Blogolj!

Blogstar kávéház

Verseny

Az ellenzék álszent helyezkedése.

A balliberális politikusok szerint a valóság felülírja a választási programokat és Karácsony Gergely szemmel láthatóan szívesen lenne miniszterelnök jelölt – mondja a Magyar Hírlap Online számára nyilatkozva Deák Dániel politológus.

„Mindegyik ellenzéki formáció igyekszik a gyakran hangoztatott ellenzéki együttműködés élére állni, hiszen mindegyikük abban reménykedik, hogy ezzel megalapozhatják a 2022-es vezető szerepüket. Ebben a versenyben jelenleg Gyurcsány Ferenc áll a legjobban, aki pár év alatt a semmiből építette fel a Demokratikus Koalíciót, amelyet mára az ellenzék vezető erejévé tett. Ez az ellenzéki helyezkedés várhatóan komoly konfliktusokat fog még okozni és erősen veszélyezteti ez ellenzék választási együttműködését.”

Deák Dániel: Karácsony Gergelyék szerint nekik joguk van a felelőtlen ígérgetéshez

A baráti lapoknak adott interjúkban Karácson Gergely nem beszél egyik olyan be nem váltott választási ígéretéről sem, mint például a 14 év alatti gyermekek ingyenes BKV kedvezménye, vagy a nyugdíjasoknak megígért fűtési támogatás. Beszél viszont arról, hogy megvédi a színházak függetlenségét, miközben azt is elmondja, hogy egyáltalán nincs veszélyben minden színház és nem is akar minden színházat tisztán fővárosi támogatásúként tovább üzemeltetni.

Érzékelés

A magyar média megszállása.

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve – ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A Népszava Online szerint elhangzott: a magyar kormány élen jár a média megszállásában.

„A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket – hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián. – Ma az Európai Unióban Magyarországon működik a legkidolgozottabb és legátfogóbb rendszer arra, hogy a közszolgálati média kiszolgálja a kormány érdekeit, tekintet nélkül a jogszerűségre, a tisztességre és a valóságra – fogalmazott Bayer Judit médiajogász, a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai docense, a European Centre for Press and Media Freedom által szervezett konferencia egyik résztvevője. Noha a magyar kormány 'élen jár' az Unióban a sajtó megszállásában, az Európai Bizottságban mégsem prioritás a közszolgálati média politikai befolyásoltságának kezelése. A szakértő szerint ez azzal magyarázható, hogy egyszerűen nem eléggé érzékelhető számukra a probléma.”

Sajtószabadságharc - a magyar kormány élen jár a média megszállásában

Az emberek 70 százaléka szerint fontos a közmédia, de majd ennyien úgy vélik, az már a kormány szócsöve - ismertettek egy délkelet-európai felmérést egy szakmai konferencián. A magyar kormány 2010 óta szisztematikusan, a piac manipulálásával igyekszik elhallgattatni a kritikus sajtótermékeket - hangzott el a közelmúltban tartott, Newsocracy című, a közszolgálati média jövőjével kiemelten foglalkozó nemzetközi konferencián.

Fagypont

Tél tábornok támadása.

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet – állítja az Origo.hu.

„Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.”

Hétvégén megérkezik a télies hideg

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén, a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet. Pénteken több órára kisüt a nap, de helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Napközben időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben plusz 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Magasság

Magyarország rekorder hótorlaszai.

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott: a Hirado.hu válogatást közöl az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

„A nagyréti tanyát csaknem teljes magasságáig betemette a hó 1984 telén. Az Alföld déli részén a szokatlanul zord időjárás miatt kritikus helyzet alakult ki. A Békéscsaba melletti falvakban, tanyákon a hó néhol a többméteres magasságot is elérte.”

Volt idő, amikor a Duna telente még befagyott

Válogatás az MTVA archívumának legjobb fővárosi és vidéki havas fotóiból.

Összebújás

Kárpáti Rebeka csalóka gömbölyödése.

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült – így a Blikk Online.

„Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak. Végül szintén az Instagram-on tisztázták a helyzetet, miszerint szó sincs arról, hogy Kárpáti Rebeka terhes lenne, csupán sokakhoz hasonlóan ő sem fogta vissza magát a karácsonyi lakomán.”

Hoppá: megmutatta gömbölyödő pocakját Kárpáti Rebeka

Az egykori szépségkirálynő nem rég esett át egy szakításon, azonban úgy tűnik, hogy ismét rátalált a szerelem. A karácsonyt már új párjával, Fröhner Ferenccel töltötte, melyről közös kép is készült. Kárpáti Rebeka és új párja összebújós képet posztoltak az Instagram-ra, melyen Fröhner Ferenc gyengéden öleli át a fiatal szépség gömbölyded hasát, a rajongók pedig azonnal arra gondoltak, hogy kisbabát várnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88054/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.24. 04:25
A Soros-hálózat tetten ért manipulációja, az Európai Néppárt liberális fordulata, a V4-ek jobboldalisága, a stressz felfoghatatlan rombolása és Rubint Réka drámai menekülése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.23. 03:00
A BKV elkendőzött trükközése, a néppárti bölcsek salamoni döntése, Karácsony karácsonyi magyarázkodása, az influenza támadása és Tatár Csilla szexi kötődése csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.22. 04:15
Orbán Viktor kártyabarátsága, Karácsony Gergely méhhorrorja, Brüsszel magyarországi tényfeltárása, a liberálisok felmelegített házassága és Péter Szabó Szilvia lábadozása szerdai online lapszemlénkben.

Megjelent a kormányhatározat a börtönkártérítések felfüggesztéséről

2020.01.21. 12:55
Azonnali hatállyal felfüggeszti a kormány a börtönkártérítések kifizetését, az Igazságügyi Minisztérium pedig felülvizsgálja a …

A tartós, sűrű köd miatt adtak ki riasztást

2020.01.21. 10:10
Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Leégett egy kínai cég munkásszállója Szibériában, többen meghaltak

2020.01.21. 08:50
Leégett egy munkásszállónak használt faépület a nyugat-szibériai Tomszk megyében, a tűznek tizenegy halálos áldozata van.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ezeket a cikkeket olvastad már?