részén a szokatlanul zord időjárás miatt kritikus helyzet alakult ki. A Békéscsaba melletti falvakban, tanyákon a hó néhol a többméteres magasságot is elérte.”

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott

Válogatás az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

Összebújás

Kárpáti Rebeka csalóka gömbölyödése.

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült – így a Blikk Online.

„Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak. Végül szintén az Instagram-on tisztázták a helyzetet, miszerint szó sincs arról, hogy Kárpáti Rebeka terhes lenne, csupán sokakhoz hasonlóan ő sem fogta vissza magát a karácsonyi lakomán.”

Hoppá: megmutatta gömbölyödő pocakját Kárpáti Rebeka

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült. Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88054/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?