Blogolj!

Ez történt itthon 2019-ben, I. rész – Hejes sírás meg kokárdagyalázás évkezdetnek

Szrtájkoltak a raszolgák, a balliberális bénázók O1G-t csináltak a kokárdából, a Fidesz felfüggesztette a tagságát az egyre bevándorláspártibb Európai Néppártban. Így indult 2019-es esztendő!

Fotó: merce.hu

Az egész év úgy kezdődött, hogy minden ellenzéki tüntető a várba vonult. Mind a tizenegy… Aztán ügyesen kiírták egy lepedőre, hogy „SZRTÁJK” és nem sokra érkeztek a „RASZOLGÁK” is. Ekkor már rajtuk nevetett a fél ország, mert többségünk egy idióta utószilveszteri buliban érezte magát. Ellenben megtudta minden fideszes, hogy börtönbe kell mennie, ha majd… De közben O1G-t csináltak a kokárdából. Ellenben rendszeresen felvonultak az utak mellett – aztán persze elment a kedvük, mert hideg volt.

Ezeknél persze akadtak fontosabb dolgok is, hiszen tovább nyomoztak a magyar diákok veronai balesetével kapcsolatban és egy orvos is gyanúba keveredett.

Orbán Viktor miniszterelnök Kormányinfóval indította az új esztendőt – az összes kérdésre válaszolt. És az is kiderült, hogy Ferenc pápa magyar földre, egészen pontosan Csíksomlyóra látogat 2019-ben.

Itthon közben frankón tombolt az influenza, szigorították is a látogatást a kórházakban. Közben az ellenzéki erők elkezdték az előválasztási készülődést.

Fotó: MTI

Februárban kiderült, hogy szándékos gyújtogatás miatt égett le a Ráday utcai kollégium, így aztán eljárás indult az ügyben.

Február 3. napján jelentették be, hogy Karácsony Gergely nyerte a baloldali pártok előválasztását, akkor még nem gondoltuk, hogy ennek milyen komoly következményei lesznek majd ősszel.

Az év második hónapjában is tartott már az úgynevezett vörösiszap-per, amelynek győri tárgyalásán tíz vádlottat találtak bűnösnek. Közben bejelentették azt is, hogy 150 milliárd forintos alappal indul el a Magyar Falu Program. Nem ennek köszönhető, de jó hír is jött Brüsszelbő, hiszen az EU elismerte a magyar gazdaság erejét, jól teljesítettünk.

Február 10-én Orbán Viktor évértékelőt tartott, amire válaszul néhányan lezárták a Lánchidat. Ennek ellenére a miniszterelnök sosem látott mértékű családtámogatási rendszert jelentett be. Gyorsan napvilágra is kerültek a részletek, például arról, hogy bővült az otthonteremtést támogató rendszer.

A baloldalon más volt a téma, mert Demeter Mártáról kimondták, hogy bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy összevissza beszél a parlamentben – titkokat hozott nyilvánosságra egy korábbi felszólalásában.

A hónap közepén jártunk, amikor megismerkedhettünk az év lúzerével: az egyik budapesti bíróság épületéből megszökött egy rab. Akit aztán üldöztek a rendőrök és más megoldás nem lévén le is lőtték, de túlélte az esetet. Akik elfogták jutalmat kaptak a jólvégzett munkáért.

Mengyi Roland nem dicséretet, hanem három évet kapott. A „Voldemortként” elhíresült egykori politikus vesztegetés és befolyással való visszaélés miatt kerülhet rács mögé, ha jogerős lesz az ítélet.

A február utolsó bűnesetéről végül kiderült, hogy nem volt az, hiszen Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot nemi erőszakkal vádolta meg egy lány, ám aztán világossá vált, hogy semmi ilyesmi nem történt.

A tavasz kezdő március elején jó hírt kaptak a budapestiek: a Red Bull Air Race elköltözött a fővárosból, idén nyáron már a Balatonon zajongtak a gépek. Ha már turizmus: Budapestet választották 2019-ben a legjobb európai úticélnak.

Az első negyedévben is folyt a nyomozás az egy évvel korábbi veronai buszbaleset ügyében, amelyben váratlan fordulat állt elő – nem az utolsó –, hiszen elkezdték vitatni, hogy ki is vezette a járművet.

Ekkor az ország jelentős része már a májusi EP-választásokkal foglalkozott. A szocialisták ezzel kapcsolatban egy fegyelmi ügyet is tárgyaltak, de végül nem zárták ki a volt elnököt Mesterházy Attilát. Az ügyészség meg javában nyomozott azzal kapcsolatban, hogy az LMP és a Jobbik kapcsolatába miként került bele a vesztegetés tényállása. A hónap végén bejelentették, hogy nem sikerült tökéletesre a baloldal újpesti összefogása, visszalépett az eredeti polgármester-jelölt. Ezzel szemben Orbán Viktor bejelentette, hogy a jobboldaliak csúcsjelöltje, Manfred Weber Budapestre látogat. A tárgyalás jól is sikerült, de csodát azért nem hozott. Ugyanakkor ezidőtájt még szó sem volt arról, hogy a Fideszt kirakják az Európai Néppárt (EPP) frakciójából.

Március 15-én ünnepelt az ország boldogabbik fele. Orbán Viktor magyar és lengyel vendég előtt beszélt arról, hogy milyen fontos az értékeik melletti közös kiállás.

Aztán eljött az EPP nagy ülése, amely után Orbán Viktor bejelentette, hogy a Fidesz felfüggesztette tagságát a néppártban és vizsgálat indul a közös munka folytatásáról.

Az élet ettől még ment tovább: például kiderült, hogy többek között Darnyi Tamás és Dr. Csókay András professzor is a főváros díszpolgára lett.

A hónap közepén elítélték a Teréz körúti robbantót, aki 30 évet kapott és nem számíthat sokkal enyhébb ítéletre az sem, aki március végén napján Budapesten lövöldözött.

Őket gyászolta az ország az első negyedévben

Fotó: MTI

Január 20-án hunyt el Adny Vajna producer, filmügyi kormánybiztos, akiről Orbán Viktor is megemlékezett.

Február 6-án a notórius tolvaj, Repülős Gizi halálhírével telt meg a sajtó.

Február 17-én Györgyi Kálmán, volt legfőbb ügyész halálát jelentette be a legfőbb ügyészség.

Február 21-én Fésűs Éva Kossuth-díjas irónőt gyászolta a kultúra világa.

Március 3-án a táncdalok és a Ferencváros rajongói szomorúan olvasták a híreket arról, hogy elhunyt Koós János énekes, a zöld-fehérek szurkolója.

Március 15-én Novák Ilona a magyar úszósport nagy alakja távozott az élők sorából.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88021/pics/lead_800x600.jpg
belföld,belpolitika,Magyarország,Összefoglaló,politika
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Itt az újabb Soros-nyomás: elmarasztalta az EP Magyarországot

2020.01.16. 14:15
A kormányzat véleménye szerint az Európai Parlament állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők „újabb nyomásgyakorlási akciója” Magyarországra, szoros …

Orbán Viktor elbűvölő ágyúja az ötödik legbefolyásosabb politikusnő Európában

2020.01.02. 13:50
Varga Judit igazságügyi miniszter bárhol forduljon meg a világban, mindig nyomot hagy maga után. Nem véletlen, hogy a …

Ez történt itthon 2019-ben, IV. rész – Politikusi pucérkodások és bukások

2019.12.30. 07:00
Borkai Zsolt feneke és Gréczy Zsolt fallosza foglalta keretbe a hosszú nyúlt magyar politikai őszt. A Fidesz-KDNP úgy nyerte meg az …

Ez történt itthon 2019-ben, III. rész – Langymeleg kóla és az illiberális állam

2019.12.29. 07:00
Orbán illiberális államot és keresztény szabadságot hirdetett, bohóckodásba fulladt a budapesti választási kampány, alacsonyan …

Ez történt itthon 2019-ben, II. rész – Bangóné patkányozik, közben Orbán a Fehér Házban tárgyal

2019.12.28. 07:00
Patkánytempóba kapcsoltak a szocik, a Fidesz agyonnyerte az EP-választást, és Csíksomlyón …

Másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt

2019.12.23. 15:45
Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos A sok csapadék mellett már az erős széllel is több helyen meggyűlhet a bajunk az ország több pontján is, a …

Több mint ötszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

2019.12.23. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 558 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig.

Blogstar kávéház

2019.12.21. 00:05
A győri gyermekgyilkosság, Nagy Ervin szájjártatása, Feltó megszólalása a Gréczy-botrányról, a Fidesz Európai Néppárti tagsága és magyarok jégkorong buktája a szombati lapszemlénkben.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Rekordszámú kiállító a Startupok Éjszakáján

2019.11.29. 21:20
2019. november 28-án ötödik alkalommal rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvényt, a Startupok Éjszakáját. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?