Blogolj!

Az egyház fellép az abortusz ellen

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a december 28-án, Aprószentek ünnepén kiadott körlevelében a megfogant emberi élet védelmének fontosságát hangsúlyozza.

Fotó: Pixabay

A körlevél emlékeztet, Magyarországon 1956-ban rendelettel tették legálissá az abortuszt, a püspökök akkor szintén körlevelet adtak ki. A Magyar Katolikus Püspöki konferencia a több mint hatvan éves dokumentumot idézve leszögezi, az élet nem a születéssel, hanem a fogantatással kezdődik. Hozzátéve, a püspökök elismerik, hogy a terhesség megszakításának sok jó szándékú híve van és a törvény is megengedi azt, ennek ellenére nem szabad bűnt cselekedni azért, hogy könnyítsünk magunkon, utalva arra, hogy sokan az abortuszt választják menekülő útvonalnak, ha a születendő gyerek nem a megfelelő körülmények közé érkezne a világra.

Az MKPK kiemeli, az abortusz törvény meghozatala óta hatmillió honfitársunk veszítette életét a mesterséges terhességmegszakítás következtében, ez majdnem annyi élet, mint ahány gyermek ugyanennyi idő alatt született Magyarországon.

"Egyetlen emberi lény sem összeegyeztethetetlen az élettel, sem életkora, sem egészségi állapota, sem létminősége miatt. Minden magzat, aki hírt ad magáról egy nő méhében, ajándék, aki megváltoztatja egy család történetét: egy apáért és egy anyáért, a nagyszülőkét és a testvérekét"

- idézi Ferenc pápa szavait a körlevél.

Címkék: abortusz, egyház
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/88096/pics/lead_800x600.jpg
abortusz,egyház
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Közösség épül: ortodox templomot szenteltek Debrecenben

2019.12.29. 05:45
A cívis városban az ortodoxok a 16. századtól vannak jelen, ám felszentelt templomuk eddig nem volt.

Jézus meleg volt? - újabb karácsonyi vallásgyalázó film született

2019.12.18. 09:15
Úgy tűnik ilyenkor karácsony táján liberális és vallásgyalázó emberek egy kis odafigyelésért bármikor szívesen beleszállnak a kereszténységbe, mindabba …

Pedofil bíborosnak segített eltusolni ügyeit Ferenc pápa

2018.08.27. 08:45
Az Egyesült Államok 2011 és 2016 között a Vatikánba delegált nagykövete, Carlo Maria Viganó érsek azonnali lemondásra szólította fel az egyházfőt.

Az abortuszipar praktikái

2018.08.08. 12:35
Jonathon van Maren pro-life aktivista egy kiugrott abortusziparossal beszélgettet a visszaélésekről, a fiatal lányok meggyőzéséről és a Planned Parenthood módszereiről.

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát

2017.09.25. 05:10
Világi katolikus teológusok és egyházi személyek szerint nem szerencsés, hogy a pápa közvetetten vagy közvetlenül megengedte, az isteni törvényekhez való engedelmesség lehetetlenné és nem kívánatossá …

Ezeket a cikkeket olvastad már?